-> Alan: Presne, to vpravo dole som mal na motore a cez cap, na ktorom bola navarena packa rucneho cerpania bez problemov dokazalo vytiect pri vyssich otackach alebo preplneni olejom az na hornu rysku aj pol litra za 10km. Vymenil som ho za to hore vlavo, z vrakaca z jedneho priserne zasrateho favo motora, ktory umrel na "previdelnu" udrzbu :). Toto cerpadlo uz nema kade tiect aj ked ma pod membranou dve pretlakove otvory, ale priestor pod membranou je od priestoru, ktory zdiela s blokom motora tesne oddeleny a to az tak, ze ak tie otvory upchate, tak cerpadlo znefunkcnite.
Skusal som s nim aj jazdi tna benzin (inac mam lpg) a je to to iste ako predtym akurat ma skutocne vyssi tlak, lebo dokazal po prepnuti skor naplnit karburator nez to stare.
Akurat ma sirsi natrubok na vstupe, takze sa nan velmi blbo davala 6mm hadicka a trochu praskla. Aky ma teda vlasten favo priemer hadicky medzi nadrzou a tymto cerpadlom? No a odporucam este pouzit aj nejaky benzinovy filter. Ja som ho dal za aby k nemu bol lepsi pristup, aj ked mozno by bolo lepsie mat ho pred cerpadlom kvoli bezpecnosti.
Inac aj to moje svieti novotou po vycisteni v petroleji, akurat ten zelezny kruzok bol uz hrdzavy a tak som ho obrusil a natrel.
skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Čerpadlo+zapalování
prohledat
9 příspěvků (zobrazeno 1 až 9) od 24.04.2004 do 27.04.2004, založil/a
15:21:49
27.04.2004
27.04.2004

PeterP136
10:19:55
27.04.2004
27.04.2004

Tomáš
Tak to čerpadlo je to na tom obrázku nahoře. Nevíte o něm něco podrobněji.
21:04:25
26.04.2004
26.04.2004

Alan
je to tohle?mám na mysli to kulatý
19:55:31
26.04.2004
26.04.2004

PeterP136
-> Gryzly: To novsie cerpadlo na fava je fakt nerozoberatelne. Aj ked ked sa to tak vezme, tak vsetky veci su rozoberatelne :), akurat niektore len raz :))). Vrsok a spodok je spojeny takym kruzkom zalisovanym do obla, takze tam niet co rozskrutkovat. Hlavne je ze toto cerpadlo konecne vobec netecie :).
-> Tomáš: Ak ma ta cievka odpor primaru asi 0,6ohmu (dufam ze som to nepoplietol), tak je to na favo. V takom pirpade by si ju na kontaktnom zapalku zmenil na asfaltovo-olejovy granat :).
Klasicka na kontakty mala myslim 2 + nieco na predradnom odpore pripadne viac,tak aby cez nu tiekol prud max 3,5A pri 14V.
Pred jej zapojenim by som ju premeral tak ci tak, ale G by mohlo ist k zemi cize do el zapalka a B+ na povodne napajanie inducky.
-> Tomáš: Ak ma ta cievka odpor primaru asi 0,6ohmu (dufam ze som to nepoplietol), tak je to na favo. V takom pirpade by si ju na kontaktnom zapalku zmenil na asfaltovo-olejovy granat :).
Klasicka na kontakty mala myslim 2 + nieco na predradnom odpore pripadne viac,tak aby cez nu tiekol prud max 3,5A pri 14V.
Pred jej zapojenim by som ju premeral tak ci tak, ale G by mohlo ist k zemi cize do el zapalka a B+ na povodne napajanie inducky.
08:26:04
25.04.2004
25.04.2004

Tomáš
To čerpadlo musí být nový, ještě se celý leskne novotou. Je od klasických škodováckých rozdílný, ale trochu se podobá tomu favoriťáckýmu JIKOV SH, montovanýmu od 92 roku. Ta cívka má spojený vstup G,1 a +B,16 a samozřejmě uprostřed výstup do rozdělovače. Ta ETZ je ještě plechová a nazývají ho elektronický spínač, je od PALu a jsou na něm vstupy 15,G,31,1.
23:38:41
24.04.2004
24.04.2004

Zero
To klasicky skodovacky musi myt nejaky napajeny?
nebo pracuje jen na mech pohon?
nebo pracuje jen na mech pohon?
08:47:00
24.04.2004
24.04.2004

Alan
-> Tomáš: A vypadalo to čerpadlo že je nový?jestli jo tak to ted prodávaj vypadá uplně jinak než to klasický škodovácky a je takový kulatý a drahý jak prase.Jo a to zapalování neni to takový menší černy?to se prodává tedkon taky nový jiný
06:28:09
24.04.2004
24.04.2004

Gryzly
Víš jak vypadá benzinový čerpadlo na novějších favoritech? to právě nemá tu páčku, ale nevím jestli je nerozebíratelný.
Cívka má jako čtyry dráty a ještě výstup na rozdělovač? Divný ne?
Cívka má jako čtyry dráty a ještě výstup na rozdělovač? Divný ne?
00:09:50
24.04.2004
24.04.2004

Tomáš
Zdar lidi,mám dotaz ohledně benzínového čerpadla. Nedávno se mi dostalo do ruky čerpadlo s názvem AUTO 2000 SHZ nebo tak nějak podobně. Vůbec nemá páčku na ruční čerpání, je nerozebiratelný a je takový mohutnější. Měl to chlápek narvaný ve škůdce, která měla i plyn. Neznáte ho někdo!Pak tam ještě měl narvanou ETZ z fáčka, ale měl tam cívku made in Poland(výstupy G,+B,1,16). Já tuhle cívku mám na 120. Je možný tam dát tuhle cívku, když chci mít zapalování z Fa?