Ještě, že nechodíš po ekologických likvidacích, tam jich totiž je.

Aneb destrukce koncernu VW vol. 2.

...Někdy by byla docela sranda zkusit, kolik to topení dá teploty v interieru.

nojo proto tou fabií nerad jezdím :D je to tichý, nevíš že jedeš, pak jenom koukáš kde se vzala ručička takhle v pravo dole :-D chce se mi v tom chrápat, nevidim z toho pořádně ven (tonovaný okna) nevidim skrze A sloupek, svítí to na píču, pořád si drcám do vejškovýho štelování sedáku, je to přeposilováný, ale topí to no 

Dosah na odemčení ke klice je řekl bych necelý metr (pokud má klíč spolujezdec stojící u svých dveří, řidič na svých dveřích už neodemkne). Podle třech čidel (2x přední dveře + kufr (sáhnutím na zadní to odemknout nejde)) to pozná, jestli je klíček uvnitř auta. Takže to startuje, i když je třeba hozený v kufru a auto zvenku nejde klikou zamknout. Pokud stojíš vedle otevřeného auta a rukou chceš jen zmáčknout tlačítko (zapnout "klíček
), většinou to nejde, klíč je mimo auto, musíš se víc naklonit dovnitř.

Jeden motor s ojnicí skrz blok jsem viděl - klasický příběh - ofce 1.9 s xkrát (mizerně) repasovaným turbem, to pískalo, až dopískalo a ojnice podala ruku - v 90tce se těžko hledá řešení, jak zastavit motor, když otočení klíčku nezabírá
(majitel o tom problému věděl, ale víš jak "nula korun do servisu"
)
), no a Jezza s tím popojel tak daleko, než se spojení s kartičkou přerušilo. By bylo dobrý vědět, jestli se karta chová jako čipová (bez baterie; čip se nabije indukcí přes cívku po obvodu, pak vysílá, ale to má účinnost tak deset cm od senzoru) nebo jinak (s baterkou). Klíček je klíček.

Četl jsem ale "originál" na nějakém anglickém zpravodajském webu (takže nevím jestli už to odborníci na autoforu neodhalili
) ale já bych to tipoval na nějakou habaďůru s životní pojistkou - maskovaná sebevražda dobře zdokumentovaná jako nehoda. Plus pozůstalí budou žalovat automobilku. Vidí to někdo jinak?