Velmi obtížný start

prohledat
11 příspěvků (zobrazeno 1 až 11) od 21.06.2004 do 02.07.2004, založil/a
řadit dle data
15:27:29
02.07.2004
awe - zrušená registrace
-> Hedera:
jj!!!!!!!!!!! mě to dělalo taky + navíc občas všechno zhaslo a po vypnutí a zapnutí klíčku zase všechno šlo... podezříval jsem startér, jelikož mi už jednou zazlobil a zůstal viset, tak jsem musel odpojit baterku... ale to jsem odbočil... nedělala to kostra ale +pól baterie. Nějakej evžen v mladý boleslavi tam taky vymyslel olověný oko a dělala se tam nepatrná vrstvička soli, skoro neviditelná a jak jsem to pořád utahoval tak to tam bylo zespoda naprasklý..
Dal jsem na + pól baterie nový mosazný oko, do toho chytil kábl a jede na 100% - taková blbá závada... Taky jsem podezříval baterku, že už je 5 let stará a že je v háji - není, tak jsem podezříval spínací skříňku, startér a nakonec to je jen kontaktem.
Přeju ti, aby to byla taky jen prkotina. 6
13:17:13
23.06.2004
Hedera - zrušená registrace
Díky za všechny reakce. Zaplaťpámbu, že to nevypadá na něco v motoru. Zatím jsem jen utáhl ty kontakty. Ten plusovej na baterce vypadal trochu volněji. Jestli to bylo skutečně takovou blbostí, tak jsem fakt ukázkovej "dalaj-lámer". Každopádně to od té doby zase chytá na první cvrknutí klíčem. No, alespoň tu v diskusi máte jednoho blba pro zasmání. Nebojte se, brzy přijdu zase s něčím podobně závažným...
11:45:38
23.06.2004
Sita
mel jsem to samy. starter.
17:59:25
22.06.2004
Samantus
-> Luděk: souhlas, ne ze bych pritakaval, ale Ludek ma z me vlastni zkusenosti pravdu, akorat v cene se sekl o 2,- je to 12,-
16:03:04
22.06.2004
Luděk
-> Hedera: moc pěkná polemika tady začala,rozhodně zabrala už víc času,než vyměnit dvě pouzdra ve startéru za cca 10,- Kč 4
14:59:23
22.06.2004
Happy Piston
Ja bych zkusil mrknout na volej. Pred dalsim startem bych racnou zkusil rozhejbat motor a pak zastartovat. Jestli by se to zlepsilo, tak by to moh byt ten volej.
11:54:51
22.06.2004
martyCZ
-> Gryzly: ja osobne bych nejdrive zkontroloval ty draty a pak rozdelaval starter ale budiz :o)
19:00:00
21.06.2004
Gryzly
Já bych to viděl na ten startér. předpokládám že máš klasický stodvacítkový. Skuz ho rozdělat. Když bude v pohodě a nebude tam nic volného, pak bych koukl na kostřící dráty.
15:50:14
21.06.2004
King
Zem (lanko mezi baterkou a svorkou starteru, kostrici pasek mezi baterkou a stenou kasliku - vetsinou povolene matky nebo zoxidovane kontaktni plochy) a nebo starter je uz hodne za zenitem (uhliky, upotrebenej komutator, vypalenej "stykac" na spinani proudu do vinuti starteru)
15:42:51
21.06.2004
martyCZ
zem
14:30:42
21.06.2004
Hedera - zrušená registrace
Promiňte mi těžce lamerský dotaz k problémům se startem: S mojí Š105 jezdím denně. Až dosud mi motor chytal zcela bezproblémů, i v zimě. Ovšem už dvakrát (cca před 2 týdny a včera) se mi stalo toto:
Při otočení klíčku se motor otáčí veeelmi pomalu a nenaskočí. Zní zoufale pomalé "hou....hou....hou&q uot;, jako by byla totálně vybitá baterka. Teprve po takových 10 pokusech je "hou...hou" o něco rychlejší a při dalších pokusech (doprovázených obavami, že si tu baterku skutečně vybiju) se motor nakonec chytne. Čím by to mohlo být?
Baterka (původně podezřelá) je v pořádku.
Palivové čerpadlo zřejmě funguje (po naskočení se vyvalí mraky dýmu z očividně přechlastaného motoru). Oleje mám dost (výměna před cca 8000 km, za měsíc plánuji další).
Skoro to vypadá, jako by "někde" bylo cosi zatuhlého, co se postupným protáčením uvolňuje. Že by v alternátoru? Ve spouštěči? V motoru? Pomohlo by promazání? (Čím a kde?) Výměna? (Čeho?)
Děkuji za trpělivost s totálním diletantem.
Extreme Tyres