benga...

prohledat
55 příspěvků (zobrazeno 1 až 50) od 03.03.2005 do 09.05.2005, založil/a JirikXT
řadit dle data
08:03:49
09.05.2005
CHIP
-> Gryzly: Je jasny ze pokud by neudelal polda fotku, jsem zavodou, reknu presne to co jsi psal ... ale jakmile se vytasi s fotakem ... myslim ze to neukecam ...
13:07:44
08.05.2005
Gryzly
Tak mě jednou fotili městkáči když jsem špatně zaparkoval. Jinak ten §30 a 31 je ze správního zákona. 71/1967 Sb.-> CHIP: A pokud ty tvoje kola maj podobný paprsky jak ty tvoje meteory, tak by se to dalo nechat oblbnout. správní řízení se bude konat minimálně za měsíc od toho kdy tě poldové chytěj a té komisi žekneš že máš jen jednu sadu litých kol a na co bys měl přece druhou sadu a že to je povolený a polda tomu praálo rozumí.

Ale nekde jsem nenašel jakej je rozdíl mezi obálkou s modrým pruhem, červeným. kdysi mi přišla obálka s hnědám pruhem, to když mi zamítli na DI přestavbu z Š120 na Š136 s 781.136. a obálka se žlutým pruhem je prej exekutor. Taky sliším poprvé to o tom třetím nedoručení. mě dvakrát přišlem modrej pruh a dvakrát byli u mě poldové s tou obálkou osobně. vše za jeden přečin.
09:41:51
07.05.2005
Kočislav
Problém je v tom, že jako důkazní materiál se bere i svědectví policistů, kteří to oznámení správnímu orgánu dali. Tzn. zálěží jen na posouzení konkrétního spr. org., jestli mu bude stačit ukázat, že jsi věcu uvedl do řádného stavu, i když myslím,že většinou by to stačit mohlo.
A k těm § 30 a 31, to je patrně vyňato ze správního řádu, ale správní řízení o přestupcích se řídí v první řadě přestupkovým zákonem, až to, co není v přest. z. upraveno se řídí správním řádem.
15:10:32
05.05.2005
CHIP
-> Baghira: No to ne ... ale je tam napsano ze policajt na ceste te nemuze pokutovat za jiny rozmer kol, ci dalsi veci ... z cehoz plyne ze me muze dat do spravniho rizeni ... predpokladam ze spravni rizeni probiha tak ze si me pozvou aby mohli overit skutecny stav veci ... no a az si me pozvou, tak to prehodim a ukazu jim ze vse je v poradku ... nebo ne ?
Jinak kolegove v praci tez tvrdi ze tretim neprebranim zasilky je povazovana za dorucenou ...
13:10:25
05.05.2005
Baghira
-> CHIP: Taky i normální policajti mívaj foťáky. V tom odkazu ale není nic o tom, že by po třech doručenkách byla pošta brána za doručenou?
13:04:19
05.05.2005
CHIP
-> Johny Death: Kdyz resej nehodu tak ano ... ale ne kdyz maji normalni silnicni kontrolu ...
13:03:56
05.05.2005
CHIP
Jo zapomnel jsem ... v tom mim odkazu staci uplne posledni odstavec ...
13:03:17
05.05.2005
Johny Death
Benga s fotakem dnes neni zadna vyjimka.
13:02:25
05.05.2005
CHIP
-> Baghira: No kdyz mi policajt rekne abych podepsal je opravdu divne mu rict ze nepodepisu ... leda neco nacmarat ... treba tri obloucky nebo tak neco ... kazdopadne treti zasilka neprevzata je brana za dorucenou ... platilo jeste asi pred tremi mesici ... a nevim o tom ze by se neco menilo ...
Precte si tohle ... tam je to pekne napsano ...
motozurnal.centrum.cz/cla nek.phtml?id=2800
12:57:38
05.05.2005
Baghira
-> CHIP: Ja se obavam ze potřetí nedoručená není brána jako doručená. To by pak bylo divný, že mě to vždy přijde jen dvakrát... Dřív to tak možná platilo, ale dnes pochybuju. No pokud jim nic nepodepíšeš, tak ti pokutu nemůže vymáhat finančák, kterej na to má lidi, ale musí si ji vymoct město samo a to už je jaksi problém, když nedokážou vymoct ani desetitisíce od neplatičů nájemnýho...
12:49:06
05.05.2005
CHIP
-> Baghira: No jo ... ale co pak na tu obalcku z cervenym pruhem ... navic pokud si daji pozor a budou te pravidelne uhanet, tak pri tretim nedoruceni zasilky ji povazuji za dorucenou ... tim padem udelej pokutu a muzou ji po tobe vymahat ... treba soudne pak exekutorem a nebo srazkou s nejakych davek a jako posledni primo z platu .... s timhle mam zase zkusenosti ja ...
12:47:04
05.05.2005
Baghira
-> CHIP: jo, policajty s fotakem jsem uz videl...digitálním, fotili nějakou otuněnou oktávu. Stejně si ale myslim, že nejednodušší je se tomu správnímu řízení vyhejbat, nic tě to nestojí a nemusíte nic vymejšlet.
12:44:04
05.05.2005
CHIP
-> Gryzly: Ale kdyz nevyfotej, tak sjem za vodou a muzu rikat ze si policajt myslel ze moje Meteory jsou nepovoleny kola ... a jeste mu to rizeni daj k nahrade ... 3
12:43:18
05.05.2005
CHIP
A vy ste nekdy videli ze by policajt, kterej vas zastavil pri silnicni kontrole vytahl fotak a vyfotil si vasi karu ? O tomhle jsem jeste nikdy neslysel .... Podle me sepisou papir ke spravnimu rizeni a tim to konci .... fakt jsem jeste neslysel o fotce ....
11:08:33
05.05.2005
Johny Death
sem se rozjel... :)))

Mimochodem když už jsme u toho foceni. Fotka z digitálního foťáku je pred soudem irelevantní důkaz z důvodu snadné možnosti úpravy a proto většinou na ni není brán zřetel 3 Jediné co může být uznáno jako důkaz je fotka z klasického fotoaparatu a pokud to ma být nezvratný důkaz pak musí být doložena i s negativem... čili pokud máte náturu na to se hadat s policajtem za neco co víte že není v pořádku pak toto mu můžete s přčehledem předhodit taky :)))
11:06:12
05.05.2005
Johny Death
No tak jsem to tu cele procetl... zajimave... Tak že asi tak. -> JirikXT: Jak jsi psal o tom "paušalu" tak bys taky mohl dopadnout tak ze ti opravdu seberou i řidičak a to z jednoho prosteho duvodu. Opakované porušení zákona. to znamena že pokud nekoho zavraždíš někdo tě obviní a soudí tě za to a ty mezi tím zavraždíš někoho dalšího a vymluvíš se na to že už za to souzen jsi jednou tak že tě nemůžou soudit za to stejne znova je proste blbost. stejně tak s tímto. Ty od oznámení kdy ti policie řekne že něco není v pořádku a ty na to nemáš vyloženě papír, kterým bys jim to na místě vyvrátil tak bys měl ve vlastním zájmu okamžitě navštívit STK a o dodatečné vystavení toho papíru zažádat aby až tě chytnou znovu měl argument. Jinak čím víc papíru o zahájení správního řízení se na DI sejde tím horší to pak pro tebe bude mít následky to ze ti můžou dát ze zákona max 2000 není tak uplě přesné protože se nejedné o věc danou jen vyhláškou ale i zákonem a při opakovaném porušení zákona už to nemusí být posuzováno jako přestupek a pokud ty budes policajtum mavat pred xichtem nejakym papirem kterej bude docela problem sehnat protoze opravdu nic ti kopirovat nemusi a nic ti nedaji tak se taky muže stat že bengoš vytahne ten fotak blejskne si to a v tu chvili vsechny ty dosavadni spravni rizeni najednou dostanou nezvratnej dukaz kterej uz proste neukecaš. BTW: jak jsi psal ze kdyz o tom nevis ze ti to prece nemuzou porad davat ten flastr dokola... v zákoně je napsáno... NEZNALOST ZÁKONA NEOMLOUVÁ čili toto je jako argument absolutně neomluvitelne a zvlášt když řekneš bengulinovi že je osoba nazpůsobila k posuzování způsobilosti vozidla... tim ho akorát slušně řečeno nasereš a pak už ho nějaká neznalost nezajíma vůbec. Když řekneš že jsi o tom nevěděl se sklopenýma ušima tak máš ještě jakouš takouž šanci že ten flastr nebude tak vysokej případně že nevytasí hned foťák...
10:51:12
05.05.2005
Gryzly
-> CHIP: asi takhle i když to vyfotěj a ty to přezuješ tak tím zanikl duvod správního řízení:
§ 30

Zastavení řízení

Správní orgán zastaví řízení, vzal-li účastník návrh na jeho
zahájení zpět a souhlasí-li s tím ostatní účastníci řízení, nebo
odpadl-li důvod řízení zahájeného z podnětu správního orgánu.

a měli by zastavit správní řízení, problém je ale paragraf §31 -

§ 31
Náklady řízení
(2) Správní orgán může účastníkům řízení, svědkům a znalcům
uložit, aby nahradili náklady, které vznikly správnímu orgánu
jejich zaviněním; může jim také uložit, aby nahradili náklady,
které vznikly jejich zaviněním, ostatním účastníkům řízení.

takže místo pokuty ti mužou dat uhradit náklady na správní řízení a to bude aspon litr.
10:28:04
05.05.2005
Johny Death
-> CHIP: ...pokud si to nevyfoti :-///3
08:03:04
05.05.2005
CHIP
-> giom: Chces rici, ze pokud me budou chtit pokutovat za spatny rozmer kol (chci 15") a ja budu protestovat proti vysi pokuty a reknu jim ze si to vyridim ve spravnim rizeni a oni vozidlo na miste nevyfoti, znamena to ze az si me pozvou na urad, tak staci nasadit zpatky 13" a je po srande ? To zni pomerne jednoduse ... 1
10:11:08
12.03.2005
Gryzly
-> giom: ¨No tak doufám že tady to s tou červenou obálkou nevědí. Zatím mě policajti domů vozili jen modrej pruh a zbejvá mi už jen dva až tři měsíce do toho aby to byl rok od přestupku.
22:59:09
11.03.2005
Baghira
-> giom: Já myslim, že na nějakou fikci všude pěkně s... Navíc pokud mi přijde nečekaně doporučené psaní (jakékoli barvy), s dodejkou, číslem pošty odesílatele a hlavně rokem narození za jménem, tak je jasný kdo za tím stojí. Těžko mi budou z plynárny dávat za jméno můj rok narození, odkud by to věděli... Jinak s bodem jedna souhlasim.
15:23:27
11.03.2005
giom
Vážení, zatím se za býváte maličkostmi.
1. Policista není povinen vydat podezřelé osobě kopii oznámení o podezření ze spáchání přestupku/není tedy jasné, jak by jste se chtěli prokazovat, že věc je již ve správním řízení/
2. Nepřebírat poštu se již nevyplácí/modré obálky dobíhají, v dnešní době se již zasílají s červeným pruhem/- existuje totiž tzv. fikce doručení -viz. ust. § 24/2 zák. č. 71/1967 Sb.,správní řád- správní orgán pak rozhodne v nepřítomnosti
Zatím jediná obrana je před pokutou na místě je to, že nesouhlasíte s pokutou a věc si vyřídíte ve správním řízení./pokud vozidlo není vyfotografováno, tak se lze celkem úspěšně bránit/. Je však nutné předložit správnímu orgánu důkaz, že vozidlo je naprosto v pořádku. Jak toho docílíte, je Vaše věc.
Čaukyty
G.
23:13:04
06.03.2005
Baghira
-> JirikXT: Hehe kamarád jo, ovšem ten by ti nemusel dát vůbec tu pokutu, ne :-)? Jinak oni to hned postupujou DI, pokud je to do správního řízení a tím to pro policii jako takovou končí.
19:45:03
06.03.2005
JirikXT
-> JirikXT: Jasny,ale na tohle bych je mohl ukecat...3
19:43:00
06.03.2005
JirikXT
-> Kočislav: no neznamej policajt asi ne,ale kamarad jo...
18:12:36
06.03.2005
Kočislav
S tou kopií - leda že bys ji vydyndal od toho správního orgánu - např. kopii předvolání k podání vysvětlení nebo tak. Ale říkám, na věci to nic nemění, protože je tu skutečně jako s tím projížděním na červenou.
To, že jim ukážeš kopii papíru, že jsi předvolán (ani nevím, jestli tam bude přesně kvůli čemu) na správní orgán, je od postihu odradit může, ale nemusí. Ale pochybuji, že by ti policista běžel kopírovat oznámení o přestupku, které na místě sepíše.
13:42:33
06.03.2005
JirikXT
-> Baghira: Ja ze bych to poresil s kamaradem, ze bych mel trebas kopii ze to mam ve spravnim rizeni... Jinak to druhy... No poslu Ti to zpravou:))
13:01:49
06.03.2005
Baghira
-> JirikXT: Jo, co jsi vymyslel? Jinak o spravnim rizeni ti policajti zadnej papir nedaj, nebo me aspon nikdy nedali, jediny co jsem mel za prvni papir od DI byla hned pokuta :-).
12:35:53
06.03.2005
JirikXT
-> Baghira: No ja se jim vyhybam uplne silenym zpusobem,ale uz me to strasne nebavi... Ja bych jim mohl ukazat kopii toho ze to mam ve spravnim rizeni a ono by je to docela taky odradilo ne??? Jinak sem vymislel taky jeste neco:))))
10:52:18
06.03.2005
Baghira
-> JirikXT: Nevim, myslim že by to neklaplo, navíc možnost, že tě zastaví ti samý je docela málo pravděpodobná. Já vim, že to je k nasrání, ovšem co se dá dělat, chce trochu tomu zastavení předcházet. Nevim, pokud by se nechytli na to, že to máš homologovaný, tak zkus říct, že už to máš ve správním řízení a že si s DI dopisuješ, možná je odradí ta představa vypisování toho maxipapíru, během kterýho si můžou zastavit další dvě auta, který jin třeba zaplatí :-).
ICQ zatím nemám, protože jsem na netu vždy jen na skok a i tak nestíhám, takže zatím o tom neuvažuju.
20:29:55
05.03.2005
JirikXT
-> Baghira: nemas ICQ?? Ze by sme pokecali????
20:12:56
05.03.2005
JirikXT
-> Baghira: Ale mohl bych je ukecat kdyby me potkavali znova, na to, ze bych jim ukazal ze uz to mam ve spravnim rizeni,ne??? Domluvil bych se snima tak ze by mi dali kopii toho co vypisujou do spravniho rizeni, popr bych to mohl, kdyby mi tu kopii nechceli dat, poresit s kamaradem, kterej je policajt... Co???
19:39:10
05.03.2005
Baghira
-> JirikXT: Oni ti v prvním dopise dají pokutu, pokud s ní nesouhlasíš, máš možnost se do nabití právní moci (do 15 dní) odvolat. Pak už tě zřejmě na STK pošlou. Jinak to že tě můžou pokutovat stále za sebou je prostě fakt. Nesplňuješ=nemáš co dělat na silnici, pokud nesouhlasíš a seš přesvědčenej, že je daná věc v pořádku, necháš to napsat do správního řízení, kde se to řeší dál. Nechce se to k nim chovat arogantně, jinak si tě můžou taky vychutnat a napíšou ti tam i špinavý trenky :-). Jinak policista není brán jako člověk kompetentní k posouzení technických záležitostí, proto jim byla odňata možnost odebírat technický průkaz. Pokud se mu něco nelíbí, zase je tu možnost správního řízení.
18:32:28
05.03.2005
JirikXT
-> Kočislav: Ale ten muj pripad je neco jinyho bych rekl nez projeti znovu na cervenou bych rekl... Hosi ja se chci s Vama poradit jestli uz ste nekdo neco podobnyho nezazil atp. Ja se radsi poradim primo s policajtem a pravnikem,abych vedel na cem sem... Moc ste mi nepomohli... A jak je mozny ze Správní orgán ti může uložit pokutu, i když tě na TK nepošle?????????????????? ????? Jak vi ze ten policajt nekecal????????
17:30:00
05.03.2005
Kočislav
-> JirikXT: Abych se přiznal, nečetl jsem úplně všechny příspěvky od začátku až do konce, ale k tvému problému bych řekl asi toto. To, že máš pořád na autě uvedené neschválené věci, dopouštíš se přestupku - to je jasné.
Představ si situaci, kdybys projel křižovatku na červenou, zastavila tě policie a dávali ti pokutu nebo oznámení na správní orgán, že ses dopustil přestupku. Za týden to uděláš znovu a řekneš jim, že už jsi za tento přestupek byl sankcionován? NE! DOPUSTIL JSI SE ZNOVA STEJNÉHO PŘESTUPKU! A tak je to i s tou výbavičkou tvého auta. Zastaví tě jedni, dají ti pokutu, zastaví tě za týden druzí, napíšou oznámení o přstupku na správní orgán, za další týden třetí a zase napíšou oznámení... a doupuštíš se prostě opakovaně stále stejného přestupku. Takže bys na tom neušetřil, kdybys jednal tak, jak jsi psal v úvodním příspěvku.
Správní orgán ti může uložit pokutu, i když tě na TK nepošle. Žádnou povinnost posílat tě tam, nemá. Stačí přestupkový spis od policie, kde jsou uvedené důkazní prostředky o tom, že jsi tam neodpovídající výbavu měl. Obvykle je to svědectví těch policistů, když mají foťák, tak třeba i fotky.
Policista, co se týče tvého problému, může posuzovat stav vozidel. Jednak zákonem a vyhláškou jsou jasně stanoveny případy, kdy auto nemá na silnici co dělat a zároveň je ve vyhlášce paragraf, kde je psáno, že veškeré doplnky vozidla musejí být schváleny. Když tam budeš mít světla na kterých nebudeš mít tu značku E8 (malý index - popř. jiné číslo) tak i hloupý policista ví, že ses dopustil přestupku, protože máš neschválené vybavení.
To, že je nekompetentní, policistovi říct můžeš, ale víš, co ti může udělat on? Dá ti třeba 1000,- Kč za kola, pustí tě, vyjede za tebou, zastaví tě znovu, dá ti 1000,- za světla, pustí tě, hned tě znovu zastaví a dá ti 1000,- za výfuk.
Prostě když máš na autě nekošér výbavu, porušujueš zákon a obejít ho někdy není tak úplně jednoduché.
15:46:55
05.03.2005
JirikXT
Preci mi muzou dat pokutu az kdyz stk rekne ze to tam bejt nemuze,ne???? A kdyz se dostavim na to druhy a mit to tam nebudu tak stk rekne ze je to v poradku a cau... Ja to potrebuju jen na pul roku pak je mi vsechno uprd.l.
15:44:42
05.03.2005
JirikXT
-> Baghira: Takze mi chces rict ze me daj do spravniho rizeni a daj mi pokutu bez toho aniz by me poslali na stk??? To je blobost ne??? Nemuzou mi preci dat pokutu pokud stk neuzna jestli tam, trebas ty folie, muzou bejt nebo ne... Protoze to auto musi nejdriv videt a pak musi posoudit... A tim chcete taky rict ze kdyz, jak teda rikate pracujou nezavisle zasebou, tak mi to vypisou znova a ja(myslim,ze se musim dostavit na to stk jinak mi za to pokutu nemuzou, protoze si nejakej debilek naurade usmysli) se dostavim na stk podruhy a oni zjisti ze to mam v poradku tak mi za to pokutu uz nemuzou dat,ne,?? A nebo je to tak jak sem to pochopil od Vas, ze mi to vypisou parkrat do spravniho rizeni a ja se poprvy dostavim na stk,pak mi daj pokutu a kdyz se bude pak resit treba to druhy spravni rizeni tak reknou ze sem to tam v ty dobe mel a ze to bylo nelegalni(i kdyz sem to jako nevedel a dozvedel se to az na prvni stk) tak mi daj za to zase pokutu???? Jenom za nevedomost??? Vemte si pripad cloveka,kterej to koupi a nevi o tom nic a oni ho budou pokutovat a on rekne "ne, ja to chci mit nekde podlozeny jestli to tam muze bejt nebo ne a to muze posoudit jen STK", a bude za svoji nevedomost platit pokazdy ve spravnim rizeni 2000,- a moznost straty technicaku, co to je kurva za hovadinu???? To nejak nechapu......8
17:59:26
04.03.2005
Baghira
-> Petr F.: Pokud vím, tak to chodí tak, že vše posílají poštou (pokuty) a zvou si maximálně v případě alkoholu nebo nehody, ale všude to asi chodí jinak. Myslim, že nepřebírání pošty to jistí :-).
16:56:16
04.03.2005
Gryzly
Hel a v jakým případě vás můžou poslat na STK, respektivě vám mužou odebrat na magistrátu OTP nebo STK?
16:26:47
04.03.2005
Petr F.
Kamarád ze servisu dostal pokutu za neschválený kola a řvoucí výfuk. Dostal jednou 1000,- po druhé 1000,- a pak šel do správního řízení. Tam dostal 2000,- U toho správního řízení mu bylo velice jasně řečeno, že při dalším postihu může být uznán jako nespolehlivý řidič a odeberou mu řidičák. Za dva dny mu na poštu přišel dopis s modrým pruhem, kde mu to dali písemně.10
14:25:09
04.03.2005
Gryzly
uslyší
14:16:31
04.03.2005
Gryzly
-> Baghira: Kurna to je dobrej nápad. budeme jim to tak dlouho hustit do hlavy až to usliší každej dopravní polda a vsugerujou si to do hlavy a pak už si budou myslet že je to pravda a Budeme mět vyhráno. SUPER.
-> JirikXT: Už jsme to probírali ale řeknu ti to ještě jednou.
ve správní řízení jde jen o to jestli jsi porušil nějakej předpis nebo vyhlášku zákon nebo tak. Pokud uznaj že ano, tak ti vyměří pokutu. Ale nebudou tě nutit jít na STK. Ale pokud bys měl (ale to asi nemáš) všechno homoogovaný, tak by sis zašel na STK sám a pak bys jim mohl ukazovat nějakej doklad kterej by ti mohli na STK vystavit. Ale to bys to musel mít homol.
13:45:05
04.03.2005
Jirik - zrušená registrace
A já taky, můj táta taky, kamarád taky a ještě to poradím dalším a dalším kamarádům.
To bude bezva.
- Za chvíli o tom budou určitě všechny švesky vědět a budeme muset zase vymyslet něco jinýho. Ale co, aspoň budeme muset taky přemejšlet a to jak známo bystří ducha. 1
13:16:50
04.03.2005
JirikXT
-> Baghira: Ty ses dobrej machr:))) Zkusim to na ne taky vybafnout:))))Diky Ti moc
10:07:19
04.03.2005
Baghira
-> Nojmis: No pokud chceš zaplatit pokutu, a to co nejnižší, tak není moc dobrý říkat policajtovy, že je nekompetentní, i když je to v podstatě pravda :-). Já teď používám výmluvu, že mi to auto dělala tuningová firma, a že má na všechno homologace a atestace , a že víc mě nezajímá. Když vytáhnou z pocítače, že ty kola nemám zapsaný, tak říkám jen, že jsem s tím papírem od firmy byl na DI a že mi řekli, že už nové velikosti do techničáku nezapisusou, že je to jako s motorama a pokud mám STK, že je auto v pořádku...policajti koukaj jak kreténi, ale pak mě většinou pustí, aby nebyli za blbce :-).
09:58:38
04.03.2005
Nojmis
tak ja myslim ze i kdyz budes do policajta hustit ze neni kompetentni posuzovat zda je to homo nebo nehomo tak on ti da jen za pravdu a ve spravnim rizeni jsi jeste driv nez stacis vytahnout tu 500 kterou by jsi normalne zaplatil na miste. Tim chci rict aby jsi si nenasr** do bot jeste driv.

i kdyz ten tvuj napad s "jednim" zaplacenim max.2000kc a ne kazdou chvilku po 500ce je zajimavy ale mam pocit ze vyhybani se dopisum s modrym pruhem je jistejsi, proste jednou sis tam ty neschvaleny kola a folia dal tak musis pocitat s tzv."rocnim pausalem" pro policajty 3
09:34:24
04.03.2005
Baghira
-> JirikXT: Já už jsem ti dole v podstatě odpověděl a Nojmis má taky pravdu. Každá hlídka je samostatně fungující jednotka, takže není problé, když by se ti za tu samou věc sešlo třeba pět hlášení na DI do správního řízení. Oni nemají většinou jak zjistit, že už se daná věc "prošetřuje". DI je totiž magistrát, kdežto oni jsou policie a jejich vzájemná komunikace ne vždy probíhá jak by měla (díky bohu :-). Takže Když budeš mít na DI pět hlášení na folie, tak oni tě buď vyzvou (nebo dají pokutu) ve správním řízení zvlášť pětkrát, nebo pokud to bude v krátké době za sebou, tak ti to všechno pošlou jako součet v jedný obálce. Jediná otázka na kterou neumim odpovědět je, jak se DI zachová v případě, že na STK zjistí, že ty folie jsou homologovaný, jestli ty pokuty stornujou??? Asi by měli... Jinak to, že policajtovy řekneš, že není kompetentní to posuzovat, je v podstatě pravda i ze zákona, proto nemají policajti pravomoc ti odebrat techničák...druhá věc je, když budeš mít 15" kola, on koukne do počítače a hned ve tvý kartě uvidí, že je nemáš přihlášený, tak pak bude pro tebe správní řízení v podstatě jen klička jak se vyhnout pokutě.
09:19:59
04.03.2005
JirikXT
-> Nojmis: Ty vole tohle snad ja vim ne... ALe vy to snad nectete poradne ja se ptam na neco jinyho, kdyz je to ve spravnim rizeni tak je to neco jinyho... Nahore sem psal jak by to vypadalo kdyby mi napsali to samy do spravniho rizeni v dobe kdyz uz to ve spravnim rizeni je... Predstav si ze mi to napisou znova a ja se dostavim na to prvni a vyresi mi to na stk a benga i za to daj pokutu a mam vyreseny 1 spravni rizeni ale nemam jeste druhy a za chvilku se dostavim na druhy a stk rekne ze mam vse v poradku,ale mam tam neco jinyho,jelikoz jsem to po ty prvni stk odstranil... A oni mi snad nemuzou dat pokutu znova kdyz jsem v ty dobe nevedel jestli to tam muze byt nebo ne,ne???????? To muze posoudit jen pracovnik tech.kontroly...Nebo mi chtes rict ze ja to odstranim kdyz budu poucen ze to tam byt nema jo, pak prijdu na vyreseni druhyho stejnyho spravniho rizeni a oni mi reknou ze prvni bylo vyreseno tak a tak a ze to druhy je stejny takze zaplatim stejnou pokutu?????? Jenon za to ze sem nevedel jestli to tam muze bejt, myslis ze za nevedomost budu platit takovejch penez????? To snad nejni mozny... A chces mi rict ze se ve spravnim rizeni muze resit treba 50 prestupku za tu samou vec kdyz jeste ani jedna nebyla vyresena??? Ptam se konkretne a cekam konkretni odpoved, dekuji
07:59:21
04.03.2005
Nojmis
kdyz te cajti chyti znova tak je to naprosto to samy jako napr. poprvy te chytnou za jiny kola.zaplatis na miste 500 a po 10km te chyti jiny pol. a za kola ti daji treba taky 500. takze funguji jako samostatne jednotky a jestli mas na zaplaceni rovnou nebo ne. nebo jestli zacnes remcat, tak jim je to jedno. vsechno se resi jako samostatny prestupek i kdyz je to za to samy a treba i v ten samy den. a je jedno jestli ve stravnim rizeni nebo platis hotove. nez stacis dojet od prvni kontroly domu tak te muzou zastavit treba 5x a ty mas holt smulu a moc ti nepomuze(pokud budou svine) ti narvat dalsi pokutu
23:14:13
03.03.2005
JirikXT
-> Baghira: Vis co ja mu proste reknu ze nejni osoba kompetentni posuzovat co tam ma byt a co ne, ze to je pouze osoba majici prislusne povereni a ze s vysi pokuty nesouhlasim...
Extreme Tyres