Kdyz chcije a mrzne

prohledat
117 příspěvků (zobrazeno 51 až 100) od 03.01.2004 do 15.01.2004, založil/a
řadit dle data
19:47:22
12.01.2004
Saky
taky souhlasim s Ludkem vyndavat baterku to se nevidi a jb muzes me rict proc ve fieste to delat nebudes? snad se neznenila tvoje teorie? nebo si myslis ze to bude spolehlivejsi auto a ze to nastartuje a nebude potreba? v tom pripade za to nemuze baterka ale motor a tim ze budes nosit baterku domu tomu nepomuzes, hledal bych a opravoval jinde..
19:37:27
12.01.2004
jb
nerikam Ludku ze bych nemel ten plech tam dat. ALE poud to hodim pres strechu tak to bude to posledni co bude vadit ... Ale nechci polemizovat urcite to patri prikurtovat asi to udelam :) no fieste o ktere uvazujou rodice to asi nebudu vyndavat.
19:37:05
12.01.2004
Kurvapes
-> Luděk:Nemohu než naprosto souhlasiti.
15:32:58
12.01.2004
Luděk
-> King: na jednu stranu stavíš na svojem zasloužilém věku,ale na stranu druhou těch zkušeností asi opravdu hodně nemáš,v klasickým akumulátoru o kapacitě 40Ah je cca necelý litr elektrolytu,ta baterka se Ti začne ochlazovat od okamžiku,kdy opustíš místnost,která má 20 stupňů a o tom čase na montáž baterie bych předlouho polemizoval,navíc osobně bych si nikdy nedovolil,vrazit jenom akumulátor do kastlíku a aniž bych ho řádně uchytil tak,jak má být,protože při případné nehodě,Tě v autě umlátí.
Nemusíte se mnou souhlasit,ale většina dnešních vozů má minimálně digitální rádia,centrály a alarmy s imobilizéry a ty prostě bez akumulátoru nefungujou,prostě vyndávat akumulátor a brát si ho domů k posteli je nesmysl.
11:45:42
09.01.2004
PPP
-> King: Pravdepodobne sa ohrievaju len mriezky a cast aktivnej hmoty a nez sa stihnu spatne ochladit od roztoku kyseliny (asi 3kg) tak to moze pomoct. Ale kedze to vedatori asi do hlbky neskumali, tak ktovie.
10:50:15
09.01.2004
King
2 Tomas: Vsak ja nepopiram, ze to funguje a je to lety proverene, akorat nezkousnu, kdyz mi nekdo tvrdi, ze tim smesnym odberem pred startem se baterka ohreje.....
22:16:35
08.01.2004
Tomáš SK
-> PPP: -> King: Môj dedko vždy pred tým, než štartoval, na chvíľu zapol parkovačky. Teda najazdil cez milión km a keď vraví, že to je na niečo dobré, tak mu verím.
19:00:08
08.01.2004
jb
jasen bobe :) omulva prijata1 jinak na svou "obhajobu" pred tvym zrakem denska zrovna baterka sedi v aute a zitra jedu doskoly a :) nerpedpokladam ze neodjedu
14:02:11
08.01.2004
King
2 PPP: Ale nechces tim rict, ze se nekolika vterinami sviceni pred startem zvedne teplota elektrolytu byt jen o JEDINY stupen Celsia. Vychazim z toho, ze v beznem aku je x kg elektrolytu, ve ktrerem je min 65% vody s tepelnou kapacitou 4,18kJ/kg*K. Pri vnitrnim odporu aku v radu setin ohmu, a odberu radu amperu bych nejspis musel svitit radove hodiny, abych dosah nejakyho zahrati - pak by mi zas nezbyla stava pro starter = zacarovany kruh :)
13:54:20
08.01.2004
Bob
Za toho magra se všem a obzvlášť jbmu omlouvám protože k dyž sem přišel do práce tak se stala věc která mě dost vytočila a díky ní sem se tady blbě ventyloval.

Ovšem za tím vostatním si stojím

Add to startování

Když po druhým pokusu nejeví motor ani snahu běžet tak sním nemotám do zdechnutí baterky ale du zjistit příčinu. ještě se mě nestalo že bych neodjel. Kdyby se přesto stalo tak otevřu garáž a vezmu si fotříkovu Jettu. ;-)

2jb ktý baterce doufám že to počítáš od odemknutí zadních dveří po jejich zavření.
13:11:37
08.01.2004
jb
jo jinak este teda mi to neda bobiku motor je v lete novy od borisa nova hlava ventily komplet spodek a tichy jak lesni vanek :)) nemam problem nastartovat ale po spatnych zksuenostech s minulym motorem pres smrti a starterem pred smrti mam proste asi vic zlych predtuch :) a jestli ja odjedu po minute treba i dvou tricet km do skoly a stihnu zkousku a ty frajer prijdes ke svemu jak rikas vraku a dulezite jaky sem magor otocis a hovno .. tak kdo je potom na tom lepe asi ty protoze nejsi magor a magorum se smejes a pudes na bus a prijedes tak o hodinu pozdeji kdyz pude dobre a to ti je co ??? u zkousky na hovno takze pro priblizeni ...auto je r.v 88 ale nechci nudit ty kteri to ctou uz tak po desate jake mam auto a lak mam taky dokonce ne stetkovy 1
12:57:09
08.01.2004
PPP
S tym odberom pri polomrtvej baterketo fakt pomaha. Ale pri novej je to zbytocne. S tym nastartovanim chem procesov je to "mierne nedomyslene", pretoze tie sa nastartuju prave zvysenou teplotou. Je to divne ale je to tak. Staci fakt na par sekund zapnut svetla a potom sa lepsie startuje.
K tomu zamrzaniu mechanizmov zamkov (a naslednemu nezavretiu dveri). Urobte to ako ja. Zatmelil som diery, ktore su na dverach medzi ramom okna a dpodnou castou kade vsetka voda steka rovno na mechanizmus zamkov. Spolu s namazanim zamkov silikonovou vazelinou na vodovody. Odvtedy nemam problem. Akurat gumy mi primrzaju aj napriek natretiu glycerinom. Pri -15 uz to trochu citit, ze sa od tesnenia odlepuju. Potom na tesneni aj na dverach vidno rozlamany potocik ladu, ktory stekal po styku tesnenia a dveri.
A baterku ak si kupite s mrazovou rezervou (aspon 60tku, ja mam 65 ale mal som brat mozno 72), tak Vam ani -15 mraz pri startovani nebude vadit bez vytahovania baterky na noc.
Ja napriklad nastartujem aj pri mrazoch, len to vcera akosi nechcelo drzat na volnobeh, a tak neviem ci to bolo elektirnou (asi teda nie) alebo namrznutym karburatorom.
12:54:10
08.01.2004
jb
bobe klidne predvedu za tricet vterin... ale je pravda zet am nemam ten horni ocelovy smejd. jezdim denne do skoly ale nikde sem nespal ze vytrahuju denne ..jenom sem psal pod -10. a auto je vestavu lepsim nez vrak jak hodnotis ten svuj :) jsem dva tydny po regulerni stk a motorne emisich s pochvalou . ale nechci psat furt to same dokola takze konec. mozn aaz si nekdo koupi digital tady u nas tak sem hodim auto at vidite jak to se mnou vypada2
11:14:00
08.01.2004
Palic - zrušená registrace
-> King: takze to neco do sebe melo, tak dik, chtel jsem jen vjedet jestli to neni nejaka blbost. vyzkousim a uvidim........ a presto dik.....
09:36:27
08.01.2004
King
2 Bob: Ty pouzivas pro clovicky vyndavajici kazdou mrazivou noc baterku z auta vyraz "magor", ja jsem uz starsi pan a tak diplomaticky tvrdim, ze to neni "dvakrat pohodlne" :) Ale dovolim si pripomenout asi tak miliardkrat proverenou zkusenost, ze to, o cem jsme skalopevne presvedceni, ze se nam nemuze stat, se nam nakonec stane :) Cili stokrat muzu pri -10C nastartovat "fpohode" postoprve se diky nejake drobnosti napr. v karburatoru, start nekona. A radit nekomu, kdo ma treba na motoru mamotano 150kkm a diky mensi kompresi za studena obtizne startuje, treba GO motoru v pulce ledna pred panelakem, je dost nahovno :)
09:24:56
08.01.2004
King
2 Palic: V posdtate mel ten radobyprofesor pravdu az na to, ze ten mensi odber proudu pred samotnym startem baterku rozhodne neohreje. Udajne staci pred startem jenom bliknout svetelnou houkackou nebo podobny proudovy impulzik. Jde jenom o jakousi inicializaci chem. procesu v aku a to udajne staci pro zlepseni max. startovaciho proudu. O nejakem ohrevu malym odberem nemuze bejt rec. Pro blizsi info clanek Akumulatory na TechWebu...
08:21:27
08.01.2004
Palic - zrušená registrace
ma jen takovou pripominku jeste na stredni do nas jeden radoby profesor na elektroniku, hustil jednu vjec, a to ze kdyz mam, auto zmrzly (to znamena i baterku) tak k jejimu zahrati staci ji zajistit maly odber, tzn, rano prijdu k autu, otevru dvere a pustim radio a necham ho chvili hrat a pak to prej de normalne nastaartovat.......... nemate nekdo stim skusenost, sam jsem to nikdy nezkousel.......... co vy na to???
08:03:08
08.01.2004
Bob
-> jb: Uděléme flamewar?47 47
Já zase tvrdím že ten kdo jezdí každej den do práce a vyndává baterku je magor.
Jo pokud jedeš jednou tejdně do marketu pro gábl a máš 3 roky starou baterku tak se to vyplatí.
A pokud máš auto v takovim stavu že nejseš schopnej v - 10 nastartovat tak máš jezdit autobusem, nebo třeba ponorkou.
Pokud dáš do auta baterku za 30sekund tak se nech zaměstnat u týmu F1, těch 30s bych fakt chtěl vydět 47 47
07:42:12
08.01.2004
jb
a kolik lidi to dela z tech co tady nevyndavaj baterku ? :) ale mas pravdu na to sem zapomnel. ale vim jak spolehlive ukazuje hustotu fridecu takovy hustomer z tesca ... zaver lidi nevytahju baterku bud ze maj alarm a imobilizer nebo RJ. ale jinak je to lenost :)
22:32:19
07.01.2004
Sita
nabiti do plna muzes poznat hustomerem...
21:56:57
07.01.2004
jb
ja nevim rpoc si kazdy myslim ze ten druhy ma strep a jenom ja mam karu ktera startuje .. ja jezdim miochodem kazdy den to pro nektere rypaly ze v -10 nosim baterku domu..on okdyz vite jak co funguje tak myslite trochu jinak ale to je jina vec.. a baterku namontovat mi trva asi pul minuty to jen tak pro ludka apodobne a pokud mu to trva tak dlouho ze muzmrzne znova baterka tak pak nevim co si myslet... a takovych machyrku co rikali ja nevyndavam uz sem tahl bezpocet ( asi 5 :) moje lano este netahlo me ..ale to mi nevadi.. a chtel bzch pooynat jak poynate ye baterka je nabita do plna ..napeti naprazdno o nicem nesvedci.. hele ja si budu tahat baterku dal a i kdzy vim ze by to chytlo i kdyby am byla. to je stejne jako kdyz nekdo jezdi na aral a shell a nekdo ¨do JZD a rika ja jezdim uplne stejne ..a nevysvetlite mu to taky. takze nevytahujte si bateky ja si budu vytahovat pri velkych mrazech protoze pro me je investice 1650kc hoodne velka.a ma pocit ze neco rpo auto delam stejne jako kdyz ho umyju nebo tak ..
21:47:46
07.01.2004
Samantus
Ja startuju bez problemu, baterku sem na nabijecce este nemel, jinak vetsi problem je s tim se do auta dostat, jinak ted co sem to namazal je to v pohode, takze zatim zima OK, klep klep
19:44:43
07.01.2004
King
2 Ludek: A ted jsem precet Tvuj prispevek do konce a musim se pozastavit nad tim bludem, co tam je. Kdyz na noc vyndam baterku bez umyslu ji nabijet a dam ji do mistnosti, kde je 20C a rano ji namontuju do auta, ktere stoji v -20C, pak mam asi tak 100x vetsi nadeji, ze odjedu i s autem, ktery neni ve 100pct stavu. To je finta pouzivana snad uz nasimi pradedy. Ty lakave hodnoty startovaciho proudu, ktere je ta baterka schopna dodat, kterymi se pysni samolepky autobaterii jsou my v extremnich mrazech na vaginu, jak uz napsal jb. Fakt si nedokazu predstavit, jak by Ti moh bezny oloveny akumulator 40-50Ah promrznout behem montaze do auta. To by musel mit clovek extremne levy pazoury, aby mu aku s 20C teplym elektrolytem behem montaze do kasliku vychladnul byt jenom o 5st C. Jinak souhlasim s tim, ze jsou lide, kteri maji problemy se zimnimi starty a jsou lide, kteri maji auto v cajku :)
19:30:39
07.01.2004
King
2 Ludek: Situace, kdy "chcije a mrzne" je naprostou klasikou prelomu roku. Samantus to v prvnim prispevku myslel "kdyz chcije a bezprostredne zacne mrznout", aneb o slovickareni vime vse :)
14:59:17
07.01.2004
Milošek
-> Bob: tise souhlasim4
13:23:06
07.01.2004
Bob
-> Luděk: Přesně 4
10:44:59
07.01.2004
Luděk
když už přispěju k tomuhle tématu,taxe musím pozastavit nad tím,že může nastat situace,že chčije a mrzne,páč to dost dobře nejde do hromady,ale k tomu vyndavání akumulátoru,vyndávat to má smysl,když ho třeba nabíjíš,ale jinak,než ho tam namontuješ zpátky,tak promrzne úplně stejně,jako,kdyby tam byl celou noc,prostě pokud se o auto dobře staráš a máš ho v cajku,tak Ti naskočí i stará popelnice,pokud ho máš v bordelu,tak Ti nenaskočí ani ještě ne tři roky stará Felda (včera kolega v práci)
08:40:56
07.01.2004
Komár 1981
Tak tak, na vyndavani kaslu - baterka drzi uz druhou zimu a nejakejch 2500 jednou za tri roky neni zas az takova investice! (ackoli co kecam, kdyz nemam ani korunu, heh...1) Ale hrabat se v aute kazdy rano v mrazu... ee, moje Akuma Komfort 44Ah drzi jako zidovska vira uz druhym rokem (prave skoncila zaruka - tak cekam kdy se vysere...)
22:31:47
06.01.2004
Bob
Sem se utrh vyndávat na noc baterku z auta ne.
Už vidim jak ji tam každý ráno ještě v polospánku rvu na to vám 139
když je baterka v caku tak nastartujete v poho jako třeba já dneska v -17
21:05:20
06.01.2004
Milošek
no to ja radsi koupim jednou za rok baterku nez se po kazdy jizde srat v mrazu s vyndavanim,ale pokud vyrazis jednou za dva tejdny tak vas chapu.....
a hlavne nechat ji v panelaku za dverma tak se aklimatizuje tak na novyho majitele....
20:16:34
06.01.2004
Martin
-> Koči: No jo je sice krásný vyndat baterku, ale když pominu že se mi smaže paměť v rádiu 1, tak mám auto nechráněné. Je sice pravda, že s tím zloděj asi neodjede, protože asi nepočítal s tím, že tam ta baterka není, ale vybílené auto taky není příjemnej zážitek. Jinak bych baterku taky rád vyndaval. Prostě nejlepší řešení je stejně garáž.
19:51:56
06.01.2004
Koči
Souhlasím s jb, mám tři roky starou akumu a myslím si, že se mi stále vyplatí při mrazech baterku vyndat, než kupovat dražší, kterou bych musel vyndavat až při větších mrazech. Když tu baterku vytáhnu z domu (nechám ji za venkovními dveřmi trochu aklimatizovat), tak mám 100% jistotu, že nastartuju. Nehledě na to, že večer je na teploměru -3°, řekneš si, že tam baterku necháš a ráno je -10° a zbytečně člověk a všemožné komponenty včetně té baterky zbytečně trpí.
19:22:14
06.01.2004
jb
fyzika je jenomjedna a pokud mas -20 tak i plna baterka ma tusim polovicni kaúacitu nehlede na to ze kdyz je promrzla tak se spatne dobiji..mimochodem mam baterku banner nejaky lepsi tap stala 1650 kc takze snad lepsi kus ale stejne ji vytahuju a to ma tedkom presne v lednu dva roky6
19:22:06
06.01.2004
jb
kdyz je -5 tak samo ji tam necham
19:21:35
06.01.2004
jb
fyzika je jenomjedna a pokud mas -20 tak i plna baterka ma tusim polovicni kaúacitu nehlede na to ze kdyz je promrzla tak se spatne dobiji..mimochodem mam baterku banner nejaky lepsi tap stala 1650 kc takze snad lepsi kus ale stejne ji vytahuju a to ma tedkom presne v lednu dva roky6
15:53:48
06.01.2004
King
2 Milosek: Jo tak LOGICKY!......:o) Taxi precti "Tak se rano opet nevyjel :o(" v sekci "Pokec o vsem" :)
14:34:19
06.01.2004
Milošek
-> King: tak technickej stav je snad logicky za povazuju za dobrej a za vse funguje jak ma=jinak fakt nepomuze ani svecena voda(baterka)3
13:07:22
06.01.2004
King
2 Milosek: I ta "znackova" baterka je ti na pi*u, kdyz ti ji regulator dobijeni a altik krmi sotva 13V nebo kdyz ta baterka krmi 25let starter 0,66kW tesne pred smrti. Stejne tak pripad xx procent diskutujicich s motorem 742.1x s km probehem 150kkm+. Tam uz nepomuze ani baterka zn. NIKE ci Hugo Boss :o) atd. atd.
20:01:30
05.01.2004
Milošek
-> Koči: jako zaklad je mit poradnou znackovou baterku......to pak mi stoji kara pred barakem i 14 dni a pridu a na podruhy capne(protoze jsem linej napumpovat!).....
18:50:52
05.01.2004
jb
vandavam jenom pokud potrebuju jet na zkousku nebo nekam nutne jen pro jistotu vcera a nabito pekne nastavitelnym zdrojem ..ne nejake smejdy z tesca co ani nevis co tam cpou a po pul hodky ti nabijou uplne tuhou baterku do plna :) jinak mi to taky chytne na poprve potom scipne po dvou vterinach jako by dosel benal a pak na podruhe pohoda horsi je kdyz pustim spojku to ten ztuhly olej dusi a popojedu :) trochu prohrabnu a pustim pri vyssich otackacha i ta prevodovky se rozhybe
18:12:45
05.01.2004
Koči
Jako základ, kterého se letos úspěšně držím, protože mi přináší zaručené výsledky je vyndavat baterku, pokud s tím víc jak 1 den nepojedu. S čerstvou baterkou je startování jednoznačnou záležitostí.
17:02:13
05.01.2004
U-Geen
Že by Cimrman? :-)
16:58:02
05.01.2004
Samantus
-> King: co mas na mysli tema hornikama?
16:01:50
05.01.2004
King
Já radši dávám přednost před kopáním do dveří (see Bob) radši PET flašce s teplou vodou. Půlkou obleju (mám na mysli lití vody :) dveře a centrál si pak už poradí. Gumy po ošetření glycerínem nějak nepřimrzaj. Zbytek vody v PETce položím na kapličku a rychlejc se mi odmlzuje prední sklo. Akorát se mi teď v mrazech nějak hromaděj horníci v dole :)
15:32:41
05.01.2004
Milošek
me auto stalo pres tejden,vlezu do nej dverma u spolujezdce protoze zamek u ridice je zamrzlej tak mi to neotevre ani central na do:((( 2-3proslapnu plyn zatahnu sytic a zastartuju=chytne to napoprvy ale protoze jsem linej otevirat motor a napumpovat tak mi to asi po 4vterinach chcipne:)tak naslapu zase otocim klickem a uz prede jako kote i v minus SIBIR3 akorat gumy jsem maznul a zamrzaj stejne tak to resim taky diplomatickou pesti a kdyz topim tak pul hodky tak rozmrznoe i ten zamek ci mechanismus u ridice a vse ok
15:14:03
05.01.2004
CHIP
-> Boss: Muj tata to na sve 120tce ma tak uz asi 3 roky a vubec mu to nevadi ... jede tak ze seslapovanim pridava a spickou zase taha pedal zpatky ... vubec mu to uz neprijde divny ... 3 1
15:08:04
05.01.2004
Boss
Když píšeš že plyn je zamrzlej..
Už se vám někomu v zimě za jízdy zasekávalo lanko,když ste sešlápli pedál?:o)Mě joo..sem musel vymáčknout spojku a rychle vypnout zapalování,jinak otáčky vylítly hned nahoru že..Pak se to naštěstí nějak prohřálo a přestalo to..Jinak další rok už to byla pohoda a to sem tam neměl ani tu pružinu co to má vracet :o)
13:32:28
05.01.2004
Bob
Nevim co furt řešíte 47

Auto mě stálo vod střwedy před barákem
Sem dneska v 6.35 přišel k autu, zapalovačem rozmrazil díru pro klíček. řádným kopnutím do pravejch předních sem uvolnil všechny zamrzlý dveře, votevřel zadní haubnu napumpoval benzín stříknul sem ho do karbece přímo přez páčku protože plyn je svině zase zamrzlej, zapnu zapalování (rozsvítěj se světla) napodruhý nastartuju,
vometu sních voškrábu led z pžedního skla a v 6.40 odjíždim. a to jediný co sem pro ten vrak letos udál je to že sem dolil nemrznoucí směs do votstřikovačů (bomba může bejt 40 pod 0 amůžu stírat 1 ) a 2 litry fridexu

Fakt nevim co řešíte14
10:15:27
05.01.2004
Komár 1981
Teda po mynule zime, kdy jsem auto koupil a porad mi zamrzaly zamky, jsem letos nelenil a namazal je poradnou vrstvou vodoodpudive vazeliny (nezamrzaj mi zamky, ale mechanismy - to je to, kdyz pak nejdou dvere zavrit) - musim rict, ze naprosta pohoda! Gumy mam vsechny objete glycerolem, kdyz se dvere tvarej zamrznute, objedu ram dveri pesti (boucham, ze1) a pak pohodicka. Baterka je nova celorocne umistena v aute - neresim...... kdo se stara, je v pohode...

Jinak auto chyta taky na druhy pokus (poprve se tak nejak vzdycky uchlastne), ale na druhy pokus uz drzi a sytic jede, ze ho musim stahnout! (nemam rad lidi, co nahodej skudku a jdou ometat auto a nechaj sytic tahat motor ve vysokanskejch otackach!!!).
10:04:07
05.01.2004
Sechoun
Tátovi to s EDSRem taky chytalo napopátý, tak jsme zkusili jiný karbec a chytalo v pohodě, ale mělo to díru v plynu. Hledali jsme rozdíl (karburátory jiného ročníku) a nakonec jsme dali do novějšího trysku sytiče ze staršího. Myslím, že to byla 140 a startuje to krásně, sytič se stáhne na nějakých 1200 obrátek, na plyn reaguje krásně - zkrátka luxus.
Extreme Tyres