barva na spodek ?

prohledat
19 příspěvků (zobrazeno 1 až 19) od 16.06.2004 do 28.06.2004, založil/a
řadit dle data
21:10:16
28.06.2004
PeterP136
-> skodavrs: Ja mma tu 950 na spodku a drzi ani nie je doskriabana. Na cisty kov som ju radsej nedaval, ale na laku (ocistenom) ktovieako nedrzala na original plastizole uz vobec nie. Ale na zakladovici (synorex aj akysi balakryl) drzi ako zidovska viera :))).
19:11:03
27.06.2004
skodavrs
no já nevím jaké to má označení, a navíc BODY je výrobce a ne typ nástřiku! Ten přelakovatelný je dražší, ale nedoporučoval bych ho zrovna na spodek, není na to dělanej. Ten se davá na spodek prahů aby se neodřely od oletávajících kamínků. Na spodek je lepší ten nepřelak a navíc nevidím důvod proč přelakovávat spodek. Jo a jinak dává se ma očištěnej a odmaštěnej plech přímo, má to v sobě antikorozní přípravek. Nedoporučoval bych pod to něco dávat, protože ta základovka se nemusí s tím snýst a navíc se může ta základovka začít odlupovat a pak je to na ho... Stačí když přijdeš do obchodu, kde míchaj autolaky a řekneš že chceš plastizol a oni se tě hned zeptaj, jestli přelak, nepřelak, a v jakém množství.
20:42:27
25.06.2004
aDAm
tak ja teď na ten zaklad 969 daval 950 a zatim to vypada supr;) doufam že to bude i podtim supr;) eště na to naplacam 933 a do dutin asi buď tu 950 nebo 933 a snad to nezhnije;-)
14:40:01
24.06.2004
PeterP136
-> Zero: Ja to po obruseni, az na leskly kov, este prejdem odhrdzovacom, pre istotu. Mal by odmastnovat aj zlikvidovat drobnu hrdzu, ktoru uz nevidno volnym okom, ale ktovie ci to vobec pomaha. Po uschnuti tu zakladovku a po jej uschnuti co len chces (pripadne este zopar vrstiev zakladu) a co moze ist na pouzity zaklad (nie je na plechovici vyslovne uvedene ze toto na hento nesmie), aj ked niekedy to nesmie ist preto, lebo to vraj rozpusti podklad. Body 950 synorex tiez dokaze rozpustit aj ked je dobre zaschnuty, ale to uz musi byt trochu machlene stetcom aby sa to podarilo :).
13:13:41
24.06.2004
Zero
Taky my rezne spodek chtel jsem to trochu obrousit a natrit zakladovkou.
Veci jako antirezin a takovy srajdi primo na korozi jsou asi nanic protoze to pak hnije pod tim ze?

Staci kdyz se to okortacuje a natre zakladovkou a pak gumoasfaltem?
20:03:14
22.06.2004
PeterP136
-> Pepa Popelka: Neviem co myslis pod vrascita, ale ked ju striekas pistolou, tak ostane ako veelmi hruba krupica (ako keby si do nej primiesal drobne kamienky :) ). Ja ju natieram stetcom a potom ostanu bud tahy po stetci alebo hladka podla toho ako stihne zhustnut, lebo to rozpustadlo sa z nej pekelne rychlo odparuje :). Pripande ostanu drobne cencule ak to prezeniem :)))
A mas samozrejme pravdu, 90 prelakovatelna je, akurat ako schne, tak ten lak na nej moze popraskat ak je 950 v prilis hrubej vrstve.

-> Adam Radimovič: Tiez som chcel pouzit ako zaklad nieco od body, ale nezohnal som tu 969 a tak pouzivam synorex. Akurat je potrebne ho nechat dobre zashnut a potom to velmi stetcom nemachlit, lebo sa rozpusti :).
18:26:05
22.06.2004
aDAm
-> PeterP136: aa sem se přepsal chtěl jsem napsat prvně 969 ;-) tenhle zaklad sem daval na holy plech...
12:39:26
22.06.2004
Pepino RS
-> skodavrs: potrebuje neco aby to bylo prelakovatelny a ta 950 prej je ! 4
09:32:13
22.06.2004
skodavrs
-> Pepa Popelka: je na to spešl pistole, stojí kolem 700,- a ty plechovky se prodávaj jako 1kg a 2kg. 2kgplechovka stojí něco kolem 200,-(na spodky-nepřelakovatelná). Záleží na tom jak silnou vrstvu tam nastříkáš, ale počítal bych tak dvě dvou kilový plechovky na spodek.
22:30:48
21.06.2004
Pepino RS
-> PeterP136: takze ta 950 po vyschnuti je takova vrascita, prodava se v takovejch plechovkach a musi na to bejt spesl pistole ? kolik stoji ta plechovka ? a jakou to ma vydatnost ? 4
20:24:38
21.06.2004
PeterP136
-> Luděk: To uz je raz tak, ked sa najdu aj taki, ktory ten gumoasfalt mazu rovno na cisty kov :) (pripadne aj hrdzavy ved na "drsnom" to musi lepsie drzat, no neee :) )
-> Adam Radimovič: Presne tak. 950 mi pripada najlepsia. Akurat na cistom kove alebo plasticole dobre nedrzi. Chce to zaklad, ale ved to je napisane aj na plkechovici, co sa vsak pred pouzitim nesmie citat, lebo by to inac nefungovalo :)).
-> skodavrs: Len je tu maly problemik. To co sa predava pod nazvom plastizol (aj ked som take nieco este nevidel) asi nebude to iste ako to co vo vyrobe nanasaju na auta. Navyse vo vyrobe plastizol potom vytvrdzuju v peci (u favorita to myslim bolo 170 stupnov) a tu uz tazko bude mat niekto doma na zahrade :).

Inac ja na tu 950 dam este normalny nitrocelulozovy lak. Je to tvrdsie a odolnejsie aj ked krehkejsie nez 950. Ale myslim, ze v spolupraci s 950 to vydrzi viac a je to lacnejsie nez 950. Okrem toho neviem cim natierali pezoty 405 a fiaty tempry, ale na spodku nemali plastizol ale nieco ako to 950, ale nanasane stetcom a bolo to tvrde aj ked matne ale tak, ze sa do toho nedalo rypat nechtom. Mozno ze to natierali az majitelia ale asi nie. A nebol v tom ani skrabanec. Viem ze obe auta mali kasne zinkovane, ale ten nater sa mi pozdaval trvanlivejsi nez plastizol. Navyse skodaren mala napriklad na blatnikoch asi 2cm vrstvu plastizolu ale pri tuneli len 0,5mm a ta to nie vsade od krytu zniesla. A hlaven ten plastizol nanasali priamo na kov (aj ked fosfatovany). Keby tam dali najprv nejaky zaklad, tak by vydrzal veky. Aspon na mojej skodovke som ho z dost miest zlupal a pod nim bol uz len cisty holy kov (alebo hrdzavy kov :) ).
10:29:28
19.06.2004
skodavrs
ja bych byl pro plastizol, v pohodě to nastříkáš a navíc to vydrží. Dneska se spodky dělaj pouze plastizolem je to nejlepší.
08:35:03
19.06.2004
Kočislav
Ten gumoasfalt je vodouředitelný, což má spočívat v tom, že po natření se z něj ta voda odpaří a další už není přijímána!!
Ale je pravda, že je měkký, snadno se odře (odlétající kamínky) a všechno vyhnije z druhé strany.
Ale je levný.
20:04:19
18.06.2004
aDAm
-> Pepa Popelka: já mám zatím body 950 a na to pude body 950 a 933...
09:45:43
18.06.2004
Luděk
gumoasfalt má hlavně jeden dost zavažný problém a to je to,že obsahuje v sobě vodu,resp. složku H2O a tak,když to s ním natřeš,tak to pod tím začne krásně korodovat,potažmo rezavět.osobně používám Konkor 500 a na exponovaná místa Tlumex plast
21:47:19
16.06.2004
PeterP136
Este ku gumoasfaltu. Ten je dobry, ale dlho schne a je prilis makky aj po roku. Aspon take su moje skusenosti.
Potom bacha na rozne asflatove sracky. Mne auto po vyvareni natriekali nejakym nemeckym svinstvom a este aj teraz sa to lepi, takze sa pokusa chranit aj moje ruky, nos, celo vlasy atd. :)) Je sice pravda, ze to drzi aj na hrdzi, ale ono to drzi proste na vsetkom a na kazdom. Len dokedy.
21:44:04
16.06.2004
PeterP136
Ono ani tak nie je dolezite co das na spodok (teda na vrch, teda na vrch spodku, teda na spodok spodku :))) tak a teraz sa v tom vyznaj :))) ), ale ako ten spodok pripravis. Dolezite je to mat bud ciste na kov a riadne nazakladovat, alebo sa len modlit, aby to raz nedopadlo aj s tym plastizolom co tam bol.
Inac to body999 by na spodok bolo sice super, ale neviem ako by si ho tam naniesol :). Ono je to totiz lepidlo :). Ja som spodok natrel na zakladovku body 950 (to je to co sa predava len v plechovkach pre pistole). Skusil som este 910 (to je podobne, len obsahuje aj asfalt) a to tak pekne nedrzalo. Proste sa to urvalo a mam podozrenie ze to zliezlo az pri jarnom oplachovani tlakovou pistolou na benzinke.
Ak to chces mastit na plaztizol, tak je to vlastne jedno. Odporucane su natery, ktore su neobsahuju ine rozpustadla nez vodu, lebo by mohli rozpustit aj ten plastizol a cele by to odkvaclo, ale plastizol u mna na aute je asi nejaky iny divny :), lebo ked som nan naniesol priamo 950, tak plastizol vydrzal, 950 po zashnuti zliezla :), ale ked som na plastizol natrel synorex (zakladovku) a po zashnuti nan tu 950, tak to drzi dodnes (teda jednu zimu a jar).
K tej 910. Mozno jej krivdim a mozno nedrzala kvoli mizernemu zakladu. Nespominam si presne, ale je mozne, ze som ako zaklad pouzil synorex bahennej farby, ktory mal na spodku akusi hnusnu usadeninu a prave tuto som rozmiesal dost neskoro, ked uz ostatnej farby v plechovici bolo dost malo. Takze mohol byt na vine aj nekvalitny zaklad.
Uff, Zase budem za grafomana :).
21:14:29
16.06.2004
Happy Piston
Proc ne gumoasfalt? Ja ho tam mam a zatim je vsechno OK.
19:22:48
16.06.2004
Pepino RS
jakou nejlepsi barvu mam pouzit na spodek auta ? plastizol ? body 999 ? nechci tam patlat ani tlumex ani gumoasfalt.4
Extreme Tyres