skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Co používáte za nářadí.
-> T: Za mě jednoznačně benzín (pokud se nejedná o malý trávníček). U tebe ve svahu asi pojezd. A ze zkušenosti doporučuju něco kvalitního ojetýho. Mám tu spodní sekačku dum.bazos.cz/inzerat/.../
sekacka-briggsstratton-s-p
ojezdem.php už 12 let a jede jako čert. Loni jsem vyvařil prohnilé šasi, ale to bylo hlavně díky tomu, že jsem ji nikdy nečistil. Před koupí byla už pár let stará.
Máte nějakou ověřenou sekačku ? Pročítám diskuze a je to peklo....
Benzín, pojezd, větší záběr, vyhazování bokem a ať to není žádný plastový monstrum.....cena do 15 ?
Benzín, pojezd, větší záběr, vyhazování bokem a ať to není žádný plastový monstrum.....cena do 15 ?
-> Jarda/felda: Díky, už nějak vyřešeno

-> Jarda/felda: no to neviem ci aj ale -> MISCHO: bingo 

-> castrol 07.04.21 17:59:09: na gufera 

ja som si spravil taketo rovnatko na vohejbatko ,kto pozna ?
Nějaký tip na dvousloupový zvedák? Podlaha v dílně už se pomalu rýsuje, myslel jsem, že koupím něco jetého, ale nabídka nestojí za mnoho, takže uvažuju si připlatit za nový. Na domácí použití, neplánuju tam dělat 10 aut denně, ale zas nechci nějaký shit. Stačí do 3,5t.
Díky za rady
Díky za rady

-> MISCHO: mame v praci nejake no name a to drzi slusne
-> Čokin: ja to potrebujem na take domace žvýkaní
u bernera by som sa nedoplatil

-> MISCHO 13.03.21 21:24:29: nářadí jsem měl po různu dost tak jsem koupil jen prázdný vozík
a pak do něj všechno naházel ať je to pohromadě

-> MISCHO: Ja jedu vše v Berneru, ale to je profi a cena odpovídá. Vetsinou beru věci v akci nebo skripnu obchoďáka. Ten Kraftwelle jsme pořídili, taky jeden na dílnu stalo to třetinu, celkem to i funguje, ale ten rozdil oproti Berneru je znát, když dáš ořech do práskačky ten 4 hran dostává zabrat.
-> StepaNoFUN: No tak Martin by měl mít roury skladem od podzimu. Origo díly sháním já z Německa.
Mmch minulý týden jsem koupil i ty přední lampy na mezityp. Trvalo to pár měsíců, startery se budou muset dodat z jiné audiny, ale cena 9% vůči originálu. Který stejně nejde objednat.
Mmch minulý týden jsem koupil i ty přední lampy na mezityp. Trvalo to pár měsíců, startery se budou muset dodat z jiné audiny, ale cena 9% vůči originálu. Který stejně nejde objednat.
-> StepaNoFUN: zaujima ma kto co pouziva
-> Hurdis: Mám za to, že díly jsou "skladem".
-> StepaNoFUN: Berymu jsem říkal jasně, hlavní je matros. Dílnu nám Jirka v Rasoskach na víkend určitě půjčí.
-> MISCHO: Takže chceš něco levnějšího? Tohle vycházelo jako poměr cena/ výkon asi nejlíp...
-> Hurdis: Tak zkusím Leoše popohnat, S Berym to bude horší. Tam to v nejhorším dopadne tak, že si vyzvednu materiál a naroubuju sám (organizační změny), ale třeba to klapne i tam. ;-)
-> StepaNoFUN: Leoš slíbil, že vypakuje Leona a dá to, Berymu se mám na katy ozvat za tři týdny. Nové lambdy jsem objednal. Nic z toho neni Tvá práce, ale když zatahnes za nitky...
-> StepaNoFUN: mam od nich basu v praci 

-> Eidy: Ok, dík za tip. To by mohlo stát za to 

-> Shader: To ještě posoudit nedokážu. Ale koupil jsem nejdřív českou asi za 500 a tu jsem zničil při prvním použití. S Norlingem jsem brousil zatím jen pár svarů, ale jsou pořád jako nový. Od Norlingu jsem zkoušel i pár lamelovejch kotoučů do karbiny a ty vydrží dost dlouho.
-> MVM: Dělám to nerad, protože to proleze i jednorázovou kombinézou a než to tělo "vypudí" tak to trvá fakt tak tejden. :-/
-> MISCHO: Kupoval jsem do páce tohle a kolega je s tím dost spokojenej. www.kraftwelle.cz/dilensk
y-vozik-kraftwelle-germany
-vcetne-naradi-plne-vybave
ny
-> Hurdis: Do RS nejdu. Tam jsou potřeba zkušennosti a ty nemám. Katy by jsme asi kdyžtak dali... A volnýho času nějak moc nemám.
-> StepaNoFUN 13.03.21 20:41:55: Ja s tim hrabal na hrubo klikovku a ojnice a ty trisky jsou fakt vsude a doslova.
Chcem si v dohladnej dobe kupit basu s naradim . Nieco overene za rozumne prachy ??Bude to sluzit len v garazi na opravy , nie na denne pouzitie.
-> StepaNoFUN: Hele nemáš nějak moc volnyho času? Naposledy včera jsem zjišťoval kdy budu mít před barákem nejlepší RS v čechách a kdu a kde naplacneme katy na vicevalec. Lambdy jsou už na cestě. Ze by Velikonoce byly aspoň k něčemu.
Nářadí a top dílnu umím na víkend domluvit.
Nářadí a top dílnu umím na víkend domluvit.
-> Shader: Dokud s tím nevezmeš Hardox, či něco podobnýho, nebo se do toho neopřeš jako debil a nespálíš to, tak to vydrží doooouho. Běžně s tím na bagrech (na ramenech) frézuju praskliny před svařováním. Jen je to trochu "bolavá" práce, protože ty minipiliny, který jsou ostrý jako svině máš pak tejden všude. :-D
-> Eidy: Jak je to s výdrží?
-> StepaNoFUN: Norling je asi 300-700, dle typu a velikosti. Zrovna tohle nářadí by mohlo fungovat i jako šperk. 

-> Eidy: Mám je od Bernera. Cena něco kolem 500- 700,- za kus...
-> Shader: Pokud myslíš něco takového norling.cz/technicke-frez
y-norling tak Norling. Mám od nich 2 a bere to parádně. A cena je celkem přijatelná.
-> Shader: Brusný moc nepoužívám, i když jich mám ještě po tátovi hromadu. Zlatá fréza. Jen to stojí dost peněz.
Máte někdo nějaký tip na brusnou "hlavici" do přímé brusky? Něco kvalitního, co opravdu funguje, použití pro broušení svárů. Díky.
-> Pilot 105 12.03.21 23:54:54: Jak že to řekl velký Jára? Můžeme s tím neouhlasit, můžeme o tom vést spory, ale to je asi všechno, co s ím můžeme dělat. Bohužel. Dneska je lepší hobby Bosch Profesional, lepší industrial je Milvaukee, možná Hitachi. Případně stará klasika Hilti. Ale tam jsou ceny fakt v říši snů. Sice od nich pár kousků máme, ale je to tak na hraně rentability (fllet).
-> StepaNoFUN: Věřím tomu a je to velká škoda. :/ Vždy jsem preferoval české nářadí, v podstatě většinu elektro nářadí mám Narex, ale to jsou stroje staré 20 a více let, pak jsem přešel na Protool, který pak spadl pod Festo (Festool) a stalo se pro mě cenově nedostupné, dnes už bych Narex nekoupil, poslední co jsem koupil byla aku vrtačka a nikdy více, štafetu přebralo Metabo.:/ S Tonou je to stejné, gola sady, klíče, jsem kupoval od Tony, šroubováky Bystřice, ale když jsem si chtěl nedavno koupit ráčnové klíče a viděl jsem tu kvalitu zpracování..., je to škoda, ale kvalita šla viditělně dolu.
-> Matthes, záškodník z TechWebu: Ještě jsem zapomněl na Narex Ždánice, také dělají závitníky, ale myslím že jenom strojní, kdyžtak pohledej.
-> Matthes, záškodník z TechWebu: Ještě jsem zapomněl na Narex Ždánice, také dělají závitníky, ale myslím že jenom strojní, kdyžtak pohledej.

-> Pilot 105: Když tenkrát Facom koupil TONU (Pečky mám kousek a pár známejch tam tenkrát bylo), tak tam prej proběhla diskuse s novým vedením. Jo vy vyrábíte nářadí na celej život? No tak s tím je konec. Za prvý nesmíte bejt lepší než Facom, za druhý - co by jsme vyráběli dál?
-> Matthes, záškodník z TechWebu: JJ, jak píše Štěpán, byl Narex Bučovice, Bystřice a Česká Lípa, jen netuším co všchno se dnes vyrábí v ČR a co v CN, třeba to co dnes vidíš jako klasický Narex v modré, tak se u nás nevyrábí a kvalita dost pokulhává, takže není Narex jako Narex. Něco podobného je Tona, která je dnes v podstatě low-end Facomu. Porovnej si staré Tona a dnešní Expert klíče. 

-> Matthes, záškodník z TechWebu: Nástrojová/ HSS (rychlořezná) ocel.
V tom odkazu od Pilota maj obě, dokonce tu z nástrojovky levnější. Dával jsem první odkaz, co jsem našel. Já mám teda tu HSS, ale mám ji 9 let, tak tam ta cen byla jiná.
www.bo-import.cz/zavitnik y/.../souprava-zavitorezny ch-nastroju-m1-ii-hss-m3-m 12-340120-644.html
www.bo-import.cz/zavitnik y/.../souprava-zavitorezny ch-nastroju-m1-ii-no-m3-m1 2-310120-643.html
EDIT: - já jsem ten Pilotův odkaz jen rozkliknul. Tak dával tu NO. Se slevou (je tam v závorce běžná cena). ;-)
V tom odkazu od Pilota maj obě, dokonce tu z nástrojovky levnější. Dával jsem první odkaz, co jsem našel. Já mám teda tu HSS, ale mám ji 9 let, tak tam ta cen byla jiná.
www.bo-import.cz/zavitnik y/.../souprava-zavitorezny ch-nastroju-m1-ii-hss-m3-m 12-340120-644.html
www.bo-import.cz/zavitnik y/.../souprava-zavitorezny ch-nastroju-m1-ii-no-m3-m1 2-310120-643.html
EDIT: - já jsem ten Pilotův odkaz jen rozkliknul. Tak dával tu NO. Se slevou (je tam v závorce běžná cena). ;-)
-> StepaNoFUN: Aha to jsem netusil... Jinak to vypada stejne s tim od Pilota za mensi cenu... To bude levnejsi rada?
-> Matthes, záškodník z TechWebu: No Narex jsou Bučovice.
Mám tuhle: www.whaat.cz/narex-bucovi ce-sada-zavitniku-m-1-ii-m 3-m12-no?gclid=Cj0K...
Mám tuhle: www.whaat.cz/narex-bucovi ce-sada-zavitniku-m-1-ii-m 3-m12-no?gclid=Cj0K...
-> Pilot 105: Bučovice, to by šlo asi...
-> StepaNoFUN: -> castrol: Jo, Narex by šel, ale to by se šéfko už spadl ze židle. Potřebuju koupit minimálně 2 sady, možná 3...
-> StepaNoFUN: -> castrol: Jo, Narex by šel, ale to by se šéfko už spadl ze židle. Potřebuju koupit minimálně 2 sady, možná 3...
-> Matthes, záškodník z TechWebu: mam sadu od Narexu. Ale ta neni za litr, ale kolem 2.5k.
-> Matthes, záškodník z TechWebu: mne sa tieto sady vobec neosvedcili a sadu som si radsej vyskladal sam
-> Matthes, záškodník z TechWebu: Mám tuhle sadu víc jak 20 let.
Snad je to ještě CZ výroba, raději bych se zeptal...
www.bo-import.cz/zavitnik y/.../souprava-zavitorezny ch-nastroju-m1-ii-no-m3-
m12-310120-643.html?gclid =EAIaIQobChMI38uS2Ier7wIVx Qh7Ch1oLgfREAQYASABEgLFo_D _BwE
Jinak mazat, mazat, mazat ideálně řezným olejem a odlamovat šponu.
vrtaky-vrbovsky.cz/rezny- olej-mwf-200ml?gclid=EAIa. ..

www.bo-import.cz/zavitnik y/.../souprava-zavitorezny ch-nastroju-m1-ii-no-m3-
m12-310120-643.html?gclid =EAIaIQobChMI38uS2Ier7wIVx Qh7Ch1oLgfREAQYASABEgLFo_D _BwE
Jinak mazat, mazat, mazat ideálně řezným olejem a odlamovat šponu.
vrtaky-vrbovsky.cz/rezny- olej-mwf-200ml?gclid=EAIa. ..
Borci, potřeboval bych tip na sadu závitníků a oček pro naše techniky. Chtěl bych takovou tu klasiku od M3 nebo M4 po M12 - běžná stoupání.
Jednomu jsem koupil sadu za 900 a už mu pár závitníků křuplo
Ovšem ne, že by prasknul celej závitník, ale vylomily se nějaký zoubky... A stalo se to na třetím stupni, takže to ani není třeba malou dírou.
Jednomu jsem koupil sadu za 900 a už mu pár závitníků křuplo