Jaké koupit tlumiče?

prohledat
68 příspěvků (zobrazeno 1 až 50) od 23.11.2016 do 26.11.2016, založil/a onba
řadit dle data
20:13:42
26.11.2016
Antony - zrušená registrace
-> Tuner#2:

-> Urbi:

Kucí, už toho nechte. Je jasné, že se neshodnete, každej to vidíte z jinyho úhlu a nic nevyřešíte. Dejte si voraz, pivko a bude to cajk 4
19:48:59
26.11.2016
Tuner#2 - zrušená registrace
-> Petr Urban 26.11.16 19:39:07: Kde tě proboha urážím? 41

Naopak, tys mě osočil, že cituji: "ale osobně ani nedojedes, jsem tě hledal na srazu a byl jsi jak schovanej"

Tak jsem reagoval, že jsem u Beryho byl dost dlouho a sám tě volal kde jsi a říkal, ty vole za 10min. startujem a on se sprchuje. My jsme vzhledem ke startu spanilky šli na jídlo. V kempu jsem byl celý den, takže ten problém hledej spíše u sebe...
upraveno 1x, naposled 26.11.2016 19:57:40
19:39:07
26.11.2016
Petr Urban
-> Tuner#2: Ty mě urážíš že jsem se musel vyšamponovat 10 min. před strtem časovky, důvod byl zcela jiný. A tuším že číst umím. Už mě nebavíš.

Neustále někde někoho napadáš, že ti vkládá do úst co jsi neřekl nebo že něco tak není. Na druhou stranu nejčastěji ty urážíš lidi překroucenými věcmi "pan odborník" tím co o sobě ti lidé netvrdí a snažíš se je tak z osobní zášti zkompromitovat. Děláš většině lidí to co sám nemáš rád.

Výborná kniha pro ty co chtějí chápat co čtou : www.databazeknih.cz/knihy /dinosauri-mozky-176322
upraveno 2x, naposled 26.11.2016 19:45:29
19:29:03
26.11.2016
-> Petr Urban 26.11.16 19:16:31: Koukám stejný problém s chápáním textu jako m8...

Vůbec jsi nepochopil podstatu a to i přesto, že jsem se to tady znovu snažil vysvětlit: -> Tuner#2 - zrušená registrace 26.11.16 10:20:33: Opakuji nikde jsem nepsal, že si nemůžeš dát sprchu. Možná by sis jí měl dát znova a studenou, protože pokud to z textu a kontextu nechápeš, tak to bude potřeba. 4 Šlo pouze o to, že díky tomu jsme se nepotkali - ne že bych se tě vyhejbal jak jsi tady uváděl...
upraveno 1x, naposled 26.11.2016 19:30:32
19:16:31
26.11.2016
Petr Urban
-> Tuner#2: Bery cvakl jednou. Ty si nemocný zahleděnec do sebe. Já ti příště donesu ukázat prdel a jestli se můžu jít teda osprchovat i celej ? Ano pane, já se příznávám, já jsem si dovolil se umýt úplně, když už jsem posranej a lezu do sprchy a trvalo to 3min.,ale hajzl trval 20minut křečí ty debile blbej - u Vás doma se tomu asi říká vyšamponovat a protože Bery místo najíždění RZ dával pivo a smažák a já si na druhý den opisoval rozpis jiných kluků, i já to nehrotil jak na velké soutěži a normálně jsem si dovolil jít na záchod a umyl se a ty ze mě chceš dělat před ostatními neustále co nejsem (ty si lepší a šamponuješ sebe i vůz - hlavně nápravy - aby ramena byly dost fotogenický), já nechtěl celý smrdět, protože jsem se fakt na tom hajzlu ukrutně zapotil a byla to show, na souteži tady nešlo o nic a nikomu a vše jsem stihl ...

Já na tebe ale z vysoka kašlu šéfe, dávám výpověď pane šéf, konec ubohé komunikace.
upraveno 1x, naposled 26.11.2016 19:19:04
18:29:02
26.11.2016
Milan 136
Bezte si kazdej udelat alepson 50 kliku, at mate jiny myslenky
18:00:57
26.11.2016
-> Luky 26.11.16 10:27:41: Tady to píše -> MVM 26.11.16 06:21:38: a post směruje mě. Píše, že jeden klik nepoznám což jsem nikdy netvrdil že ano a hlavně pokud si dobře pamatuju, Bery těch kliků měl několik...
10:27:41
26.11.2016
Luky
-> Tuner#2: neodkazoval treba MVM s tím jedním klikem na -> Petr Urban 25.11.16 22:58:58: ? Kde MVM píše že ty píšeš o jednom kliku?
10:25:44
26.11.2016
vhml
-> Tuner#2 - zrušená registrace 26.11.16 10:23:05: já ty vaše žabomyší války nijak zvlášť do hloubky nesleduju a ani si nevedu deníček kdo s tím začal, jen vidím, že v tom vždycky dozajista čirou náhodou figuruješ.

Zas na druhou stranu je to ale príma, pořád je tu co číst.
10:23:05
26.11.2016
-> vhml 26.11.16 10:20:25: Ja problem? Podivej se do jake pneu, podivej se zde co me odbornik bez uvozovek MVM podsouva do ust. Ani jedno z toho co napsal na mou adresu jsem netvrdil, takze pouze uvadim veci na pravou miru. To same m8 co zde ted vyplodil za hovadinu...
10:22:10
26.11.2016
m8rinek
-> Tuner#2: ....zamysli se... skoda-virt.cz/cz/.../1884 86-zamysleni
10:20:33
26.11.2016
-> m8rinek 26.11.16 10:16:27: OMG kde pisu, ze se nemuze jit vysprchovat??? Samozrejme ze muze a pokud mel strevni problemy, tak klidne i 10 min. pred startem a nebo start odlozit. Ja pouze psal, ze duvodem nepotkani se, bylo to, ze proste u auta nebyl a kdyz mu Bery volal kde je, tak se sprchoval a my byli na odchodu tusim na jidlo aby jsme stihli nas start. Ovsem nekdo v tom muze videt, ze jsem se mu vyhybal i presto, ze jsem v kempu stravil skoro cely den...
10:20:25
26.11.2016
vhml
-> Tuner#2 - zrušená registrace 26.11.16 10:09:22: a nechceš se už na to zase na chvíli vysrat? Vždyť to není den, kdy bys ty neměl nějakej problém 8 9
upraveno 1x, naposled 26.11.2016 10:22:06
10:16:27
26.11.2016
m8rinek
-> Tuner#2: OMG, tak jestli se posral, tak se ani nemůže vysprchovat? Ty jsi už fakt nemocnej :D, nechceš založit nějaký vlákno o zamyšlení vol. 2? :D
10:09:22
26.11.2016
-> Petr Urban 26.11.16 02:21:19: Jakej omyl? Bery Te nahanel a rikal ze se jeste sprchujes. Chces to snad poprit? O duvodu tu nepadlo ani slovo...

-> MVM 26.11.16 06:21:38: Pardon, zapomnel jsem, ze jsem "odbornik" na pneu, ale i na podvozky. BTW stejne jako v tematu o pneu jsi me podsouval do ust neco co jsem nenapsal, tak tady zase...

Kde prosim te pisu, ze bych poznal jeden cvak z petadvaceti poloh??? Kde pisu, ze Bery to precvakal jen o jednu polohu? Ale chapu, pan U ma vzdy pravdu a pokud ne, tak plati pravidlo cislo jedna.
06:21:38
26.11.2016
MVM
-> Urbi: Tak a jsme u toho .. 1 Pokud je tu obecně dáváno na vědomí že pan Křístek potažmo pan Hušek po dohodě naladí charakteristiku jakkoli dle přání. MUSÍ být schopen udělat i průběh podle Sachsů. Tlumič je pořád jen tlumič a tyhle závodní firmy si umí poradit i s rozborkou konkurenční značky nebo tlumičema z historických závoďáků .. Buď nemají jak ten Sachs změřit nebo jsou jim zadány nepřesný hodnoty těch sachsů. (je to přád mechanika stejně jako průběh rozdělovačů - když máš hodnoty taky to dokážeš naroubovat do Palu) Zkus se podívat jestli nemáš čísla těch tlumičů ...

-> Tuner#2:

Až se budeš pouštět do debat ohledně přecvakávání poloh na tlumiči na cizím autě,tak si je nejdřiv pořiď na svý auto a najezdi s tím nějaký ten tácek kiláků ale v brutálním režimu. Zjistíš,(že pokud to není nějaká sračka tlumič tuning z číny se třema polohama: vyteklý/střed/traverza, a bude jich tam pětadvacet nedjbůh krát dva (High a Low) - tah i tlak - tak 1x klik tam a zpět nepoznáš dokud Ti to neřeknu.( Nebo jinak budu tvrdit že s tím celej den točím a večer třeba zjistíš že ty tlumiče ani stavitelný nejsou ) A tím nesnižuju umění Beryho,nemám vůbec žádnej problém- ale jedině on by se k tomu měl vyjádřit a možná přizná že tenkrát třeba fakt neměl den,nebo mu to zrovna nesedlo atd. (Jsme lidi,ne stroje,a je to férovost pilota přijít a tohle si připustit a říct to mechošům) Lidi často skončí u nějaké univerzální polohy a tu jezdí převážně,zvyknou si na to - je to čitelný ok proč ne. Na okruhu se to max přestaví na vodu. A pak když někdo tuto svatou rovnováhu nedejbůh o klik poruší - psychologicky ten driver jistotu ztrácí podvědomě tuší že ty tlumiče jsou jinak a jede na hovno. Ještě zajimavější í je pozorovat,když si někdo setup tlumičů přinese okopírovaný vyzrazený od top pilota - to je jiná takhle to jel nějakej soutěžák na svým tak to mám podle něj - to musí fungovat no protože a ten říkal atd,atd ..3
02:21:19
26.11.2016
Petr Urban
-> Tuner#2: zase omyl, já jsem měl sračku a musel jsem se jít poumyvat. Nějak mi místní strava nesedla.
23:10:10
25.11.2016
-> Petr Urban 25.11.16 22:58:58: Byl jsem u Beryho auta dost dlouho, ale Ty ses ještě 10min. před odjezdem do časovky šampónoval, tak to je pak těžky na sebe narazit... Jinak jsem klasicky fotil, byl na obědě, pak nějaká ta projížďka a vyhlášení. Myslím, že pár lidí mě vidělo.
23:01:42
25.11.2016
Petr Urban
-> MVM: člověče asi je to potíž.... jinak by mi Huška či Křístek nabídli, že mi mohou takto tlumič naladit, když jsem oběma říkal o spokojenosti s Sachs nastavením.
22:58:58
25.11.2016
Petr Urban
-> Tuner#2: a že jsi nepřišel za mnou povykladat... silná slova jdou jen od klávesnice. Některým opichavačům co válí jen byznys opravdu nesahám ani po kotniky v tomto. Já o sobě nic netvrdím, ty na mě pliveš, ale osobně ani nedojedes, jsem tě hledal na srazu a byl jsi jak schovanej. Já chtěl u Beryho zkusit změnu, kliklo se 1x na tlumiči, ani nevím jestli to bylo dobře či ne, třeba to bylo i špatně, ale já nemám problém říct že bylo, kdo nic nedělá, nic nepokazí a jak řekl MVM, Bery to nevědět, ani nic nepozná... ono mu to první 2 rz moc nešlo po dlouhé přestávce v řízení, tak viník byl na snadě, na něco se to hodit musí
19:05:12
25.11.2016
MVM
-> vhml: Nejezdím tam, máme několik sad tlumičů který se dokola otáčí - repase už jdou mimo mě 8
18:32:07
25.11.2016
vhml
-> MVM 25.11.16 18:19:57: a už tam nejezdíš, nebo dílna není?
18:19:57
25.11.2016
MVM
-> vhml: Člověče to je škoda - ještě před dvěma roky jsem pravidelně vozil závodní Sachs tlumiče a spojky na přeměření do dílny na Nurburgring. Vědět,že se to ještě u nás vyskytuje a někdo to jezdí - tak jsem mohl dát dotaz. Ale vzhledem k dopravě a náhradním dílům když jsou ty tlumiče už x let nerepasovaný a vydřený - tak rentabilitu moc nevidím.

Navic teda mám pocit ,že když jsem byl v mobilních servisech ať už Koni,Bilstein nebo Sachs - vždycky mi ti servisáci sadu na počkání zdarma do dvaceti minut přezkoušeli a vždy jsem na vlastní oči viděl průběh a řekli co je/není ok ..

Takže předpokládám že podobnou zkušebnu má i HP/Protlum a nemůže být potíž stejnej tlumič okopírovat
17:55:47
25.11.2016
vhml
A umí někdo ty Sachse zrepasovat? Tady v okolí vím nejmíň o 4 sadách, sám mám jednu. Ale všechny zralý na repas a nikdo neví kam s nima ( aby to rentabilní vůči koupi novejch HPček )

Teď jsme jeli na starejch Sachsech šotolinovej Waldviertel a nemůžu říct křivý slovo, fungovalo to velice obstojně.
16:32:33
25.11.2016
-> Petr Urban 25.11.16 00:20:18: Já se nekroutím, to pouze ty tady vystupuješ jako mistr světa přes motory (pliveš tady na lidi, kterým nesaháš ani po kotníky natož aby jsi o nich mohl něco psát) a teď už i podvozky... BTW nikde nevidím reakci na tu "radu" co jsi dal Berymu na Běšinech. Byl jsem u toho taky když nadával jak to nefunguje a přecvakával tuhost zpět. 3
15:24:08
25.11.2016
ZdrubT
-> TTomas: Jo gumy dělaj dost. Další rozníl je co máš za nápravy a na co jsi nechal ty tlumiče naladit. Já mam na ouže mokrou a na RSo kde je molčanovka ty bylo tvrdý, Musely se změkčit. Podobně tam pak fungovala přitvrzená serie.
upraveno 1x, naposled 25.11.2016 15:25:14
13:03:47
25.11.2016
TTomas
-> Urbi: Souhlasim, že na takovem povrchu jsou ty Sachsy jako doma. Taky nesmíš zapomenou, že jsi jezdil jiný kola i gumy.
12:36:56
25.11.2016
Petr Urban
-> ZdrubT: Pan Vaněk s novým LR má HP a jistý nejmenovaný stavitel zařídil jiné naladění (měkké - pozor né moc měkké dozadu - moc to rozhazuje prdel pak) od HP a je spokojen a mě se to taky líbilo, jak to šlape, Honza5 to měl na LR tuto sezonu taky po repasi a změkčené HP a říkal že je to lepší než minulou sezonu a ve videích co dává sestřihy se to tváří jako slušně. Když jsem stál na Pačejově na extrémně rozbité RZ, zdálo se mi ale že Krejčovi Protlum šlape více, viděl jsem kastli více klidnou a kola v pohybu vůči podběhu, takže fakt hodně těžko říct. Mě to na můj způsob jízdy nesedlo absolutně. Kdybych do prdele někoho svezl jak jsem mohl malou chvíli s těmi Sachsy 130km/h rozflákaná cesta a byl jsem si absolutně jistý vozem... jaj hodně lidí by pochopilo o čem mluvím. Já mám rád styl že můžeš letět jako kamen po rozbitým, já nebudu jezdit vyhledávat tady u nás pár km cest abych se mohl svést s tvrdým podvozkem.
08:15:33
25.11.2016
jate-line
-> Urbi: No pěkně-zajímavá nabídka,škoda jen že začíná zima a nic se v brzké době nepojede...10
03:40:57
25.11.2016
ZdrubT
-> Petr Urban 24.11.16 16:45:29: Momentálně mam HP po ráně RSa do stromu na repas. Včera osobně předáno. Po doručení je dám na oužu. Momentálně tu mam GAZ, Pak tam mužu dát přitvzenou seriovku a nebo Žigula. Z toho dle mého nejlépe funguje HP na plné čáře.
00:20:18
25.11.2016
Petr Urban
-> Tuner#2: Kroutiš vše bez sebereflexe, nereaguji na tebe.

-> jate-line: Tak ti pujcim protlum a svez se, když budou zvenku vypadat stejně jak před vypujč, stejně mají zakl.set up na péra 70kn P a 40kN zadní a měli být na hnusnou cestu na rally, tak můžeš posoudit sám.
22:11:34
24.11.2016
-> Petr Urban 24.11.16 21:59:07: R5 jede ZF což ale vlastně spolklo Sachs i s jeho vývojem.

-> Petr Urban 24.11.16 21:30:30: Jako pan šéf tady vystupuješ jen ty... Ostatně kdo četl diskuzi o 1,6 motoru do feldy, diskuzi u Galanky a i tady, tak si názor udělá sám...
22:11:16
24.11.2016
jate-line
-> Urbi: Není problém v tréningu kohokoliv svézt. Ps: Přilbu a kinedryl sebou 3 No a to jsem si dělal zálusk na Protlum, že bych třeba zhřešil....

Zatím tu moc takových není, kteří přešli na jednom a tom samém autě z HP na Protlum, aby se tu vyjádřili.
21:59:07
24.11.2016
Petr Urban
-> jate-line: njn, souhlas pane. Proflex taky šlapou. Mohl bys mě někdy na kousek svést s HP a sednem pak hned ke mě k protlum ?

R5 fabka taky jede Sachs tuším, ale to je hlavně koncernová záležitost.
21:49:01
24.11.2016
jate-line
Já s Hp na 130 taky moc odvařený nejsem :), Koni kdyby netekly jak pizda tak fungovaly super 3

Na Fáčku vyzkoušeno jak Sachs, tak HP a nakonec je tam Protlum a ten je jednoznačně nejlepší. Ale je to jak píše MVM subjektivní pocit a každému vyhovuje něco jiného. A navíc tady se asi protínají dva velice odlišné disciplíny Okruh vs Rally....

Takže je blbost říct, co je jednoznačně nejlepší....za mě je to Reiger, Proflex, Boss a jiné 3 škoda že se nedělají na naše histeriky 3
upraveno 1x, naposled 24.11.2016 22:00:37
21:37:37
24.11.2016
Petr Urban
-> MVM: souhlas, ale jak nesouhlasíš s šéfem, tak je zle a jediný na co se někdo chabý duchem a vyžadující neustále povyšování se zmúže, jsou neustále trapné urážky. Prosimtě stav se před zimou ještě, potřebuji s tebou projet kus a aby jsi mi správným popisem popsal co žádám a zkusím to nechat přenastavit dle toho. Třeba to neumím říct správně, co potřebuji....
21:30:30
24.11.2016
Petr Urban
-> Tuner#2: já o sobě nic takového netvrdím, nedělej ze mě něco co jsi ty šéfe planety. Tzn. zřejmě znamená, že se na mě možná vykákl nebo počítal s tím,že se možná ozvu, hele vezl jsem i dost lidí-zavodniku a každý týden ladim nějaký závodní povoz, abych si mohl udělat obrázek, tak blbě divně uskakené to nemá snad nikdo. Já jsem jen zklamaný a porovnával jsem neklikací podvozky a na sachs pro LR nemá zatím nic. Můžu mít názor šéfe aniž bys mě furt urážel nebo jediný správný může mít jen šéf ? Obrázek o Čepkovi už si udělalo dost lidí podobný... se někdy optej i mistra Šimurdy a to je pohodový chlap. Těším se až jednou oprcá do zadku i tebe jako mé kamarády, ale jakoby tem shit všichni posílali jen na Moravu, jak kdyby jsme byli ukrajinci.-> Eidy: Já mu ale psal, volal, osobně jsem tam byl pro ně, ano úplně v pohodě chlap, bavil jsem se s ním i o těch sachsech a on říkal jak budu spokojený, ale nejsem a ostatní závodníci co jsem je vezl jsou stejného názoru. Pak jsem se vezl Štolfovým RS a šlapalo to v pohodě. A nejvíc mě dostalo jak jsem je dovez dom a i když byly svisle uloženy, na druhý den u pístnice bublina, utřu to a za chvíli znova, volám mu jestli to mohu nahodit na test do vozu nebo to zrovna poslat, říkal že mohu, po roce ježdění mám horní části předních tlumičů orošený olejem a na tom prach a zdá se mi to snad stále horší ten jízdní stav. Zkusím s ním pokomunikovat, na to on je úplně v pohodě, jako debata perfektní, přístup perfektní, ale spokojený na poprvé nejsem ani s funkcí ani s tím že tečou...to vidím u mě prvně, jsem si vyžral smůlu asi ne ?
upraveno 1x, naposled 24.11.2016 21:42:22
20:19:29
24.11.2016
MVM
Tahle debata postrádá logický smysl. Protože je založená na subjektivních pocitech - každýmu vyhovuje něco jinýho. Ano,někdo vyzkoušel obě varianty,má možnost porovnání. ALE v okamžiku kdy zůstane řidič sedět v autě,mechanik udělá úkon/změnu na autě (dá jiný tlumič nebo tlumič přenastaví, vymění pružiny, a třeba další jiný věci) několikrát tam a zpátky během hodiny,dne, věřte mi že podle pocitů budete po takových deseti rošádách mluvit něco jinýho - pokud budou v daných setupech velmi podobný konfigurace.(to neplatí pro testovací jezdce kteří na tyhle věci mají šestý smysl) Klikání tah/tlak je téma samo o sobě a jeden klik tam a zpět v jemný škále odladění je zanedbatelný na TO,aby to jízdní výkon výrazně ovlivnilo (jinými slovy - poznáte leda prdlačku kam jsem vám s tím točil a zda vůbec- prakticky vyzkoušeno) A bez dynamický telemetrie ,a toho, aniž byste jeli sterilně čas na kolo/měřený úsek RZ/ v rozpětí dvou desetin - je to pořád o dojmech. A je proto hodně těžký a nebezpečný pak na konec s jistotou říct - tyhle jsou lepčí než ty druhý. Protože může do toho auta sednout někdo jiný a ty pocity uplně vyvrátit.. A co víc nemusí být vždycky lepší ty dražšší... Zkuste se nad tím zamyslet než se začnete do krve hádat. 4
19:16:19
24.11.2016
Eidy
-> Urbi: Myslím, že Zdrubovi nemusíš vysvětlovat o HP nic. On je totiž má už nějaký pátek. A co se Protlumu týče, tak s tebou nesouhlasím. S Křístkama jsem to řešil pár týdnů, než jsme se dohodli na finálním řešení. Kdyby lidem cpali pořád jedno nastavení, tak řeknou jen "ano" a pošlou každýmu to samý. Jenže já s nima řešil právě moje nastavení a bavili jsme se o tom jak to funguje atd. Nakonec jsem je přesvědčil, tlumiče mi dodali a funguje mi to hezky. Nejlepší ze všeho, co jsem zatím měl.

Tady bych rád zmínil to, že v Běšinech jsi poradil Berymu, ať ubere tuhost a byl z toho nešťastnej. Auto mu nesedělo. Jak obrazně (do ruky) tak doslova. Musel to zase přidat zpátky. Ono je to taky o tom, jak to komu pasuje do ruky a jak za to kdo bere. Že to nefunguje tobě ale neznamená, že Křístek mele dokolečka jednu sadu. Naopak každýmu udělá, co si řekne. A o penězích to určitě není. 4
19:01:06
24.11.2016
11mAjA11
Pravda je že máme Protlumy na Áčkovém Favoritu, ale celou sezonu se na ně nemuselo sáhnout, byly přesně stavěné na auto dle váhy a specifikace, rozměru kol a pneu, prostě tlumiče, pružiny a dorazy přesně na míru.

Auto funguje naprosto bezvadně a dělá přesně to co dělat má, řízení je radost a řidič je si naprosto jistý co může čekat.

P. Křístek je férový a ochotný člověk se kterým je jednání fakt radost.

Po sezoně sme je odvezli na kontrolu a případnou výměnu oleje a potřebných komponent (bude-li potřeba) + lehká korekce konfigurace kvůli jiných kol na novou sezonu..

Na Protlumy nemůžeme říct ani čárku negativního.

Ostatně oba pánové spolu pracovali a měli firmu na tlumiče, pak se rozdělili na konkurenční samostatné jednotky..
18:32:54
24.11.2016
Petrson
-> Urbi: co jsem se jednou bavil s pánem( měl hodně známýho dvoubarevnýho rapida) tak mi říkal, že vzal sachsový tlumiče a odvezl je do HP aby mu je přesně takhle nastavili.Ale je to už přes 10let..
18:30:18
24.11.2016
-> Petr Urban 24.11.16 16:45:29: Tvoje komentáře na adresu ME za poslední týden jsem tady raději přecházel, vychvalování toho zloděje z Moravy co kopíruje vačky taky, ale že si vezmeš do huby i Křístka to už asi nevydejchám a dovolím se vyjádřit...

1. Křístek udělá tlumiče přesně dle zadání. Já mám tělo v předu kratší, vzadu díky jinému uchycení naopak delší než Eidy - vše dle odpérovaných rozměrů z konkrétní nápravy. narozdíl od uni typu u HP, který je pořád stejný a na předek okruhovky moc dlouhý.

2. Nastavení tlumičů dělal přesně dle našich pružin, váhy auta a použití.

3. Unibalové uchycení má hlavně na předku obrovskou výhodu v pevnosti a přesnosti vedení tlumiče a jeho schopnosti reakce.

4. Křístek narozdíl od Huška má několik verzí pružin (Hušek ani nerozlišuje kyvka/vlečka) a třeba Martin Kdér přešel z HP na Protlum a po vyzkoušení více pružin (ty první mu neseděli) je z podvozku a změny nadšený.

5. Sachs nebyl na tu dobu špatný, ale dnes je to daleko dál, stačí nebejt slepej a podívat se na dobový videa a ty současný. Navíc rallye si žádá zcela něco jiného než chceme my s Eidym a to, že jdeme správnou cestou třeba u mě dokazujou časy v Mostě a i celkové chování auta, které je daleko čitelnější než na uhoupané sérii.

Ale chápu, že ty seš ten top motorář, který plive na Martina Čepka a teď koukám, že budeš i top podvozkář vesmíru... 41
16:45:29
24.11.2016
Petr Urban
-> ZdrubT: Jednou v budoucnu si taky můžeš pořídit HP, je to velice podobé, né-li stejné, velký průměr pístnice u Křístka je dobrý při použití na MacPerson systém, v našich podmínkách je to jedno. Upozorňuji, že jsem podal velmi velmi podrobné info o podvozku, pružinách (Křístek používá povětšinou stejnou tuhost jakou mám na voze) i o stylu jízdy co chci a Protlum mi oproti Sachs Sporting pro LR-B prostě vůbec tak nefunguje, skáču po cestě místo aby to žehlilo, vůbec se mi to nelíbí ... přijde mi to jako že vytáhl furt stejně laděný tlumič z regálu a dává to samý všem tuningářům, nehledě na popisu co jsem chtěl a očekával, zřejmě to má laděný pro všechny zblblý tuningáře co si myslí že tužší je lepší a jsou s tím spokojení a teď se ozve potrefená husa...

Zřejmě bych to přístě zkusil u HP a natvrdo řekl zda mi to nastaví jak chci já nebo mi posílají nějaký set up stejný co všem a půjde jim to obratem znova na přeladění, ať to zrovna udělají dle přání zákazníka.

A propo co absolutně nechápu ...Sachs dělal pro škodovky perfektní rally tlumiče už 25 let zpátky, vezl jsem se s stejným podvozkem co jsem měl já a také absoutně boží zážitek s tím jak krásně to sedí v malým i velkých rychlostech a krásně to žehlí, žádná tuningová skákačka, navíc je perfektně čitelné auto, nikdo v ČR do teď neudělal aspoň stejné dobrý podvozek, pokud se bavím o systému bez nádobek a cvakání si tuhosti. Asi to je obrovský problém, vzít perfektně fungující Sachs s pružinou a udělal to samý.... Číňani by to zvládli hned 3 Tady se nějakou škodovkou asi nikdo nechce nějak více zaobírat nebo se to ladí individuálně až se dá na stůl jiný obnos peněz, možná hraje roli také "něčí známost"
upraveno 1x, naposled 24.11.2016 16:47:49
23:15:33
23.11.2016
onba
Všem díky za rady. Nějak si to přeberu a zítra obvolám dodavatele...
23:04:47
23.11.2016
ZdrubT
Pokud to nechceš moc řešit, tak pořiď HP. Fungujou dobře, nemusíš to moc upravovat a bez problemu je repásnou za pár kaček. Pokud se v tom chceš rýpat a ladit to, vem PROTLUM. Já začal u tlumiču z lady, pak pořídil přitvrzený seriový, Spax mi tekl, Avo teče kamarádovi a Gaz jsem pořídil ze zvědavosti a nefunguje to. Protlum bych rád pořídil jednou v budoucnu.
upraveno 1x, naposled 23.11.2016 23:06:40
21:37:00
23.11.2016
-> Milan 136 23.11.16 21:14:19: Aha, NJ 1000MB není moje parketa, ani jsem netušil, že to má jiný ramena.
21:34:33
23.11.2016
Petrson
-> Milan 136: tj ale proč to nenalepjejí hned

Jinak se zeptám spodní oka tlumičů ste dotahovali na stejnej moment jako na serii?
21:27:54
23.11.2016
Milan 136
-> Petrson: nalepky se dají pořídit případně u HP4
21:25:50
23.11.2016
Petrson
-> Milan 136: hmm zajímvý,

Škoda, že na předních Hpčkách není nálepka nalepená ze předu ale z boku po našroubování do ramene.
Extreme Tyres