-> j_j 05.01.11 15:37:57: Tenkrát nebyla ta LS až tak o místě, jako o drahým povinným ručení, depozit ještě asi ani neexistoval, neměl jsem takový vybavení, jako mám dnes, auto ani nebylo napsaný na mě.. a nebylo to MB..
Nicméně to i 14" sedělo jak přibitý a hlavně - nasadil jsem 110 km/h a pak jel kopec nekopec, což obyč MB/kilo prostě nezvládne. Luxusní polohovatelný sedačky, 110R volant, elektrickej ostřikovač.. akorát ten karbec na tom byl někdy trochu vrtošivej, ale to pak spravila jeho GO - těsně před odpadnutím zadního ramene z karosérie

.
Jinak k debatě tady můžu akorát konstatovat, že pro mě osobně byla dobově každá další nová škodovka po 1000MB, s vyjímkou 110R a o mnoho později Felicie, zklamáním.. takže by tomu odpovídalo zhruba i moje pořadí oblíbenosti - neb čas u překryl dobový souvislosti.
Tady to asi mnozí nepochopí, ale když přivezl hrdě soused v roce 69 nový kilo v připosraný barvě, tak jsem z něj nijak nadšenej nebyl - i když v těch 5ti jsem slovo design pochopitelně neznal, tak vedle červenýho R8 dalšího souseda postrádalo jakejkoliv šmrnc. A 105/120, to byl taky šok, po předchozích relativně ladných tvarech taková neohrabaná hrbatost, s "C" sloupkem jak u Liazky.. no hrůza, zlatý kilo. A z eMek, zvlášť s nárazníkama v barvě auta, kterých bylo v půli 80. let jak nadrbáno, se dělalo nevolno až fyzicky. Dodneska si pamatuju, jak jsem se hnedle styděl, když se mezi záplavou 105/120 objevil cca v roce 81 prototyp Fordu Sierra, kterej německej Ford tehdy u nás na jihozápadě před náběhěm do výroby vesele testoval - a nás přitom na průmyslovce krmili kecama o úspěších soc. strojírenství..
Samozřejmě, že užitný vlastnosti škodovek se zlepšovaly, akorát si nejsem jistej, jestli to zlepšování bylo úměrný větší složitosti a někdy se šláplo trochu vedle - čímž myslím třeba "divokej" motor v těžký a vysoký kastli s podvozkem z kila (=užovka).