Audiosystém 70. a 80. léta

prohledat
64 příspěvků (zobrazeno 51 až 64) od 09.02.2005 do 28.02.2005, založil/a Luukkyy
řadit dle data
12:10:06
16.02.2005
King
OK :) Dik za tip. A co teda pan soudi o AQ - kolega ted posilhava po necem z jejich Labrador line a bude se zbavovat jejich starsich, ktery jsou osazeny zhruba jako soucasna rada Toba.....Asi nebrat, co? :) Musim se priznat, ze ty jeho sloupy jsou asi to nejlepsi, co jsem kdy mel moznost slyset v akci, cili nejsem zvlaste zmlsanej :)
12:04:53
16.02.2005
Tuner#2 - zrušená registrace
-> King2: Jo ještě takové rýpnutí - Ty jsi psal, že na poli repro se nic neudálo - já si myslím, že se tam událo mnoho, ale naopak na poli zesíků se až tak nic převratného nestalo a je pravda, že DPAčka patří i dnes ke špičce v běžném hifi.
12:02:37
16.02.2005
-> King2: OK tak to beru z5. No základ máš slušnej a řekl bych o hodně lepší jak těch zbývajících 90% lidí :o)) Teď už to jen tím posledním článkem v řetězci vypíchnout k lepšímu zvuku - vím, že jsi takový kutil, tak co třeba až rodina dovolí zkusit nějakou stavebnici ze Seasů - jsou to kvalitní repro a za ještě rozumnou cenu. Jinak s tím názorem na konci se plně ztotožňuju :o))
11:54:51
16.02.2005
King
2 Tuner2: Ee, to si nerozumime, "jinej svet jsem vypich jenom jako joke :) Ja Ti rozumim4 Priznam se, ze diky rozrustajici se rodince jsem se po strance repro trosililinku "kousnul" v 90. letech, ale snad to brzo napravim. Jinak treba Dudkovy DPAcka (330/380) si myslim jdou poslochat i dneska a to je vlastne konstruoval na konci 80. let z tehdy dostupny soucastkovy zakladny. Ja jsem sice vymek pri vyberu konce a mam cosi jako DPA440 (s koncovejma tranzistorama s meznakem 40MHz a v predzesilovaci operaky OPA604 a regulaci hlasitosti 24polohovym radicem. Rekni aspon, ze je to aspon slusnej zaklad? :) A az se zbavym ohavneho polosloupoveho reliktu ARS 330 od TVM, ze mi je jeste pomoci? :) S tim "hifi" trendem pro siroke vrstvy toho moc nenadelame :( Proste musi to mit modrej displej, hafo funkci, sitek "SONY a spol" a ze se to neda poslouchat je jina pohadka - zapneme bass boost, nastavime poradny "Vecko"na "ekvaci" a bude..... :)
11:40:16
16.02.2005
-> King2: To jsem se nějak rozkecal :o)) no prostě nesouhlasím s tím tvrzením, že v konstrukci se nic nestalo a rozhodně to nesměřuje k lacinejm reprákům s efektama - proč by jinak firmy jako Focal, B&W, Dynaudio ročně hlásily nárůst zisků a zájmu o jejich výrobky - zrovna včera jsem prodával repro jednomu zákazíkovi, který si koupil celý set do Sony za 25.000,- a říkal, že to hrálo hůř než jeho 10 let stará věž - kdyby rovnou šel do Denona nebo Yamahy či Onkya a pořádných repro, tak mohl ve finále dost podstatně ušetřit... Nejsme tak bohytý, aby jsme si koupovali levné věci a pokud na to skutečně nemám (což chápu - sám kino nevlastním), tak si raději koupím kvalitní stereo - a tak je to se vším.
11:30:21
16.02.2005
-> King2: Přesně takovou odpověď jsem od Tebe čekal - že se chytneš toho jiného světa, ale prostě s Tebou nesouhlasím... Ano zmínil jsem tady věci z highendu, ale ty věci se posunuli i do hifi - např. B&W používá kevlar už ve svých regálovkách za 12.800,- a je tam i výškáč, který má trubici podobnou Nautilům, která "umravňuje" rezonance výškového měniče. takže i na poli hifi pro běžné smrtelníky se událo mnoho a vývoj repro šel úplně do jiných sfér než v 80 letech. Bohužel u nás díky ekonomické situaci nemá 90% lidí hifi pro široké masy, ale má doma plastové srač*y a to bez urážky!! Mě pořád zaráží, jak si někdo může koupit celé kino za 5,10 někdy i za pro něj astronomických 15 tisíc a myslet si buh ví co nemám... To jsme tak slepý a hluchý?? Než takovéhle kino z plastu, tak to si raději v bazaru koupím starší komponenty Denon, Marantz, Yamahu a koupím si k tomu nové nějaké dobré repro, které mě budou osobně vyhovovat zvukově - a mám super stereo a bez urážky i film na tom bude hrát super. Ale to je debata na dlouho a já prostě nechápu většinu našeho obyvatelstva - i když najdou se i vyjímky...
17:38:17
15.02.2005
King
2 Tuner2: I ja s tebou souhlasim :) Hlavne s tim konstatovanim "ziju asi v jinem svete" :c) Jasne, ze v kategorii highendu se leccos udalo, ale kdyz se rekne hi-fi tak mam na mysli hi-fi pro siroke masy :) tzn. to co si muze dovolit 90pct lidi
11:45:15
15.02.2005
-> King2: O tom, že dobré hifi z 80 let je dobré i dnes bych polemizoval... Ano komponenty jako cívkové magnetofony, některé top gramofony a i první CD přehrávače hlavně mechanicky patří i dnes ke špičce, ale neznám žádný reproduktor, který by stíhal konkurovat dnešnímu standartu. Konstrukce u repro zůstala stejná tak max. u tesly/TVM, ale firmy ja Focal JM lab a nebo B&W jsou konstrukčně úplně někde jinde než v 80 a 90 letech - např. kevlarový bezzávěsový střeďák z produkce B&W a nebo teď jejich převratný diamantový výškáč, který když jsem viděl naměřený v německém Audiu, tak mě spadla brada - to je absolutní vrchol a nedá se to s ničím srovnat co v té době bylo - už se těším, až si je na Highendu za 14 dní poslechnu. Já vím asi žiju v jiném světě, ale v tomhle prostě s Tebou nemůžu souhlasit.4
19:46:21
14.02.2005
fine_ray
-> King2: ju, určitě sem to myslel dobře..ale myslim že spoustu repro kdysi nebylo jaxi přizpůsobeno konstrukčně autu... vim že mřížka v autě nehraje, ale třeba to sem měl na mysli.. nejen hudebně ale kontrukčně a designově se to hlo.. už vidim jak mě někdo sejme že tohle v autě nehraje3 navíc se víc otevřeli dveře s materiály který se např. používaj při tlumení, konstrukce zadních plat..atd. a samozřejmě výkonově se to trošilinku zvedlo1
17:22:26
14.02.2005
King
2 Fineray: Ono se v poslednich rekneme 25 letech v obasti repro zadna technologicka revoluce nekonala, takze to, co bylo hifi na zacatku 80. let zni slusne i dneska. Navic dneska ´to smeruje k lacinejm reprakum a dotahuje se to vselijakejma elektronickejma korekcema a efektama. Dneska je napis hi-fi na vsem, co dela ramus, ale ten skutecnej vyznam zkratky naplnuje malokterej vyrobek8 BTW: ty elipticky repraky ze stary CBTV Orava 142 jsem mel ve dverich hundrtky a ve spojeni s poctivym koncakem superhifi s MDA2005 radia TESLA 2113 (?) to ohromovalo ty tzv. hifisty s repro typu MTC, Sencor, a spol., za ktery na zacatku 90. let "vytopily" par stovaku a znelo to jak repro domovniho intercomu 1
00:53:31
14.02.2005
fine_ray
jj, taky si uvědomuju že zdrojem repro, byly televize 3, vždy jen papír membrány, maximálně nějaký výšky z klasickejch beden.. autohifi jako takový skoro neexistovalo9 ->jak bez toho mohli bejt3
21:00:06
09.02.2005
D.J.Vlasta
Ja si pamatuju,ze tata mel,jeste kdyz jsme meli 110,tak tam mel nejaky nemecky radio uz to melo zapadni normu FM,docela na tu dobu delo.Ve dverich podomacku udelany repro,vykuchany z nejaky stary televize,ale hralo to.3
18:50:24
09.02.2005
Gryzly
no ted si lidi taky montujou systémy co zaberou půl i víc auta.
17:39:52
09.02.2005
Luukkyy
Pánové a dámy,tak mě napadlo,jakej nejlepší audiosystém do káry se dal koupit v době,kdy ty naše auta byly nový?
Mam někde katalog z roku 1979,tuším že Qelle a tam je nejexkluzivnější nabídka radiopřehrávač a booster(co to je fakt nevim)
Matně si taky pamatuju,že sem někdy v letech 90,91 viděl v Objektivu reportáž o hi-fi auto systémech,které si montují lidé ve vyspělé cizině6Jediné,co si z toho pamatuju(koukněte do ID,kolik mi je 3),je že ty systémy zabraly půl auta a že měly snad nějaké trubkové konstrukce,které ty komponenty držely pohromadě.To druhý ovšem bez záruky.
Kdyby o tom nějaký znalec věděl něco víc,docela bych se pobavil-a možná taky inspiroval.Nevíte o tom někdo něco?
Extreme Tyres