-> Milan 136 08.03.23 21:30:22: Já ho vždy poctivě dávám k ručce do těch odkládacích míst :) Ale snad pokaždý si o něj pak musím říct a nesou mi ho z dílny
-> Syny 08.03.23 20:20:18: Já ano. Ale stalo se jednou na podzim, že kolega ho nenašel ani v sadě, ani v autě. A nadával tam a jinej kolega říká, že mu od jara leží na ponku nějakej z červený Fabie. A co myslíš? Byl to on
-> DEKODOVAC: Pozor, u gufer je taky potřeba dávat pozor na otáčky (jakože rychlost otáčení hřídele). Běžná černá gufera nejsou vhodná na motor, co točí třeba 6000 rpm, ale tak na převodovku do míchačky. Neříkám, že barva gufera udává jeho použití, to bude složitější... Ideálně koupit v autodílech origo nebo jeho náhradu z vhodného materiálu nebo jít k obchodníkovi, který ví, co prodává... Říct rozměr fakt nestačí.
Taky jsem dal u škodovky na komínek mrkve jednou obyč černý gufer a po měsíci to teklo. Pak jsem dal červený a dobrý...
-> DEKODOVAC 06.03.23 08:54:00: Určitě to dvoubřité. Ale je směrové - nevím, pro jaké to máš použití, ale je třeba dodržet směr otáčení těsněné hřídele...
-> castrol 04.03.23 20:49:40: no montáž podľa návod ale Boh vie ako si sadlo na tú hriadeľ ono je také abnormálne bez struny ,no nič vymením a dám asi červené a bude kľud MVQ
No napravil som lamelku na gufere išiel sa previesť a po 6 km úplne krása žiaden únik oleja no išiel som na dlhšiu jazdu a kontrola znovu a olej tečie ako Džes
-> saskyn2 19.02.23 18:13:42: ještě doplním, ze tento štítek co všichni fotí, tak patří pouze k elektrickému aktuatoru (výroba Bosch). Ten to pošle do Wahlera, dnes BorgWarner, ten to namontuje na hliníkový odlitek s ventilem, připojí chladič a jde to do aut/náhradní dily.