skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Důležité!!!!! ProsÍm ČtĚte!!!!!demokracie
18:26:46
15.06.2006
15.06.2006

Samantus
Ted sem si to teda precet cely a zjistil sem ze se o politice uz davno nebavej, takze to cely beru zpet
18:21:51
15.06.2006
15.06.2006

Esso
-> Samantus: ja byl uz jednou uprimnej a bez chlastu a dostal sem vycineno ze sem sprosty
18:20:19
15.06.2006
15.06.2006

Samantus
-> Esso: Chlast je potvora, ale aspon sem byl uprimnej
17:43:49
15.06.2006
15.06.2006

Esso
-> Samantus:

22:47:47
14.06.2006
14.06.2006

Samantus
Kurva co to tady zas melete, kdo to ma furt cist, dete s tim uz do prdele a nezatezujte nas furt politikou, stejne na to kazdej sere.....................
22:15:16
13.06.2006
13.06.2006

Don Carlos
-> COL: Jo, jenže oni sníží daně a zvýší sociální a zdravotní, takže to bude na stejno.
11:10:32
13.06.2006
13.06.2006

COL
-> Fantozzi: "" A dál budu dělat kšefty dokud to půjde na černo a bez živnosťáku a státu neodvedu ani kačku :-)"" - To ale budes delat stejne :o), never tomu, ze bys prestal - zvlast v nekontrovatelnem prostredi neviditelne ruky.

23:30:56
12.06.2006
12.06.2006

Fantozzi
-> COL: heh :-) no, v případě, že u vlády nedejbože zůstane levice, tak se daně nesníží, to je pravda, takže v tom případě nejsem školnému na VŠ až tak nakloněnej. A dál budu dělat kšefty dokud to půjde na černo a bez živnosťáku a státu neodvedu ani kačku :-)
až tady bude takový prostředí, že za schopnost postarat se sám o sebe a nedej bože někoho zaměstnat se nebude pykat, pak se mile rád zlegalizuju :-)
až tady bude takový prostředí, že za schopnost postarat se sám o sebe a nedej bože někoho zaměstnat se nebude pykat, pak se mile rád zlegalizuju :-)
22:34:18
12.06.2006
12.06.2006

COL
-> Fantozzi: Jo připlat si ted a pak jeste na vysokych daních. jsem sice spis levicak, ale tohle uz je trochu moc. Danova progrese? OK, beru, ale taky za to neco chci - treba bezplatne VS vzdelani pro sve deti.
22:31:25
12.06.2006
12.06.2006

COL
VŠ je dobrej kapital a investice, nepodceňujte to
.

22:09:16
12.06.2006
12.06.2006

Fantozzi
-> Adam Radimovič: rád bych připomněl, že jsem taky studentem VŠ ;-)
a vš beru jako devizu do budoucna, je určitej předpoklad, že s ní budu mít o něco menší problém sehnat práci díky vyšší kvalifikaci a taky je předpoklad že bude vyšší ohodnocení. takže nevidím důvod proč si za to nepřiplatir, když to nebude teď, ale až z platu formou odvodů
a vš beru jako devizu do budoucna, je určitej předpoklad, že s ní budu mít o něco menší problém sehnat práci díky vyšší kvalifikaci a taky je předpoklad že bude vyšší ohodnocení. takže nevidím důvod proč si za to nepřiplatir, když to nebude teď, ale až z platu formou odvodů
09:14:35
12.06.2006
12.06.2006

aDAm
-> COL: aspon nekdo se nas studentu tady zastane....
ja platit skolne tak se na celou VS vyseru, na to abych pobiral stipendium bych musel byt mozkovna jak swina. Lidi co znam ze středni, co byli fakt chytři sou radi že svuj pruměr drži lehce nad 2,0 takže ja si mužu se svyma 2,25 celkem piskat. A ktomu ještě platit školne tak řikam papa školo ale za ty prachy mi to nestoji. Co mi VŠ dala? po 5ti letech velke kulove....takže asi takhle...
ja platit skolne tak se na celou VS vyseru, na to abych pobiral stipendium bych musel byt mozkovna jak swina. Lidi co znam ze středni, co byli fakt chytři sou radi že svuj pruměr drži lehce nad 2,0 takže ja si mužu se svyma 2,25 celkem piskat. A ktomu ještě platit školne tak řikam papa školo ale za ty prachy mi to nestoji. Co mi VŠ dala? po 5ti letech velke kulove....takže asi takhle...
08:53:40
12.06.2006
12.06.2006

COL
-> Fantozzi: -> Baghira: Toho lze ale dosahnout i takovym studijnim radem, ktery flakani neumozni. Btw. sleva na dani z titulu studia je tak mala, ze to nestoji ani za sebemensi namahu.... Mimochodem skoly, na kterych se lze takhle flakat asi nemaji zrovna dobrou uroven.... Osobne si myslim, ze penalizace za prodlouzene studium, ktera casto dosahuje uplne vyse nakladu na vzdelani, je motivaci dostatecnou a primerenou. A nenechte se mylit, ony se ty doby ruznych pokusu na ruznych skolach scitaji. Takze zadarmo je prvnich 5(+1) rok a pak se uz vse plati....
-> Baghira: No psal jsi, ze 1300 Kc/mesic je malo, ale ona je to pulka prumernych nakladu na studium studenta. Navic nekde se plati i podstatne vice. Proto ta ma otazka, zda presluhujici majim platit vice, nez to skutecne stoji....
-> Baghira: No psal jsi, ze 1300 Kc/mesic je malo, ale ona je to pulka prumernych nakladu na studium studenta. Navic nekde se plati i podstatne vice. Proto ta ma otazka, zda presluhujici majim platit vice, nez to skutecne stoji....
07:58:34
12.06.2006
12.06.2006

CHIP
-> Baghira: No vsechno ma svoje pro a proti ... ja bych proste do Prahy nesel ... to mesto me nelaka ...
13:35:42
10.06.2006
10.06.2006

Johny Death
Pánové nechcete si počkat s čím poslanci vyrukují a neplácat tady nesmysly?
13:45:51
09.06.2006
09.06.2006

Fantozzi
-> COL: přesně, jak říká Baghira. Školné není trest pro studenty, ale motivační nástroj. Na školách by pořád fungoval stipendijní systém, takže i méně movití by studium zvládli.
Mě jde hlavně o to, aby zmizeli ti, co studují jen pro to, aby měli nižší daně v podnikání a fakticky na tu školu nechodí. Nebo znám takový případy, co mají rozdělaný tři školy, kdyby se jim náhodou jedna, nebo druhá nepovedla a pořádně nedělají ani jednu. Bič na nás, na studenty!
Mě jde hlavně o to, aby zmizeli ti, co studují jen pro to, aby měli nižší daně v podnikání a fakticky na tu školu nechodí. Nebo znám takový případy, co mají rozdělaný tři školy, kdyby se jim náhodou jedna, nebo druhá nepovedla a pořádně nedělají ani jednu. Bič na nás, na studenty!
13:31:43
09.06.2006
09.06.2006

Baghira
-> COL: Nejde o to, aby platili celou vyuku, to ani není možný, vždy na ně bude doplácet stát. Jde o to, aby měli studenti nějakej motivační plán, určitě si školný nebude platit někdo, kdo si bude chtít jen o tři roky prodloužit "dětství", takovej člověk na vejšku vůbec nepůjde a o to jde. Zbude místo pro ty, co studovat chtějí a mají na to buňky. Nehledě na to, že vejšky furt bulej, jak mají málo peněz (i když Liberecká ne, ta má peněz dost), tak by muselo být zaručeno, že to školný neskončí v černý díře státního rozpočtu, ale zůstane na těch školách, třeba na výuky cizích jazyků, kde jsou někteří učitelé tady na pedagogický v anglině o dvě lekce dál, než studenti, atd.
13:23:56
09.06.2006
09.06.2006

Baghira
-> Bedřich: Tak nejde jen o kabinu, ale i motor a převodovka je u T 810 Renault. Jako je to bez debat, pro mě je Tatra taky nákladní vůz č.1, ale jak říkám pokud není výběrové řízení může to být problém a popravdě...Tatra je dnes v celkem dobré kondici oproti minulosti a pokud by tu zakázku nedostala, tak jí to rozhodně nepoloží.
-> CHIP: Jenže přesně jak říká Fantozzi, v Praze je dost levně co se týká třeba potravim a oblečení. Byl za 10tku jsem bral takovej, kterej budeš mít třeba deset minut od práce, takže si ty 3 litry za dopravu můžeš odečíst. Pokud ti bude jedno kde, v jaký části budeš bydlet, tak se dá sehnat i za 7 čku. Ale je pravda, že pokud máš u vás 17 čistýho a bydlení zadarmo, tak se to nevyplatí.
-> CHIP: Jenže přesně jak říká Fantozzi, v Praze je dost levně co se týká třeba potravim a oblečení. Byl za 10tku jsem bral takovej, kterej budeš mít třeba deset minut od práce, takže si ty 3 litry za dopravu můžeš odečíst. Pokud ti bude jedno kde, v jaký části budeš bydlet, tak se dá sehnat i za 7 čku. Ale je pravda, že pokud máš u vás 17 čistýho a bydlení zadarmo, tak se to nevyplatí.
13:14:27
09.06.2006
09.06.2006

COL
-> Baghira: Chces snad, aby platili vic, ne za ne plati stat? :o). Ono ne pri kazde skole se da na pul uvazku delat. A z doby, kdy jsem ucil na VS vim, jak se to na znalostech studentu projevuje (az na par vyjimek, ktere navic pracuji v oboru, je to projev veskrze negativni). Pokud budou muset vydelavat jeste na skolne (a je jedno, kdy se ta castka ma zaplatit) bude to jeste horsi a uroven tohohle placeneho skolstvi bude silena. Kecy, ze se bude na pomucky, jsou naprosto mimo, alespon na technikach je vybaveni k ucelu vyuky naprosto postacujici. K tomu, aby se studenti na VS neflakali a soucasne tez kvalite vyskoheo skolstvi pomohou snaze prisnejsi studijni rady, ne skolne... Ale to je problem, kdyz mame pozadavek, aby vysokymi skolami prochazely masy lidi.... Skolne na VS je krok zpet - kamsi do universitniho praveku :o)
13:00:11
09.06.2006
09.06.2006

Fantozzi
-> CHIP: no, tak ja jsem v praze docela často - třeba v nákupních centrech je tam levnějš, než tady na olomoucku. Bydlení je trošku dražší, ale do deseti se dá byt sehnat, dokonce vím o garsonce na Suchdole za 5 :-) Mě kdyby někdo nabídnul 40, tak přestoupím na dálkový a do prahy jedu okamžitě :-)
12:42:43
09.06.2006
09.06.2006

CHIP
-> Baghira: No ja zase uvazuju, ze tady mam zazemi a tak .. a proto bych sem taky muset z te Prahy jezdit ... a taky po Praze do prace se musis dostat ... hlavni otazka zni kolik ti zustane cistyho z tech 40000 ... odhaduju ze tak 30000 z toho byt 10000 doprava po Praze a doprava domu 3000 a mas 17000 cistyho ... a z toho plyne ze nemusim makat v Praze ... u nas vydelam stejne ... skutecne aby to pro me melo smysl, ze bych si rekl jo prachy jsou prachy pujdu do Prahy ... museli by mi proste dat 60000.
Ale to je jedno .. o tomhle ta debata nebyla....
Ale to je jedno .. o tomhle ta debata nebyla....
11:59:11
09.06.2006
09.06.2006

Bedřich - zrušená registrace
-> Baghira: tak to je potom i Škodovka německé auto...na té tatrovce zustal jejich základ a to pateřový nadstavný rám...a to je podstata jejího úspěchu a to na tom autě zůstalo a o tom rámu je to auto né o kabině.
11:33:50
09.06.2006
09.06.2006

Baghira
-> Bedřich: Právě je otázka do jaký míry je ta Tatra už jen český auto, když je to z půlky Renault, ale byla to zakázka strategická, bez výběrovýho řízení, což je sice pochopitelný, ale někdy to může smrdět.
-> COL: 1300,- se platí tady na textilce, na mechatronice 2500,-, ale i to mi přijde žalostně málo. Pokud se někdo bojí školnýho, musí mít takový výsledky aby měl nárok na stýpko...ne, prostě když vidim většinu vysokoškoláků co znám, který od druhýho ročníku obvykle někde dělají na půl úvazku, takže rozhodně neživořej, tak si myslim že školný je naprosto oprávněný.
-> CHIP: Tak to nevim co děláš, to máš teď aspoň třicet ne? Zase bych to tak nehrotil, myslim že 40 tisíc je i na Prahu hodně slušnej plat, za bydlení dáš kolem desítky a zbytek je tvůj...jako uznávám že se to nemusí vždy vyplatit, ale když u nás tu má člověk nástup okolo dvaceti (vysokoškolák), tak je to celkem dost rozdíl a to bydlení se tu musí platit taky a ne o moc míň než v Praze.
-> COL: 1300,- se platí tady na textilce, na mechatronice 2500,-, ale i to mi přijde žalostně málo. Pokud se někdo bojí školnýho, musí mít takový výsledky aby měl nárok na stýpko...ne, prostě když vidim většinu vysokoškoláků co znám, který od druhýho ročníku obvykle někde dělají na půl úvazku, takže rozhodně neživořej, tak si myslim že školný je naprosto oprávněný.
-> CHIP: Tak to nevim co děláš, to máš teď aspoň třicet ne? Zase bych to tak nehrotil, myslim že 40 tisíc je i na Prahu hodně slušnej plat, za bydlení dáš kolem desítky a zbytek je tvůj...jako uznávám že se to nemusí vždy vyplatit, ale když u nás tu má člověk nástup okolo dvaceti (vysokoškolák), tak je to celkem dost rozdíl a to bydlení se tu musí platit taky a ne o moc míň než v Praze.
10:48:50
09.06.2006
09.06.2006

Johny Death
-> lubor: no jo no ale kdo to tady má číst to at si nechajou k pivu... tam toho nadělaj stejně tak jako tady :)
10:33:14
09.06.2006
09.06.2006

-> Esso: Tak přestaneme přispívat a bude...maš pravdu do fora o škodvkách to nepatří a je tady jiné forum a tam diskuze jede...spíše si myslím že je tady parta lidí co se nebaví pouze o škodovkách ale prostě jsou to přátelé a baví se o všem....a pokud se baví slušně a svůj nazor nikomu nevnucují je to jak má být....kdyby se bavili kdekoliv jinde a třeba by přišla řeč na politiku nepozastavil by jsi se nad tím že se baví zrovna o politice a ač chceš nebo nechceš politici a politika do tvého života bude zasahovat...
10:26:18
09.06.2006
09.06.2006

Esso
-> Bedřich: dobre vyjadrim se o politice slusne ty panove se mne nelibi co tam sou a libit se mne nebudou at je tam ten nebo ten.a stim ze se to probira ve foru o skodovkach zajimave ze kdyz se tady objevilo prodam nebo koupim kazdy nadaval proto myslim ze by tu nemelo byt ani toto.A za sprosta slova se omlouvam vsem
10:22:56
09.06.2006
09.06.2006

-> Esso: Umíš svůj názor vyjádřit bez použití sprostých slov?Politika je všude..pokud nechceš nereaguj a nepiš vypni rádio a televizi a stejně o politice uslyšíš...je lepší si udělat na to vše názor než nadávat...pokud jej vyjádřís slušně a bez nadávek...
10:22:16
09.06.2006
09.06.2006

Esso
-> lubor: to budu rad protoze se stale objevuji veci o politice viz tatra kdyby byly politici co proto tak nenakoupi jen ceske veci armade ale ceske veci vsem i sobe
10:16:35
09.06.2006
09.06.2006

lubor
-->Esso:Tady už se ale přece politika vůbec nerozebírá-nebo se ti snad zdá že ano?Tohle už je slušná diskuse,kde nikdo nikoho neosočuje za jeho politickou příslušnost-a pokud tohle téma už jednou vzniklo(sice už počátečních příspěvků mbčka),pak se ubralo tím slušnějším směrem.Jinak neboj,brzy se zmizí i ono,do propadliště dějin.Slibuji,že již sem nedám žádný příspěvek.Howg;o)!
10:10:13
09.06.2006
09.06.2006

Esso
nechcete tydle picoviny resit jinde ve foru pro skodovky to nema co delat a uz me sere ze to furt slysim z televize z radia na netu proste me polibte s politikou prdel
09:57:23
09.06.2006
09.06.2006

lubor
-->Bedřich:Vidíš.teď sis odpověděl sám;o).Požíváš logiku,a racionální fakta-což je přesný opak toho,jak postupovali ti kteří nechali Tatru spadnou do sraček.Pochop,že tady nemá logika místo-toto je výsledek Liberalismu,a působení automatických vestavěných stabilizátorů trhu(oné zprofanované "neviditelné ruky"),jak by řekl pan Profesor;o).Samozřejmě tady nezmiňuju další možné varianty-různé levárny,a lobysmus,tunelování-ale i to,je je vlastně"konkurenční boj";o).S logikou dnes prostě operovat nelze.
09:40:41
09.06.2006
09.06.2006

-> lubor: Nejde o to jestli jsem nebo nejsem od Kopřivnice....samotné auto co měli dodávat je prakticky složené z Renaultu a Pragy ale je na tam jedno technické řešení které prostě nemá obdoby.I pro němce je čest když jejich auta fungují tam kde fungují Tatry...ale nevím jak to je v jiných zemích ale vím že třeba francouský prezident ve francouském autě jezdí...a toto je podle mne prostě vyjádření hrdosti a vlastenectví...a u některých našich politiků je toto pouze otázka peněz...
08:09:36
09.06.2006
09.06.2006

lubor
-->Bedřich:Ty jsi z Kopřivnice viď;o)?Musíš vycházet z toho,že v Praze nějaká Tatra byla lidem vždycky u...no víš kde.Tak jako více méně celá morava-pokud teda zrovna nebylo před volbama;o).Čím dál za Průhonicemi,tím méně zájmu.Tak to bylo je a bude.A pana profesora nech-teď dostal cenu Adama Smithe-autora Teorie absolutních výhod staré pomalu 200 let,z čehož jaksi plyne,ža Tatra musela dopadnout tak jak dopadla.Ve vyrobě automoblilů jsme nikdy holt něměli"absolutní výhodu";o).
07:57:07
09.06.2006
09.06.2006

lubor
-->Johny Death:Však je nech-mají chlapci recht.S tím zatěžováním má COL naprostou pravdu-kdyby byla situace ve společnosti jiná,a my byli na úrovni západních"vyspělejší
ch"ekonomik-pak by se ta zátěž dala zvládnout.V současné době by to ale čerstvé absolventy zatížilo neuměrně.A podle mě stále stejná otázka visí ve vzduchu-co z toho,že se školné bude platit?Co se zlepší?Troufám si říci,že tak jak systém funguje-tak nic.
Apropos-jak státnice?
Apropos-jak státnice?
07:54:42
09.06.2006
09.06.2006

VeTeV
-> Baghira: co se tyce skolneho - jak uz zde zaznelo - nejde o to zavest skolne - jde o to zmenit system vyuky ny vysokych skolach - pak jsem klidne pro, ale za soucasneho stavu vysokych skol ani nahodou....to radsi fakt pujdu z fleku makat...
a co se tyce soc davek - je to pruser na entou - znam more lidi co se flaka jen proto, ze bejt na UP a k tomu makat na levotu se jim oplati vic - ale to jechyba sstemu - ja bych jim dal lopaty a smetaky a hybaj zametat hovna..nechces mas smulu nedostanes nic...
jo a ze volej CSSD a KSCM socky a pod - no pane asi omyl - velka cast nezamestnanejch a flakacu volila ODS takze pravda je jinde...
a celkove - politika je sajrat z leva z prava i z prostredka...
nevidim zmeny at tam bude kdo tam bude, neb veskere plany, sliby apod se po volbach meni na placani do vetru a hadani v politickych debatach po nedelnim obede...dekuji stacilo
a co se tyce soc davek - je to pruser na entou - znam more lidi co se flaka jen proto, ze bejt na UP a k tomu makat na levotu se jim oplati vic - ale to jechyba sstemu - ja bych jim dal lopaty a smetaky a hybaj zametat hovna..nechces mas smulu nedostanes nic...
jo a ze volej CSSD a KSCM socky a pod - no pane asi omyl - velka cast nezamestnanejch a flakacu volila ODS takze pravda je jinde...
a celkove - politika je sajrat z leva z prava i z prostredka...
nevidim zmeny at tam bude kdo tam bude, neb veskere plany, sliby apod se po volbach meni na placani do vetru a hadani v politickych debatach po nedelnim obede...dekuji stacilo
07:09:29
09.06.2006
09.06.2006

CHIP
-> Baghira: Ty bys sel delat do Prahy za 30- 40 mesicne ... ? Ja teda ani nahodou ... vzdyt je to na Prahu naprosto smesnej plat ... nahodou jsem asi pred rokem mel nabidku od nejake firmy ... a nabizeli mi 40 ... kdyz jsem si to propocetl, dosel jsem na to ze bych dostal stejne a mozna jeste min nez tady u nas ... rekl sem jim ze bud nabidnou 60 nebo ze nic ... premlouvali me jeste asi mesic ... nabidli dokonce 45 ... ale na Prahu je to proste malo ...
00:50:00
09.06.2006
09.06.2006

Johny Death
že vás to furt baví...
00:40:32
09.06.2006
09.06.2006

COL
-> Baghira: 1300/mesic se za presluhovani plati malokde, normal je 25 000 az 50 000 /akademicky rok, coz je nejmin 2x tolik a prijde mi jako motivujici. Naklady na studenta placene statem jsou cca 35-60 kKc/rok, podle oboru. Za dobu co pracuju jsem na danich odvedl cca 500.000 takze tech 250.000 co jsem spolecnost stal jsem davno vratil a vydelavam na ne. Fakt nechapu proc bych byval mel platit nejake skolne....
Skolne je proste hovadina, ktera jen lata drobne rozpoctove diry. Tu investici do studenta si spolecnost (stat) proste dovolit muze a ty poplatky za "presluhovani" jsou dostatecne motivujici. Navic ono uzasne splaceni skolneho po ukonceni VS navic akorat zatizi lidi, kteri by si tou dobou meli opatrovat bydleni a zakladat rodiny - proste kokotarna. Na VS muze jit kazdy, kapacity je dost - ale ne kazdy na to ma, a to ani ted, kdyz ted jsou latky mnohem niz nez drive. Kdo se dnes na podruhe max. na potreti nedostane na VS (pokud to neni neco hodne uzkoprofiloveho, kde se bere 5lidi/rok) na to proste nema - takze casty argument pro skolne podporeny nutnosti rozsirovani kapacity je take mimo... jako alternativni vec doporucuji prodej diplomu na vratnici za 50Kc :o)... beztak uroven VS dosti klesa...
Skolne je proste hovadina, ktera jen lata drobne rozpoctove diry. Tu investici do studenta si spolecnost (stat) proste dovolit muze a ty poplatky za "presluhovani" jsou dostatecne motivujici. Navic ono uzasne splaceni skolneho po ukonceni VS navic akorat zatizi lidi, kteri by si tou dobou meli opatrovat bydleni a zakladat rodiny - proste kokotarna. Na VS muze jit kazdy, kapacity je dost - ale ne kazdy na to ma, a to ani ted, kdyz ted jsou latky mnohem niz nez drive. Kdo se dnes na podruhe max. na potreti nedostane na VS (pokud to neni neco hodne uzkoprofiloveho, kde se bere 5lidi/rok) na to proste nema - takze casty argument pro skolne podporeny nutnosti rozsirovani kapacity je take mimo... jako alternativni vec doporucuji prodej diplomu na vratnici za 50Kc :o)... beztak uroven VS dosti klesa...

00:01:48
09.06.2006
09.06.2006

Jestli se můžu přidat do debaty...vím můj názor je nic a mohl jsem ho vyjádřit ve volbách...tak jsem taky udělal...ale jen se mi nelíbí přístup všech politiků ta jejich neschopnost přiznat chybu a jiný názor...na všem co jste napsali je kus pravdy jde pouze o úhel pohledu (podle mne)...to že jedna strana tahá hnus na druhou pár dnů před volbama je takové svinstvo ze kterého jde vidět jen to jak těm lidem jde o koryto jak moc mají potřebu velet a vládnout jak jední tak druzí...
Jen mne tak po tom všem napadá proč... už třetí premiér ČSSD končí s takovým haló...jsem si nevšíml že by na našeho pana prezidenta některý z politiků jiné strany přímo hledal chyby z osobního života a čekal až šlápne vedle....
A ještě jedna věc,vlada ČSSD chtěla podepsat kontrakt s Tatrou na dodávku 1000 vozů pro českou armádu,kontrakt který by nejlepší automobilku v ČR vytahl z průseru (podle mne je to spávné aby Česká armáda jezdila v českém autě) a teď po volbách to podle všeho vypadá,že z kontaktu sejde..proč? no bude nová vláda a ta ma jíne plány...
Jen mne tak po tom všem napadá proč... už třetí premiér ČSSD končí s takovým haló...jsem si nevšíml že by na našeho pana prezidenta některý z politiků jiné strany přímo hledal chyby z osobního života a čekal až šlápne vedle....
A ještě jedna věc,vlada ČSSD chtěla podepsat kontrakt s Tatrou na dodávku 1000 vozů pro českou armádu,kontrakt který by nejlepší automobilku v ČR vytahl z průseru (podle mne je to spávné aby Česká armáda jezdila v českém autě) a teď po volbách to podle všeho vypadá,že z kontaktu sejde..proč? no bude nová vláda a ta ma jíne plány...
21:15:36
08.06.2006
08.06.2006

Fantozzi
-> Samantus: děkuju. je vidět, že i levičák může být rozumnej a přemýšlení schopnej člověk :-)
20:43:57
08.06.2006
08.06.2006

Samantus
-> Fantozzi: ac levicak tak v tomhle s tebou naprosto souhlasim
20:28:00
08.06.2006
08.06.2006

Fantozzi
-> Baghira: přesně tak. Navíc, pokud nechceme zpět ke komunismu, nemůžu přece soukromé firmě určit, jaký plat jak kvalifikovanému zaměstnanci dám. Jde tady o to, že pokud mám VŠ (na čemž usilovně pracuju :-)), počítám s tím, že budu mít větší uplatnění a ví míst na výběr. Jsem relativně zručnej, tak bych se nebránil ani jiné práci, než oboru co studuju a o tom to přece je.
Pokud chci peníze. půjdu pracovat. Práce je, ať mi nikdo neříká, že ne. To, že lidi čekají, že někdo vytvoří místo přesně pro něj aniž by hnul brvou, to je jiná... Kdyby se stáhly sociální dávky pro notorický flákače na úplný minimum, to bysme panečku viděli, kolik bude práce...
Pokud chci peníze. půjdu pracovat. Práce je, ať mi nikdo neříká, že ne. To, že lidi čekají, že někdo vytvoří místo přesně pro něj aniž by hnul brvou, to je jiná... Kdyby se stáhly sociální dávky pro notorický flákače na úplný minimum, to bysme panečku viděli, kolik bude práce...
19:27:35
08.06.2006
08.06.2006

aDAm
-> Baghira: hmm tak trinactkil mozna na nejake looser school...u nas na VUT platis 2koliky a vic 11mesicu rocne, coz pro studenta co nema moznost prace je celkem slusna darda kdyz k tomu pripoctes dalsi vydaje ktere sou nutnosti takze asi tak....
19:05:41
08.06.2006
08.06.2006

Baghira
-> lubor: No za přesluhování platěj 1300,- měsíčně pokud vim a to mi teda adekvátní nepřijde :-/.
Každopádně s tim uplatněním po VŠ to je trochu složitější. Asi bude jiná situace v Ostravě, kde zrovna není moc moderních průmyslových zón a tím i uplatnění pro vysokoškoláka. Nadruhou stranu u nás v Liberci začíná být nedostatek vysokoškoláků ve strojírenských a elektrotechnických oborech a to i přesto, že ty platy jsou uplně někde jinde, než je celostátní průměr...ale prostě nejsou. Kdo může jde dělat do Prahy a pokud ten člověk umí dobře anglicky nebo německy, tak nemá vůbec problém si přijít v Praze na 30-40 měsíčně.
Každopádně s tim uplatněním po VŠ to je trochu složitější. Asi bude jiná situace v Ostravě, kde zrovna není moc moderních průmyslových zón a tím i uplatnění pro vysokoškoláka. Nadruhou stranu u nás v Liberci začíná být nedostatek vysokoškoláků ve strojírenských a elektrotechnických oborech a to i přesto, že ty platy jsou uplně někde jinde, než je celostátní průměr...ale prostě nejsou. Kdo může jde dělat do Prahy a pokud ten člověk umí dobře anglicky nebo německy, tak nemá vůbec problém si přijít v Praze na 30-40 měsíčně.
18:45:36
08.06.2006
08.06.2006

lubor
-->Baghira:to co tu píšeš,je samozřejmě z části pravda.Taky bych byl teoreticky pro školné-ale jsou tu 2 podmínky:ad 1-revize celého sytému vzdělávání-učit se věci smyluplné a ne biflovat nepoužitelné poučky,dělat případové studie,zapojit podniky a lidi z praxe(což se už samo o sobě v současné době v naší společnosti vylučuje-to ale není problém studenta ale škol) no a ad 2-jako absolvent,který platil X desítek tisíc za rok-a prošel průpravou na odpovídající úrovni,bych pak měl nárok na diametrálně odlišný plat od pouhého středoškoláka,který se rozhodl vydělávat hned peníze,samozřejmě v to počítaje i karierní postup.
Pokud toto bude splněno-pak mají smysl peníze vybrané na školném,protože se budou učelně investovat,a budou produkovat více méně vělmi dobře připravené odborníky do praxe,a stejně tak se budou rozvíjet i školy samotné.V opačném případě je placení školného zbytečnost,protože se nic nemění-a systém setrvává na úrovni 50 let.
Já jsem si po škole pracně budoval svou kariéru,a stále tak budu muset činit ještě dalších X let-škola mě nepřipravila téměř na nic-všechno jsem se musel"doučit"sá m.Nepříjde mi proto správné za současného stavu platit školné.
Jinak dnes už ti kteří ve škole"přesluhují&quo t; standartní dobu studia plus 1 rok navíc platí měsíčně docela nemalé peníze(odvislé od typu školy a jejího statutu)-takže bych se ve tvém případě nebál,že to jde ze tvého;o)-dnes je to opravdu už trochu jinak,než to bylo třeba před 5 lety.
Pokud toto bude splněno-pak mají smysl peníze vybrané na školném,protože se budou učelně investovat,a budou produkovat více méně vělmi dobře připravené odborníky do praxe,a stejně tak se budou rozvíjet i školy samotné.V opačném případě je placení školného zbytečnost,protože se nic nemění-a systém setrvává na úrovni 50 let.
Já jsem si po škole pracně budoval svou kariéru,a stále tak budu muset činit ještě dalších X let-škola mě nepřipravila téměř na nic-všechno jsem se musel"doučit"sá m.Nepříjde mi proto správné za současného stavu platit školné.
Jinak dnes už ti kteří ve škole"přesluhují&quo t; standartní dobu studia plus 1 rok navíc platí měsíčně docela nemalé peníze(odvislé od typu školy a jejího statutu)-takže bych se ve tvém případě nebál,že to jde ze tvého;o)-dnes je to opravdu už trochu jinak,než to bylo třeba před 5 lety.
18:23:55
08.06.2006
08.06.2006

Baghira
-> Tauren: Nejde o to, že se vybírá hodně na zdravotním a sociálním, je problém jak se ty peníze přerozdělujou. Paroubkova vize a všech z KSČSSD je vybrat co nejvíc peněz a ty pak přerozdělit...a to těm kdo je nejčastěji volí...flákači, cigoši, socky. To se mi nelíbí a proto bych je volit nemohl, zvlášť když vidím v jakym měřítku se tenhle systém zneužívá.
Jinak pro školný jsem taky. Nechápu, proč bych měl platit na člověka, kterej se rozhodne jít na vysokou a studovat tam třeba 7 let, v horšim případě 2+3+5let, pokud často mění školu, taky takový lidi znám, já už 10 let pracuju a oni ještě studujou. A to, že mají po vystudování stejnej plat jako středoškoláci...tak takovej vysokoškolák asi za moc nestojí a ten titul by vůbec mít neměl. Samozřejmě nemluvim o záuční lhůtě, ale o srovnálí lidí SŠ : VŠ třeba s pětiletou praxí. U nás jsou ty rozdíly dost výrazný a myslím, že platit těch 120 tisíc nebo kolik že prý dnes to studium stojí není zase taková darda ve splátkách.
Jinak pro školný jsem taky. Nechápu, proč bych měl platit na člověka, kterej se rozhodne jít na vysokou a studovat tam třeba 7 let, v horšim případě 2+3+5let, pokud často mění školu, taky takový lidi znám, já už 10 let pracuju a oni ještě studujou. A to, že mají po vystudování stejnej plat jako středoškoláci...tak takovej vysokoškolák asi za moc nestojí a ten titul by vůbec mít neměl. Samozřejmě nemluvim o záuční lhůtě, ale o srovnálí lidí SŠ : VŠ třeba s pětiletou praxí. U nás jsou ty rozdíly dost výrazný a myslím, že platit těch 120 tisíc nebo kolik že prý dnes to studium stojí není zase taková darda ve splátkách.
11:08:41
07.06.2006
07.06.2006

DOOlittle
-> Tomáš SK: 100 bodov

08:32:05
07.06.2006
07.06.2006

DuriQ
Tomáš SK: 

22:35:05
06.06.2006
06.06.2006

Johny Death
-> stitch: ty voe ja sem ještě lítal po lese s igeliťákama na rukách nohách a hlavě v rámci brsné výchovy
ruštinu si pamatuju ještě ze školy
nepsal jsem nic o pro a proti. jen mě překvapilo tvoje shazování lidí kteří mají jiný nnázor než ty. :) ale to jsi vzal spět ok :). Jinak už se k niičemu nebudu vyjadřovat je to tomo hoc nechce se mi to číst je to stejně chujovina porotže tohle nic nevyřeší a komu se to nelíbí tak ať jde bud kandidovat volit a nebo ať vodjede na Kamčatku
a ještě jeden názor mě tu zaujal ke kterýmu bych se rád vyjádřil ale už jsem zapomněl kterej tak na to seru 

21:23:28
06.06.2006
06.06.2006

strucy
-> Tomáš SK: