Lak

prohledat
36 příspěvků (zobrazeno 1 až 36) od 09.06.2004 do 09.06.2004, založil/a
řadit dle data
20:13:12
09.06.2004
PeterP136
Mozno mate ine skusenosti, ale ja som kupoval kryt tunelu, bol sice kratsi :( ale v pozinku asi galvanickom, lebo vyzeral ako maskace :), akurat kovove :). Natrel som to synorexom 2x po riadnom ocisteni odhrdzovacom, na to najlacnejsiu syntetiku 2x a drzi to od novembra dodnes, aj kamenom to cez zimu odolalo.
19:34:43
09.06.2004
Pepino RS
-> Jirik: na pozink a hlinik existujou stecialni barvy, ktery to spojej a nebo to staci natrit čpavkovou vodou a muzes na to dat jakejkoliv zaklad.4
14:10:27
09.06.2004
CHIP
-> Jirik: A navic ... snad lakyra poskytuje na praci zaruku ne ... a pokud se mi to oloupe ... tak mu to tam zase zavezu ... ze ...
14:09:48
09.06.2004
CHIP
-> Jirik: No mluvil jsem s jednim lakyrou ... dival se na to a rikal to je pozink ?? Tak to bude jinej zaklad ... ale udelame to ... Tak nevim ... Jinak ty blatniky jsou na aute uz asi pul roku, takze oxidace by uz tam nejaka byt mohla ... mimochodem vzdyt jsi ty blatniky videl v Besinach ...
14:06:07
09.06.2004
Jirik - zrušená registrace
A jakej dáš na ten hliník základ he ?
Na hliník máš speciální základy, páč obyčejná na ocel na tom nebude držet.
I na čerstvej pozink ti barva nechytne.
Ve fabrikách na to mají jiné technologie, nebo pozink. plechy před stříkáním chemicky ošetří. Všimni se, že občas jezdí kolem nás embíčka a hundrtky s pozink. blaťasama, bez barvy a třeba čtvrt roku, je to proto, aby v domácích podmínkách pozink zestárl a zdrsněl. Když to nastříká dobrej lakýr, ale s běžným vybavením, taxe to za rok voloupe a nebo se to odfoukne a pod tím to bude rezavět (věř tomu). Mno ale dobrýho lakýra to takhle na hulváta ani nenapadne.
14:03:58
09.06.2004
CHIP
-> Baghira: Myslim ze to necham na aute a necham to nalakovat jak to je .... sundavat se mi to vazne nechce ...
-> Pepa Popelka: Jinak plechy samozrejme nemam zinkovany galvanicky ... aspon to ten borec tvrdil ... a navic galvanika ma takovy mapy, na tech mojich je jen takova stejnolita seda vrstva .. ty blatniky jsou lisovany primo ze zinkovanyho plechu ....
13:44:04
09.06.2004
Pepino RS
-> Baghira: -> CHIP: pozink nejni zas takovej zazrak a to uz vubec ne pokud je to galvanicky pozinkovany. napozink pokud neni nekde osetren barvou tak staci kdyz prijde sul a jde to za chvilku do kytek, tak jsem chtel celou kastly necha pozinkovat ale prdim na to. nejdrive to necham nasopovat zinkem a pak hlinikem, tak my to bylo porazeno s tim ze mne to prezije ! pac hlink je odolnejsi nez zinek, on sice hlinik oxiduje pry vzdusny vlkosti okamzite, ale na jeho povrchu se vytvori kyslicniky hliniku, ktery jesou rozpusty vodou a docela dobre odolavaj i soli. takze takhle k zinkovani ! 4
13:29:17
09.06.2004
Baghira
-> CHIP: Ale jo, tak to se dá, ale mě zadní už reznou i pozinky, takže bych na to zase až tolik nespoléhal. A pokud už to máš teď připravený, tak by to pak šlo pohodově nainstalovat, ne?
13:21:44
09.06.2004
CHIP
-> Baghira: No myslim ze o rez nemusim mit strach ... je to pozinkovany ... takze by to melo vydrzet ... ale sundavat blatniky a celo ... no nevim ... kdyz to tam pak budu davat zpatky, tak se to muze velmi jednoduse poskrabat .. ze ...
Navic budu strikat jenom ty blatniky a celo, takze i kdyby doslo k nejake male rzi pod naraznikem nebo dole na cele, lehce to spracuji .... uz v tom mam praxi treba na predni kapote a nebo na dverich ... nikde by clovek nepoznal, ze jsem tam neco opravoval ...
13:12:39
09.06.2004
Baghira
-> CHIP: No radši bych je nastříkal sundaný. Tam co se stýká blatník s čelem to nikdy nenastříká a tam to taky první rezne.
13:04:51
09.06.2004
CHIP
Chcete rict, ze kdyz chci lakovat predni celo a blatniky, tak to mam z toho auta sundat ?? To se mi teda moc nezda ... dvere a kapoty jo ... ale blatniky .... i U-Geen to strikal s blatnikama a ten ma lak za nekolik tisic ...
12:46:10
09.06.2004
Pepino RS
-> Baghira: to mne se na aute bude vozit taky pekna hromada kitu.
mam znamyho co mycha barvy uvidim co mi poradi ! 4
12:40:01
09.06.2004
PeterP136
-> Pepa Popelka: Tie, ktore boli buchnute a mizerne spravene. Konkretne je to u mna predovsetkym lavy zadny stlpik v spojeni s blatnikom. Volakedy to cele prasklo aj s polcentimetrovym tmelom :). Tak som to vyskrabal a natrel zakladm a body 950 :). Vlasten som tam toho body natrepal tolko, ze to vyplnilo tu asi pol centimetrovu jamu. No a teraz to body furt schne a postupne sa to prepadava a praska. Akrylat na tom vydrzi asi pol roka nez popraska.
12:36:44
09.06.2004
Jirik - zrušená registrace
Nebo syntetika, ta vydrží pružnější ještě déle, déle se i vytvrzuje, mám oblíbenou firmu Tikkurilla (Finsko), ale je to rasovina s tím stříkat - je to tak na dva dny po sobě (pro dvě vrstvy). A utvoří skoro plastovitej povrch. Bez sebemenšího náznaku změny odstínu vlivem sluníčka, vydrží v každodením provozu 2 roky, paxme stříkali znova, páč jsme měnili dvéře, čelo, kapoty. Každopádně je dost odolná s barevnou stálostí.

12:27:39
09.06.2004
Baghira
-> Pepa Popelka: Já když vezmu to laminátový křídlo co mám, tak za 1700 jsem ho koupil, 300, jsem dal abych ho dal vůbec do stavu k lakování (bandážovat praskliny, kitovat nerovnosti atd...) a teď po roce jsem před lakem ještě přebandážoval asi 2 místa, kde to dodetečně prasklo. Jinak nejlepší je akrylátovka, ta má snad být stále pružná (relativně) oproti ostatním barvám.
12:20:46
09.06.2004
Pepino RS
-> PeterP136: jaky jsou ty problkemovy mista ?
-> Baghira: jenze ja mam i kapoty laminatovy-teda jenom zadni ! 4
11:33:32
09.06.2004
PeterP136
Popraskania sa velmi bat nemusite. Nie som sice lakar, ale akrylat, syntetika, nitrofarby a predpokladam ze aj kopu dalsich ma istu dobu na vytvrdnutie, takze par tyzdnov po nastriekani bude este natolko makky, ze nejaky ten ohyb zvladne. Ale musi to byt tenucka vrstva. Hruba niekolko milimetrov sa potrha aj pocas schnutia :). Taky akruylat mozete ohybat a tvarovat aj mesiac po striekani a tvrdnuti na slniecku. Mne napriklad akrylat na aute na problemovych miestach popraskal az po vyse pol roku.
11:29:05
09.06.2004
Baghira
-> Pepa Popelka: Jako třeba ty laminátový blatníky bych stříkal na autě..postupně po jednom, ale kapoty dveře a drobnosti zvlášť.
11:28:42
09.06.2004
Saky
jj nejdriv na sucho skusit spasovat upravit si pripadne diry pro srouby atd a pak uz to musi byt OK..
11:27:36
09.06.2004
Saky
ja mel na rapida 3kg laku plus se to micha s necim takze toho bylo celekm asi 5 a takova mensi pulka me zbyla... ale to ti rekne kazdej lakyra.. to ja netusim.. ja se zapojuju do debaty jen proto ze se nechci ucit-)
11:26:32
09.06.2004
Pepino RS
-> Baghira: jasny asi to nastrikam pokouskach, ale nejrdiv to spasuju abych to neposel pak tolik pasovat nastrikany. 4
11:23:16
09.06.2004
Baghira
-> Pepa Popelka: To jo, jenže když jsem třeba viděl auto z Lamino servisu...takovej fialovej rapid, tak to je děs a hrůza. Vypraskaný snad uplně všude a lak jak 600 smirgl papír (metla zřejmě bez laku). Určitě stříkanej v celku...
11:22:03
09.06.2004
Pepino RS
-> Saky: sice to je na zavodaka, ale neplanuju ho nikde oprit !!! ajeste kolik brvy spolkne striknuti RS, nekdo rika 5litru a jinej zase ze 3,5 litru musi bohate stacit atd ! 4
11:20:43
09.06.2004
Saky
no ono jestli je to na zavodaka kteryho nekde opres tak maj asi pravdu-) jako to je na tobe.. tohle je muj nazor..
11:13:57
09.06.2004
Pepino RS
-> Saky: kazdej co znam rekl at se s nim nese....u a at to nastrikam v celku ! 4
11:06:50
09.06.2004
Saky
ja bych se toho tak nebal, pokud to bude kvalitne udelana barva tzn pouzit spravne podklady a spravny technologicky postup tak to musi drzet a nejaky spasovani to musi vydrzet.. kdyz by to zaclo loupat a praskat uz pri spasovani co by to delalo hned pri projizdce? ja bych to zkusil vsechno odstrojeny pak bych skusil nasadit jeden blatnik a videlo by se.. nicmene nejsem zadnej lakyrnik tak nevim.. doporucoval bych se zajit zeptat nejakyho profika..
11:02:26
09.06.2004
Pepino RS
-> Baghira: s tim pocitam, jen nechci aby mi to popraskalo hned pri pasovani na auto. 4
10:57:51
09.06.2004
Baghira
-> Pepa Popelka: Já stříkal laminát stejně jako plast se základem na plasty...a zatím v poho. Jen počítej, že ti ten laminát stejně časem vibracema někde vypraská, takže pak přebandážovat praskliny a stříknout znova.
10:57:50
09.06.2004
Pepino RS
teda auta- uz par jich nastrikal, ale jak rikam bojim se toho laminatu, pac se to pri pasovani nechutne krouti ! a hlavne ty valecny RS barvy tebude na nastrikani taky nic jednoduchyho.4
10:55:10
09.06.2004
Pepino RS
-> Pepa Popelka: coz o to muj tata tsrikal auto tak mne to nastrika, jhen si neni jistej s tema laminatama, aby pak ta barva na nich nepopraskala.4
10:54:50
09.06.2004
Baghira
-> Pepa Popelka: Tak ho nastříkej na autě samotnej, ale důkladně si zakryj ostatní plochy.
10:53:26
09.06.2004
Pepino RS
-> Saky: jenze kdyz nastrikam laminatovej blatnik a pak ho budu pasovat na kastly tak to podle myho popraska, nebo to tak neni ? 4
10:52:57
09.06.2004
Baghira
Když jsem před týdnem stříkal plasty, tak na to že to byl kompr. za 3000,- a pistole asi za 3 kila, je výsledek obstojnej, takže mě lakýra už v životě neuvidí :-).
10:49:12
09.06.2004
Saky
chces-li to mit kvalitne tak podle me musis kazdej dil zvlast.. a vsechno poradne odstrojit. . takovy ty radoby lakyrnici co to nastrikaj ustrojeny s oknama se vsim jsou sice levnejsi, da to min prace ale podle me to nestoji za to..
10:47:59
09.06.2004
Baghira
Já osobně bych to stříkal každej díl zvlášť, protože se tomu můžeš věnovat delší dobu, udělat i záhyby a přitom se nestane, že by sis "stříknul do mokrýho".
10:45:03
09.06.2004
Pepino RS
budu prestrikavat auto a nevim jak to striknout, nekdo rika ze musim kazdej dil zvlast a nekdo rika ze to mam striknout v celku tak nevim. poradte ! 4
Extreme Tyres