skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Audiosystém 70. a 80. léta
12:10:06
16.02.2005
16.02.2005

King
OK :) Dik za tip. A co teda pan soudi o AQ - kolega ted posilhava po necem z jejich Labrador line a bude se zbavovat jejich starsich, ktery jsou osazeny zhruba jako soucasna rada Toba.....Asi nebrat, co? :) Musim se priznat, ze ty jeho sloupy jsou asi to nejlepsi, co jsem kdy mel moznost slyset v akci, cili nejsem zvlaste zmlsanej :)
12:04:53
16.02.2005
16.02.2005

Tuner#2 - zrušená registrace
-> King2: Jo ještě takové rýpnutí - Ty jsi psal, že na poli repro se nic neudálo - já si myslím, že se tam událo mnoho, ale naopak na poli zesíků se až tak nic převratného nestalo a je pravda, že DPAčka patří i dnes ke špičce v běžném hifi.
12:02:37
16.02.2005
16.02.2005

-> King2: OK tak to beru z5. No základ máš slušnej a řekl bych o hodně lepší jak těch zbývajících 90% lidí :o)) Teď už to jen tím posledním článkem v řetězci vypíchnout k lepšímu zvuku - vím, že jsi takový kutil, tak co třeba až rodina dovolí zkusit nějakou stavebnici ze Seasů - jsou to kvalitní repro a za ještě rozumnou cenu. Jinak s tím názorem na konci se plně ztotožňuju :o))
11:54:51
16.02.2005
16.02.2005

King
2 Tuner2: Ee, to si nerozumime, "jinej svet jsem vypich jenom jako joke :) Ja Ti rozumim
Priznam se, ze diky rozrustajici se rodince jsem se po strance repro trosililinku "kousnul" v 90. letech, ale snad to brzo napravim. Jinak treba Dudkovy DPAcka (330/380) si myslim jdou poslochat i dneska a to je vlastne konstruoval na konci 80. let z tehdy dostupny soucastkovy zakladny. Ja jsem sice vymek pri vyberu konce a mam cosi jako DPA440 (s koncovejma tranzistorama s meznakem 40MHz a v predzesilovaci operaky OPA604 a regulaci hlasitosti 24polohovym radicem. Rekni aspon, ze je to aspon slusnej zaklad? :) A az se zbavym ohavneho polosloupoveho reliktu ARS 330 od TVM, ze mi je jeste pomoci? :) S tim "hifi" trendem pro siroke vrstvy toho moc nenadelame :( Proste musi to mit modrej displej, hafo funkci, sitek "SONY a spol" a ze se to neda poslouchat je jina pohadka - zapneme bass boost, nastavime poradny "Vecko"na "ekvaci" a bude..... :)

11:40:16
16.02.2005
16.02.2005

-> King2: To jsem se nějak rozkecal :o)) no prostě nesouhlasím s tím tvrzením, že v konstrukci se nic nestalo a rozhodně to nesměřuje k lacinejm reprákům s efektama - proč by jinak firmy jako Focal, B&W, Dynaudio ročně hlásily nárůst zisků a zájmu o jejich výrobky - zrovna včera jsem prodával repro jednomu zákazíkovi, který si koupil celý set do Sony za 25.000,- a říkal, že to hrálo hůř než jeho 10 let stará věž - kdyby rovnou šel do Denona nebo Yamahy či Onkya a pořádných repro, tak mohl ve finále dost podstatně ušetřit... Nejsme tak bohytý, aby jsme si koupovali levné věci a pokud na to skutečně nemám (což chápu - sám kino nevlastním), tak si raději koupím kvalitní stereo - a tak je to se vším.
11:30:21
16.02.2005
16.02.2005

-> King2: Přesně takovou odpověď jsem od Tebe čekal - že se chytneš toho jiného světa, ale prostě s Tebou nesouhlasím... Ano zmínil jsem tady věci z highendu, ale ty věci se posunuli i do hifi - např. B&W používá kevlar už ve svých regálovkách za 12.800,- a je tam i výškáč, který má trubici podobnou Nautilům, která "umravňuje" rezonance výškového měniče. takže i na poli hifi pro běžné smrtelníky se událo mnoho a vývoj repro šel úplně do jiných sfér než v 80 letech. Bohužel u nás díky ekonomické situaci nemá 90% lidí hifi pro široké masy, ale má doma plastové srač*y a to bez urážky!! Mě pořád zaráží, jak si někdo může koupit celé kino za 5,10 někdy i za pro něj astronomických 15 tisíc a myslet si buh ví co nemám... To jsme tak slepý a hluchý?? Než takovéhle kino z plastu, tak to si raději v bazaru koupím starší komponenty Denon, Marantz, Yamahu a koupím si k tomu nové nějaké dobré repro, které mě budou osobně vyhovovat zvukově - a mám super stereo a bez urážky i film na tom bude hrát super. Ale to je debata na dlouho a já prostě nechápu většinu našeho obyvatelstva - i když najdou se i vyjímky...
17:38:17
15.02.2005
15.02.2005

King
2 Tuner2: I ja s tebou souhlasim :) Hlavne s tim konstatovanim "ziju asi v jinem svete" :c) Jasne, ze v kategorii highendu se leccos udalo, ale kdyz se rekne hi-fi tak mam na mysli hi-fi pro siroke masy :) tzn. to co si muze dovolit 90pct lidi
11:45:15
15.02.2005
15.02.2005

-> King2: O tom, že dobré hifi z 80 let je dobré i dnes bych polemizoval... Ano komponenty jako cívkové magnetofony, některé top gramofony a i první CD přehrávače hlavně mechanicky patří i dnes ke špičce, ale neznám žádný reproduktor, který by stíhal konkurovat dnešnímu standartu. Konstrukce u repro zůstala stejná tak max. u tesly/TVM, ale firmy ja Focal JM lab a nebo B&W jsou konstrukčně úplně někde jinde než v 80 a 90 letech - např. kevlarový bezzávěsový střeďák z produkce B&W a nebo teď jejich převratný diamantový výškáč, který když jsem viděl naměřený v německém Audiu, tak mě spadla brada - to je absolutní vrchol a nedá se to s ničím srovnat co v té době bylo - už se těším, až si je na Highendu za 14 dní poslechnu. Já vím asi žiju v jiném světě, ale v tomhle prostě s Tebou nemůžu souhlasit.

19:46:21
14.02.2005
14.02.2005

fine_ray
-> King2: ju, určitě sem to myslel dobře..ale myslim že spoustu repro kdysi nebylo jaxi přizpůsobeno konstrukčně autu... vim že mřížka v autě nehraje, ale třeba to sem měl na mysli.. nejen hudebně ale kontrukčně a designově se to hlo.. už vidim jak mě někdo sejme že tohle v autě nehraje
navíc se víc otevřeli dveře s materiály který se např. používaj při tlumení, konstrukce zadních plat..atd. a samozřejmě výkonově se to trošilinku zvedlo

17:22:26
14.02.2005
14.02.2005

King
2 Fineray: Ono se v poslednich rekneme 25 letech v obasti repro zadna technologicka revoluce nekonala, takze to, co bylo hifi na zacatku 80. let zni slusne i dneska. Navic dneska ´to smeruje k lacinejm reprakum a dotahuje se to vselijakejma elektronickejma korekcema a efektama. Dneska je napis hi-fi na vsem, co dela ramus, ale ten skutecnej vyznam zkratky naplnuje malokterej vyrobek
BTW: ty elipticky repraky ze stary CBTV Orava 142 jsem mel ve dverich hundrtky a ve spojeni s poctivym koncakem superhifi s MDA2005 radia TESLA 2113 (?) to ohromovalo ty tzv. hifisty s repro typu MTC, Sencor, a spol., za ktery na zacatku 90. let "vytopily" par stovaku a znelo to jak repro domovniho intercomu 

00:53:31
14.02.2005
14.02.2005

fine_ray
jj, taky si uvědomuju že zdrojem repro, byly televize
, vždy jen papír membrány, maximálně nějaký výšky z klasickejch beden.. autohifi jako takový skoro neexistovalo
->jak bez toho mohli bejt

21:00:06
09.02.2005
09.02.2005

D.J.Vlasta
Ja si pamatuju,ze tata mel,jeste kdyz jsme meli 110,tak tam mel nejaky nemecky radio uz to melo zapadni normu FM,docela na tu dobu delo.Ve dverich podomacku udelany repro,vykuchany z nejaky stary televize,ale hralo to.

18:50:24
09.02.2005
09.02.2005

Gryzly
no ted si lidi taky montujou systémy co zaberou půl i víc auta.
17:39:52
09.02.2005
09.02.2005

Luukkyy
Pánové a dámy,tak mě napadlo,jakej nejlepší audiosystém do káry se dal koupit v době,kdy ty naše auta byly nový?
Mam někde katalog z roku 1979,tuším že Qelle a tam je nejexkluzivnější nabídka radiopřehrávač a booster(co to je fakt nevim)
Matně si taky pamatuju,že sem někdy v letech 90,91 viděl v Objektivu reportáž o hi-fi auto systémech,které si montují lidé ve vyspělé cizině
Jediné,co si z toho pamatuju(koukněte do ID,kolik mi je
),je že ty systémy zabraly půl auta a že měly snad nějaké trubkové konstrukce,které ty komponenty držely pohromadě.To druhý ovšem bez záruky.
Kdyby o tom nějaký znalec věděl něco víc,docela bych se pobavil-a možná taky inspiroval.Nevíte o tom někdo něco?
Mam někde katalog z roku 1979,tuším že Qelle a tam je nejexkluzivnější nabídka radiopřehrávač a booster(co to je fakt nevim)
Matně si taky pamatuju,že sem někdy v letech 90,91 viděl v Objektivu reportáž o hi-fi auto systémech,které si montují lidé ve vyspělé cizině

Kdyby o tom nějaký znalec věděl něco víc,docela bych se pobavil-a možná taky inspiroval.Nevíte o tom někdo něco?