Vnitrnosti favo ve S 120?????

prohledat
79 příspěvků (zobrazeno 51 až 79) od 05.12.2002 do 18.12.2002, založil/a
řadit dle data
14:50:23
10.12.2002
Dark.lort
Ja mam taky nachystanou vacici s eRa a vahadla,mam GLSovou hlavu,laew schanim lepsi 120.Protoze ta moje pomalu dosluhuje.Tak nevim asi se na to favo vyseru.Nevite nekdo jak se pozna GLS hlava?Ja co sem to meril,tak ji mam o pul centaku mensi nez klasickou 120kovou.Vahadla mam prisroubovany imbusema,zase klasika to nema.
14:50:04
10.12.2002
Dark.lort
Ja mam taky nachystanou vacici s eRa a vahadla,mam GLSovou hlavu,laew schanim lepsi 120.Protoze ta moje pomalu dosluhuje.Tak nevim asi se na to favo vyseru.Nevite nekdo jak se pozna GLS hlava?Ja co sem to meril,tak ji mam o pul centaku mensi nez klasickou 120kovou.Vahadla mam prisroubovany imbusema,zase klasika to nema.
14:49:13
10.12.2002
Vici
engi: lekra??:o)
14:41:25
10.12.2002
Engi
U-geen ma pravdu - nejdriv me zjezdili policajti za favo motor a mesic na to me nedal borec prednost v jizde :( proste podzim zacal opravdu perfektne :(. A jelikoz jsem z HK, kde se posledni dobou policajti zblaznili a delaj na silnicich akce jak svina, tak jsem rad ze tam mam zase 120ku (mno vona je po GO takze jede krasne).Staci,kdyz je drazdim pricnakem a podlozkama pod kolama :) (ty ted prez zimu pod plechacema nejsou videt,ale alu disky napovidaj uz tim ze lezou ven :)
jinak budu davat 5q , ostrejsi vacku + vahadla z eRka, necham snizit o fous kebuli a naroubuju na to vsechno LEKRa a koncim, udrzovacka, pijanko :)
14:25:43
10.12.2002
Luděk
Jo číslo motoru Ti ve velkým techničáku zbylo z předchozího století,ale jinak je neevidováno,takže bych tomu nevěnoval pražádnou pozornost.8kanálovou hlavu stejně na blok 105/120/130 nenapasuješ,páč jsou jinak rozmístěný štefty a i kdyby se to z čistě empirického hladiska povedlo,na první pohled bude motor vypadat v podstatě stejně jako 135/6,takže je celá debata stejně vo ničem!!! Pokud bys chtěl mít origo blok 120,tak jedině sehnat 8kanál na 120.
14:22:15
10.12.2002
U-Geen
Neumíš mazat? :-)
13:51:06
10.12.2002
Dark.lort
Sory ze to tam je trikrat,nejak me blbnul komp.diky
13:48:25
10.12.2002
Dark.lort
Borec s technicky rikal,ze i kdyz to splnis tak to pry nepujde prepsat.No tak nevim co na tom je pravdy.Podle me by to mohlo jit,ale musis splnit pozadavky a urcite to musi mit i eMkovej roschot.To:Max vymaz motoru to jo,ja ho mam a a muzu tam prehazovat motory od 100 po 120,vejs uz ne,a to vsechno bez prepisu.Ale stejne ve velkym technicaku mam cislo motoru zapsany.No cosi budem povidat dys ma clovek penize,nebo znami tak muze skoro vsechno.Jak by to jinak resily ti lidi co maj dost predelany auta,napr skoda 105 evo1,zelana.
13:48:07
10.12.2002
Dark.lort
Borec s technicky rikal,ze i kdyz to splnis tak to pry nepujde prepsat.No tak nevim co na tom je pravdy.Podle me by to mohlo jit,ale musis splnit pozadavky a urcite to musi mit i eMkovej roschot.To:Max vymaz motoru to jo,ja ho mam a a muzu tam prehazovat motory od 100 po 120,vejs uz ne,a to vsechno bez prepisu.Ale stejne ve velkym technicaku mam cislo motoru zapsany.No cosi budem povidat dys ma clovek penize,nebo znami tak muze skoro vsechno.Jak by to jinak resily ti lidi co maj dost predelany auta,napr skoda 105 evo1,zelana.
13:47:47
10.12.2002
Dark.lort
13:27:29
10.12.2002
Max
NO určitě to musí bejt v provedení M.Ale mě se zdá dost divný,že by od novýho roku nešel legálně přehodit motor.Když budeš všechno tohle splňovat,tak ti to musej povolit.....Podle mě je nejjednodušší vyřadit číslo motoru z evidence...ale když to šlo to teď,tak to nemůžou jen tak zakázat......
13:03:42
10.12.2002
Luděk
...takže tam foukneš úzkou vlečku z Gardovky a nikdo Ti nemůže nic říct?...to je divný,si myslím,že rozchod kol musí být taktéž v provedení M.
12:33:16
10.12.2002
Fén
Technicky možné nejčastější přestavby dle zákona 56/2001 Sb., § 73, odst. 2) s použitím motorů typů 742.130, 742.135, 742.136, 781.135, 781.136 do vozidel Š 105, Š 120, Š Garde za předpokladů:
- karoserie vozidla musí být v provedení M nebo Rapid
- použití brzdové soustavy z typu Š 130 nebo Rapid se čtyřpístkovými předními kotoučovými brzdami a vzadu s brzdovými válečky průměru 19 mm
- použití spojky průměru 190 mm s membránovou pružinou
- použití hřebenového řízení
- v předním čele musí být otvory pro chlazení brzd
- použití zadní nápravy s vlečenými rameny a pětistupňovou převodovkou
12:25:39
10.12.2002
Vici
treba by bylo zajimave, kdyz ma nekdo 120, ale je predelana na 130 a je tam motor z fava. pripripadne rane, jak by se na to tvarili policajti a pojistovna.... kamos to resil tak ze koupil za 3000 papiry a znacky ze 130 a udelal prestavbu kary, zmenu barvy a motoru - vymaz..........
10:53:32
10.12.2002
Luděk
Motor je už delší dobu legislativně pouze náhradní díl a pokud si číslo necháš včas zkušeně vyřadit z evidence,tak na Tebe nemůžou,nemůžou ani chtít vidět motor,v podstatě na otevírání kapot má pouze celní stráž v prostoru celnice,jinak soudní rozhodnutí.Pokud by ovšem vznikla nějaká dopravní nehoda vlivem vozidla jako po technické stránce (třeba slabé brzdy,nebo spátné jízdní vlastnosti),tak to už je jiná ...
07:14:35
10.12.2002
Dark.lort
Jiriku ty mas recht.Nevim ja bych melk strach stoho ze kdyz bych nahodou nekoho drbnul,a zacali list po aute,a prisli by na to ze tam je jinej motor.Kola se daji ukecat,narazniky si myslim taky,ale motor.To nevim,preci jy konstruovanej na vyssi rychlosti.Abych to pak nemusel cvakat ze sviho.Jeste kdyby to byl nejakej novej bourak,no asi by me zavreli,na to bych fakt nemel.Ty podminky myslis jako,co je potreba na tu zmenu motoru,legalne?&Necha l jsem si prepsat barvu a motor,a rouvnou udelat vimar cisla motoru.A polismen mi rikel,ze ted tam muzu dat od stovky po 120,130uz ne.Doporucuji,to je dobry,nemusi se kuli tomu furt nekde litat.
20:52:45
09.12.2002
U-Geen
Ty si Jiříku pěkně zmatenej, ten žďuchanec měl až dávno potom co dal zpátky 120ku, srab jeden. A tu tam dával pro to, že ho jednou zastavili a dali mu litra pokuty.
20:15:29
09.12.2002
Jirik
Neska jsem dostal mejlem podmínky které je nutno splnit pro tuto montáž přímo od MB.
Pro zájemce pošlu emajlem - PDF (Adobe Acrobat apod.), teda až se k temu dostanu.
Tak to vypadá že koupim jinej motor, ten dám do puca a pak ho namontím společně s novou spojkou, ale Fávo to asi nebude. Tak 120ka. Mam fakt bobky jako sviňa, ty kola bych možná eště nějak ukecal, ale endžín asi ztuha. Tuhle mě stavěli a chtěli vidět i outroby pod kapotou. Zevlové, nakonec mi to eště pochválili, ale nevím jestli by mě chválili i kdyby tam byl Fávo, pravděpodobně by mě ocenili nejmíň 1000 kč odměnou za mé snažení. A co kdybych na tu STK nikoho nesehnal ? Tu vlečku tam fak nechci dávat. Ty štvorpísty bych eště snes, i když mám nový brakes, ale kuchat záď ? Četli jste ten příspěvek u Engiho ? Měl malej žďuchanec a polismeni se mu po tom motoru z Fáva důkladně povozili (prej ho zjezdili jak sviňa), ohodnotili to 1000 kč a teď tam má zpátky motor 120. Tak si to nějak přeberte, ale je fakt, že teď už se mi do toho moc nechce.
Tohle stálo jenom 1000 + oprava, ale co kdyby to bylo něco horšího a pojišťovna nám to dala k ouhradě ? Navíc jiný kola sundáte, ale motor blbě. To tomu nebude moc svědčit, motór nejni cartridge aby se vyměňoval a opět nandaval. Nevim, nevim.... :o(
07:17:42
09.12.2002
Dark.lort
Ja jsem kecal s borcem na technycky,a ten mi rikal,ze legalne to ted uz nepujde,nepomuze ani vlecka,ani ctyr.pistkove brzdy.Chtel bych tam nejakej jinej motor,ale nechce se mi na kazdou technickou vyhazovat motor.A jednak nevim co by na to rikaly benga,kdyz by me zastavily.A ze bych zrovna mel na pokuty too se rict taky neda.A vlecka se mi tam taky nechce davat,jak rika Jirik
20:20:10
08.12.2002
Dan
Tak jest.
Ale tso se dá dělat ?
09:59:24
07.12.2002
Jirik
A to jako že origoš 136 jim nevadí a 136 Favorit jo ? Neni to postavený na palici ? :o/
09:58:37
07.12.2002
Jirik
Jenomže každej nechce překopávat zadek kvůli vlečce - což je moj případ. Dlouhej tunel, kaslík, nádrž atd. A že bych musel vyhazovat nový brzdy se mi taky nelíbí. A jak říká Dark.lort, nějaký roztržky s polismenama, fuj. A co kdyžbych nesehnal nikoho na tu STK ? Přeci se nenecham od legální vyhodit ?! Zatím jsem tady nečetl příspěvek že s tím někdo prošel legálně na STK a má tam ten motor zamontovanej dejme tomu půl roku a míň. Tedy z poslední doby.
20:43:30
06.12.2002
Dan
No hliníkovej vosmikanál na škodofku asi nepasuje, he he *
07:09:43
06.12.2002
Dark.lort
U nas to by jim to taky vadilo.Kecal jsem s borcem na tecnicky,a ten mi rikal,ze legalne motor od noveho roku nepujde prepsat.A hlava pasuje s fava na skodu,a co klikovka ta zustava skodovacka,a nebo favo?Kdybych vedel ze me to proleze technickou v pohode tak tam to favo nacpu,nechce se mi kazdy dva roky predelavat motor.Delal jste to nekdo?Rozsiruji skodu,a potrtebuji sehnet eMkovou poloosu i s nohavici,a ridici tycky.Nemate nekdo,muzou byt pouzite treba s vraku,ale dobry.Jeste bych potreboval zadni ramena na kyvdlovou napravu,nejake zanovni(ne moc jete).
23:13:30
05.12.2002
RadstaR
Bohuzel favo motory policajtum vadej (nekterejm). Teda alespon v Praze jo.
22:43:44
05.12.2002
Max
nejlíp dát tam celýo favorita....ne?
16:37:04
05.12.2002
vici
musi se pouzit valce+pisty+krouzky z fava (vrtani 75,5mm) a kvuli tomu ale prevrtat blok aby se tam ty valce vesly. plus je nutne pouzit ojnice z fava. otazka jak dlouho to vydrzi a co to bude stat (prevrtani bloku tak 1500 a musi to delat profik. to uz tam spis nacpat 130ku
16:34:21
05.12.2002
Jirik
A vadí vůbec cajtům ty motoři Favorit ve Škadu ?
15:10:01
05.12.2002
Dark.lort
Nazdarek lidicky.Potreboval bych poradit.Uvaziji o vimene motoru.A chtel jsem se zeptat co je potreba,a zda to jde.Jdou nacpat vnitrnosti s favorita do skody 120?Kuli policajtum a technicky.Ja si myslim ze ciste teroticky by to melo jit,nemusi se to moc upravovat?Predem moc diky
Extreme Tyres