2 Dan: Vis mozna bych to snad i rozebral a pokusil se vyrovnat a snad bych i nejakyho zamecnika nasel, kterej by tam navaril co potrebuju a mozna bych to i sam namontoval zpatky, ale je tady jeden problem. Kazdej den odjizdim v 7.00 do prace a vracim se v 18.00. Jsem rad, ze si lehnu a spim. Spis bych potreboval nekoho komu bych to dovezl rekl co potrebuju a on mi to za nejakej peniz vyopravil. Mozna to neznate a mozna jo, ale proste nemam cas, navic rozebrat zadni napravu asi nebude zadna sranda.
Jo mimochodem, kdyby jste nekdo vedeli, kde prodavaj ty silentbloky na vlecenou napravu, tak mi dejte vedet, koupim si dva do zasoby.
skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Pricna nebo podelna
prohledat
108 příspěvků (zobrazeno 101 až 108) od 03.09.2002 do 14.02.2003, založil/a
08:41:20
13.09.2002
13.09.2002

CHIP
08:13:19
13.09.2002
13.09.2002
Vojta
U me se zacina objevovat podobny problem jako u CHIPA, jenze ja mam vic leve kolo do A nez to prave, to je taky dost zajimave. Premyslel jsem nad tim ze to taky srovnam a vystuzim, jenze ta naprava je uz dost skorodovana a kdybych to mel ohybat atp tak se mi asi rospadne. NOVA se uz asi sehad neda co?????Jedine asi z vrakace nejakou dobrou??Pokud by se nova dala sehnat tak asi za nekrestanske penize??!!!!
23:45:43
12.09.2002
12.09.2002

U-Geen
To Dan: To nebyly vyztuhy, ale "vyztuhy"
22:35:39
12.09.2002
12.09.2002

Dan
Prdni ty ramena do svěráku, vem ňákej pořádnej plocháč, narvi ho do míst, gde bejval silentblok (ano, správně, ten vyměň) a kruť s tim tak dlouho, až to bude pěkně rovný. Fakt to de. To zvládneš !
A že tě s vyztuženejma ramenama vyčutnou z STK je howadina, buď to ani nepoznaj, nebo tě spíš pochválí (teda aspoň u nás :o) )
A pro rady nechoď k automechanikům (ty uměj jen spravovat, ale upravovat ne), ale k tunerům ! :o)
A mimochodem, od jistýho roku měly vlečený nápravy vyztužení podélných ramen sériově (´86 ???)
Ty výztuhy sou buď v knížce "Sportovní úpravy vozů Škoda 105-130" nebo na www.unicos.cz/skoda.
A že tě s vyztuženejma ramenama vyčutnou z STK je howadina, buď to ani nepoznaj, nebo tě spíš pochválí (teda aspoň u nás :o) )
A pro rady nechoď k automechanikům (ty uměj jen spravovat, ale upravovat ne), ale k tunerům ! :o)
A mimochodem, od jistýho roku měly vlečený nápravy vyztužení podélných ramen sériově (´86 ???)
Ty výztuhy sou buď v knížce "Sportovní úpravy vozů Škoda 105-130" nebo na www.unicos.cz/skoda.
15:36:10
11.09.2002
11.09.2002

CHIP
2 Dan: Vyborne prvni clovek, kterej tvrdi, ze se to da udelat. Clovece nevis o tom kdo by byl schopen tohle udelat v Olomouci nebo Prostejove nebo Sternberku. Ale asi ne, pravdepodobne budes nekde od Plzne. Skoda, uz me to zacina stvat, sam to nedokazu udelat a kazdej mechanik a technik mi rika, ze je to dobry, ze to maji vsechny 130tky a nebo, ze je to blbost, ze kdyz se tam neco navari, tak to neprojde technickou.
Uz jsem fakt zoufalej...... Pooomooooooooocccccc
Uz jsem fakt zoufalej...... Pooomooooooooocccccc
20:56:19
04.09.2002
04.09.2002

Dan
Stačí srovnat původní (ty podélný jdou dost dobře) a vyztužit. My vyrovnali podélný, vyztužili výztuhama podle plánků "A" a příčný sme nechali. Pod úplně nový pružiny putovaly podložky cca 18mm z oceli a milej Rapidos teď vystrkuje prdel na každýho :o) Vypadá to cool.
16:18:10
03.09.2002
03.09.2002

Tuner#2 - zrušená registrace
Záleží jak moc to máš ohnuté, ale dělají to většinou oboje, protože jsou spojené dohromady a kroutí se to jako celek. Doporučuju pokud budeš dávat nové, aby jsi tam udělal výstuhy.
15:21:51
03.09.2002
03.09.2002

CHIP
Panove a damy,
protoze muj rapid je jiz castecne rozkrocen do A, musim pristoupit k oprave zadni napravy. Potrebuji vedet nasledujici: ktera ramena se to vlastne deformuji, podelna nebo pricna. Nikde a dokonce ani zde jsem nenasel jednoznacnou odpoved. Jedni tvrdi to a druzi ono.
Takze 1) Pricna ramena jsou podle me ta, ktera vedou od bubnu brzd k pricce prevodovky. No proste rameno, ktery ma vnitrni prurez ve tvaru obdelniku zmensujici se od osy kola k pricce.
2) Podelna ramena jsou ta, ktera jsou upevnena v karoserii a vedou k bubnu (je tam uchycena pruzina a tlumic) V rezu vypadaji takto ][ .
Prosim o odborny rozbor veci, protoze budu muset jednat co nejdrive. Dekuji vsem
protoze muj rapid je jiz castecne rozkrocen do A, musim pristoupit k oprave zadni napravy. Potrebuji vedet nasledujici: ktera ramena se to vlastne deformuji, podelna nebo pricna. Nikde a dokonce ani zde jsem nenasel jednoznacnou odpoved. Jedni tvrdi to a druzi ono.
Takze 1) Pricna ramena jsou podle me ta, ktera vedou od bubnu brzd k pricce prevodovky. No proste rameno, ktery ma vnitrni prurez ve tvaru obdelniku zmensujici se od osy kola k pricce.
2) Podelna ramena jsou ta, ktera jsou upevnena v karoserii a vedou k bubnu (je tam uchycena pruzina a tlumic) V rezu vypadaji takto ][ .
Prosim o odborny rozbor veci, protoze budu muset jednat co nejdrive. Dekuji vsem