skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Jak se vyměňuje vačka ?
prohledat
2 příspěvků (zobrazeno 1 až 2) od 18.05.2004 do 18.05.2004, založil/a
15:12:01
18.05.2004
18.05.2004

Saky
musis povolit jeste zdvihatka pak kdyz protocis vackou zdvihatka vylezou a uz nezalezou-) a muzes ji vyndat.. Vacka jako takova se tam dat blbe neda-) jediny na co je si potreba dat pozor je casovani vacky a to se provadi zakladni na 12cepu rozvodaku.. jestli se vacka casuje i jinak tzn jinym klinkem, jak nastavit vule a jestli podlozit ci nepodlozit pruziny a jak to ti musi rict ten co navrhoval vacku, ale urcite mas nejakou kopii neznameho puvodu tak se k ni nic vic nedozvis..
15:04:17
18.05.2004
18.05.2004

Kankunen - zrušená registrace
Jak se vyměňuje vačka na motoru 120 ?
Můžete mi poradit nějakej postup ?
Sundám vanu, prsa motoru, rozvodový kola a pak už půjde ta vačka vytáhnout a nebo musím ještě povolit zdvihátka ?
Dá se tam dát ta vačka blbě a nebo má nějaký drážky. U Lady se časovala pootáčením, u škody je jedna pevná pozice ? Předem díky za tipy a rady.
Jinak ještě bych se chtěl zeptat, co udělá ta vačka s motorem 120 ?
Mám tam sání K&N, příčný výfuk podle originál plánů, sníženou hlavu.
Ta vačka je 265/265, měl bych udělat ještě něco dalšího ? Co ventilové pružiny, odlehčení setrváku apod ? Ale moc se mi nechce úplně rozebírat motor a nechávat to pak vyvažovat. Ještě jednou díky za rady a tipy.
Můžete mi poradit nějakej postup ?
Sundám vanu, prsa motoru, rozvodový kola a pak už půjde ta vačka vytáhnout a nebo musím ještě povolit zdvihátka ?
Dá se tam dát ta vačka blbě a nebo má nějaký drážky. U Lady se časovala pootáčením, u škody je jedna pevná pozice ? Předem díky za tipy a rady.
Jinak ještě bych se chtěl zeptat, co udělá ta vačka s motorem 120 ?
Mám tam sání K&N, příčný výfuk podle originál plánů, sníženou hlavu.
Ta vačka je 265/265, měl bych udělat ještě něco dalšího ? Co ventilové pružiny, odlehčení setrváku apod ? Ale moc se mi nechce úplně rozebírat motor a nechávat to pak vyvažovat. Ještě jednou díky za rady a tipy.