Audiosystém 70. a 80. léta

prohledat
64 příspěvků (zobrazeno 1 až 50) od 09.02.2005 do 28.02.2005, založil/a Luukkyy
řadit dle data
09:36:31
28.02.2005
King
2 Fantozzi: Ja uz si zvyknul, jenom jsem to nechtel ventilovat nahlas5
09:35:51
28.02.2005
King
2 Pepko: No, vzhledem k tomu, ze pravdepodobne pujde o nejaky starsi stroj s pouze SV a DV (AM), tedy mono s sirkou pasma 4,5kHz, pak je pouziti dvou repraku hazeni perel svini a skutecne to nema nic spolecneho se spolecenskym systemem 4
12:52:45
27.02.2005
Pepko
Ja som si asi pred pol rokom vsimol ze sused ma vo facku nejake poriadne stare radio z ruskej vyroby neje na pasku a je nan napojeny len jeden reprak tiez este asi totalitny rezim :) takze ked sa podari tak ho vyfotim1
15:42:23
25.02.2005
Fantozzi
-> Tuner#2: -> King2: a vy jste si nezvykli ze Ludek ma vzdycky pravdu??? Asi ma holt smulu pri kupovani televizi....
13:24:31
25.02.2005
Tuner#2 - zrušená registrace
-> King2: To je fakt :o)) Já jen, že Ti dávám za pravdu...
13:19:13
25.02.2005
King
2 Tuner2: Jasne, ale spis si mel nadepsat : "->Ludek" 4
13:17:01
25.02.2005
-> TUNER: A já vím asi co :o)) Suuuper!

-> King2: PAL má pořád 580 řádek a to nikdo nezmění - už aby tady bylo HDTV - teď máme v práci satelit s Euro 1080i a je to bomba - takový obraz se jen tak nevidí... a vypouklá obrazovka má leckdy lepší obraz než plochá - určitě na tom bude lépe s geometrií a konvergencema.
13:07:51
25.02.2005
TUNER
-> Tuner#2: Ty woe,tak jsem to celý přečetl,to byla fuška....dneska se u tebe stavim,něco pro tebe mam....4
13:01:23
25.02.2005
King
2 Ludek: Televizni norma (pocet radku atd.) plati z drobnymi zmenami od padesatych let az po soucasnost. Nechapu potom, co znamena "obrovske radkovani" v pripade starsich TV Tesla . Znova upozornuju, ze je rozdil mezi obrazem televize, kterou vohnout provozuje 15let s kontrastem a barevnou sytosti na plnej ceres a normalne provozovanou telkou s obcasnou korekci parametru obrazu..... Jinak mi neni jasny, jakej vliv ma sfericnost obrazovky na kvalitu obrazu.....
11:55:18
25.02.2005
-> Luděk: My jsme se ale bavily o zvuky staré tesly a ten je opravdu mnohdy lepší než z dnešních bakeliťáků TV - obraz je samo bída, ale to jsme někde jinde... BTW: jak jsi to teda myslel???? mě si nařknul že nemám pravdu - tak teda konkrétně v čem????? - já si za tím 100% stojím a myslím si že pravdu mám ve všem co jsem napsal.
11:49:03
25.02.2005
Luděk
-> Tuner#2: ještě k těm televizím,nevím,jestli si někdo myslí,že vypouklá obrazovka s obrovským řádkováním a takřka palcovým okrajem okolo sebe splňuje dneska byť pouze standard v televizní třídě
k tomu audiu: je vidět,že jsi nepochopil,jak jsem to myslel,ale už se o tom nechci dohadovat
17:09:20
21.02.2005
-> King2: Myslím si, že pravý high-end není jen o oblbování snobů a znám spoustu zapálených lidí, kteří do slova a do písmene "žerou suchý chleba" a pak si koupí zesík od Accuphase, protože ví co chtějí a rozhodně firmy jako Accuphase, Krell, Bryston, Dynaudio, B&W apod. nikomu nic nenalhávají - něco jiného je to u kabelů, a třeba takový Audioquest je dle mého tahání peněz z lidí... S těma zesilovačema máš naprostou pravdu a líbí se mě jak pravdivě jsi to napsal - a ne jen výřik ze tmy, že lampáč je nej jako jsem tu už četl od Luďka - to je vidět, že to jen někde zaslech :o)) Já třeba lampy moc nemusím - dle mě to nehraje věrně (jsou i vyjímky, ale dosti drahé proti tranzistoru - nejlépe v Áčku...). S tím kabelem a testem ve stereu - to jsem se taky zasmál, protože rozdíly poznáš v prostorovosti a podání charakteru na středech a výškách v ideální pozici posluchače v rovnostranném trojúhelníku a ne od vedle při čtení :o))
16:53:30
21.02.2005
King
To je proste nekonecna bitva mezi "mericema" a "netopyrima usima" :). Nastesti pro merice postupne vznikaj merici metody, ktere dokazou popsat postrehy "netopyru". Ale nebudeme si nalhavat, ze high-end je z velky casti o fyzikalne-chemickych pohadkach pro snoby s nulovou ci povrchni erudici v elektro oboru. A dalsi kauza je to, ze to co je opravdu tip-top hifi ve smyslu max. vernosti nutne neznamena ze "se to bude libit" (Dudkovy "analyticke" zesiky) a to co z vlastne lehce zvuk "kurvi" je povazovano za libive (lampovy ampy s jejich "gigantickym" zkreslenim 2.harmonickou)
Ad kabel: Obycejnou dvoulinku z kabla nemam na mysli - daleko lepsi vlastnosti ma 4-zilovej kablik se "zparalelnenyma" ; protilehlejma vodicema. Nezbude mi nez se holt nekde presvedcit na vlastni usi :) Me totiz do dneska zni jedna recenze z drevniho rocniku S&V, bylo to nejak takhle: "......dostal jsem na otestovani high-endovy repro kabel od xxxxx za 250tKc. Po obede jsem si pustil svoje oblibene album XXXX, pote jsem vymenil svuj stavajici kabel XXXX (za cca 100tKc) za testovany kousek. Najednou manzelka sedici v obyvaku zvedla oci od cteni a ac neni takovy hudebni fajsmekr: "Nezni ta hudba ted nejak lepe, milacku?"........... ..NO COMMENT9 2 Rozdejchavam to dodneska :)
10:52:30
21.02.2005
-> King2: Mluvil jsem o kabelu od kabla - taková ta klasická dvoulinka v průhledné izolaci a jedna žíla má červený pruh - dělá se od 2 x 1 až po 2 x 6 mm. To očištění konců jsem taky zkoušel a rozdíl byl pořád patrný. Já měřením v této oblasti až tak nevěřím - jak mě třeba vysvětlíš rozdíl mezi zesilovačema - jeden čerstvě z krabice, druhý rok starý a třetí, který hrál 4 roky (jednalo se o Accuphase 210 - integráč za cca. 70.000,-) a byly v nich dost slyšitelný rozdíly - přitom použité součástky stejné a věřím tomu, že na měřáku by byli parametry všech stejné a nebo rozdíly právě Tebou uváděné jako nepatrné a neslyšitelné...
00:27:40
21.02.2005
King
2 Tuner2: Mno, nevim jestli mluvis jeste o stasich kabelech, kde je dielektrikem guma (bohuzel obsahujici siru) a takovej kablik mival med zcernalou uz na vratnici vyrobniho zavodu :) Dnesni PVC izolace sice taky trosku pusobi na Cu jadro, ovsem kabel skladovanej v aspon trosku "kulturnim " prostredi napr. po 5ti letech zadny stopy oxidace nenese. Za dalsi, a ted mi nezbejva nez papouchovat davno objevene a popsane, pro kvalitu zvuku je nejpodstatnejsi zakonceni kabelu a jeho uchyceni do terminalu (svorka, konektor). Pripadna povrchova oxidace uvnitr izolace max. zmensi prurez vodice o radove procenta, ale nic vic. Oblibenym zaklinadlem v high-end marketingu je, ze oxidy medi jsou vlastne polovodice a ty pak vnasej nelinearity do prenosovy charakteristiky - zatim nikdo vsak nedokazal, byt sebemensi odchylku od ohmova zakona (nelinearitu) u zoxidovanyho kabelu.4 Ad teflon: High-endovy snahy o max. dokonalost jsou chvalihodne. Teflon jakozto nepostradatelna izolace pro pro frekvence radu stovek MHz az GHz je ovsem pri desitach kHz, kde se pohybujeme malinko snobarnicka :) Samozrejme, ze diky male relativni permitivite a ztratam, je kapacita kabelu pri pouziti teflonu mensi nez pri pouziti PVC, ale rozdil radu nF na 1m delky kabelu nepovazuju pro kvalitni zesik za problem. Kdyz uz teda mas v praci ten starsi kablik - pri testu bych trval na tom, aby se jeho konce pred pripojenim na terminaly ocistily a pak porovnavejme s novym kabelem 4
11:49:55
20.02.2005
-> King2: Je to kabel s koaxiální konstrucí (ne obyč dvoulinka) s tefonovou izolací. Já osobně si nemyslím, že samotný přínos je bezkyslíkatá měď, ale právě dielektrikum a na to je teflon hned po vakuu nejlepší (vakuum ale asi doma těžko uděláš :o)) Vem si jen obyč kabel od Kabla - za rok je měď v obyč neohybném PVC úplně zčernalá a tím mění své vlastnosti - zoxiduje a projeví se to negativně na zvuku - klidně Ti to předvedu - mám v práci jeden starý kabel a ušmiknu jeden nový a ten rozdíl nechápeš... Jinak ten rozdíl u Accuhase jsme dělali na slepo - Ty co poslouchali, tak nevěděli který kabel je právě zapojen a když jsem dal 2 x po sobě stejný, tak všicni se shodli na tom, že je to stejný a že v tom rozdíl neslyší na cež já, že ani slyšet nemůžou...
11:44:26
20.02.2005
-> Luděk: Ale Luďku, od jisté doby si Tě vážím, ale tady jsi trochu více ulítnul... Já jsem psal jen samá fakta a pokud si ty myslíš, že vývoj repro nedoznal změn ani v normální kategorii hifi (nemyslím teď ty zmenšené plastové sra*ky), tak to jsi na velkém omylu a nikdy jsi za posledních 10 let nebyl poslouchat a porovnávat repro v nějakém studiu - AQ už rozhodně na špičku nepatří a repro od TVM už vůbec ne a když tady king zmínil "kvalitu" střebobasů a středů, tak jsem se musel zasmát - ano za 400,- nic lepšího nekoupíš, ale když to pak AQ prodává v bedně za 10 - 12.000,- za pár, tak tam už je konkurentů spousta a daleko lépe hrajících a rozhodně to nebude třípásmovka, ale lépe v této relaci hrající dvoupásmo nebo 2,5 pásmo. A stím obrazem jsi taky trochu ulítnul nicméně se zvukem TV souhlasím, ale k čemu dnes zvuk TV, když slouží jako monitor se ztlumeným zvukem a zvuk jde přes kvalitní hifi stereo a nebo kvalitní domácí kino??? Je pravda, že né v našich zeměpisných šířkách, ale to už je jiná spíš politická debata...
15:11:27
19.02.2005
kaipan
Sice tomu zas až tak nerozumím, ale mám doma starou teslu píchlou na PC (je to tak 25 let stará mašinka) a nemám si na co stěžovat. Stereo, dvoupásmový bedny, a ještě to mámrádio (a něco jako "automatický ladění"). Ještě jsem neslyšel u PC nic lepšího. 1 A bedýnky jsou Suprafon RK 09
18:03:07
18.02.2005
Fantozzi
-> Luděk: tak v naší 428 je už toshibácká obrazovka od výroby a obraz je pořád srovnatelnej s nokií co mají staříci v ložnici. Na druhou stranu známejm zezelenala :-) A samozřejmě i my jsle ji kupovali na splátky, takže jestli chceš oskenovaný ústřižky že jsme za ni zaplatili 28 000,- Kčs a posléze Kč, není problém. A vůbec, podle mýho tahle telka byla svou výbavou špičková a i dnes převyšuje telky okolo 8 000 a úhlopříčkou kolem 50cm. Jenom ten ovladač co uměl ovládat i oravácký videa :-))
14:54:12
18.02.2005
King
2 Ludek: Souhlas az na ten obraz. Nemam ted na mysli kvalitu obrazu z jakou se setkas na TV 10let po jejim uvedeni do provozu. Mam na mysli obraz, kterej si sam nastavim (a jsem schopnej si s tim vyhrat treba hodinu :) nez mi to vyhovuje. Navic uzasna vyhoda tech starsich TV - kdyz po par letech vydechla obrazovka, za par supu ti v Roznove vymenily hrdlo za toshibacky a mels novou TV. Nova 416ka stala 16,8tkc a na multak to dohromady delalo 24tkc pri splatkach 400Kc p.m.4
11:06:06
18.02.2005
Luděk
-> King2: ale houby,když už tady hovoříte o televizích Tesla,tak zvukově byly opravdu docela dobrý,ale obrazově je to tragédie,navíc v 90sátých letech tady stejně jiný televize nebyly,popř. byly ruský a ty byly ještě horší (color 416 stála 16tisíc Kč a 428ma okolo 20ti tis. Kč),ale to stejně do tohohle tématu nepatří.Všeobecně vzato,z hlediska zvuku (když už jsem do tohoto tématu vstoupil) za posledních XX let neproběhnul prakticky žádný vývoj,pouze komponenty se miniaturizují a zlevňují,takže zase až tak pravdu ve všem Tuner2 nemá.Pokud budeš chtít kvalitní elektronkový zesilovač,tak bude stát stejně balík peněz4
10:12:04
18.02.2005
King
2 Fantozzi: Oni ty TVM repraky v lacinejsich radach AQ nejsou zadna tragedie co se tyce basaku a stredu, ale je pravda ze vejskace TVM nikdy moc nesly, takze na vejskach je snad neco lepsiho. A Tvuj nazor na zvuk starsich TESLA TV plne sdilim, sice rodice maji "jenom" 17let starou, ale straou dobrou drevenou COLOR 416ku, sice (mono), ale za ten zvuk se nemusi stydet ani mezi dnesnima strepama. Preda, tenkrat stala na "leasing" (multiservis) nejakych 24tkc, coz bylo skoro 8 prumernych platu, bez znamosti u vedouci elektry prakticky nesehnatelna, ale to je zas jina pohadka :) A co se obrazu tyce, dost casto u nas padalo pribuzenstvo na hubu, kdyz videli obraz nasi 416ky a srovnali to s nejakym svym cerstve nabytym "kapitalistickym pozlatkem" :)
02:59:26
18.02.2005
Pilot 105
-> Tuner#2: -> King2: Ach vy netopýři.3
22:35:14
17.02.2005
Fantozzi
tak i já vstoupím po delší absenci internetu do sikuse :-)

Co se televizí týče, tak jsem nikdy neslyšel lepší zvuk, než Tesla 428 TXT Color. Kam se hrabou všechny nový televize, tahle 13 let stará dáma hraje na televizi parádně. Navíc má výstup na repra, což se moc nevidí :-) Ale taky tenkrát stála 30 tisíc...

A co se týče reprosoustav, jsem pravověrným vlastencem (možná k mé škodě) a tak preferuju AQ i za cenu toho, že do levnějších řad dává TVM. Navíc tam dělá kámoš a fabrika je 10km odd baráku. A dexony bych nebral, je to šunt. A k počítači mám ty dřevěný Geniuse a jsem s tím spokojenej
21:41:28
17.02.2005
King
Dobra a ten zminovanej kabel od Monitor cable, cim se odlisuje od ostatnich? Mno ten argument se zesikem od Accuphase je silnej, ale otazkou je kolik lidi ze sta je ten rozdil schopno postehnout a zdali tam je vubec. Proste uz to je hodne tam, kde zastance tabora "Osciloskop+spektral ni anylyzator a spol." je konfrontovan s taborem "bambusovy elektrolyt, extravelke krystaly bezkyslikate medi a jejich vliv na vzdusnost vyssich stredu"4 No a kdyz mi nekdo sugeruje ze zpozdeni signalu ruznych kmitoctu radu nanosekund na reprokabliku totalne zkurvi zvuk, to je soda :)
16:15:54
17.02.2005
-> King2: Není to názor prodejce, ale můj osobní - sám mám doma kabely od Monitor cable a vybíral jsem snad z 20 různých kabelů. Ten názor co máš chápu, ale takovýhle zesík má jen málokdo a ne většině sra*ek je ten vliv kabelů opravdu hodně znát - ale je to znát i na Accuphase za půl mega a ten je stabilní i do 1 Ohmu a rozhodně ho nic nerozhodí...
14:02:59
17.02.2005
King
2 Tuner2: Za repro kabely 10-15pct ceny sestavy.....hmmm....ale jako nazor prodejce to chapu4 Ja se spis klonim na stranu Dudka (Sykory a spol.), protoze zesik ma bejt bombenfest odolnej vuci reaktancni zatezi a dohanet nestabilitu zesiku kabelem neni zrovna muj salek kafe. Proste jak koncak nevydrzi praskat bez ztraty stability obdelniky do 2ohm zateze paralelne s 4uF kondem - je to sracka.
13:28:53
17.02.2005
kirri
-> Tuner#2: no teď už si to nemyslím, jo no je to tak 5-6 let co to máme
12:56:54
17.02.2005
-> King2: Vliv kabelů jsem samozřejmě zkoušel a zkouším. nedávno v časopise High-end report vyšel pěkný článek právě o kabelech a zahořování a oponovali si tam dva pánové - Dudek a Kraut s úplně odlišným názorem na věc. Pravda je asi tak někde uprostřed. Vliv kabelů je určitě znát a syšet o tom není pochyb, protože každý kabel má jinou indukčnost, kapacitu, odpor a to se na zvuku projeví. Nedá se říct, ale že dražší kabel je lepší - může a nemusí - záleží to na konkrétní aparatuře. Např. když na stejných repro budeš zkoušet dva zesíky(Sony, Denon) tak Sony bude hrát lépe s kabelem s vyšší indukčností, protože se to projeví úbytkem výšek a zvuk nebude tak typicky plechový pro Sony, ale naopak s Denonem to bude hrát jako pod "dekou" Z toho plyne, že kabel je přizpůsobovací člen a chce to zkoušet až na finální aparatuře doma - proto kabely půjčujeme k odzkoušení a testy kabelů ve stereu jsou absolutní nesmysl... Tvoje řešení je určitě dobré a vyhovující pro danou aparaturu - samozřejmě stříbrný kabel v teflonové izolaci od krauta by byl možná lepší, ale je otázka jestli dávat za kabal to co za aparaturu :o)) dle mě by kabely měli tvořit tak 10 - 15% z ceny sestavy - jak signálové, tak repro.
12:04:12
17.02.2005
King
2 Tuner2: Jenom takovy postreh z jednoho Tveho prispevku. Kdyz mas moznost porovnavat vliv napr. repro kabelu na kvalitu zvuku v retezci z hodne kvalitnich komponentu....Nezkousels nekdy ze zvedavosti porovnat treba obycejnou krizovou ctyrku napr. z CYSY 4x2,5mm2 za 20Kc/m s nejakym high-end kabelem za "nesmysl"? Ja, ze jsem nedavno zase probiral starsi cisla Audoamatera a pripomnel si Sykoruv clanek o magii kolem reprokabelu4 Ja jenom, ze jsem pred par lety resil kabely k reprakum a prave tohle na pohled "low-endovy" reseni vyhralo a tak krmim bedny pres poctivych 5mm2 medi (zadny OFC :) zakonceny masivnima poctivyma kab. okama (vidlicky) pres sroubovaci terminaly ze staryho lab. zdroje (poctiva mosaz :) Rekni, ze jsem usetril par tisic bez obetovani kvality4
11:35:51
17.02.2005
-> K!RR!: Takových lidí je bohužel víc... nic si z toho nedělej - třeba TV máte super, protože Sony před tak pěti lety v TV byla špička a i dnes patří mezi ty lepší. Ale zvuk nikdy neuměli...
11:26:56
17.02.2005
kirri
-> Tuner#2: no já se jen ptal, trochu si mi to osvětlil, jinak nám už pěkných pár let hraje doma Sony RX110AV, no tak sem se optal a vidím, že sou i lepší věci jako Bose, no jinak proč máme zrovna sony? protože to rozhodoval otec a v tom čase sem si myslel i já že je sony špička, takže máme komplet věci od sonyho (TV, věž, DVD, VHS recorder)7
11:26:41
17.02.2005
-> Jiří Skalný: Už jsem Ti částečně odpověděl ve vzkazu - záleží jaký předzesilovač máš na mysli?? Pro gramo? a nebo pro koncový stupeň? pokud pro gramo, tak tam výběr začíná na 690,- od firmy AQ a končí na několi stech tisících za firmy jako Clearaudio, Thorens, Dynavector, BASYC a pod.

Pokud klasický stereofonní předzesilovač, tak tam je výděr v levné části hoodně chudý a zabývají se tím dnes už je high-end firmy. asi nejlevnější co mě napadá je NAD 162, ale ten stojí 19.000,- - ten levnější model co dělali za 10.000,- už není v nabídce. Denon, Onkyo, Yamaha, Pioneer už nic takového nedělají a firmy jako Bryston, Accuphase, Krell asi chtít nebudeš :o)) ještě jedna možnost, ale nevím či se dělá - AURA dělala i pasivní předzesilovač (regulátor hlasitosti), ale nevím jak to s firmou vypadá dnes - zkus se podívat po netu, nebo jim napsat. A nebo něco z druhé ruky - na předzesilovači není co zkazit a pokud tam bude kvalitní potenciometr, tak se není čeho obávat...
11:18:19
17.02.2005
-> minno: Jenže těch lidí jak jsi psal v prvním případě je 90% proč kupujou ty plastové nehrající kina?????? - přečti si mé filozofické úvahy a možná pochpíš...
11:15:34
17.02.2005
-> K!RR!: Bose Life systémy jsou nesmysl - je to designovka, ale tím to také končí... Teď je nejlevnější lifestyle 18 za 79.990,-, kdy při ceně samotných repro 35.990,- dáš za tu kovovou krabičku s DVD nesmyslných 45.000,-!!!!! Za to máš super receiver a DVD přehrávač, který umí i DVD Audio a SACD a ještě Ti zbyde na vhodnou úpravu místnosti a dobré kabely. navíc repro za 35.990,- od bose vůbec nehrajou - zkus si někdy poslechnout KEF UniQ sérii, nebo Mordaunt short Premiere a nebo Mirage Nanosat - ty zde konkrétně máme, stojí "jen" 28.000,- ale mají celohliníkové provedení a proti Bose hrajou o dvě třídy výš a umí hrát i pěkně stereo což u těchto systémů (satelit +subwoofer) bývá slabina - může potvrdit MATTESS - ten je slyšel. U Bose zbytečně platíš značku a moc to nehraje a Lifesystémy jsou úplně nesmyslem.
11:09:14
17.02.2005
Jeden takový příklad - před asi 10 lety, když jsem si koupil první "věž" tak to byl Panasonic klasický minisystém s CD, kazetou a rádiem a 1 pár repro a stálo to 12.000,- což byl v té době průměr ceny za obyčejnou věž - při průměrném platu tehdy cca. 4.000,- Z toho vychází, že na věž padli tři platy...

Dnes při platech 10 - 12.000,- (nevím kde berou těch 18 :o)) by taková věž měla stát 30 - 36.000,- a za to už je dobré stereo z komponentů. Jak potom může někdo chtít DVD, pět nebo 6 zesilovačů, dekodéry prostorového zvuku DD a dts, 5 repro a subwoofer a to vše za cenu 5,10, 15,20 tKč???? Vždyť to jsou všechno jen levné plastové *****
11:03:31
17.02.2005
-> fine_ray: Jsem rád, že patříš mezi těch lepších (rozumějších) 10% obyvatel... Setkávám se s tím denně, kdy 90% svým přístupem k prodeji odradím, když na slova chci kino za 15.000,- jim řeknu, že za 15 to není kino, ale plastová zbytečná hračka pro děti a oni se cítí ukřivděně - takový zákazník mě nezajímá, protože já mu ty sra*ky prodávat nebudu.
1. Nejde cenově konkurovat supermarketům, který to nakoupí po 100 i víc kusech
2. nebudu po půl roce řešit to, že mu to něco nenačítá a že chce vrátit peníze a ono to mezi tím ztratilo na hodnotě 80%
3. Chci aby náš zákazníky byl se systémem spokojen a nestalo se to, co tomu pánovi a mnoha dalším co si koupili sestavu třeba od Sony a pak ve finále zjistí, že 10 - 20 stará Tesla jim hraje podstatně zvukově lépe než nové rádoby domácí kino...

Nechci tím tvrdit, že jsem neochotný a nebo protivný prodavač - to snad ne - to by si mě šéf nedržel pět let, ale prostě lidi si musí uvědomit hodnotu svých peněz a toho co kupujou. Nejsme zaměřeni jen na ty bohaté, ale i na chudé, kteří si ale umí vážit peněz a ví co za ně kupujou. Ono i z těch 90% se dá najít člověk, kterému když vysvětlím, že sestava na kino z plastových repro ho zvukově určitě neuspokojí, tak od nás odchází s komponentama na stereo a pak mě chodí děkovat - prý byl u známých a to rádoby kino za 20tkč nešlo poslouchat.
10:51:43
17.02.2005
-> Gryzly: No oni pod svojí značkou si nechávají dělat i repro, ale ty nestojí za nic a bedny na domácí poslech osazujou právě tím Tonsilem...

-> King2: Já vím - do pr.... 4
22:06:03
16.02.2005
King
2 kirri: (sory, ale nemuzu si zvyknout na ty vykricniky :) Zalezi jestli to vyhovuje vam doma, rek bych, ze ouplna sracka to asi nebude, ale jak znam tyhle "hometyjatry", tak to vetsinou koncak ve tride D tzn. v podstate "spinanej zdroj pro repraky" a tam je obvykle spektralni cistota vyst. signalu obetovana ve prospech velky ucinnosti a ceny. Novejsi D-ckovy zesiky uz jsou na tom kvalitativne lip, Tuner 2 jiste podepise, ze neni nad cistou tridu A a nejlip s pekne sviticima triodama :)
21:45:30
16.02.2005
Jiří Skalný
-> Tuner#2: mam na tebe dotaz, rad bych si koupil pouze samostatny předzesilovač, kde a za kolik? teda v rozumne cenove relaci...
20:27:10
16.02.2005
minno
-> Tuner#2: len doplnim, ze smiat sa z hudobnych komponentov ludi je na mieste len vtedy, ked dotycny chcel kupit nieco fakt dobre a kupil nejaku sracku a mysli si o tom, ze je to dobre...a nie je to na mieste vtedy ked dotycny nechcel kupit "highend", ale len nieco "aby to slo" za par korun. niekomu super musiku proste netreba a preto nemusi byt cvok :-)
17:23:22
16.02.2005
kirri
taky sem si početl a raděj nebudu psát co máme za audio výbavu doma4 no, ale přece, co si myslíte o domácím kině značky BOSE, tuším je to z USA a typ je to BOSE Lifestyle-18, jak to hodnotíte?
16:25:51
16.02.2005
fine_ray
b>-> Tuner#2, King2: uffff teda sem přelouskal tu vaší odbornou debatu!!!! To je konečně nějaký počteníčko!!! Líbil se mi názor že radši stereo než kino za 10tis.! Stejně tak tomu přistupuju... hraje mi doma Pioneer SA608 což je základ, ale je čistej po celým pásmu a navíc má překlenutelný ekvalizer což taky neni špatná fce. Jen koncové repro musim zaměnit, zatím sloupy osazený repro tesla8 ale vše je to penízkach..
14:52:42
16.02.2005
King
2 Tuner2: Dik, ale ja to "hi-fi" nespinim, fsechno je dneska proste "hi-fi" nebo dynamicke, inovativni, progresivni 8 Nakonec ani vetsina to co vychazi na CD ma ho hi-fi hooodne daleko, pro spoustu lidi je mp3 synonymum kvalitniho zaznamu a 5 + 1 reprak u pocitace za 2000 predstavuje "super zvuk". Kdyz si clovek pusti radio, tak polovina stanic snad zamestnava u mixaznich pultu hluchoneme spoluobcany, aby naplnily kvoty. Ten nemam na mysli vyber muziky, ale zpracovani zvuku pred vypustenim do eteru - to je proste nejaka nepsana soutez mezi komercnima stanicema o maximalni zprzneni zvuku ekvalizerem a kompresorem dynamiky 8 Kam ten svet speje1
13:14:35
16.02.2005
Gryzly
-> Tuner#2: Aha já myslel že to jsou výrobci a ani to jsou spíš montážní závod, jo?
13:02:03
16.02.2005
-> Gryzly: Od Dexonu beru akorát ty pěkný zakulacený bassreflexový nátrubky a pak nějaký profi repro (Beyma - to dováží) nejsou špatný, ale repro na doma od nich ani zadarmo - je to osazený Tonsilem a to je taková polská tesla 8
12:58:34
16.02.2005
Gryzly
-> Tuner#2: A co firma Dexon, jak ta si na tom stojí? To je česká firma, ne?
12:39:51
16.02.2005
-> King2: Ne když to vztáhneš ke kategorii sra*ek pro široké masy, tak tam fakt pokrok není, ale v hifi a highendu je obrovský :o)) Prosím nešpiň význam slova hifi - High Fidelity ty plasťáky určitě nejsou...
12:37:33
16.02.2005
-> King2: No AQ mají bytelně udělané ozvučnice s přírodní dýhou což v téhle kategorii nebývá, ale design trochu pokulhává - třeba basreflexy tam mají jak pěst na oko až ve spodní části. Zvukově tahle série už jde, ale ta co je osazená Vifou např. Labrador 8, ale ty už stojí 9.000,- kus a za ty prachy už má i spoustu konkurentů - např. Mordaunt short MS 906, B&W DM 309, Canton 190, Focal JM lab Chorus 714 /716... Chce to zajít do nějakého studia a pár hodin poslouchat - nechce to vybrat bednu, která se líbí na první poslech, protože je většinou nejhorší - např. když Ti pustím Cantony, tak řekneš ty chci - ty mají šťávu a hrajou super dynamicky, ale po delším čase a vyšší hlasitosti zjistíš, že třeba nezajímavé B&W hrajou lépe - lepší prostor, nejsou agresivní a uječený na výškách jako Cantony a basy mají podstatně vyrovnanější charakteristiku - ať si veme muziku a někam vyrazí - klidně i výlet do prahy - fakt se to vyplatí.
12:12:57
16.02.2005
King
2 Tuner2: K tomu rypnuti - Ale kdyz to vztahneme, znova opakuju, k ty kategorii hifi pro siroke masy, pak tam skutecne zadnou revoluci nevidim.....
Extreme Tyres