Loziska prednich kol

prohledat
11 příspěvků (zobrazeno 1 až 11) od 10.12.2002 do 12.12.2002, založil/a
řadit dle data
21:12:16
12.12.2002
Martin
Já mám již výměnu předních ložisek za sebou. Já jsem na špatný ložiska přišel, když jsem měl auto zvedlý na heveru a vzal jsem za kolo, tak v něm byla vůle. Musí být znát ve všech směrech, jinak to může být třeba svislák nebo řízení. Ložika sem vyměnil v pohodě bez stahováku.
13:00:47
10.12.2002
CHIP
No dekuji vsem za obetave rady. Myslim, ze problem je vyresen..........
12:32:58
10.12.2002
lukas
jo pi tom zataceni to zni logicky protoze na lozisko bude vetsi napor.

Jinak kdyz to budes mit vyheverovany a zkouset to mozna bude lepsi si vyndat treba desticky protoze ona "drhne" prakticky kazda ale to delaj brzdy a je to vice mene normalni.

Ted mi napadlo kdyz sem delal debordelizaci tak kdybyste nekdo potreboval zadni loziska na kyvku ...
11:15:34
10.12.2002
CHIP
Jo jo jenom kdyz zatacim doleva, pujdu na rozborku a lozisko vymenim....
11:13:32
10.12.2002
Samantus
taky se mi z pravyho predniho kola ozyva drhnuti, takovy kovovy, ale jenom kdyz zatacim doleva.
11:07:04
10.12.2002
CHIP
Ludo, tak ted jsem se fakt zasmal... :-)))) Z nadmernyho nejezdeni... to by odpovidalo, vytahnu ho jenom tak jednou za dva tydny a to je fakt.
Jo mimochodem kdyz budu otacet, tak ucitim co... Nejaky drhnuti, nebo nejakej cukavej odpor... Nestaci zdvyhnout to na hever a otacet kolem kdyz je nasazeny?
No kazdopadne si to proklepnu....
10:59:19
10.12.2002
Luděk
Vyheveruj auto (když už mi ho nechceš prodat na ND), sundej kolo a zkus s tím otáčet a ucítíš.Jinak když sundáš sikovkama to krytku (někdo to dělá i kladívkem a šroubovákem),tak jseš na ložisku.Mělo by se tam vyskytovat spousta,ale spousta vazelíny,takový fest uhlazený.Jinak pak stačí povolit zajišťovací matici a rukou volně musí jít dolu,kdo to má dorvaný nafest,tak je šílenec,protože se to utahuje nakrev a pak povolit 1/2 otáčky.
Ty Chipe jestli vono to auto není opotřebovaný z nadměrnýho neježdění ...
10:53:53
10.12.2002
CHIP
lukas: No prave ted jak rikas ze by se pri otaceni ozyvalo drhnuti, tak presne to se deje. Predevcirem jsem se otacel a ten rachot co sel od predniho pravyho kola me dost vydesil, ale pak jak jsem to zase srovnal, tak to prestalo....
Takze to ty loziska jsem asi odhadl spravne. Doufam ze se daji normalne koupit... Ach jo zase investice.
10:10:35
10.12.2002
Fén
Stahovák potřeba není, ale de to sním líp.
09:34:59
10.12.2002
lukas
mělo by se to projevovat drhnutim - v pokrocily fazi i "zastavovanim" auta resp. nutnosti rozjizdet se na jednicku napr. z mirnyho kopecka - jinak pri otaceni kolem by se ozyvalo drhnuti nebo takovy cvakani, ale je potreba rozlisovat protoze podobny efekty muze mit taky treba zvlnenej kotouc nebo vaznouci pistky.

lozisko sem nikdy nemenil ale urcite to udelat pude, jen nevim protoze mam na to doma stahovak jestli to nejde jenom s tim stahovakem ....
09:23:26
10.12.2002
CHIP
Lidi, da se nejak poznat, ze by loziska prednich kol potrebovali vymenu??? Zase mam takovy zdani, ze se mi od pravyho predniho kola ozyva takovej zajimavej zvuk (uz jsem obdobnej zvuk resil v casti Pětka) a tak bych se rad dozvedel, jestli jsem ja schopen si to lozisko prekontrolovat a popripade vymenit. Diky
Extreme Tyres