lpg a serizeni

prohledat
44 příspěvků (zobrazeno 1 až 44) od 19.10.2004 do 22.10.2004, založil/a COKAPIK
řadit dle data
10:59:20
22.10.2004
King
2 Racyk: Plovak sedru je slisovanej ze dvou casti, kdyz se ti plovak mrcasi nasucho v plovakovce 30tkm/rok, jednoho dne to proste vzda, ve spoji tech 2 casti se do nej dostane benal a nezavre jehlovej ventil. Nez motor chcipne nejakej ten benal se SEDRem prodere do okoli....Stalo se mi to 2x zhruba po 50tkm a kdyz jsem po druhy plovak vymenoval, podarilo se mi tam namontit toho havarovanyho predchudce, takze v podstate 3x :) SEDR provozovanej na lpg se neomylne pozna pozna podle brutalni rejhy na dne plovakovy komory, kterou tam casem vymlati plastovej plovak, pricemz casem diky tomu dojde k poruseni jeho tesnosti. Navic se na plovaku uvolnuje spoj toho mosaznyho raminka a plovaku samotnyho (plastove "nyty") a vzniknuvsi vakl zpusobi chybu v nastaveni hladiny benalu (vyssi hladina) se vsema doprovodnejma efektama (spatny starty, skubani pri akceleraci) Proto jsem tam vrazil "neznicitelnej" plovak z EDSR. A na benal prepinam na 1km ze 100 vzdycky po ceste z prace, aby se to malinko proplachlo a nezarostlo pavucinama. Startovat na benal ani omylem - nejsem masochista :)
23:26:27
21.10.2004
Baghira
-> Racyk: Mno tak asi 200km...z 15ti tisíc :).
16:26:49
21.10.2004
Racyk
-> Baghira: ale přiznejme si kolik km si ty najezdil na benál za poslední rok?:) já teda jen na hodně studené starty když jsem plynu ještě moc nevěřil...
15:47:33
21.10.2004
Baghira
-> King2: Taky by mě to zajímalo...? Jojo, jede to slušně a asi to má na LPG dost příznivej vliv na plnění, ale nečekal bych od toho zázraky. Horší je pak provoz na benál, no...
15:38:31
21.10.2004
Racyk
-> King2: tak to by mě zajímalo jaká povoden, trochu mi chybí představa toho cos udělal s tím plovákem...
15:32:02
21.10.2004
King
2 Racyk: Aaa dalsi hmatatelny propan-butanovy triumf :) Ted jsem teda nahlodnutej, ze o vikendu asi vyhrabu ze sklepa nejakej SEDR a votunim ho po Baghirovsku :) Jeste jsem zapomnel popsat muj tunink, kterej spociva ve vymene toho dutyho plofaku za EDSRkovej penovej plovak, protoze ten dutej me potvora uz 3x vydusil, pac jak se na sucho mele v plovakovce, prestane tesnit a po prepnuti na benal je v motoru uhlovodikova povoden. Takze jsem se nasral opiloval spodek penovyho plovaku a je navzdycky pokoj.....
15:18:47
21.10.2004
Racyk
-> Baghira: a pak že mu to tak jede... a chudák Marty byl z toho nějaký nesvůj když si jeho 1.4 dal se svým LPG:) (Hrocháč 04)
13:32:40
21.10.2004
Baghira
-> King2: První tak o 1 mm (horší přístup), druhej asi o 1,5mm v průměru. Dělal jsem to takovou ruční vysokootáčkovou frézkou, jemnym smirkem a nakonec zaleštil brusnou pastou.
13:13:55
21.10.2004
King
2 Baghira: Hmmm, a na kolik si ty difuzory zvetsil? A cim? Ten je zvedavej! :)
12:44:05
21.10.2004
Baghira
-> King2: Je tam zrušenej rozprašovač a zvětšenej difuzor. Totéž i v první komoře, ale tak jsem rozprašovač nechal, aby to aspoň trochu na benál jelo. Druhá domora je prostě jen díra s klapkou skrz karbec. Jj předstih jak píšeš, na 130ce bylo optimum 12°, teď na favo motoru je to 10°.
11:48:52
21.10.2004
King
2 Gryzly:To je tezky :) Predstih mam na ty samy konfiguraci takovej, aby to co nejlip jelo a co nejmin zralo, coz je ti asi k nicemu, ze :) Proste nevim, mam favo rozdelovac, kde nastaveni cehosi jako zakl. predstihu na stojicim motoru je +-autobus. Rek bych, ze 7-10st na lp je OK.....
10:12:47
21.10.2004
Gryzly
A jakej doporučujete předstih na 781.136 pro ortodoxního LPGistu? Pro dobré zimní starty?
10:00:54
21.10.2004
King
Pockat, pockat, jak jako odvrtany druhy komore - to jako zvetsenej difuzor?
09:50:15
21.10.2004
Baghira
-> King2: JJ ale to neřešim, protože mě to díky odvrtaný druhý komoře na benál moc nejede a na LP mám stejně volnoběh 1100ot. což je dostačující aby se to nehoupalo. Já to srovnávám když tam (třeba na emise) dál druhej karbec, kterej je v pohodě, tak na benzin to prostě tak nejede jako na LPG s tím upraveným...ale je to minimální rozdíl.
09:45:10
21.10.2004
King
2 Baghira: Ale to je spis tim, ze pri odblokovani druhy klapky to na benal jede tak nejak divne, ne :) BTW: za dlouhych zimnich veceru se chystam tu tvoji metodu dotahnout k dokonalosti. Proste tu tvoji nosatou podlozku ze SEDRu bych rad jeste obohatil o ten vystupek, kterej zajistuje klidovou polohu 1. klapky - bez nej je ten volnobeh takovej kolisavej a to nesnasim :)
09:41:29
21.10.2004
King
2 lubosgls: To je ruzny. Dobrej lpg servis to nastavi tak, ze ubytek bude na teor. hranici 5-10pct. Matlaci ti predaj auto, kteri bude subjektivne zdechly o polovinu (nastaveno merakem bez projeti se, predstih ponechanej na puvodni hodnote atd.) Kdyz jsem si prebiral auto ja jelo sice dobre, ovsem starovani vicemene jedine s vroucnou motlitbou a spotreba 10/100 - az po nekolika mesicichjsem se dopracoval ke stavu, kdy i v mrazech slo s jakous takou jistotou nastartovat (origo starter 0,66kW, motor 105 s 120tkm) a spotreba 6-7l. Klady: Luxusni stratovani (pokud je vsechno v poradku) a nasledna jizda se studenym motorem na lpg je nebe a dudy ve srovnani s poskakovanim a syticovymi hratkami na benal - diky tomu muzu s klidnym svedomim pujcovat auto manzelce pri ceste na nakup v zime aniz by ji to behem prvniho km 10x chciplo a poskakovalo to jako koza :) Akcni radius s dvema plnejma nadrzema je skoro 1000km. Nevyhody: U litinovych hlav dochazi k zaklepavani ventilu tzn. podle typu motoru, stylu jizdy a podilu jizdy na benal se musej v intervalech 2000-5000 stelovat vule ventilu. Zasira se vic karbec, protoze neni hyckan proplachovanim benalem - plati hlavne pro ortodoxni lpgisty, kteri na benal neprepnou a neprepnou :). Cerpani je zdlouhavejsi a k nasrani je kolikrat cekani na obsluhu, pokud zrovna neseres na predpisy a netankujes si sam jako nekdo :) Emise a STK je o par stovek drazsi kvuli dvojimu mereni a povinne revizi zarizeni pred kazdou STK (ona je povinna 1x za rok nebo po ujeti 10tkm, ale.... :) Skodovkar prichazi o zavazadlovy prostor za zadnima sedackama a vzoste podil vahy auta na zadni napravu. Tak a ted to vypada, ze tech minusu je 100x vic nez plusu, ale pri kazdym tankovani na ne clovek fakt rad zapomene :)
09:38:40
21.10.2004
Baghira
-> Luděk: Na sériovce určitě. Třeba já mám upravenej karbec pro LPG a jede mi to o těch 5% na LPG líp než na benál.
09:34:51
21.10.2004
Luděk
-> lubosgls: říká se 5-10%,pravdou je (i když mi budou někteří místní LPGisti určitě oponovat),že na škodovce je ten úbytek výkonu docela znát
21:44:41
20.10.2004
Gryzly
-> King2: & Baghira Je to fotka mojeho auta ale někdy v únoru. V dubnu jsem si nechal vyměnit membrány a ten člověk v LPG servisu mi poradil dost věcí. To s tou vrapovanou hadicí. To že mám startovat nejdřív tak 2 sekundy bez pedálu plynu a a pak znova s přidáním plynu. A mnoho dalšího. No a jak tu Baghira někde chválil ETZku, tak se ji pokusím sehnat někde i s rozdělovačem a cívkou a jsem zvědavej jestli budu startovat i v zimě. Minulou zimu jsem startoval na benál a nenastartoval jsem jen jednou při -18"C jinak vždy. Startér z feldy.4
20:03:36
20.10.2004
lubosgls
mam takovej blbej dotaz: o kolik klesne vykon jizdou na plyn o proti benalu, kdyz je to nastaveny tak jak no namontuje servis plus jaky to ma klady a zapory kdyz pominu ze je plyn levnejsi
10:48:25
20.10.2004
King
2 Ludek: Souhlasim, je to subjektvni, ale kdo memu autiku rozumi vic, nez ja :) Ale jak si sam napsal, kdyz mi nekdo strci lambda sondu do laufu a ve statickym rezimu mi bude kroutit cudlama, aby uspokojil analyzator, je mi to proste k hovnu, ja potrebuju aby mi to jelo a nezralo, protoze ty 2 "laboratorni" rezimy pri kterych to nastavujou nikdo na silnici nepouziva.....
10:36:49
20.10.2004
Luděk
-> King2: jenomže to tůrování bez zátěže se závislostí na ztrácení pružnosti je taky v podstatě subjektivní pocit.Musím ovšem uznat,že po zásahu přechytralého technika na ME před STK (už jsem psal dřív,že mi tvrdil,že tam mám nějaký divný typ motoru atp.),mi to auto jede zhruba do 3700 RPM a pak už nic,podstatně hůř chytá ráno a že by se nějak snížila spotřeba,to jsem nezjistil (měl hrozný kecy,že to při revizi LPG nikdo neseřídil,že je hrozně bohatá směs atp. a ani nevěděl,kde mám na tý hadici ten štelovací šroub,no prostě debil)
10:18:14
20.10.2004
King
2 Ludek: Ne kazdy ma to stesti mit ve svem okoli cloveka, co dokaze sestelovat lpg tzv. "merakem". Stelovani merakem se vetsinou dela nekde v garazi bez zateze motoru a spousta lidi v lpg konfere na Pandore si plyn radsi steluje sama, protoze po statickym nastaveni od nejakyho Franty s "merakem" ho muze sice hrat pocit, ze pri volnobehu a 3000rpm na prazdo ma lambda=1, ale auto bud nejede nebo zere jak tank a nebo oboji. Osobne nepouzivam onu metodu "3000rpm", ale Kolbabkovu metodu (dohledatelne na netu), kdy se nastavuje skrtakem na hadici k mixu moment, kdy motor zacne ztracet na akceleracni pruznosti pri turovani na miste a nasledne se to projede do poradnyho krpalu a doladi. Idealni je v tomto pripade je, ze auto neni zdechlina pri prijemne spotrebe 4. V posledni dobe jsem si ovsem zkomplikoval zivot pri nastavovani odlehcenym setrvakem :)
10:05:14
20.10.2004
Luděk
-> Petr Miklík: základ je mít zapalování v perfektním stavu,tzn. svíčky,kabely,rozdělovač, na bvenzín by to mělo být perfektně seřízený tak,že motor chytá na první škrt na půl otáčky.Pak je nejlepší si nechat seřídit bohatost směsi LPG opravdu na měřáku,i když někdo to seřizuje na "ucho" tím,že přidá na cca 3-3,5 tis. otáčkek a ubírá na bohatosti,ale to osobně nepovažuju za ideální
10:00:22
20.10.2004
Baghira
-> Gryzly: JJ hadici na teplej vzduch a termostat v sání bezpodmínečně vyhodit :-).
09:20:06
20.10.2004
King
Dekuji Baghiovi za duveru, ale v podstate vsechno uz tady padlo. Miklikovi bych asi poradil pro zacatek spis kontaktovat volakeho zkusenejsiho plynivkare. 2 Gryzly: Ta fotka neni doufam z tveho autika, paklize ano, ta vrapovana hadice sani teplyho vzduchu (a predpokladam i termostat klapka) je pekny zverstvo :)
22:20:08
19.10.2004
Morda
NO tak sory maly preklep,nevies niekoho konkretne,kto ma?
22:18:46
19.10.2004
Gryzly
-> Petr Miklík: tak č.1 je na té červené hadici za tou žlutou věcí které se říká airbox.
č.2 je na štelování toho volnoběhu a je na zplynovači.
zvětšit lpg a serizeni - obrázek od Gryzly vložen 19.10.2004 22:18:46
22:18:20
19.10.2004
Baghira
-> Petr Miklík: Možná se najde někdo kdo tu hodí nějakej link kde všechno je, možná i na techwebu něco bude (odkaz vpravo nahoře). Mě se to nechce moc hledat. Navíc tu zítra přes den bude i King2, kterej mě určitě ještě doplní, protože jak se znám, tak jsem na něco důležitýho v popisu zapoměl.
22:17:37
19.10.2004
Saky
neni to volant momo? tech je ale spousta..
22:16:09
19.10.2004
Morda
Troska pomimo,Ale neviete kto tu ma volant mono,potrebujem vediet ako vyzera.dik
22:13:49
19.10.2004
COKAPIK
diky moc zitra tu nafotim jednotlive casti jako ty srouby a tak a jestli bys mohl tak bys mohl zitra napsat jesi je to ono.zatim moc diky
22:10:28
19.10.2004
Baghira
-> Petr Miklík: No je to ta hadice co jde od toho LPG zařízení (zplynovač) vpravo od motoru do vzduchového filtru na motoru. Na ní je ten štelovací ventil (šroub).
22:02:54
19.10.2004
COKAPIK
z toho moc strach nemam sam se si menil uz i motor a lpg bylo venku skoro cele jen proste nevim co se jak jmenuje ale dik treba to nekde zjistim
22:00:21
19.10.2004
Baghira
-> Petr Miklík: Tak v tom případě doporučuju radši ten servis, ono totiž hrabání se v LPG soustavě může taky znamenat poslední činnost ve tvém životě.
21:51:29
19.10.2004
COKAPIK
sakra hm zni to lehce ale ja bych potreboval treba tu fotku abych nesteloval jiny sroubek.pak az budu vedet co je co tak neni problem ja nevim co je splynovac a airbox...
21:48:36
19.10.2004
Baghira
-> Petr Miklík: Tak pak není problém si to stáhnout. Je to na hadici od zplynovače do airboxu,(nebo pod něj). Zhruba veprostřed je jeden nebo dva štelovací šrouby.
21:45:02
19.10.2004
COKAPIK
no ja myslim ze smi hodne poradil jen asi nemuzes mi ty dva srouby vyfotit ktery to poresne jsou?ten zplynoac aspon trochu vim kde je a ten prvni sroub?varovali me totiz ze kdyz pudu do servisu s lpg tak nastavi trochu vis aby to zralo vic protoze prodavaji lpg...
21:41:40
19.10.2004
Baghira
Pokud jde o starty, k tomu slouží pro změnu šroub bohatosti, který je na zplynovači (ta věc většinou vpravo od motoru). Tam je to trochu horší, ale většinou platí volnoběh na benál 850ot. zatímco na LPG kolem 1000ot. Pak budeš přibližně na hodnotách kde chceš být. Pokud to chceš mít přesně, zajeď si do nějakýho servisu LPG, tak ti to seřídí podle diagnostiky celkem přesně.
21:38:37
19.10.2004
COKAPIK
chapu ale kde presne je a jak vypada.
21:37:17
19.10.2004
Baghira
-> Petr Miklík: Je to o laborování a zkoušení, ale platí co psal psal Cafe-Racer, šroub na hadici k mixéru (karbu) je na Výkon a spotřebu, což ale neznamená, že pokud ho přiškrtíš, tak že se ti sníží výkon, prostě to chce najít bod, kdy bude spotřeba i výkon o.k.
21:36:05
19.10.2004
COKAPIK
no motor by mel byt ok. na benzin to docela jede i startuje ale ten plyn v chladnu ne proto startuju na benzin a spotreba benzinu je celkem ok ale nevim kde presne je nakej ten sroub na serizeni....za sedakama nebo az v kufru jak vypada?
21:27:09
19.10.2004
Cafe-Racer
Myslim, ze nejdriv by jsi ho mel dat do poradku po technicke strance - seridit ventily a zapalovani. Pak je otazka, jestli mas vysokou spotrebu i na benzin - to se ale s LPGckem blbe meri, to vim sam - benzin mam pro starty
20:52:53
19.10.2004
COKAPIK
chtel bych se zeptat jak nejlip zestelovat lpg v aute protoze mi to ted zere tak 1,60 na kilometr a to je dost divoka spotreba.znacka brc, a starty sou taky vonicem.diky
Extreme Tyres