skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
STK
prohledat
11 příspěvků (zobrazeno 1 až 11) od 12.05.2004 do 30.05.2004, založil/a
09:06:48
30.05.2004
30.05.2004

Zero
Tak ja jedu na stkcko umil jsem to pripravil vypada docel dobre tak snad projde.
07:01:16
17.05.2004
17.05.2004

Jirik - zrušená registrace
Vždyť se to tady už psalo ?!? 

20:03:08
15.05.2004
15.05.2004

Zero
Mnelo byse neco pred STKckem udelat?
Kdyz je skodovka v pomnerne dobrym stavu.
Treba jit na serizeny svetel atd?
jeden znamy my rikal at pred stk nemeju motor a necham to od voleje ze to je lepsi neni videt rez a tak?
je to dobry predem umejt nebo ne?
Kdyz je skodovka v pomnerne dobrym stavu.
Treba jit na serizeny svetel atd?
jeden znamy my rikal at pred stk nemeju motor a necham to od voleje ze to je lepsi neni videt rez a tak?
je to dobry predem umejt nebo ne?
14:45:37
15.05.2004
15.05.2004

Gryzly
V Šumperku jsou kurvy, tam jim vadí kde jaká seriová blbost. V bruntále jsem prošel aj sjedním favoritem kterej měl jeden disk ze žigula a nefungoval hydro pohon na sklon světel
00:58:49
13.05.2004
13.05.2004

Strnadek
->Petr Abrahámek: Projdeš i s fólií (jestli si někde myslej že mi to jinde neprojde, tak je to jejich problém... prostě jsem stálej zákazník a pokud mi to nedaj, neni problém to dohodnout jinde - pak tam budu jezdit furt) Fólie kvůli nim sundavat nebudu...

21:37:31
12.05.2004
12.05.2004

Boss
No,už tady bylo všechno důležitý popsaný..Snad by to taky mohlo být i umytý..:))Pokud je vidět že se o to člověk stará,tak nějakou blbost i přehlídnou..Taky není na škodu přijet někdy ke konci provozní doby..To už se těší dom a taky to tak už nežerou..:o)Ale taky záleží na koho člověk narazí..Se starejma dědkama moc dobrou zkušenost nemám..Ale teď sem byl na technické onehdá(ne teda se škodovkou) a v pohodě..folie na zadních bočních oknech jim nevadily,že by kontrolovali pásy nebo sedadla nebo podobně,to ani náhodou..Ani ťukance na předním skle od kamínku si nevšim..měl sem to teda přelepený malinkou nálepkou..:o)Prostě spodek,brzdy,světla..a jenom se mrkl do lékárničky..A nazdar..:o)
19:28:20
12.05.2004
12.05.2004

Jirik - zrušená registrace
Pro příklad, já jsem prošel s:
- 4oko z Fiata na eMkové škodovce, parkovačky v blinkrech, zamračená kapota (zakrývá mírně přídavná dálková), rychlouzávěry na kapotě. (kontrolujou seřízení světel, příp. ho dostaví)
- zavařené zadní kliky
- kontrolujou i pásy a stav jejich brzd
- nevadil nerez laďák Burgess (kraválissimo
), nevadil jim ani nestandartní K&N (i to posuzujou jako zásah), kontrolujou typ a číslo motoru, výfuk a jiné části výfuku nesmí přesahovat vnější obrys vozidla.
- nevadily jim zadní světla Opel (dokonce jsem dostal pochvalu za to že to svítí jak má, sám poznal z čeho jsou - takže je ničim neoblbneš a výmysly a balamutění nejsou na místě).
- nízké pružiny (objevily se v poznámce - zásah do konstrukce, mělo by být uvedeno v OTP)
- přezul jsem akorát z 15" na 13".
- musí to dobře a souměrně brzdit, bacha na největší bolístku škodovek - ruční brzdu (pro jistotu ji zkontroluj)
- kontrolujou vůle v ložiskách, svislákách, řízení (mají na to takové špecielní třesoucí se
desky na který se najede kolama, šlápne se na brzdu a technik si pak vleze pod vůz).
- kontrolujou stav manžet na hřebenu a zda není orezlé upevnění ke karoserii
- celkově kontrolujou stav skeletu
- kontrolujou VIN a typový štítek.
To je zhruba tak všechno, v podstatě se není čeho bát, páč jak říká Saky, nač lepit na kár hafo plastů a mít ho technicky v dezolátním stavu - to přeci nemáme, ne ?
- 4oko z Fiata na eMkové škodovce, parkovačky v blinkrech, zamračená kapota (zakrývá mírně přídavná dálková), rychlouzávěry na kapotě. (kontrolujou seřízení světel, příp. ho dostaví)
- zavařené zadní kliky
- kontrolujou i pásy a stav jejich brzd
- nevadil nerez laďák Burgess (kraválissimo

- nevadily jim zadní světla Opel (dokonce jsem dostal pochvalu za to že to svítí jak má, sám poznal z čeho jsou - takže je ničim neoblbneš a výmysly a balamutění nejsou na místě).
- nízké pružiny (objevily se v poznámce - zásah do konstrukce, mělo by být uvedeno v OTP)
- přezul jsem akorát z 15" na 13".
- musí to dobře a souměrně brzdit, bacha na největší bolístku škodovek - ruční brzdu (pro jistotu ji zkontroluj)
- kontrolujou vůle v ložiskách, svislákách, řízení (mají na to takové špecielní třesoucí se
desky na který se najede kolama, šlápne se na brzdu a technik si pak vleze pod vůz).
- kontrolujou stav manžet na hřebenu a zda není orezlé upevnění ke karoserii
- celkově kontrolujou stav skeletu
- kontrolujou VIN a typový štítek.
To je zhruba tak všechno, v podstatě se není čeho bát, páč jak říká Saky, nač lepit na kár hafo plastů a mít ho technicky v dezolátním stavu - to přeci nemáme, ne ?
18:33:32
12.05.2004
12.05.2004

Martin
Tak musejí být v pohodě : brzdy, svislé čepy, kuláky, nesmí být moc velká vůle v řízení, nesmějí být díry v kasli, musejí svítit všechny světla, přední musejí být seštelované a určitě ještě další věci.
Hlavní jsou ty brzdy a vůle v nápravách. Pokud budeš mít tohle v pohodě, tak většinou to projde byť se záznamem do protokolu. No a samozřejmě žádné nepovolené úpravy :-))
Hlavní jsou ty brzdy a vůle v nápravách. Pokud budeš mít tohle v pohodě, tak většinou to projde byť se záznamem do protokolu. No a samozřejmě žádné nepovolené úpravy :-))
18:16:49
12.05.2004
12.05.2004

Petr Abrahámek
No tak ja tam prijel s urezanejma perama, ladakem upravenym motorem, ale to neni videt ;) a foliou a musel sem sundat akorat tu foliu :)..

18:01:21
12.05.2004
12.05.2004

Saky
no radsi ji nechat doma-)
17:51:31
12.05.2004
12.05.2004

Zero
Naco si dat pozor jak pripravit skoédovku na STK?