-> xerox422 05.02.15 21:10:39: Tak k tomu čo si napísal ti viem uviesť len jedno: V prvom rade sa motor nemá zohrievať na mieste, ale za jazdy. Sytič u LEKRa sa má vypínať práve šľapaním na plyn, pretože práve zošľapnutím plynu sa uvoľní dorazový šrób od stupňovitej vačky a tým sa sytič postupne vypína. Bimetalická špirála vo veku sytiča nemá takú silu, aby to na stupňovitej vačke nasilu samočinne znižovala na nižšie stupienky. Takže toto ti funguje správne. Ono môže sa stať, že aj samočinne sa ti za státia pri ohrievaní znížia otáčky (ak je dorazový šrób napríklad niekde na hrane stupienkov a stačí malá sila na preskočenie dorazu na nižší stupeň), ale nemusí to byť pravidlo. Aspoň ja som v tom, že takto je správne keď to takto funguje. Takže toto riešiš nepodstatnú zbytočnosť. Ohrievaj motor normálne jazdou a ani nebudeš vnímať ako sa ti sytič postupne vypína. Maximálne ak budeš mať niekde na križovatke vyššie otáčky voľnobehu, ťukneš jemne do plynu a hotovo.
Podľa toho, čo si písal, máš len jeden skutočný problém a to je to, že ti to zle chytá za studena. Príčinou môže byť zle nastavené uzavieranie prívery. Skontroluj, či u studeného motora po prešľapnutí plynu sa prívera úplne uzavrie. Ak nie, treba to došteľovať pootočením šesťhranu na veku sytiča, prípadne pootočením celého veka tak, aby u studeného motora po prešľapnutí plynu sa prívera úplne zavrela.
Ďalšou možnou príčinou je závada na podtlakovom alebo elektrickom ovládači sytiča, prípadne zlé nastavené medzery otváranie prívery za pomoci týchto prídavnych ovládačov prívery.
Okamžite po naštartovaní studeného motora by sa prívera mala mierne pootvoriť. Ak sa nepootvorí, je to chyba a preto sa ti to môže zo začiatku dusiť s skapínať. Skontrolovať a donastaviť.
Plne otvorená prívera (plne vypnutý sytič) je vtedy, keď je prívera v zvislej polohe. U mňa mám plne otvorenú príveru pri cca 60 st. motora.
Otáčky na sytič sa dajú tiež nastaviť pootočením dorazového šróbu, ktorý sa dotýka stupňovitej vačky. T.j. nemusíš ich mať u studeného motora také vysoké. V pohode sa to dá nastaviť tak, aby studený motor točil 1000 ot. a postupným vypínaním sytiča sa to stále držalo na približne tých 1000 ot. až do ohriatia motora.