Co se týká open space, jsem za něj raději. Bacily se rozptýlí a pokud si chcete někam něco dát, nejste omezeni půdorysem kupé.
Naposledy jsem pod sedačku strčil i složenou trekingovou tříkolku (kočárek) s velkými koly.

Ty starý vlaky určitě měly něco do sebe, ale většina lidí třeba tu klimu ocení daleko víc, než hraní na kytaru na plošině (nic proti němu).
Na drtivé většině spojů si navíc moderní nebo modernizovaný vůz s kupé můžeš vybrat.
) - 800 km jsem tam jel busem za 4 dolary plus 2 USD za místenku 

Právě jsem se hypoteticky rozhodl jet na chalupu. Cesta Horní Počernice-Rejšice. Nic tam hypoteticky nepotřebuju, tudíž nepotřebuju vést nic v kufru. Můžu jet autem, jezdím to 25 minut, podle předpisů 30 minut. Ok, dávám to do googlu že pojedu vlakem a tradááá 6h52m
tvl to tu chalupu raději prodám

finančně asi 2x tak dražší jak auto. A to pořád ještě musím jet ve vhodnou denní dobu, ne jak to běžně dělám že jedu třeba v 11 večer...

Modernější těžkoslovenské stroje vybavené řidící automatikou ale byly prozíravě vybaveny otočným sporákovým knoflíkem, kterým se dal obejít regulátor a zjednodušeným obvodem se přímo ovládaly tyristorové trakční měniče.

A ostatní můžou mít z funkční Wi-Fi bonux v tom, že jednak mají vozy často značný útlum mobilního signálu, druhak vozy mají internet od dvou operátorů jestli se něco nezměnilo.

Ale a to se ve vlaku stejně čumí blbě ne

Samozřejmě nění myšleno všechny 15ti letý, ale i 15ti letý. Dal jsem si tu práci a tu hlášku s pendolinem dal do gůglu a není originální
ct24.ceskatelevize.cz/dom
aci/3242044-parni-lokomoti
vy-odjely-do-vzpominek-pre
d-40-lety.

ale prostě se to nezaplatí a fakt nevidím jediný racionální důvod proč má být luxus zdarma, ty lidi to neodcení, to spíš mnohem víc odcení třeba častější spoje.

Budu si asi muset vyrazit na nejakou zapadlou lokalku
ale i to uz ubejva nebo tam uz osobaky nejezdej. Proc tomu tak je k tomu ja znalosti nemam.