dřívější otvírání druhého stupně

prohledat
11 příspěvků (zobrazeno 1 až 11) od 15.11.2002 do 23.11.2002, založil/a
řadit dle data
21:37:23
23.11.2002
JEIT
Mně to nikdo nevymluví, ale jezdí mi to líp:-)) Ale taky to teda papá, když se spěchá...
20:14:59
23.11.2002
PJ
2Bob: Tak to je jina, ale pokud na to pohlizim jako na upravu, kter ma vest ke zvyseni vykonu, tak plati co jsem napsal...
23:09:05
22.11.2002
Bob
2 Pj
Jestlis neskoušel tak nekritizuj jo :-))
Dělal sem to proto že to pako co to mělo předemnou jezdilo asi tak vopatrně že se 2 kapka zasrala tak že prostě 2 stupeň nevotvíral a když se mu uráčilo konečně votevřít tak zůstal vyset a já jak č.. muselk do kufru jit to schodit
když ani kompletní vyčištění a rozebrání nepomohlo tak sem se rozhod že to udělám mechanicky.
Je to řešený tak že jezdím takřka pořád na 1 stupeň a jenom když sešlápnu plyn až na podlahu tak se 2 klapka plně votevře( začíná se votvírat asi 2 cm před došlápnutím) a že zabere tak je to docela znát - v kopci kde sem na 4 a plnej korek spomaloval teďka zrychluju
22:31:53
22.11.2002
PJ
Bobovo reseni jsem zatim nezkoumal (i kdyz navod jsem cetl :-)), ale predem ho povazuji za zbytecne slozite. Na vyzkouseni, ze to nema valny vyznam, stafi proste rozebrat to ufo ovladajici druhy stupen, proste z nej vyndat pruzinu a zase ho dat nazpatek. V tu chvili se druhy stupen bude spoustet prakticky za vsech otacek pri jeho mechanickem odblokovani (otevreni prvni klapky asi na 40 stupnu?). Rozdil se prilis neda poznat, jedine pri rozjezdu je citelne znat kopnuti hned po seslapnuti plynu a pokud to osolite jeste pred vyslapnutim spojky, tak to ma celkem solidni vuli hrabat, na mokru tuplem (135). Jinak za jizdy je rozdil uz z podstaty neznatelny, pokud chcete dostat z auta maximum, tak kazdy rychlostni stupen stejne vytacite, mate plny plyn a drruhy stupen je tak jako tak stale porad otevren. Spotreba vzroste umerne k efektu, tedy minimalne.

Neni to k nicemu, osobne jsem to jen vyzkousel a zase to vratil do puvodniho stavu. Pri rozjezdu ma clovek tendenci hrabat porad a to poloosam nedela dobre, navic se obcas z vyfuku vyvali kvanta nespaleneho benzinu, protoci se spojka... proste auto na to neni moc delane, alespon ne to moje. Za jizdy je to totez, pokud chcete treba v 90 predjet, tak nejlepsi to je tak jako tak na trojku, kde tahle uprava nehraje roli a ackoli to jinak na ctyrku asi jede o trochu lepe, tak to na trojku stejne nema a obcas motor taje nestaci vsechen benzin spalit.

Tuhle upravu nedoporucuji, radeji si pohrajte s tryskami a vzdusniky, ja si s tim hral pomerne dlouho a da se dosahnout lepsiho vykonu pri zachovani vyvazeneho chovani motoru, coz se o tehle uprave rozhodne rict neda...
23:21:34
18.11.2002
flico
a co na to spotreba?
22:22:17
18.11.2002
Dan
Snažil ses, Bobíku, snažil, ale pochopit to nejde....a to sem se taky snažil :o)
Ale vobrázky to řeší :o)

Jinak celkem pjekný zátiší s tim vercajkem, k dokonalý iluzi a pohodě chybí jen kladivo :o)
22:19:33
18.11.2002
Bob
Já to tušil už výckrát nebudu psát zhulenej návody:-))
ale sou tam fotky
tak to srovnejte z fotkama:-))
22:13:32
18.11.2002
Boss - zrušená registrace
Kruci z toho popisu jsem toho moc nepochopil..Asi by bylo lepší mít ten karburátor před sebou že?:o))Až si to udělám,tak doufám že mi při té prudké a brutální akceleraci něco z auta neupadne..:o)))
21:54:48
18.11.2002
Bob
Teďka vo vejkendu sem udělal mechanický votvírání 2 klapky je to hůplně jednoduchý popíšu v pár bodech:-))
Vyhodíš pryč tu sračku na podtlak
tu tyčku vod klapky 2 stupně vodřízneš
dá vodstraíš takovou tu rolničku na klapce 2 stupně a místo ní tam dáš 3 šroubek 3matičky vetší podložku a dotáhneš to další matičkou
pak je potřeba provrtat tu páčku co se vopíral vo tu rolničku pod místem kde je teďka ten šroubek
fajn to by bylo s úpravama všechno a teďka montáž
do tý díry cos vyvrtal dáš pružinku vobouma koncema a převlíkneš přez ten šroubek cos přidělal na 2 stupeň
je lepší vyměnit tu pružinku co přitlačuje tu páčku ktý bejvalí rolničce za trošku silnější
a to je vše přátelé :-))
1 stupeň se sám votvírá asi vo 50° a pak se společně sní rychle votevře 2 stupeň
takže při sešlápnutým pedálu k podlaze sou votevřený vobje klapky naplno
motor de daleko lepši do votáček a perfektně táhne

jináč mám pár fotek aby to co sem napsal bylo k pochopení
mojeauto.webpark.cz/1.jpg
mojeauto.webpark.cz/2.jpg
mojeauto.webpark.cz/3.jpg
18:20:17
18.11.2002
JohnyJ
to to nikdo neví nebo je to tak tajný a nikdo to nechce prozradit?:-)
18:30:03
15.11.2002
JohnyJ
jak zajistim,aby se mi otevíral druhej stupeň stereo s prvním?nebo aspoň třeba při 2000ot/min.Tuneman to tak má udělaný a psal,že to je super a kámoš to chce taky dělat,jenže nevíme jak.a přehazovat pružiny se nám nechce(prý by se nezavíral).dík za odpověď.
Extreme Tyres