Ako zaistit AL disky?

prohledat
23 příspěvků (zobrazeno 1 až 23) od 08.04.2004 do 13.04.2004, založil/a
řadit dle data
15:54:51
13.04.2004
CHIP
-> Peklo-Evo-Luboš: Nepovolej ti nic nez Apolla a Meteory a ty dalsi povoleny ... Kazdopadne nevim k cemu jim bude fotka motoru spodku auta a tak ... to si muzes vyfotit kde chces ...
Ale jak uz jsem psal ... nic jinyho nez to co uz je povoleny ti nepovolej ....
15:25:25
13.04.2004
Peklo-Evo-Luboš
Lidi, prepokladam ze to vite, ale prisel mi mail ze Skodovky ohledne povolenych Al disku na 130ku..napadlo me hodit to sem:

....Pokud požadujete naše stanovisko k možnosti použití alternativních ráfků (Al) na sériové vozidlo Š 130 (nikoliv přestavěné vozidlo), zašlete nám společně se žádostí kopii celého TP, foto VIN na karoserii, foto výrobního štítku, foto čísla a typu motoru, foto přední a zadní nápravy zespodu, foto Al ráfků a adresu, na kterou máme naše stanovisko zaslat...

Takze kdyz se smilujou, tak nam povolej i jiny kola nez Apolla a spol. Druha otazka bude jestli nejaky sezeneme 1
09:40:53
13.04.2004
Luděk
-> Filip Ráž: to jo,ale to jsi neměl ty český z firmy Final Hlinsko,tam by Ti asi kleště moc nepomohly4
12:43:23
10.04.2004
Jirik - zrušená registrace
Nejlepší jsou kuželový matky s malejma drážkama po obvodu (různých velikostí) + specielní vořech jakožto nástavec. Ta matka má tak skurvenej tvar že to nejde vzít ani do kleští ani do ničeho jiného. Je hodně vysoká, takže by se i blbě sekala.
20:41:41
09.04.2004
Filip Ráž
ja jsem mel ty derovany s tou otocnou korunkou... a na tom klicy se mi caem utrhali¨ty spalicky a nemel jsem jak to povolit => jednoduse sem vzal ty kleste jak jsou kulaty, zbrousil jim spicky na mensi prumer a uz sem sundaval... jednoducha investice za 450kč a je to v pr... 3
19:37:21
09.04.2004
Boris S
Ja ich tiež doťahujem na fest a raz som nedotlačil tie kolíčky a ohol som ich.Potom sme to s kámošom sekali ako divý.Tak nech si to niekto skusí povoliť.
13:50:11
08.04.2004
Zero
wekky: to dokonce nejakej cas prodavali v teleshpingu jako klic na zrazli matice ukazovali tam jak povolej uplne vse.

Zaver kdyz nekdo to che ukrat tak to ukradne a nic mu v tom nezabrani.
Ale aspon ho to odradi a radsi pude jinam.
10:46:29
08.04.2004
giom
Souhlas s diskutujícími, proč zbytečně provokovat. Investice cca 600,- Kč je podstatně nižší než celý kolca. Taktéž praktikuji. Když nic jiného tak pro pocit, že jsem udělal vše, co bylo v mých silách a finančních možnostech. Pochopitelně je i škůdka pojištěna včetně kol.
G.
10:33:25
08.04.2004
Luděk
-> Baghira: no,já to teda dotahuju docela ne krev,navíc i šrouby i matice mají okolo sebe protáčející se korunku,takže by jsi to ani sykovkama neotočil a pokud je máš uvnitř disku,taxe tam ani nikdo nedostane,jedině odvrtat
mojemu bývalému šéfovi na Feldě Combi sebrali na parkovišti všechny kola,auto měl ráno na zemi a když jsem mu sehnal bezp. šrouby,tak po druhý přišel jenom o pokličku na disku a dva šrouby,což je podstatně nižší investice
10:28:13
08.04.2004
wekky
Kdysi jsem viděl v nějaké inzerci univerzální klíč. Vypadalo to jeko trubka a v ní spoista malinkých tyčinek s pružinkou, které se zamáčkly podle toho na jakou matici nebo šroub to bylo přiloženo. Takže pokud bude mít zloděj něco podobného, nepomůže ti ani pojistná matice.
Mimochodem, na kopretinách mám ty trojúhelníkové a když jsem byl převažovat kola v pneuservisu, technik si na pneumatický šroubovák nasadil normální šestihranný ořech a kolo normálně sundal...
10:27:50
08.04.2004
Saky
ona je to sice soustava peti der ruzne pootocenejch jenze vezmi v uvahu ze ti staci trubka (prumer podle toho sroubu to je vsechno stejny cca 2cm ) a kolicku nemusis mit pet tri ctyri atd ale staci s jednim kolickem kterej bude treba 2mm od kraje pak druhej co bude 3mm pak treti co bude 4mm atd takze budes mit deset klicu a s tim povolis vsechny tyhle systemy.. staci to mit samozrejme udelane z kvalitniho matrose a pak ti bohate staci jeden kolicek spolecne s tou opernou trubkou..
10:24:12
08.04.2004
Saky
ale jo ale kdyz si to ofotim neni problem si vyrobit protikus. samozrejme to ochrani chmataky nahodne, ale nasranej chnapak se pak nasere a ukradne ti to cely-) a nebo ti rozbije treba jen ze vzteku okno-) a taky si dokazu predstavit ze nekdo povoli vsechny srouby vyhodi a narazi na bezpecnostni matici a tak to necha bejt a ty pak jedes a jedna matice se ti casem povoli.. -)
10:24:09
08.04.2004
Baghira
-> Luděk: To je sice pravda, ale dotahoval jsi ty šrouby někdy na krev? Já jednou a pak nešli povolit, takže se musejí dotahovat s mírou a to znamená, že je pak povolíš pomalu i kombinačkama :-).
10:21:38
08.04.2004
Luděk
-> Saky: tak to bych teda chtěl vidět,z teoretickýho hlediska se dá ukrást samozřejmě všechno,ale vzhledem k vynaloženému času a úsilí bych o tom docela pochyboval,o vypilování ani nemluvě,protože je to soustava 5ti děr do které přijde hlavice s kolíčky a šestihranem na klíč
10:20:02
08.04.2004
martyCZ
-> Saky: treba u tech co mam ja jsou tam 4 diry ruzne umistene a k nim je odpovidajici klic, tady je celkem asi problem mit vsechny kombinace :o)

na druhou stranu je jasne ze pokud to nekdo chce ukrast tak to ukradne, jde spis o nahodne chmataky co si chcou privydelat a toto je odradi od zrovna tvych kol :o)
10:19:53
08.04.2004
U-Geen
no zalezi jaky system to ma, ty drazsi (Jirikovy) to maj docela promakany. ale u skodovky bych to asi neresil, tam si auto kazdej radsi vodveze nekam na tichy misto a tam si to nejakym zpusobem sunda :-) a asi nejen kola.
10:14:07
08.04.2004
Saky
jenze kdyz nekdo bude chtit tvoje kolo nic mu nebrani prijit v pondeli.. ofotit si tvoji matici pak si dojit vypilovat protikus a v utery sundat kola-) a druha vec je ze tech protikusu zas neni tak moc a nemyslim si ze by takovej profi zlodejicek nebyl vybavenej kufrikem se sadou vsech bezpecnostnich matic-) a klicu k nim..
10:11:23
08.04.2004
Luděk
-> PeterP136: bezpečnostní matice vyrábí třeba forma Final (Hlinsko v Čechách),cena se pohybuje okolo 200,- Kč (jestli se nemýlím) a mám je na autě už třetí rok,už jsem je nadělil i Chipovi a WindManovi5
10:10:47
08.04.2004
martyCZ
-> Jirik: kvalitni ceske jsem koupil za 380 vc. DPH
10:09:21
08.04.2004
Baghira
Právě, že kromě spešl šteftů a matek se vyrábí i spešl kleště :-). Já ty svoje jednou nouzově povolil i sikovkama :-(.
09:23:33
08.04.2004
Saky
existuji jak specialni matice tak specialni srouby se specialni hlavou tvaru treba trojuhelniku, kruhu s otvory atd.. ale odradi to jen zlodeje s klasickym klicem.. kdyz to nekdo bude chtit ukras¨t tak si stejne vzdycky nejak poradi, pripadne si vezme cele auto coz je v pripade skodovky podstatne rychlejsi i pro amatera nez sundat kola..
09:21:18
08.04.2004
Jirik - zrušená registrace
Ano samozřejmě. Vyrábí je většinou tytéž firmy jako dělají bezpečnostní šrouby.
K dostání jsou v pneuservisech a autodílech.
Kvalitní ale pod 600,- nepůjdou.
09:08:04
08.04.2004
PeterP136
Premyslam nad tym, kupit AL kolieska (vidim inzerat na 1000Sk/ks a nejake hovado ak ma predbehne tak to narve na auto len tak bez osetrenia) ale neviem ako ich zaistit proti ukradnutiu (bez auta :) ). Mam na nabojoch stefty a nrad by som ich menil za zavitove diery pre skrutky. Existuju nejake zaistovacie metice, alebo nejaky iny sposob zaistenia?
Extreme Tyres