Přísun vzduchu.

prohledat
11 příspěvků (zobrazeno 1 až 11) od 31.05.2004 do 03.06.2004, založil/a
řadit dle data
19:07:55
03.06.2004
TUNER
Chladič do motoru bez turba je nesmysl9 ...Spíš jsi si měl udělat nějaký potrubí od karburátoru a na konec dát nějakej univerzální filtr......To potrubí by sis natáhnul kam bys potřeboval (bok auta,zadní víko...atd..)...
18:26:15
03.06.2004
Tom
-> Palic: To je přece hovadina, teplota vzduchu nasávaného je stejná jaká prochází přes chladič. Takže buď jako u ledničky přes nějaké chl. médium a kompresor tu teplotu vzduchu snížíš ( ale víc výkonu sežereš než přidáš) nebo ten chladič za jízdy sprchovat vodou, to by možná ňákej stupeň ubralo.3
07:53:25
03.06.2004
Palic - zrušená registrace
-> Tom: nooo pokud pozenes vzduch do karbu pres tento chladic a na ten chladic udelas napor vzduch treba ventilatorem tak se nebojim toho ze by se to o nejakej ten stupen neochladilo............ nebo muze pouzit mrazici jednotku.......... 3 3 3
15:12:57
02.06.2004
Jirik - zrušená registrace
Ale ten by nemusel bejt špatnej, ten nasávací ventilátor pro přísun vzduchu k filtru. Použít třeba ventilátor podobný jako je na topení. Muselo by to bejt pro větrání mot. prostoru a přísun vzduchu vyloženě špatný, alespoň jako podpora ?
14:50:51
02.06.2004
Tom
-> Palic: To je blbost, turbomotory ho maj právě proto že tam se vzduch ohřívá od toho turba. Přivedenej studenej vzduch už víc neochladíš i kdybys tam měl chladičů několik.
10:42:56
02.06.2004
Palic - zrušená registrace
a co pouzit chladic vzduchu z nejakych novjejsich aut, ktere maji turbo a mezistupnovy chladic vzduchu??? vzduch k nemu pak brat pres mrisku v levym boku (musela by se vyrobit).........
23:46:45
01.06.2004
panmistr
Zdravím všechny příznivce drobného tuningu. Minulý prázdniny jsem taky laboroval s přívodem studeného vzduchu do karbecu na mým éRU-udělal jsem z lepenkove krabice takový ELKO ve kterým bÿl větrák z OPLA. Nasávaní jsem přivedl z bocní mřízky-vyhodil jsem větrák topení. Zapínaní větráku bylo v kabině. Mělo to perfektní zvuk, to byl pocit, už kvůli němu to stojí za to zkusit. A výsledky:motor se dal lépe vytáčet v nižších rychlostech. Při vyšších rochlostech jsem nezaznamenal rozdíl, zřejmě to chtělo víc nakrmit benzínem, směs byla asi chudá. MAturitu mám za sebou takže to letos zase vyzkouším a poreferuji o výsledku. Problém je že se nechci zbavit větráku topení i když nevětrá.
22:50:40
01.06.2004
Tom
A co to tam honit ventilátorem, něco jako ten Power buster nebo jak se to píše. ten ventilátor se dá pořídit za 500Kč. Když se to napojí do filtrboxu kde bude pár direk aby nevznikal přetlak tak si to vezme jen co potřebuje.
22:38:14
01.06.2004
Honza "Bobr"
Jo jo jo, jeden kamarád s tim laboroval asi 1/2 roku a pak toho nechal. Pak střelil zadek a když měnil levej lem, tak vymyslel jakousi skutečně fungující žebrovanou kapsu do míst víčka nádrže, ale vlevo. Jako vopravdu to funguje, ale je to pracný jak něco a potom musíš vymyslet něco s tou expanzkou vody a . . . vůbec. Ale podle jeho sukjektivního dojmu to líp jede. Vlastně otočil původní nasávání, prodloužil a dal konus. Finito. Ale pak je tam vlevo málo místa.
15:36:28
31.05.2004
martin m - zrušená registrace
no popravdě,-nad tím jsem taky uvažoval(mám polypropylenový ITG),-a jediná možnost,-je asi takový typ filtru umístit do vany(tím myslím takový plechový(hliníkový),-lavo r,-a zvrchu kapoty udělat po směru obtékání průduch.Podobným systémem bylo toto řešeno u A-čkového favorita.Nějaké šlauchy,-trubky,-či jiné bazmeky,vedoucí k hrdlu karburátoru,-bez děr v kapotě podle mě nemají smysl,-protože nad 100 km/h,-se v nich bude tvořit spíš podtlak,-vzduch proudící kolem karoserie bude působit jako médium ve vývěvě,-takže toto si myslím cenu nemá.Nakonec,-ono bude asi lepší to nechat tak,-protože přínos celé té"práce",-řezá ní,-a vymýšlení přítoků pro studený vzduch,-ve finále nepřinese na výkonu skoro nic,-a nebo spíš přesněji nic.Stojí to pak za to,-se tím vůbec otravovat,-ja myslím že ani ne.Kdyby to bylo do 8-mi válce na závody;o),-neřeknu,-ale na mírně polechtaný škodovácký motor,-je to zbytečné.
14:20:45
31.05.2004
Jirik - zrušená registrace
Máte už někdo vykoumané, jak na co nejlepší přísun vzduchu k otevřenému filtru ? (Karburátorové K&N apod.)
Mě napadají všelijaké svody z wrapovaných hadic, ale stejně se mi zdá že to nebude dostatečné. Nedostatečné jsou podle mě i různé lapače na zadní dolů skloněné kapotě.
Nebo takhle, napadá vás něco šikovného aby se nemuselo potom znova lakovat ?
Nevím ani zda by díky tvaru zadních blatníků bylo k něčemu dobré žebrování a tak. Teď už bych třeba koupil namísto bobáku K&N přímo na karbec konus, narouboval bych ho na leštěnou duralovou trubici a vstrčil ten filtr přímo do vybrání v nasávači který bych umístil někam šikovně doprostřed nebo na stranu kapoty. Tam by lapal vzduch nejlépe, ono sání se škodováckým tubusem je taky dost dlouhé.
Ale co teď ? Když už mám rok a půl karbecák a 2300,- v p**i ? Ještě zkusím vykoumat jinou verzi nasávání, ale nechci ničím narušovat linii hladké kapoty.. 36
Extreme Tyres