skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Co jste dnes našli
-> isti: 

-> isti 25.11.23 22:42:16: Auvajs 

-> isti 25.11.23 22:42:16: Dobrá Felda v RATu.
Nebo spíš rat ve Feldě...
Trochu mi to připomíná zemnící pásky, co se dříve používaly na autech...

Nebo spíš rat ve Feldě...

Trochu mi to připomíná zemnící pásky, co se dříve používaly na autech...

Alebo do Lásky chlupaté?Dosť neobvyklí tuningový doplnok
Neviem si predstaviť ako to dokázal ale je riadne zaseknutý

Dneska jsem našel doma za skříní... ani jsem netušil že něco takového mám. Je to nějakej tisk nebo perfektně nalepenej plakát na sololitu s dřevěným rámečkem. 

-> Bukaj: jdou otočit, z druhý strany zubaty nejsou
-> Jirik_Tuňák1983: po dědovi mám maximálně náběh k alkoholismu
No, můžu nafotit co bylo ve stodole u filtru, ale to je spíš na jawacke stránky:)

-> Jirik_Tuňák1983: po dědovi mám maximálně náběh k alkoholismu

No, můžu nafotit co bylo ve stodole u filtru, ale to je spíš na jawacke stránky:)
-> OTA-MTX 12.09.23 12:30:43: Přesně takový mám troje a jsou jako nový. Ještě po dědovi. Co tam máš dál šmoulo? 

-> OTA-MTX: A co s tím? Vždyť je to zubatý a rezavý...
-> OTA-MTX: Celkem se ještě na burze dají potkat i s obaly. Modré často, šedé a černé občas, tmavě hnědý snad jen jednou, ale červený jsem teda ještě nepotkal.
-> palinator: není špinavej, jen rezavej:D
-> Bukaj: asi ano, byly u toho i další díly na favo
-> Bukaj: asi ano, byly u toho i další díly na favo
-> OTA-MTX: Červenej jsem ještě neviděl
To je z dob Favoritů (počátek devadesátek)?

-> OTA-MTX:
Jestli je ten filtr takhle zasranej i uvnitř, tak žádná škoda ho dávat do auta.
Jestli je ten filtr takhle zasranej i uvnitř, tak žádná škoda ho dávat do auta.

Poslední dobou jsem se ve 130LPG při volnoběhu cítil jako v TDI, tak si říkám, že to asi bude chtít nové svíčky...
...no, svíce zůstaly zatím původní
...no, svíce zůstaly zatím původní

-> j_j: Niekde mám aj ja,patrí to do gola sady.
-> isti 03.08.23 13:47:37: U mě ani ne.. já je mívám v boudě u garáží v podkroví..
-> dragon_cb_cz 03.08.23 13:50:29: Jo jo, i nějakej mech by se našel..

-> dragon_cb_cz 03.08.23 13:50:29: Jo jo, i nějakej mech by se našel..

-> isti: jáááj, tak vyhodit to můžu vždycky :)
-> j_j: Pritom to patrí do kovošrotu

-> Jozka: A pak že to není ekologický vůz 

-> Jozka: To je u mňa úplne bežné.
Našiel som svoj kardan o ktorej ani nevedel že som to stratil.Mal som šťastie že som to zbadal na hrádzi.
-> Vojťas: Tak velkou zeď nemám co se mi toho doma válí :D
-> Don_pepe: na zed si zaramuj ty padesatilety klice 

-> dragon_cb_cz: Toho je do dílny škoda! To dám spíš na zeď místo obrazu :DDD
-> Don_pepe 28.06.23 07:15:26: ... a je co ztrácet 

Našel včera v kufru...Panimáma: "Chlapi z práce ti posílají dárek za to jaks jim pomohl, máš to v kufru"

-> Milan 136: No asi stejně jako zadní na Fa 93-94.
-> su.tech – nezodpovědný hajzlík: Jak je to velký?
Ani nevím na čem byl, počítám nějaké pozdní FA.
Jako nový jsem ho nikdy nepotkal, ale musel vypadat super.
-> palinator: Moc to prožíváš. Když vezmu v potaz použitý množství a co tyhle barvy vydrží. Ať se jsou moderní nátěry, s prominutím, vysrat.
Už jen z pohledu vyplácanýho ředidla a dalších chemikálií s tím spojených.

-> Bukaj: Strašný.
Jinak opět k tématu:
Příčina zkratu v elektroinstalaci garáže na zahradě jedněch klientů - V zemi uložený spoj dvou kabelů (CYKY 3Jx2,5 a 2x2,5), provedený profesionálem při rekonstrukci domu před 6 lety. Elektrikář vytáhl z domu nový přívodní kabel pro garáž, který napojil tímto způsobem (Wago a omotáno izolačkou) na původní přívod do garáže)...
Spoj v zemi vydržel celých 6 let až do letošního deštivého jara
Příčina zkratu v elektroinstalaci garáže na zahradě jedněch klientů - V zemi uložený spoj dvou kabelů (CYKY 3Jx2,5 a 2x2,5), provedený profesionálem při rekonstrukci domu před 6 lety. Elektrikář vytáhl z domu nový přívodní kabel pro garáž, který napojil tímto způsobem (Wago a omotáno izolačkou) na původní přívod do garáže)...

Spoj v zemi vydržel celých 6 let až do letošního deštivého jara

-> Bukaj:
Kolik tratí s dřevěnejma pražcema znáš? Ne, že by se nepoužívaly, ale nově se dávají snad už jen do výhybkových polí a to jen někde. Zato postřiky jezdí docela často. Jinak by museli čistit štěrkové lože každou chvíli. A ta vegetace, co tam zbývá, to je fakt humus. Ostrej, uschlej, prostě do drsnýho prostředí.
Je pravda že příkopy jsem nějak nestudoval zblízka.
E: Je pravda, že tam kde se dělá velká rekonstrukce tratě, tak se hrabe i spodek a při čištění štěrku je ten bordel branej jako nebezpečnej odpad.
Kolik tratí s dřevěnejma pražcema znáš? Ne, že by se nepoužívaly, ale nově se dávají snad už jen do výhybkových polí a to jen někde. Zato postřiky jezdí docela často. Jinak by museli čistit štěrkové lože každou chvíli. A ta vegetace, co tam zbývá, to je fakt humus. Ostrej, uschlej, prostě do drsnýho prostředí.

Je pravda že příkopy jsem nějak nestudoval zblízka.

E: Je pravda, že tam kde se dělá velká rekonstrukce tratě, tak se hrabe i spodek a při čištění štěrku je ten bordel branej jako nebezpečnej odpad.
-> palinator: Já to samozřejmě myslel jako nadsázku/vtip (voda v mořích a oceánech "znečištěná solí"...)
Jinak ano - těch svinstev je mnohem víc, než jen sůl a olovo - otěr z brzd, z gum, odpadlé kusy plastů, mikroplasty, olej, brzdovka, chladicí kapalina, kapaliny do ostřikovačů, výfukové zplodiny...
A kolem tratí asi bude větší problém karbola, asfalt a další karcinogenní látky, než "randap" z posledních dvou desetiletí. To spíš je problém na zemědělsky využívaných plochách.
A co se týče vegetace, tak samozřejmě jsou druhy, kterým sůl nevadí, nebo se na ni dokážou přizpůsobit, ale všimni si, jak omezené množství rostlinných druhů se vyskytuje v blízkosti intenzivně solených komunikací...
Jinak ano - těch svinstev je mnohem víc, než jen sůl a olovo - otěr z brzd, z gum, odpadlé kusy plastů, mikroplasty, olej, brzdovka, chladicí kapalina, kapaliny do ostřikovačů, výfukové zplodiny...
A kolem tratí asi bude větší problém karbola, asfalt a další karcinogenní látky, než "randap" z posledních dvou desetiletí. To spíš je problém na zemědělsky využívaných plochách.
A co se týče vegetace, tak samozřejmě jsou druhy, kterým sůl nevadí, nebo se na ni dokážou přizpůsobit, ale všimni si, jak omezené množství rostlinných druhů se vyskytuje v blízkosti intenzivně solených komunikací...

-> Bukaj:
Pokud se nemusí vyrobit znova, budiž. Ale sůl se dá poměrně jednoduše vyplavit do moře, pokud jde teda o oblast, která má nějaký odtok.
A u intenzivně solených silnic se mi nezdá, že by se vegetaci nějak nedařilo. Naopak, ten mix hnojiv s původem z dusíkatých a sirných kyselin, pevné částice, železitý a měďnatý otěr z brzd, se travinám asi vcelku líbí a sůl na tom nemůže nic změnit. Rozhodně víc, než zmutovaná vegetace podél železnice, prochcaná Round-upem 
Pokud se nemusí vyrobit znova, budiž. Ale sůl se dá poměrně jednoduše vyplavit do moře, pokud jde teda o oblast, která má nějaký odtok.

-> palinator 28.04.23 09:17:28: Bereme-li v potaz používané množství, tak má globálně daleko horší následky - si vem´ té vody, co jí na Zemi je znečištěno solí...
Jen mi přijde, že použít suřík k tomu, k čemu byl před 70 lety vyroben je lepší, než (co je obvyklé) aby skončil při vyklízení někde v e velkoobjemovém kontejneru nebo v popelnici - v lepším případě na skládce...

Jen mi přijde, že použít suřík k tomu, k čemu byl před 70 lety vyroben je lepší, než (co je obvyklé) aby skončil při vyklízení někde v e velkoobjemovém kontejneru nebo v popelnici - v lepším případě na skládce...

-> Bukaj 28.04.23 08:35:46: to si radši namíchej rovnou suřík s femeží 

-> Bukaj:
Myslíš že je sůl srovnatelná jo?
Myslíš že je sůl srovnatelná jo?

-> palinator: Až přijde čas, kdy nebudou sypat sůl na silnice, tehdy bude doba, kdy i jiná svinstva budou přežitek...
-> Borderer: myslím, že naředění by moc nepomohlo - ta barva má strukturu velmi jemné krupičné kaše...

-> Borderer: myslím, že naředění by moc nepomohlo - ta barva má strukturu velmi jemné krupičné kaše...
-> Bukaj:
Já teda nevim jestli je dneska doba na to muset používat tohle svinstvo.
Já teda nevim jestli je dneska doba na to muset používat tohle svinstvo.
-> Bukaj: A říznout to ředidlem by nepomohlo? Na druhou stranu, když natíráš loď, tak si na hladkej povrch asi 2x nehraješ. A když auto, tak stejně brousíš plnič.... 

-> Borderer: Jo. Koupil jsem to a strašně blbě se s tím pracuje (kvůli hustotě, obsahu pevných částeček suříku a rychlému zasychání se nedá docílit hladký povrch)...
Myslím, že příště budu dělat pokusy s přidáním práškového suříku do obyčejné syntetické základovky - několik kilových plechovek suříku po dědovi tu ještě mám
Myslím, že příště budu dělat pokusy s přidáním práškového suříku do obyčejné syntetické základovky - několik kilových plechovek suříku po dědovi tu ještě mám

-> Jarda/felda: To je ta barva se suříkem?