hladina brzdovky

prohledat
17 příspěvků (zobrazeno 1 až 17) od 13.11.2002 do 19.11.2002, založil/a
řadit dle data
09:07:55
19.11.2002
Luděk
Kup si nový gumičky,alespoň 400 šmirgl a modli se,ale když to teče,tak Ti moc šancí nedávám,ale zkusit to můžeš.
18:16:15
18.11.2002
JohnyJ
to bob:už ho nepotřebuju.zjistil jsem,že mi chčije spojkovým pedálem.a já se divil proč je louže jen pod spojkou,když jsem řídil v mokrejch botách:-))akorát doufám,že bude stačit to přetěsnit a ne nový spojkový válec.
PS:náchod vim kde je.máme tam chatu asi 50 km od něj.
20:51:39
17.11.2002
Bob
HA HA Proč sou všechni lidi z prahy tak to máš smůlu sem vod náchoda (hestli nevýš kde ta prdel světa je tak se koukni na hranice s polskem:-)))
ináč si pro něj můžeš klidně zajet vochotně pučim :-))
13:05:24
17.11.2002
JohnyJ
to bob:Praha 13.klidně bych si pro něj i dojel.jestli jseš odněkad z Prahy-západ.dyžtak zavolej na 608 981 676 a domluvíme se.dík.

to all:a nevíte ještě čím by mohlo být,když jsem naložený,tak to skoro nebrzdí.je to špatně nebo to škunery dělají?
18:53:53
16.11.2002
Bob
2 JJ Stahovak bych ti moch treba i pucit vodkad ses?
18:37:03
15.11.2002
JohnyJ
to lukas:to radsi budu shánět ten stahovák než dávat 500.jsem tutiž chudej jak kostelní myš:-)))
10:08:52
14.11.2002
lukas
jo a cenu v servisu bych tipoval suma sumarum tak na 500 (je to prace tak na pul hodiny max hodinu - podle odvzdusnovani brzd) - aby ses zas zbytecne nesral s tim shanet nekde stahovak a tak podobne.
10:03:34
14.11.2002
lukas
prase stoji okolo 250 korun - jestli jses z prahy tak bych ti ho prodal za 150 jestli chces - zbylo mi po skodovce - fungl novy.

komora druhyho stupne je zavisla na podtlaku takze musis tomu podtlaku pomoct - delalo se to prave odebranim pruziny a pridanim proti - kdysi jsem to delal ale ted ti to takhle uz presne nepopisu musel bych to zas videt jak to na tom karbecu presne je. Je to popsany v knizce od Plska. Nicmene podle osobnich zkusenosti to ma hlavne vyznam ani ne tak na akceleraci (to se ti otvira stejnak) tak hlavne na spotrebu :-)))
09:56:06
14.11.2002
Johny
řadit jde v poho a brzdí jak sviň.až na to levý zadní teda,to si ani neškrtne a škuner táhne doprava.viděl bych to na špatný prasátko.kolik tak stojí?ps:jak zařídím,aby se mi otevírala dřív komora druhého stupně?
09:15:35
14.11.2002
lukas
Johny - se spojkou jak rek weeky krom toho na pracovnim valecku to prakticky nepoznas protoze to kape v mistech kde ma stejne kazdej skodovkar kapicky z prevodovky - ale to bys mel casem zas problemy ze bys nemoh spojku vypnout takze to to asi nebude - jinak prasatko je sice pod bubnem, ale ten neni "vodotesnej" takze brzdovka prolina samozrejme skrz.

Je pravda ze to nemusi tect zas az tolik - ale pochopil jsem jak si psal ze se ztraci (docela solidne) ze by to melo byt videt - me kdyz chcaly prasatka jeste na 120-ce - tak obe - v rozmezi jednoho roku odesly tak ze sem si myslel ze prolina prevodovka kolik toho vyteklo. Myslim ze kdyz sundas aspon kolo a podivas se na buben jestli je vlhkej nebo ne ze poznas o ktery kolo jde - abys to nemusel zbytecne stahovat.

Doporucuju teda nechat vytect inkriminovanou cast nadrzky (nedolejvej to) a uvidis odkud to chcije - pak muzes vyloucit 2/3 moznosti uniku a zacit se starat. Ale jestli ti to auto tak nejak normal brzdi ze se s tim da jezdit a jde ti radit tak to bude na 99% chcat nekde na zadku.

09:12:31
14.11.2002
Luděk
Anebo pomocný vypínací váleček vzadu slzí a stéká to po stěně převodovky a Ty to můžeš považovat za klasický olej.Jinak všechno se pozná,když si lízneš,voda je bez chuti,fridex sladký a brzdovka hořká (chuť dámského přirození nekomentuji (pro D.S.B.J. atd.)),jo a volej je mastnej,motorák přepálenej a převoďák čirej.Pokud Ti ovšem prokazatelně nebrzdí zadní kolo,hledej závadu zde (doporučuji mít už v ruce nový brzdový váleček,někdy sice pomůže vyměnit gumičky,ale dá to víc práce -* lapování atd. a nemusí se to povést i když je to levnější).Stahovák potřebuješ,pokud máš klasiku 4D (kyvadlovou nápravu 105/120 L,LS,GL,GLS),bez něj nic neuděláš.
09:01:09
14.11.2002
wekky
JohnyJ: spojkou to může utíkat úplně stejně jako brzdama, nádržka je společná!
Nemusí to být na první pohled vidět, z hlavního válce to totiž kape přes pedál dovnitř a vsakuje se do koberce (a ten toho dokáže nacucat hodně) a pracovní válec na tělese převodovky bývá někdy tak zasraný, že si myslíš, že je trochu od oleje, ale může to být i brzdovka.
08:32:59
14.11.2002
JohnyJ
to lukas:nemizí zas nějak extrémě.tak půl nádržky na 50km.jak může být zasraný kolo,když je prasátko schovaný pod bubnem?a hlavně nechápu,jak to může utíkat spojkou,to mi taky nějak vysvětlete.dík.
08:02:03
14.11.2002
Jirka K.
To lukas:
nemusí to být vidět. V létě jsem měl stejnej problém.
14:58:23
13.11.2002
lukas
zkus nedolejt brzdovku - v nadrzce pak snadno poznas kudy ti to chcije (predek, zadek, spojka). Ale kdyby ti to chcalo pres prasatko tak bys mel obechcanej buben a kolo ze by sis toho snad musel proboha vsimnout.

Jinak s tema stahovakama to je jak pise wekky z vlecky se jenom sklepavaj a drzej pojistnym sroubkem a pak steftama - kdyz dotahnes kola na kyvce je treba povolit korunku a stahovakem sundat.
11:52:12
13.11.2002
wekky
Brzdovka může utíkat i přes spojku!
Stahovák nepotřebuješ na Rapid, Garde, 120LX a 130-136 (tj. vše s vlečkou), na všechny ostatní jo.
Když nebrzdí, tak tam bude jistě chyba.
11:42:06
13.11.2002
JohnyJ
škodovkáři potřebuju radu.někam se mi ztrácí brzdovka(docela solidně),ale auto flekuje hned,to je mi divný.hodice jsou suchý,připojení k bubnům a kotoučům taky.akorát mi nebrzdí levý zadní kolo(před nedávnem bylo odvzdušněný).není možný,že se pochcává prasátko=>namazaný čelisti=>snížený tření o buben=>kolo nebrzdí?zjistil jsem to tak,že jsem ve 40-ti dupnul na brzdu,auto táhlo doprava a zanechalo jen 3 brzdné dráhy.ps:a jak sundám buben,abych se dostal k prasátku?děda tvrdí,že potřebuju stahovák a já zas že ne.dík moc.
Extreme Tyres