Zimní startování

prohledat
25 příspěvků (zobrazeno 1 až 25) od 10.12.2002 do 12.12.2002, založil/a
řadit dle data
16:38:24
12.12.2002
roman
Je to jenom trochu,moc mě nestrašte!!!
Začlo to až teď co jsou ty mrazi,jinak to nedělá.
16:37:40
12.12.2002
roman
Je to jenom trochu,moc mě nestrašte!!!
Začlo to až teď co jsou ty mrazi,jinak to nedělá.
09:18:46
12.12.2002
Luděk
To Roman:mírný šlem na víčku od oleje není závadou,obzvláště v zimním období,aleje-li toho hodně,svědčí to o nějaké netěsnosti vodního traktu (a může být vcelku minimální) a to není dobrý,uvidíš,jak se to bude chovat dál.
08:48:56
12.12.2002
CHIP
No kdyz se objevi pena a to bych rekl ze u tebe je to docela dost, tak ti nekde protika voda do oleje... Ale kde a jak to vi jen pan buh.
07:45:16
12.12.2002
roman
Ahoj,možná to nesouvisí s tímto tématem,ale zimy se to týká.Mám problém s tvořením pěny v dolevací zátce oleje.Objevilo se to teprve teď v zimě,v létě to nedělá.Ty pěny není hodně,ale tlačí se tou hadící do filtru.Je to normální???Na původním motoru 105 to nedělalo,od léta mám feliciovej motor a tohle se objevilo.
Olejem to asi není,v obou motorech jsem používal Mogul Racing-syntetika.
Voda z nádobky se taky nestrácí.
Je to normální jev teď v zimě???
Jo a mám taky v tom hrdle kapky vysrážený vody.
Díky za rady .
07:32:46
12.12.2002
Dark.lort
Jsem zvedavi jak dopadnu ja.Od pondelka to auto nejelo,ale mam promazany zamky a gumy.Tak to snad pujkde O.K.
To:Ludek,taky me vsichni pisou,ze tam je kos.Ale ja si nemuzu pomoct ja tady zadnej nemam.A taky dodnes nevim jak se to maze.
15:05:32
11.12.2002
Vici
ja sednu, pichnu tam idebilizer, zatlacim sytic, slapnu na plyn, otocim, chytne, pak vytahnu sytic (Denzo Iridium Power IK22 nemaji rady moc benzinu ktery tam hodi vacka, pokud jsou uplne studene:o((( ), tak minutu po tom slapu, pak zas zatlacim sytic, uz to pekne bezi na 2000 ot. samo, zapnu vyhrivani zad. skla a zrcatek, oskrabu okna, nasednu, uz to slusne topi a jedeem:o)))) to vse pri -15ti. heh, po mem vlastnim serizeni sytice to funguje i s takovou vackou jaka tam je celkem OK, ale dalo to drinu. Az budu mit cas vymenit karbec, za funglac, tak by to mohlo byt jeste lepci.
14:06:51
11.12.2002
Luděk
Jo,vostatní to alespoň smáznou,ale já žádnej vodpadkovej koš nikde nevidím,akorát v kanclu u radiátoru.
14:05:16
11.12.2002
Luděk
To Tomas: jo Brisk Silver brát,to je good svíce na LPG,já je tam mám (možná že už zbytečně dlouho jetý) a je to znát.
14:05:02
11.12.2002
Luděk
To Tomas: jo Brisk Silver brát,to je good svíce na LPG,já je tam mám (možná že už zbytečně dlouho jetý) a je to znát.
14:02:10
11.12.2002
Bob
2 DL největší prdel je že minulou zimu při těch největších mrazech sem přišel k vraku vpohodě vodemk nastartoval a vodjel jakožto jedinej z ulice :-))

TAK PROČ NE KURVA LETOS PŘI -15 :-((((
13:53:49
11.12.2002
Dark.lort
Strasne se mi liby jak tu vsichni placou :-)))))Ale klici co by jsme dalali pri vedsich marzech.Napriklad minuly rok na stedry den bylo u nas -25 a ja jsem dvakrat vyvaril,protoze to bylo tak shoustly ze to vubec nechladilo,a v trubkach pod autem to bylo asi zacpany.To teprve neslo radit,otacet volantem.A vubec se do toho auta dostat.To byla sila.
13:53:27
11.12.2002
tomas
jo včera se mi taky zadařilo - vybil jsem baterku a stejně nenatočil ani na benzín, asi proto že tam mám benzín tak 7 měsíců starej zbytek (furt jezdim na lpg) na svíčkách 23 tis. km na LPG a ještě jsem za tmy nastavil na struně od plynu na páčce u karbecu nulovou vůli a asi zůstala nedovřená klapka v karburátoru, takže dnes nabíjet a pohlídnout se po novejch Briskách Silver
13:04:26
11.12.2002
Luděk
I já se Vám musím pochlubit,páč jsem v pondělí připravoval paní auto před noční směnou,dobil baterku,všechno přešel a aktivně dolil maličko čehosi z lahve od Fridexu do expanzky.Bohužel to byla čistá voda,která způsobila v úterý ráno (na teploměru ve voze bylo -11,7) zamrznutí LPG po ujetí cca 2 km.Tak jsem se projel pro Rapida tatovým Formanem (pečlivě garážovaným,jezdícím pouze za slunečného počasí) v 6.30 ráno.Po přepnutí na benzín,startu a opětovném přepnutí na LPG jsem dojel,ale to už jsem věděl,že to netopí a posledních x km (ani nechci myslet kolik) jsem už jel jako parní stroj.Vše vyřešila 1 hod. v garáži a 4l Fridexu á 112,- Kč,ale viděl bych se nejradši v p.....do práce jsem dorazil v 9.30
Dneska pro změnu paní z noční dorazila sama,ale hovořila něco o startovacích kabelech ze sousedního vozu (bylo prý přes -15),páč baterka i když točila,tak neměla prý odvahu pokoušet se startovat.No,nevím budu to ještě analyzovat a zítra ji nechám ať startuje na benzin.
12:20:03
11.12.2002
Bery
Jak vam zavidim,ta ledova koule,kterou normalně jezdim do práce byla včera násilně dotažená do garáže,protože v ní zamrzlo uplně všecko.Ani řadit nešlo.Doufám,že ji dneska rozchodim,protože autobusy zrovna nemiluju...
09:36:40
11.12.2002
lukas
nevim jak to funguje u skadle ale u 2T - se perfektne osvedcuje chcipat motor pres sytic - nasaje se do valcu bohata smes a rano to lip chyta.

Driv (jeste za komunistu) byly velice popularni "horlavy spreje" ktery se nacakaly do karburatoru pres vzduchovej filtr - podobnej efekt.

Jenom bacha aby se to neprechlastalo .... to pak nenastartuje za zimy ani buh ...
09:34:26
11.12.2002
Bob
To ste teda machři ale na mě nemáte V pondělí sem kompletně zamrzl takže místo wdopráce sem vytách fotroj jettu z garáže a nastoupili etavýry pak sem tam nacpal 3 frydexi tak snad to už nezamrzne :-))
a abych moch v tý kose nastartovat tak vytáhnu hadicu co de vod filtru k motoru a pustím tam teplej vzduch z horkovzdušky pak to naskočí vpohodě:-))
a taky s ní dou špičkově rozmražovat zamrzlí vokna:-))
08:11:48
11.12.2002
Dark.lort
Ja napumpuji,a pak tak asi petkrat slapnu na plyn.A se syticem tak na trictvrte otvrenem startuji.A kdyz je velkej mraz tak vyndavam paterku,protoze me stoji auto venku.
00:50:10
11.12.2002
Samantus
a me zhoustul volej v prevodovce, asi tam je puvodni, nebo co, budu ho muset vymenit, jinak kdyz neni zrovna vybita baterka, tak to startuje napodruhy uplne krasne, no chytne to i poprve ale potom to zase chcipne
23:32:31
10.12.2002
Baghira
Mě to včera naskočilo při -17 °C na LPG. Taky jsem koukal. Mam teda El.zapalování Favorit a startér Felicie.
23:06:18
10.12.2002
Boss
No a mě opět jako vždy zamrzla voda nějak se vybila baterka,takže do jara nejezdím..:o))
21:14:57
10.12.2002
ondra
Neotvírej sytič naplno,ale tak přes půlku.Mluvil o tom kámoš,naskočí a drží mu to na poprvé.Ale zase musím říct,že mu škůdka stojí v uzavřeném průjezdu,takže tak o pár stupňů mu tam méně mrzne.Já mám zapal. komplet z Fáva+motor Fávo a startér Filcka.Parkuju taky na dvoře a zatím starty na drc bez problemů.Horší byl pokus nastartovat na LPG.Při minus 12°C sem tak akorát mohl vymlátit baterku.Na LPG to u mne jde tak do minus 8-9 stupňů.čus
21:09:21
10.12.2002
cerny_tomas
V clanku Jiricho Cecha je napsanej nasledjuci postup:

1. nejdříve ručně načerpat benzín do karburátoru, musí se přestat vracet páčka čerpadla
2. 3x sešlápnu plně pedál plynu, v dolní poloze pedálu setrvat cca 1 s
3. zvednout páčku sytiče na doraz
4. úplně uvolnit pedál plynu, sešlápnout spojku
5. spustit motor

Ja to zacal aplikovat a nemuzu si stezovat.

Tomas

PS: blizsi info na: www.nejedly.com/cerny-tom as/.../service.asp?show=ar tic...
20:56:02
10.12.2002
Jirka K.
Zkus tam šoupnout El. zapalování a dobré svíčky. Jinak musí být v karburátoru načerpaný benzín.
19:04:43
10.12.2002
rfikus
By me zajimalo jak vam to startuje kdyz je takhle venku -10... a kolikrat nez to bezi... Ja sem dneska nastartoval na podruhy se siticem a motor mel co delat aby nezhasl :/ vcera sem startoval 5x az na posesty to chytlo... neznate nejaky fígle aby to startlo treba idealne napoprve... autem parkuju pres noc venku na zahrade... Š120l...
diky...
Extreme Tyres