skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Abc
prohledat
15 příspěvků (zobrazeno 1 až 15) od 10.10.2007 do 12.10.2007, založil/a Peklo-Evo-Luboš
-> King: tak to je velka parada :-) :-)
-> King: koukám,že jsem o hodně přišel..
ale jinak hustej příběh

-> Peklo-Evo-Luboš: Ten "blicí" pocit není vázanej ani tak na ten materiál filtru, jako na fakt, že jeho propustnost pro vzduch je trošku slabší. Třeba v armádních maskách, který se používaly po "plyšáku" se dejchalo trošku líp, ale stejně si vzpomínám, že část méně zdatných soudruhů po zrychleným přesunu v maskách strhávala bleskurychle gumovou tvář a blili jak šakali :)
Ale nejhezčí vzpomínku mám z tzv. braneckého cvičení, který se konávalo vždycky ve třeťáku a byl to takovej koncentrák pro nastávající brance, kde jsme si zvykali na "gumárnu" pod taktovkou pedagogů a poradců ze spřáteleného voj. útvaru. Asi třetí den pro nás vymysleli kratochvíli v podobě
instruktáže, jak zacházet s vojenskou injekcí. To je taková ta "tlustá fixa", co se natáhne, jebne se do ní injekce proti smrti a nárazem na tělo si hrdina emerického filmu zarazí jehlu s protilátkou proti nervově paralytickému plynu rovnou do komory :)
Ten zakrslej čuráček v hodnosti kapitána, co nás instruoval, se ve finále dožadoval, že se musí přihlásit aspoň jeden dobrovolník, kterej si cvičnou vitamínovou injekci zarazí do stehna - že prej jinak nejdem na oběd :) Tak jsem mu vysvětlili, že až po maturitě narukujume do tý jeho
zelený pakárny, pak nám to může dát rozkazem, ale zatím jsme v hentom civilu, takže smolík :)
Nasral se ten bolšvickej oficír a nahnal nás v netěsnících maskách do takovího tohu cvičnýho "stanu", kam zasune 6 nešťastníků hlavu v masce a inhalujou slznej plyn :) A protože byl nasranej, nechal rebelující jednotku zasunutou ve stanu poměrně dlouho. Předesílám, že šlo o babí léto roku 89 :) No a jeden ze spolužáků měl úžasný nápad, že se s hlavou zastrčenou v slzáku podělí se zbytkem třídy o boží hlášku:
"Pánové, víte jak se vyráběj červánky?"
"....tak to se hejno komoušů vyžene na pořádnej kopec a kulometem se roztřílej na mraky! " :)
Třída prská smíchy, třídní smích neúspěšně dusí, ovšem soudruh kapitán brunátní a řve: "Kdo to byl! ?Kdo to byl?!!!! I postavičky zanořené do kukaně se
cukají smíchy, ale držíme basu. Samozřejmě, že všichni poznali neopakovatelnou dikci spolužáka i přes masku, ale dobrý kolektiv přežil gumákův "výslech" beze ztráty květinky :)
Stejně se za 2 měsíce řechtalo klíčema na náměstí :)
Ale nejhezčí vzpomínku mám z tzv. braneckého cvičení, který se konávalo vždycky ve třeťáku a byl to takovej koncentrák pro nastávající brance, kde jsme si zvykali na "gumárnu" pod taktovkou pedagogů a poradců ze spřáteleného voj. útvaru. Asi třetí den pro nás vymysleli kratochvíli v podobě
instruktáže, jak zacházet s vojenskou injekcí. To je taková ta "tlustá fixa", co se natáhne, jebne se do ní injekce proti smrti a nárazem na tělo si hrdina emerického filmu zarazí jehlu s protilátkou proti nervově paralytickému plynu rovnou do komory :)
Ten zakrslej čuráček v hodnosti kapitána, co nás instruoval, se ve finále dožadoval, že se musí přihlásit aspoň jeden dobrovolník, kterej si cvičnou vitamínovou injekci zarazí do stehna - že prej jinak nejdem na oběd :) Tak jsem mu vysvětlili, že až po maturitě narukujume do tý jeho
zelený pakárny, pak nám to může dát rozkazem, ale zatím jsme v hentom civilu, takže smolík :)
Nasral se ten bolšvickej oficír a nahnal nás v netěsnících maskách do takovího tohu cvičnýho "stanu", kam zasune 6 nešťastníků hlavu v masce a inhalujou slznej plyn :) A protože byl nasranej, nechal rebelující jednotku zasunutou ve stanu poměrně dlouho. Předesílám, že šlo o babí léto roku 89 :) No a jeden ze spolužáků měl úžasný nápad, že se s hlavou zastrčenou v slzáku podělí se zbytkem třídy o boží hlášku:
"Pánové, víte jak se vyráběj červánky?"
"....tak to se hejno komoušů vyžene na pořádnej kopec a kulometem se roztřílej na mraky! " :)
Třída prská smíchy, třídní smích neúspěšně dusí, ovšem soudruh kapitán brunátní a řve: "Kdo to byl! ?Kdo to byl?!!!! I postavičky zanořené do kukaně se
cukají smíchy, ale držíme basu. Samozřejmě, že všichni poznali neopakovatelnou dikci spolužáka i přes masku, ale dobrý kolektiv přežil gumákův "výslech" beze ztráty květinky :)
Stejně se za 2 měsíce řechtalo klíčema na náměstí :)
-> Kloggie: no to bylo super, my jsme z toho vzdycky blili, protoze tam v tech maskach byly nejaky sajrajty ve filtrech...ale houbari museli bejt happy kdyz videli behatp o lese deti. Ucitel nam dal masky na hlavu a hrali jsme na babu :-D
-> Kloggie: igelitový sáčky na nohách a rukách
mě se zase líbilo cvičení CO, to se nešlo do školy, bylo se v přírodě, měli sme plynový masky a prolejzali sme CO kryty, to bylo pěkný:)
jééé to je pěkný...no tak v tom sem vyrostl...jako nejlepší pionýr za odměnu v Sajůzu na 3neděle na táboře,seděl jsem u jednoho stolu z Husákem,(dědeček byl vysokej stranickej funkcionář) stal se ze mě svazák apak se to otočilo...? ajako kluk jsem to vnímal jinak než dospělej,asi se mi to líbilo...

Tak jako vize to byla urcite pekna, ale holt jsme vsechno statni rozkradli a bylo po prdeli
Podivejte na cinany, ty vydrzeli a jsou ted ekonomicka velmoc

-> VeTëV: asi jo... Ale fakt mi to vubec nemrzi

-> Syny: vis hovno co je lahoda

jeste ze sem ty komouse zazil jen minimalne...
A nebylo by to krásný? Co pánové?
-> Pedros: Jenže mi je fakt předstihli máme 7x menší platy než v kapitalismem zmítané USA.

-> Peklo-Evo-Luboš:
ty woe,to byly strašný hovada..takhle mazat lidem med okolo huby..Nejvíc mě dostaly věty "Vždyť za deset let předstihne SSSR Spojené státy dvaupůlkrát a v roce 1980 bude jeho násobek sedminásobný. Je krásné žít v takovém světě"