skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
tak jsem způsobil dopravní nehodu
prohledat
61 příspěvků (zobrazeno 1 až 50) od 07.09.2004 do 11.09.2004, založil/a
18:10:41
11.09.2004
11.09.2004

Sušenka
Jeste k tomu zarazovani se tesne pred cumak, prip. nasledne zaflekovani - vzhledem k tomu, ze se dotycny radi do jineho jizdniho pruhu, jedna se o nedani prednosti v jizde (tady uz samozrejme o nejake bezpecne vzdalenosti neni rec, kdyz vam to soupne primo pred chladic) - stalo se nam to samy, svestky na to mrkli a byli hotovi ta minutu s vyse uvedenym vysledkem. takze rid at jedes lip - myslim rid jako rid - ne rit jako rit 

10:21:26
10.09.2004
10.09.2004

Palic - zrušená registrace
-> King2: jojo od toho meho stouchu jsem uz taky pripraven......... :)) jeste udelat ty brzdy a budu naprosto pripraven :))))
10:07:57
10.09.2004
10.09.2004

King
2 Palic: Zrovinka dneska jsem si vzpomnel na tvuj prispevek, kdyz jsem cekal na vedlejsi za Golfem "rizenym"....eh
m...rekneme zenou...a oba jsme odbocovali do prava. Samozrejme, ze ta kopytnice se rozjela a pak z niceho nic zaflekovala, patrne chtela proverit moje nove nainstalovane 4pisty, jejichz test pro tentokrat dopadl nastesti na jednicku a zastavil jsem "na obcanku" za jejim naraznikem. Jinej duvod pro zastaveni mit nemohla, na hlavni ani na prechodu se nepohybovalo nic, co by ji melo primet k takovy hovadine. Ale presne kdyz jsme se rozjizdeli, bleskla mi hlavou prave vzpominka na Palicuv prispevek a bac, je to tady :) Proste neustale je mit potreba na pameti tak 2 magicka sluvka, ktera jsme meli kdysi vyrazena na prezce pionyrskeho opasku - Bud pripraven! 

09:56:47
10.09.2004
10.09.2004

King
David: No proste klasickej pripad telete, co si se mysli, ze silnejsim autem automaticky ziskava ridicske dovednosti, ktere se normalne daji ziskat jedine poctivym polykanim kilometriku....I "kolonu" lze predjizdet tak nejak elegantne, tak aby z toho ostatni nezesediveli, i kdyz uznavam, ze to balancuje na hrane pravidel. Hovado, s tristnim odhadem vzdalenosti a rychlosti, ovsem vybavene patricnym HW posilovacem sebevedomi, z toho vzdycky udela kovbojku...
18:54:09
09.09.2004
09.09.2004

David.
-> Petr Šťastný: no právě s ohledem na bezpečnost jsem nechtěl začít brzdit když jsme jeli kolona.taky je totiž ve vyhlašce že musíš předjíždět tak aby jsi neohrozil ostatní účastníky silničního provozu,což se tomuhle moc nepovedlo,protože ohrožoval jak ty proti co se blížili tak i mě a všechny za mnou protože jsme museli začít brzdit a to že to zahamtnul a stál nafleku jsem fakt nepochopil,ty chudáci za mnou měli taky co dělat aby to ubrzdili a já se modlil když už jsem to ubrzdil aby se do mě někdo netrefil.
no to je jedno,stejně tyhle hovada nenaučíme jezdit bezpečně.
no to je jedno,stejně tyhle hovada nenaučíme jezdit bezpečně.
18:07:57
09.09.2004
09.09.2004

Petr Šťastný
-> David.: pokud vím tak ve vyhlášce je taky zmínka o tom, že musíš umožnit bezpečné předjetí, takže když jsi ho nechal vydusit, porušil jsi pravidla provozu taky.
ovšem nic to nemění na tom, že si to asi zasloužil.

15:57:19
09.09.2004
09.09.2004

King
2 David: Mno ja jsem nemel na mysli zavrit mu tu mezeru, ale naopak mu ji zvetsit :) To ze jsem na to pako nasranej a moje touha po pomste, musi jaxi automaticky ustoupit ohledum na ty v protismeru a ohledum na vlastni zdravi :)
15:31:40
09.09.2004
09.09.2004

David.
-> King2: jenže nepust ho.já jsem právě jel takhle v koloně jeli jsme kilem tak proč předjíždět,navíc proti jezdily auta,a našel se tenhle debil s meďákem kterej začal předjíždět asi 5 aut, proti se blížily auta a chtěl to narvat mezi mě a toho předemnou nejdřív jsem nechtěl,ale zase chudáci ty proti kdyby to do nich narval tak hold jsem ho pustil a on to hovádko takhle "za odměnu" že jsem ho tam pustil prošlápnul.bohužel hodně frajírků na to spoléhá že ho někdo pustí.těmhle idiotům přeju tak akorát vprotisměru náklaďák a byl by klid.
15:15:14
09.09.2004
09.09.2004

King
2 Labros: Nevim sice kde to je v zakone, ale ale hlavnim zaklinadlem silnicniho provozu je bezpecnost a plynulost . Prave to nesmyslny flekovani se moc neslucuje s plynulosti. Stejne tak pokud vidim, ze se me hovado v kolone chysta predjet nebo uz predjizdi, udelam opatreni, aby me neprekvapilo, ze se vecpe do mezery prede mnou a na 50pct bude nevybirave brzdit. Pokud bych si hovada vsimnul az kdyz to prede mne narve a "flekuje" , neubira to nic z jeho zhovadilosti, ale zaroven je to pro me signal, ze se dostatecne nevenuju situaci kolem sebe... Ted jsme chytry :))
15:00:26
09.09.2004
09.09.2004

-> Saky: ja nikoho neospravedlnuji, s tim brzdenim to ber s rezervou, slo o to nejak to priblizit, ja kdyz vidim ze se to predemnou srocuje a je to skoro na naraznik tak spozornim a udrzuju vzdalenost o ktery vim ze na ni zastavim......... a jelikoz brzdy u me shade jsou tak nejak uchazejici tak je ten odstup o neco delsi......
a stejne ten pred tebou nesmi z nicehoz nic zabrzdit (pokud mu tam neco vlitne tak bezesporu zastavit musi a je na me jak se k tomu postavim bud to dobrzdim nebo to do nej svihnu a nebo uhnu.......)......... proste kocour ma smulu, jen to musi nahlasit na pojistovne, a ten s tou oktefkou si mze polobit prdel, pokud fizly nezavolal.........
ja jsem taky boural, byla to moje vina.... stal jsem na krizovatce a predemnou byl nemeckej kamion (odbocovali jsme z vedlejsi oba doprava), koukam jestli z leva nic nejede a nemcou se rozjel porad cumim jestli se za nim muzu vydat a rozjedu se v tom z nepochopitelnych duvodu nemec zastavi a ja se zastavil o nej (ani jsem nebrzdil, jelikoz jsem porad cumnel doleva), on na navesiu nic nemel, ja mel predek pod autem, neprezi¨l to kovovej naraznik, predni celo, jen nepatrne ohnuta haupna, prorazenej chadic a predni nosnik srolovanej jak harmonika, pomochlany oba blatniky, jedna zarovka (u ty se prepalily tlumeny jelikoz jsem svitil)......... jediny co to prezilo byli svetla, plasty okolo svetel a tahokovova maska....., snemcem jsme si pokecali a po chvilce jsme se vidali kazdy svou cestou....... ja hned domu nez by mi vytekla veskera voda a on dal svym smerem....... od tyhle doby cumim i na hlavni jestli mi tam nekdo nechce vjet a stejne, uz se mohlo stat tolik kolizi jen diky blbosti tech ostatnich na silnici, oblibene jsou kruhace a nedani prednosti kdyz ja na hlavni odbocuji do leva (hlavni je doprava) a proti me se z vedlejsi vyvali balici stim ze jsou uz na hlavni.......... no nic.......
a stejne ten pred tebou nesmi z nicehoz nic zabrzdit (pokud mu tam neco vlitne tak bezesporu zastavit musi a je na me jak se k tomu postavim bud to dobrzdim nebo to do nej svihnu a nebo uhnu.......)......... proste kocour ma smulu, jen to musi nahlasit na pojistovne, a ten s tou oktefkou si mze polobit prdel, pokud fizly nezavolal.........
ja jsem taky boural, byla to moje vina.... stal jsem na krizovatce a predemnou byl nemeckej kamion (odbocovali jsme z vedlejsi oba doprava), koukam jestli z leva nic nejede a nemcou se rozjel porad cumim jestli se za nim muzu vydat a rozjedu se v tom z nepochopitelnych duvodu nemec zastavi a ja se zastavil o nej (ani jsem nebrzdil, jelikoz jsem porad cumnel doleva), on na navesiu nic nemel, ja mel predek pod autem, neprezi¨l to kovovej naraznik, predni celo, jen nepatrne ohnuta haupna, prorazenej chadic a predni nosnik srolovanej jak harmonika, pomochlany oba blatniky, jedna zarovka (u ty se prepalily tlumeny jelikoz jsem svitil)......... jediny co to prezilo byli svetla, plasty okolo svetel a tahokovova maska....., snemcem jsme si pokecali a po chvilce jsme se vidali kazdy svou cestou....... ja hned domu nez by mi vytekla veskera voda a on dal svym smerem....... od tyhle doby cumim i na hlavni jestli mi tam nekdo nechce vjet a stejne, uz se mohlo stat tolik kolizi jen diky blbosti tech ostatnich na silnici, oblibene jsou kruhace a nedani prednosti kdyz ja na hlavni odbocuji do leva (hlavni je doprava) a proti me se z vedlejsi vyvali balici stim ze jsou uz na hlavni.......... no nic.......
14:52:26
09.09.2004
09.09.2004

Labros
Prosim vás, jak je v zákoně přesně specifikovaný to, že "ten pred tebou nesmi zniceho nic na to hamtnlout a zaflekovat na miste, musi brzdit s ohledem na auta za sebou a pokud vi ze se bude blizit prudke brzdeni tak by mel nejprve jakoby probrzdit a pak na to slapnout aby ten za nim mel cas na zastaveni ".
Souhlasim co říkal Saky, a kromě toho, už vás vidim, jak vám někdo zaflekuje a vy nejdřív zapínáte varovný a pak teprv brzdite.
Souhlasim co říkal Saky, a kromě toho, už vás vidim, jak vám někdo zaflekuje a vy nejdřív zapínáte varovný a pak teprv brzdite.
14:19:09
09.09.2004
09.09.2004

King
2 Engi: V kolone, ktera "nema reseni v oboru realnych cisel" to nasere, ale mam spis na mysli standardni situaci, kdy 1,2 ci 3 talenti "zakvasej" za nakladakem, nejsou schopni predjet a vytvori zbytecnou snuru 50ti aut. Kdyz se proste nemaj k predjeti, maji povinnost nechat mezeru na predjeti ostatnim, kdyz nenechaji nesmeji se divit, ze jim obcas nekdo zkrouhne bezpecnej odstup :)....
12:33:04
09.09.2004
09.09.2004

Engi
-> Tomáš SK: taky me to sere, clovek si nechava odstup a ty za tebou si hned myslej ze jako uz nestihas tak se tam narvou a pokud mozno rovnou dva....jinak jsem si hodne zvykl jezdit (pokud to jde) "cik cak" kdyz predemnou jede vic doprostred tak jedu vic ke kraji anebo naopak, treba ve meste je tohle velice dobry a uz nekolikrat se stalo ze kolona 10 vozidel s odstupama tak nejak akorat ma co delat aby se to dobrzdilo....a kdyz ses tak nejak rozhazenej tak se obcas mas sanci vejit vedle :), parkrat jsem to uz videl jak se dobrzduje cumak vedle druhyho auta, nicmene odstupy se dodrzovat maj to je bez debaty....

12:31:01
09.09.2004
09.09.2004

King
2 Tomas SK: To se mi sice stava taky, ale nic mi nebrani v sundani nohy z plynu a obnoveni si bezpecny vzdalenosti. Kdyz se nejakej jantar vlece nesmyslne 5minut za avii, nerozpakuju se nacpat se mu do mezery pred nim, protoze nebudu cekat dalsich 5minut nez pozbira popr. nepozbira odvahu na predjeti.
12:26:13
09.09.2004
09.09.2004

minno
-> Tomáš SK: ad. spínač varovných blinkrov na šáde: na eLkových palubkách je ten spínač vyriešený absolútne perfektne - je krásne poruke. Trošku horšie je to na GLkových a rapiďáckych palubkách, lebo je v rade spínačov až posledný. No nik ti nebráni zameniť pozície a vymeniť ho napr. s prepínačom cyklovača, ktorý je hneď pri volante... Na takej felde je to ozaj viac chaosackejšie...
11:28:11
09.09.2004
09.09.2004

Tomáš SK
-> David.: Toto sa mi casto stava, lebo si drzim dost velky odstup od auta predo mnou... a potom prileti nejaky magor a strci sa predo mna...
11:26:40
09.09.2004
09.09.2004

Tomáš SK
-> King2: Ja uz mam doma plany, kde umiestnit tlacitko na tie varovne blinkry. To je veru vyhoda skodoviek, ze si ju "customizujes" podla vlastnych predstav.\ 

11:00:52
09.09.2004
09.09.2004

King
2 Tomas SK: zlata skodifka, co se tyce spinace varovnych blinkru :c) Treba u feldy kdyz ma clovek losovat, co zmacknout z rady spinacu - nic moc. Navic nic nebrati tomu, aby si clovek polohu ovladacich prepinacu "zcustomizoval" podle svych prani. Ja si napr. nemoh ve 105 na zalamovani ruky pod folant pri zapinani svetel, tak milej prepinac putoval na prostredek palubky, jako v predchozi S100, a jsem spokojenej....
10:57:09
09.09.2004
09.09.2004

David.
nedavno to švihnul meďák 2 metry přede mě a hned dupnul na brzdu debílek až se mu žačlo čoudit od gum,měl jsem teda co dělat,málem jsem prošlápnul podlahu ale o milimetry jsem to ubrzdil.a to jsem měl jinak před tím autem předemnou odstup,takže je to těžký když tam potom vlítne takovýhle hovado.
10:53:02
09.09.2004
09.09.2004

Saky
to je taky pekna kravina-) ze by ridic nejdriv brzdil min a pak vic-) kdyz ti tam nekdo vjede vleti śrnka tak jdes na brzdy na plno a vubec te nezajima jestli je nejakej magor za tebou a neubrzdi to.. a vymlouvat se na spatny gumy na spatny brzdy tak to je jen a jen tvuj problem.. mas mit auto v takovym stavu abys to s nim vsechno zvladnul a nebo si dat vetsi odstup a nebo ho nechat v garazi.. proste me stve jak kazdej hleda vinu v necem uplne jinem kdyz je to prece uplne jasny.. co se tyka policajtu tak i kdyz je zavolas tak za tebe nikdo ty papiry do pojistovny nevybeha.. stejne tam musis sam a volat polcajty jako vinik nehody je podle me vzdycky blbost.. staci to nahlasit na pojistovnu a je klid nikdo nikdy uz po tobe nebude nic chtit a kdyz si ten poskozenej po tejdnu vzpomene ze ma zlomenej vaz tak je jen jeho problem a mel ty policajty zavolat.. ja bych treba volal policajty vzdycky kdyz bych byl poskozenej nebot pokud se na to pak vykasle ten vinik a na pojistovnu to nenahlasi tak nemuzes delat nic pokud nemas protokol od policie.. vubec bych si tim nelamal hlavu dosel bych to nahlasit a hotovo..
10:40:15
09.09.2004
09.09.2004

-> Tomáš SK: no zalezi na cviku ja v tom problem nemam uz jsem to musel udelat nekolikrat....... a postup... nejprve varofky a pak hned na brzdu.........
10:39:13
09.09.2004
09.09.2004

-> minno: no jde o reakcni dobu plus nejaka doba na brzdeni.........
-> King2: u ¨vetsiny skodovek (a ostatnich vraku), ktere kolem nas jezdi bych doporucoval minimalne 5sec odstup...... :)))
-> King2: u ¨vetsiny skodovek (a ostatnich vraku), ktere kolem nas jezdi bych doporucoval minimalne 5sec odstup...... :)))
09:39:36
09.09.2004
09.09.2004

minno
o tých sekundách počujem prvý krát...
09:24:26
09.09.2004
09.09.2004

King
2 Palic: Doporucuje se 2s odstup mezi autama, 3s je doporucenej pro zacatecniky ...2s myslim pripominaj i znacky na dalnicich v Dojclandu...
08:38:19
09.09.2004
09.09.2004

Tomáš SK
-> Palic: Bohuzial skodovka ma dost blbo vyriesene zapinanie varovnych blinkrov, takze na nej sa da tazko zaroven prudko brzdit a este sa aj nacahovat k prepinacu (vlastna skusenost).
07:29:52
09.09.2004
09.09.2004

pokud si dobre pamatuji na autoskolu tak tam nam rikali ze nejlepsi je mit 3sec rozestup pri jakekoliv rychlosti........ a dalsi vjec je ze ten pred tebou nesmi zniceho nic na to hamtnlout a zaflekovat na miste, musi brzdit s ohledem na auta za sebou a pokud vi ze se bude blizit prudke brzdeni tak by mel nejprve jakoby probrzdit a pak na to slapnout aby ten za nim mel cas na zastaveni (a nepsane pravidlo je ze pri prudkem brzdeni nebo zastaveni pustit oba blinkry najednou).......
19:57:42
08.09.2004
08.09.2004

Fantozzi
Hm to já jedu takhle v zimě pěkně po hlavní která je dost prudká zatáčka do prava (jel jsem asi 30km/h) ale vyjetý koleje ve sněhové sračce mě vyvezly do druhýho pruhu kde nešťastnoj náhodoj projížděl kamion :-))) no vrazil jsem do něj tak v 10km/h ja měl srolovanej levej blatnik on plastovej nárazník nadranc. Borec vylezl úplně v klidu ze policajty volat nebudem. Já mu říkám že je to moje vina že mu teda dám aspoň věci pro pojišťovnu a on na to že šév vydělává dost aby koupil novej, že to svede na zajíce :-)) Moje zatím jediná bouračka :-))
ale viděl jsem v brně jak chlap v transporterovi dupl na brzdu a napalili do něho fizli. to byla prdel :-)
ale viděl jsem v brně jak chlap v transporterovi dupl na brzdu a napalili do něho fizli. to byla prdel :-)
19:13:53
08.09.2004
08.09.2004

Kočislav
V té první větě jsem se snažil říct, že pokud se nedohodnete na zavinění, nebo je způsobena škoda ještě třetí osobě, je třeba volat policii vždy, bez ohledu na výši škody!
19:11:59
08.09.2004
08.09.2004

Kočislav
To Kocour: Můj názor je ten, že policii si 100% zavolat měl, protože jak jsem pochopil, nedohodli jste se na zavinění a můj názor je ten, že on mohl být spoluviník, pokud to zadupl, jak říkáš. To by určitě šlo řádným vyšetřením zjistit. Ten chlap tě pěkně ******, pokud na tebe vystartoval, jak píšeš. Asi v tom umí chodit. Ale bohužel (je smutné, že tedy jen kritizuju), nevím co bych ti poradil, jak v téhle situaci postupovat.
17:41:44
08.09.2004
08.09.2004

David.
-> Nojmis: no já jsem stejnýho názoru že je lepší volat policajty,ale je k tomu tvýmu aby se teď klepal co na něj ušijou je blbost,vymáhat to budou z povinnýho viníka,ale pouze do výše 20.000,- do týhle částky to právě pojištovna proplácí pokud u toho nejsou policajti.co je škoda nad má ten dotyčnej smůlu.
15:49:10
08.09.2004
08.09.2004

King
Pripojuju se k nazoru, ze neni co resit, protoze i cajti by to klasifikovali jako nedodrzeni bezp. vzdalenosti a co jsem slysel ve 4 pripadech za posledni cca pulrok, tak prazsky bengaboyz si radi "uctujou" za asistenci pri sebelehci bouracce na vinikovi 5tKc (popr. po delsim vydusu vinika castku snizi s vyuzitim sazby "bezblocku" :). Rada je jednoducha, nikdy po lehci bouracce neplatit na miste, ale nechat si to do spravniho rizeni. Kolega poslal v zime na namrzly dalnici sluzebni feldu na bucek a privolany cajt nekompromisne uctoval 5tkc - takze byl vyfakovan a referent na odboru dopravy jenom zavrtel hlavou a snizil to na polovic....
15:24:09
08.09.2004
08.09.2004

Nojmis
-> David.: no podle me jsou ty policajti na tohle dobry. Sice zaplatis za svoji blbost ale zase mas vsechno sepsany a nemusis se starat o ruzny papiry i kdy to taky stoji nejaky behani po uradech.Ale pokud jsou nejaky hrdinove ktery to chteji vyridit sami tak jim nikdo nebrani.
15:10:26
08.09.2004
08.09.2004

David.
-> Nojmis: domlouvat se na něho těžko můžou.1.to jde z povinnýho ručení a za 2.pokud by chtěli na tom vytřískat tak mají smůlu,protože když u toho nebyli policajti tak víc než 20.000,- pojišťovna tomu dotyčnýmu nezaplatí.
14:05:12
08.09.2004
08.09.2004

Nojmis
-> Kocour: to je hezky ale kdyby jsi mel odstup takovej aby jsi dokazal vcas zabrzdit tak je to bez problemu. A nema smysl tady resit jestli to ten pred tebou zadupnul na miste nebo brzdil buhvi jak dlouho. Kdyby odbocoval tak pak je to neco jinyho. Treba bez blinkru. V AS nam rikali ze si mas nechavat takovej odstup aby jsi byl schopnej zastavit i kdyz ten pred tebou na to hamte. Ted muzes bejt akorat nasranej, spis posr. ze ten do koho si bouchnul se nestavy u znamiho v autoservise a nedomluvej se na tebe ze to bude tak a tak drahy a pak muze probihat dost neprijemna tahanice. Hold priste to uz neudelas a tu tisicovku cajtum zaplatis
13:23:29
08.09.2004
08.09.2004

Milošek
jo tak presne to se stalo me jedu na tuning sraz s kamosem a komos zapomene predemnou dbocit a zaslapne to(hrabal se v el. a nefungovaůy mu brzdovky)no a ja mel rozestup jak krava ale chcalo a or34 na vode jako by nebyly a rachnul jsem to do nej ale kamos nemel stk apod.tak ze mi zaplati skodu atd.no nakonec mu nekdo nakecal ze je to moje vina ze sem nemel rozestup a jiny sracky a ze sem vlastne ten curak ja-ano sem i kdyby do me naboural vlastni fotr tak zavolam fizly a nebudu poslouchat spekuilace o tom kdo za to muze...jsem na tve strane kocoure:)do ted me to taky sere...

11:21:15
08.09.2004
08.09.2004

minno
Add - pravidlá cestnej premávky:
1. never hlavnej ceste na križovatke (nie vždy pre všetkých platí)
2. never nikomu na ceste, spoľahni sa len na seba
(a pod tieto dva spadajú aj ostatné - sleduj každého kto sa lepí za tebou a choď plynule, nelep sa pred nikoho pred tebou, dávaj včas smerovky...) a vyhneš sa veľa problémom...
1. never hlavnej ceste na križovatke (nie vždy pre všetkých platí)
2. never nikomu na ceste, spoľahni sa len na seba
(a pod tieto dva spadajú aj ostatné - sleduj každého kto sa lepí za tebou a choď plynule, nelep sa pred nikoho pred tebou, dávaj včas smerovky...) a vyhneš sa veľa problémom...
09:35:41
08.09.2004
08.09.2004

Vici
ja bych je zavola asi tak jako tak..... protoze nikdy nevis kdy ten kokot do ktereho jsi tuknul zjisti na druhy den zes mu pri tom zlomil vaz a ze umira a ze bude pul roku marodit a pak z toh ojsou problemy jak prase. radsi fizlum zaplatis za sepsani protokolu a mas pak klid.....
09:16:27
08.09.2004
08.09.2004

Saky
taky nechapu co resis? kdybyste zavolali policajty tak si jeste zaplatil minimalne litr policajtum proste je to tvoje chyba at to zaslapl nebo ne to je fuk.. tak to nahlas na pojistovnu a o nic se nestarej a bud rad ze ste ty policajty nevolali nebot si usetril...
09:09:59
08.09.2004
08.09.2004

Nojmis
Vyjimkou jsou vlaky, tam je jedno jesti brzdi nebo ne.....
09:09:14
08.09.2004
08.09.2004

Nojmis
-> Kocour: Proc tolik zdlouhavejch prispevku, je to hnusny ale CO NEUBRZDIS TO NEUKECAS.

07:25:28
08.09.2004
08.09.2004

REMIX
Ale tak co se týče těch pokut v zahraničí, tak já jsem vjel nechtěně v Polsku na náměstí do zákazu vjezdu(ale ten byl označen úplně jinde než jsem jel já-no ale moje chyba) a cait celkem v poho. Ukázal mi tabulku, kde za zákaz vjezdu je 100zlotych, a jak sem se s nim snazil "domluvit" ze to zaplatim slozenkou, tak mi rekl, ze bud 100zlotych hned nebo 500zlotych slozenkou (tech dalsich 400zlotych za 4x nepripoutane lidi v aute vc. mne
) Tak jsem si vymenil 800,- zaplatil a jel jsem domu

06:41:52
08.09.2004
08.09.2004

Petr Šťastný
-> Kocour: jestli máš povinný ručení(jako že asi jo) tak ti jeho právníci můžou tak akorát......... Ty to musíš nahlásit na pojišťovně, vyplnit nějaký papíry, co ti přijdou poštou po nahlášení a zbytek si s ním vyřídí pojišťovna.
00:49:47
08.09.2004
08.09.2004

Creative
Teda jestli tam s tim ona neco mela tak se to nejspis ztratilo na zaprasenym narazniku jejiho sluzebniho auta...

00:43:40
08.09.2004
08.09.2004

Creative
-> Kocour: Ber to z ty lepsi stranky... Ja sem mel uplně to stejny taky s Oktavii (jenze to bylo za volantem Felcky) a navic to bylo na mokru-jen lehce sem ho (ji) stouchl-ji se vubec nic nestalo a ja mel na cumaku skodu za 25 klacku (nastesti to bylo pojisteny...), ale od ty doby kdyz to nekdo znicehonic zadupne (ma narozdil ode me ABS) a pak kdyz uz vicemene stojici vyhodi blinkr vim jak zareagovat- teda od ty doby sem zatim mel klid...

23:31:27
07.09.2004
07.09.2004

Strnadek
Pojišťovna chce vždycky protokol od policajtů a když ho nemáš (nevolal jsi je), nezbejvá ti nic jinýho než toho druhýho dokopat na pojišťovnu (a to je někdy problém)... volám je vždycky (je to jejich práce) a nemám problémy s pojišťovnama (akorát ne vždycky souhlasim s "odhadní cenou")... Jo a mimochodem by to nejspíš bylo "nedodržení bezpečné vzdálenosti"... (otázkou je, co je vlastně bezpečná vzdálenost ve škodovce... asi tak)
22:54:22
07.09.2004
07.09.2004

Sita
OT: Na nasem dopravne-policejnim systemu me stve, ze nejsou pevne dany pokuty. Proto jsou nekteri policajti svine a nekteri delaj svou praci. Udelas prestupek a uz hlasi: od 500 do 2000... Napr v cizine maji tabulky a napr. za nepripoutani je tam 36ecek. A je to bez debat... ;-)
22:03:11
07.09.2004
07.09.2004

Kocour
2 remix Máš pravdu cajti často blbnou, ale občas se najde i světlá vyjímka

22:01:44
07.09.2004
07.09.2004

Kocour
To máš pravdu, ale furt lepší než když ti tam vlítne ditě
22:00:37
07.09.2004
07.09.2004

REMIX
-> U-Geen: No tak dobře no, ale mě dali za jednu pos*anou špatnou žárovku vzadu na světle 500,- takže pro mě pořád svině jsou!!! Ale jak je to u všeho, jsou i policaiti, proti kterým nic nemám. Jasně že když někdo jede ve městě 120, tak se ti caiti fakt hodí

21:58:17
07.09.2004
07.09.2004

U-Geen
-> Kocour: to je hned. ja si tu posledni bouracku, kdy mi nedal prednost z vedlejsi, prehraval jeste asi tejden, a nechapal jsem. Premejslel jsem o tom ale nenapadlo me nic, co bych moh udelat proti tomu abych se vyhnul srazce. Holt autu pres celou silnici se tezko vyhnes. a dycky je to otazka nekolika malo sekund. nekdy ani ne :-/