Bude zima bude mráz....

prohledat
4 příspěvků (zobrazeno 1 až 4) od 20.11.2002 do 21.11.2002, založil/a
řadit dle data
10:51:24
21.11.2002
Peter
Takisto po skusenostiach s minulou zimou som ich osetril tak, ze som ich vypral v petroleji (naftu som nezohnal). Ale pozor, treba ich vyprat. Mne ich "prala" ina osoba, a ked som zistil (bohuzial az po zamontovani), ze prvy bol len hladkany steteckom macanym v petroleji, tak ma islo rozhodit. Z tych zamkov vyliezlo asi 5mm usadenin na dne pollitrovky od riedidla. Potom som to namazal (aj ked mi bolo odporucane nechat ich suche) silikonovou pastou na mazanie vodovodov.
A este taku drobnost. Urcite ste si vsimli ze ramiky okien su do dveri zasadene tak, ze voda po nich stekajuca tecie rovno do zamkov a splavuje tam vsetok prach. Preto som tuto dieru zalepil a prelakoval. Zatial sice primrzlo len raz ale nemal som ziaden problem. Len tesnenie trosku praskalo ked som otvaral dvere. A to som ho poctivo v lete namazal glycerinom az mi z neho vyplavilo sadze.
22:15:56
20.11.2002
Bob
Já to stříkám silikonovým sprejem a to tak že důkladně pak je vod toho pokoj a ještě chce namazat těsnění glicerínem (nejlépe nitro pak když nejde votevřít tak stačí ustoupit stranou a kopnout do dveří a v tu ránu máte votevříno :-))
15:06:07
20.11.2002
Honza
...tak já jsem neměl problém se do auta dostat, ale - jak píšeš - někdy se mi nepodařilo zavřít dveře... :-(

Než se zima zeptá... tak prostříkám všechny mechanismy WDčkem a potom jenom občas prostříkám odmrazovačem vnější mechanismus zámku dveří. Taky ošetřuju gumy u dveří a kufru.
14:55:14
20.11.2002
cpu286
Ahoj všem.
Mám dotaz - Jak a čím ošetřit mechanismus zámku dveří proti zamrznutí ????

Po strastipných zážitčích z loňské zimy se chci na tuto dobře připravit.
Minulý týden ráno (mrzlo) jsem se opět nemohl dostat do auta. Zámek je v pohodě, klíček tam jde , jde s ním i pootáčet, ale je zamrzlý zbytek toho mechanismu ve dveřích, nedokážu s klíčkem otočit tak silně abych zvedl zamačknutý čudlík.
Po úspěšném otevření (5 minut bušení a kvedlání s klíčkem) zase dveře nejdou zavřít - bum a nic, Nezacvakává zámek - musel jsem oddělat desku "čalounění", vystříkat to rozmrazovačem a pokvedlat tam rukou - pak to šlo zavřít v pohodě.

Existuje nějaký přípravek, kterým to mám namazat , ošetřit.. aby se tohle nestávalo? Je důležité mít neporušenou igelitovou fólii pod deskou čalounění dveří? ( furt tam lezu - je už našrot.)
Dík čau
CPU 286
Svišť 105M

Extreme Tyres