ISO konektor

prohledat
28 příspěvků (zobrazeno 1 až 28) od 04.08.2004 do 20.08.2004, založil/a
řadit dle data
18:46:57
20.08.2004
Gryzly
-> minno: Taktodle rádio mám doma. Ale už nehrá.
13:15:50
20.08.2004
minno
15:42:54
18.08.2004
minno
-> PeterP136: neviem mne sa to vypina/zapina dlhsim stlacenim SEL...
15:35:28
18.08.2004
PeterP136
-> minno: No to je jasne 1 , ale ako to spravit bez otvorenia radia? V manuali nie je o tom ani cek.
14:59:01
18.08.2004
Tuner#2 - zrušená registrace
-> minno: Mno jak kdy a jak u kterého rádia...
14:55:10
18.08.2004
minno
-> PeterP136: niekde asi ale urobili súdruhovia z NDR chybu, lebo tá LEDKA sa dá vypnúť... :-)
14:48:35
18.08.2004
-> PeterP136: To jsi napsal hezky :o)))
14:43:02
18.08.2004
PeterP136
-> minno: To je na to aby zlodej aj v tme videl, ze tam nejake radio je. Tym si vyrobcovia radii zabezpecuju odbyt 1
21:13:59
16.08.2004
minno
na čo je dobrá blikajúca ledka po vybraní predného panela?alebo je to len pre efekt?
21:04:38
16.08.2004
-> Luděk: Jsem zvědavý jak dlouho se bude v tom chatrném uložení otáčet :o)) a dneska se kradou i rádia s vymdaným panelem, takže takhle to bude mít zloděj komplet - hurá!! Kenwood když tohle před léty zavedl, tak mu těžce klesly zisky a už od toho upouští, takže asi tak...
21:00:57
16.08.2004
-> PeterP136: Pokud jsi četl můj příspěvek níže, tak jsem tam psal jak to s udávaným výkonem je a bohužel jen pár super firem ho udává tak jak by měli všichni - záleží co tam bude za další udaje, ale jednoznačně se to nedá říct - správně by to měla být trvalá zatížitelnost a měla by tam být i impedance a citlivost, ale u těch laciných s***ek je to scifi :o)))
-> U-Geen: Ó děkuji za slova uznání, vážím si toho...
18:31:57
10.08.2004
martyCZ
-> U-Geen: vzhledem k tomu, ze se do vsech radii v cenove hladine do rekneme 5 tisic montujou jako koncaky stejne integrovane sracky nebude medion hrat o tridu hur nez panasonic (nebo sony nebo blaupunkt). dva znami si poridili medion do dvou ruznych aut a oba konstatovali, ze medion hraje o dost lip nez puvodni radia (blau a sony). neni to samozrejme hifi ale do kose bych to nehazel!
16:21:39
10.08.2004
Boss
Za 3029,- ?Tak to je dobrý..Ale jsou lidi,co si i teď koupí za 2600,- rádio s kazeťákem,kterej má navíc mechanický ovládání,hlavně že je to Panasonic,jako jeden můj kámoš..Hlavně že to má psaný 4x40W což on na ty repráky vepředu vestavěný už z výroby(1986) a ty zadní ARN130 v plastovým kelímku rozhodně potřebuje..Ono pak ty kazety kopčený na věžičce za 3k mají hned jinačí,lepší zvuk než nějakej pitomej medion...1 Co ho vedlo k této investici nevím..možná si četl podobnou diskusi..3
15:51:55
10.08.2004
Luděk
-> U-Geen: Medion hraje náhodou dost dobře Evžo a včera jsem za 3029,- přivezl známému mechanikovi nový typ,který má elektricky otočný panel,takže,když ho vypneš,taxe otočí a schová a vypadá to,jako kdyby tam nic nebylo.Jinak barevný display a RDS a ID tag na MP3 samozřejmostí4
19:34:41
09.08.2004
PeterP136
-> U-Geen: Neviem, ja mam eltu :))) N astarych papierakoch to hra fakt ako tranzistorak, ale na novych umelohmotnych kombinovanych bas+vysky to hralo tak divne. Mne sa viac paci asi ten tranzistorak :). Aj ked mozno by sa mi stacilo pohrat s nastavenim vysok a basov. Teraz nemam v aute ziaden sumitko a som spokojny :).
19:23:25
09.08.2004
U-Geen
-> PeterP136: to je nesmysl. s Tunerem křížek dvojka se znam myslim dost dlouho a je schopnej poradit ti cokoli v kterékoli cenové hladině. A to ze radia typu Medion a Kingstech hrajou jako tranzistorak mi nevymluvis...
19:05:42
09.08.2004
PeterP136
-> Tuner#2: Teba som myslel. S tym lesom som to myslel tak, ze pre hifi zanietenost nevidis problemy beznych pocuvacoc radia a cd a nechapes, ze niekto povazuje za fajnove to, co ty povazujes za chrkot :).
Ale ked is sa uz chytil, tak co vo vacsine pripadov znamenaju Wattove udaje na repraku? udavaju trvalu zatazitelnost, alebo co?
18:57:40
06.08.2004
minno
-> Tuner#2: lenže ja ho už mám :-) a pýtam sa len tak zo zaujímavosti či s ním má niekto skúsenosti. Je to model cca z r. 2000 a nahradí v mojom aute 12 ročný super-model PuntoAzul (šmejd už v dobe kúpy...). Tento Panasonic je kazeťák, máš recht. Mne ide hlavne o to, mať v aute niečo normálne a ja som aj tak hlavne len na počúvanie rádia a už ma nebavilo to staré hnusné manuálne ladítko. Takže tak :-)
17:23:42
06.08.2004
-> minno: Podle označení se domnívám, že je to starší model kazety - já osobně bych dnes do ničeho jiného než do CD receiveru nešel - kazety už jsou přežitek a CD si nahraješ levněji jak kazetu a zvuk nebe a dudy. Jinak Panasonic je taková střední cesta - nejsou špatný.
11:18:15
06.08.2004
minno
Neviete niekto niečo o rádiu Panasonic RD-310? Skúsenosti a tak. Nemal ho niekto?
13:35:34
05.08.2004
minno
-> Tuner#2: dííík :-)
13:08:10
05.08.2004
-> All: Ten text nebyl jen pro Petra, ale pro Vás pro všechny ať to tady nemusíme řešit ob týden 4
12:22:44
05.08.2004
-> PeterP136: Nevím jestli jsi myslel TUNERA a nebo mě, ale to s tím lesem nechápu...

Ale k věci - jediný výkon, který o něčem vypovídá je sínusový - tzn. trvalý výkon, který je shopný podat zesilovač dlouhodobě (rozuměj v řádu minut) a musí tam být i do jaké zátěže byl měřený (4, 6 nebo 8 Ohm), jakým signálem (nejčastěji při 1 kHz) a s jakým zkreslením (mělo by být co nejnižší - např. 0,01 - 0,001). To je pak výkon o který se můžeš opřít. Jelikož rádia jsou napájená jen z 12V, tak nikdy víc jak 14 - 15 W na kanál mít nemohou (a to mluvím o těch lepších u kterých se udává na panelu 4 x 50W). To prostě bez měniče napětí nejde a víc mají pouze externí zesilovače. To samé platí o reproduktorech - tam je důležitá trvalá zatížitelnost. Pokud tam je jen nějaký údal, tak to nic neznamená a proto třeba i repro k PC s výkonem 2 x 1,5W se můžou chlubit tím, že na krabici mají 200W PMPO :o)) To je ale výkon po dobu jedné milisekundy se zkreslením 10 a víc procent :o)))) tzn. nepoužitelný údaj. pokud budeš tedy znát sínusový výkon rádia, tak repro by mělo mít stejnou nebo větší zatížitelnost - obecně myšleno!!! Když vemu dva extrémy, tak i 100W reprosoustavy odpálíš 10W zesilovačem, protože bude při plném výkonu v limitaci, vznikne tam stejnosměrná složka a veškeré zkreslení půjde do výškáče a ten odejde. Další extrém, je pokud budeš mít zesík 100W a budeš mít 10W repro, tak to bude hrát super, ale bude hrozit to, že když to bude obsluhovat jouda (jako je většina lidí na srazech), tak to zesílí tak, ře začne zkreslovat reproduktor a může dojít k mechanickému poškození - (např. se utrhne ze závěsu). Ideální je mít zesík stejně silný a nebo i výkonější, pokud máš soudnost a víš, kdy mají repro "dost". P.S. sorry za to rejpnutí s tou většinou, ale v Hradci mě to tak připadalo - každý tam prezentoval kravál, ale ne zvuk a vevnitř to chrčelo, chraplalo, dunilo, ale nehrálo - samo našli se i světlé vyjímky, ale jen pár...
20:50:10
04.08.2004
minno
No lenze ja mam vzadu asi 12 rocne 2W repraky :-) takze tie by to asi nevydrzali :)
19:37:39
04.08.2004
PeterP136
Ak mas psravny pin zapojeny na klucik, teda u skodovky na poistku 2, tak ak radio nevypnes, ale vypnes klucik, tak radio zhasne a rozsvieti sa a zacn ehrat pri opatovnom zapntui kluciku. Ta moja elta tento pin ale asi pouziva len na kontrolu ci je zapnute zapalovanie, lebo ked som to meral, tak tade furt brala len par mA. Neviem ci 10 alebo 100, alebo oproti pinu na tzv. zalohovanie pamati to bolo nic. Tie nazvy neuvadzam podla konektoru alebo podla skutocnej funcknosti pinov.
Pri vypnutom radiu si cuckalo asnad 10mA alebo proste nieco co bolo podstatne menej nez je samovybijaci prud vapnikovej baterky.
S tymi reprakmi je to take vesele. Kazdy si uvadza vykony ako pride a to co znamenaju tie Watty nemam potuchy. Vzadu mam stare 15W papieraky a radio ma "vykon" 4x25W a prezili to :). V tomto by mozno vedel poradit tuner, lenze ten uz pre same stromy nevidi les :))).
19:26:35
04.08.2004
minno
no na nete som nasiel dalsiu schemu a tam sa pise, ze u niektorych modelov moze byt zameneny pin 4 s pinom 7, presne ako to mam ja, takze tam mam len pin pre zapojenie priamo na plus. Ozik, a autoradia co sa pripajaju aj na spinaciu skrinku sa automaticky zapinaju po zapnuti zapalovania? A mozno blba otazka ale nevybijaju nejako znatelne tie radia baterku? A este jedna otazka, kolko minimalne wattowe repraky si mam kupit ked radio ma 40W (4x)?
18:54:36
04.08.2004
PeterP136
Ja som si pre radio natiahol napatie pre oba poly novou dvojlinkou (2,5mm) priamo od baterky s poistkou pri baterke. Z neho som napojil oba piny na konektore aj ten pre pamat aj ten co ma ist od klucika (inac ten od klucika je zatazovany na mojej elte (cislo neviem je to to s mp3jkami) iba trochu, zato ten na zalohu pamati si pri plnom 60% vykone cucne zo 3A). A pre pripadne uplne odpojenie radia som tam dal este dvojity vypinac na oba piny. Ale to uz je asi zbytocnost. Ten novy kabel som tahal hlavne kvoli odstraneniu pripadneho rusenia a vykyvoch pri zapnutych svetlach a pod.
18:34:59
04.08.2004
minno
ako mám pripojiť autorádio cez ISO konektor do škodovky? Pozeral som schému na techwebe (skoda.panda.cz/clanek.php 3?id=323) a na mojom rádiu som zistil toto:
Na konektore "A" nemám pripojený pin č. 4 (12V akumulátor), je tam len taký krátky káblik ukončený koncovkou-samicou pod izoláciou. Pin č. 7 (12V zapaľovanie) a pin č. 8 (zem, ukostrenie) mám normálne zapojené.
A tak sa pýtam, že či mám ten pin č. 7 zapojiť miesto zapaľovania (poistka č. 2) priamo na + (poistka č. 1) aby rádio fungovalo aj pri vypnutom zapaľovaní a aby bolo zaistené napájanie pre pamäť rádia.
Extreme Tyres