tak kdi uz prezul :)

prohledat
35 příspěvků (zobrazeno 1 až 35) od 25.03.2004 do 29.03.2004, založil/a
řadit dle data
10:54:06
29.03.2004
giom
Jinak jsem zcela pominul otázku přezutí. Musím přiznat, že do předloňska jsem také jezdil na tzv. "univerzálech podle kapsy" teda na klasice letní. Loni jsem ušetřil, zakoupil ty nejobyč. Debica zimáky a rozdíl jsem pocítil. Nejenom v komfortu, že jsem si nepřipadal při správném nahuštění jako na obručích z žebřiňáku. Dále auto podstatně lépe sedělo. Jinak s přezutím jsem si počkal, až když rosničkáři tvrdili, že bude teplo. Tak tedy jsem přezul před cca 14 dny a vono sakra mrcha zase došlo k ochlazení. Na zimákách se ale při oteplení cítím, jako bych jen na "žvejkačkách" a tak jsem radši přezul. Snad už ta z... zima letos skončí. Jinak zimu mám rád už jen z toho důvodu, že na silnicích je o trochu méně svátečních dobrodruhů. Zase když se něco stane, je to pak větší dobrodružství.
G.
10:34:40
29.03.2004
King
No prosim, i Kurvapes to vidi podobne :)
10:33:47
29.03.2004
King
Jb, jb :) Marne prepemejslim, na zaklade ceho dochazis k zaverum, ke kterym ve svem eseji dochazis :) Cituju: "....myslim ze problem je ze kdyz nekdo jezdi dele tak si mysli ze nepotrebuje ani dodrzovat znacky, bezpecnost provozu, muze litat na letnich....." .......mno, prave, ze cim vic jezdis, uvedomujes prave nutnost dodrzovani znacek, limitu a bezpecnostnich zazad - napr. z duvodu, ze mas doma par hladovych krku :) Pravda, vzdycky se najde dost debilku, co si mysli, ze n*10^5km ujetych km, jim umoznuje prekracovat fyzikalni i lidske zakony, ale prirodni mlyny melou pomalu, ale...:) Pokud se nepletu, je pouzivani zimnich gum nepovinne, pouze doporucene = nedopoustim se za stavajici legislativy ani prestupku. Az vstoupi platnost povinnost pouzivat zimaky, budu je tam mit prvni :) Fakt nejsem uplnej trotl, abych nevedel, jakej je rozdil mezi zimni a letni gumou na snehu/ledu. Vetsinu zimy odjezdim na zimne obuty fe/fobii. Jenze pozenu-li to do extremu, pak bych tady moh brojit proti nezodpovednym ridicum, kteri si jeste neporidili auto s ABS a ostatnimi asist. systemy nebo proti vrakum, ktere na zrychleni z 0 na 100, potrebujou 15s a vice a jsou nebezpecnou brzdou provozu. Cituji: "....PROBOHA copak si myslite ze vsichni sou idioti co kdyz je potreba zabrzdit tak na to dupnou led nelde a s vytrestenyma ocima a zalobkovanyma kolama lei do skarpy ?...."... Urcite to neni Tvuj pripad a doufam ani vetsiny lidicek z DF, ale podle toho, ceho jsem svedkem v zime na silnici ma dost velky procento ridicu tendenci resit zminenou situaci naznacenym zpusobem, protoze je proste "nevyjezdenej", auto vytahne 2x za zimu a nezachrani ho ani zimni mishelin. Dale cituji : ".....proste kdyz na to dupne pred trebou trea AUDI jako mi tak pak kecej neco o noznim ABS a brzdenim motorem ...." .....Otazkou je, co znamena "prede mnou" - budu-li se mu lepit na prdel, neni co resit. Pokud si vsak reknu, hele audina, urcite ma ABS a zimaky, nech si odstup (ostatne to plati univerzalne), pak si muze mila audina "flekovat" jak chce. Samozrejme, ze zas tak jednoduchy to neni, ale....
11:45:20
28.03.2004
Kurvapes
Hehe tak já letos díky vrozené lenosti nechal zimní gumy v garage takže jsem už vlastně přezul.:-)))))))
10:38:40
28.03.2004
Alan
Co sou to zimní gumy? hehe1
07:49:40
28.03.2004
jb
to chci videt tech 16 stupnu za dva dny :)
00:32:07
28.03.2004
Zero
Nikdy zima bude navzdy. 96
07:43:12
27.03.2004
Marek
-> jb: s tema gumama je to tak protoze ti co jezdi jen ve meste a po "dobre" udrzovanych cestach tak ty zimaky ani "nepotrebuji" a kdyz uz bydlis v podhorske oblasti (beskydy,vysocina...) tak uz je to neco jine
jinak k tem kilometrum ja najezdil 12000 za rok a to jsem jezdil kazdy den do skoly 20Km tam a zpet a nejake to popojizdeni tak se nediv ze nekdo tak najezdi.
22:29:53
26.03.2004
jb
jo a este k tem ruznam zimam ..no prazaci si to taky rikali ..a pak dokonce v zime predstav si napadl snih a prazaci se hrozne divili tomuto ukazu a nadavali na silnicare. Ale mas prvdu nekde je -15 a nekde-5 ale prece jen to neni +10
22:21:17
26.03.2004
jb
jinak sem asi hrozny podprumer najezdim 20tkm rocne ale ne po dalnic kde 100km ujede clovek za hodku a ani se nezapoti.. ja jezdim HAvirov Ostrava kazdy den v tydnu 75km. Ale pak nechapu proc ojetiny v bazarech podle tacho musi najet tak prumerne 10tkm za rok :) to asi vsichni krome nas skodovkaru jezdi jenom na dusicky a velikonoce s platem vajec 1
22:17:06
26.03.2004
jb
king2 no vlastne si potvrdil to co sem psal ze si myslis ze na zimakach vsichni litaj jak blbecci a proto ty muzes jezidt na letnich ptootzr si zkuseny ridic..ne vsichni kdo obouvaj zimni tak proto aby mohli litat 150na snehu ..predstav si ze treba ja to delam protoze chci auto ridit ne se vezt a kdyz najedes tech 50tkm za rok tak snad bys mohl obetovat pro vlastni zdravi a zdravi ostatnich tech 5 tisickdyz za benal das tak 120tisic rocne co ? a nevim proc vsichni kdo jezdi na letnicg kecaj to same nesmis dupat na brzdy atd...PROBOHA copak si myslite ze vsichni sou idioti co kdyz je potreba zabrzdit tak na to dupnou led nelde a s vytrestenyma ocima a zalobkovanyma kolama lei do skarpy ? ja jenom rikam ze pokud jedu nekde po poli tak klidne budu brzdit 100m z 50kmh..ale pokud jezdis po meste a to urcite jezdis kdyz mas tech 60tkm ze rok tak vis ze tam nikdo neceka az to dobrzis motorem ci co ? proste kdyz na to dupne pred trebou trea AUDI jako mi tak pak kecej neco o noznim ABS a brzdenim motorem ..proste to ze sem psal ze to nejde ubrzdit sem myslel ze sem zkosel kdy se bloknou kola a uz pri 10km na snehu na letnich se mi blokovali jen kdyz sem lehounce brzdl teda vlastne ani moc nezpomaloval a tomu aj nerikam BRZDIT.. takze ZPOMALOVAT NEROVNA SE BRZDIT..konec myslim ze problem je ze kdyz nekdo jezdi dele tak si mysli ze nepotrebuje ani dodrzovat znacky, bezpecnost provozu, muze litat na letnich. Ja myslel cim vic toho lidi najezdi tak spis budou opatrnejsi a supermani pro ktere je zimni pneu pro lidi co neumej nioc jineho nez slapnout na bzdu a cekat..No ja sem asi jouda a porotze jezdim pres dve centra kazdy den a o krizovky neni nouze a zimni mi uz zachranily parkrat par cennych metru...ale nepochybuju ze bys to kingu zvladl i na sjetych olajdach taky
15:51:57
26.03.2004
martyCZ
-> Luděk: ja mam za lonsky rok najeto pres 30tkm, on to neni problem pokud udelam 700/weekend dvakrat v mesici plus to co najezdim do prace cca 50km denne plus neco navic o prazdninach
14:13:44
26.03.2004
Luděk
no,pokud se řízením neživíš,tak to podle mě docela problém je,protože jsem jeden čas jezdil docela fest 2,5k km měsičně (30k km ročně) a to jsem už vlastně nedělal nic jinýho než seděl v autě a nebo u zákazníka a pokud máš někde 8sm hodin pracovat,tak je to docela těžko stíhatelný,i když jsou lidi,pro který má den 24 hodin a ještě celou noc4
14:00:46
26.03.2004
giom
Souhlasím s King2, najet 60tis. km ročně není tak velký problém, pokud jezdíš denně. Osobně v průměru najedu kolem 40. tis. km ročně. Do zaměstnání taktéž kolem 110 km, příbuzenstvo v rozpětí cca 60-150 km, známí po celé republice a na slovači. Rádi jezdímě po krásách ČR, hrady, zámky, ATC, prostě turistika. Vychází mi přitom podobná čísla. V autech taktéž nespím, ale při řízení si někdy..spíše čím dál častěji připadám jako ve snu, co se na silnicích děje. To je však jiná kapitola. G
13:42:57
26.03.2004
King
Jo, prumer 150 se shkochtli delam naprosto bezne a jeste stiham posilat SMSky :) 2 Ludek: Do rachoty to mam bohuzel 110km/den a zarizeni mame po cely CR + semtam sluzebka do Italie. Takovej Kurvapes me urcite strci do kapsy :)
13:28:19
26.03.2004
Saky
pocitas s malou prumernou rychlosti 60km/hod-) jsou lidi co tvrdi ze jezdi prumerem 150 a vic.. znam jednoho cloveka co si na radu jednoho danoveho poradce (rada ve stylu dane plati vul da se tam vsechno) napsal za rok naklady na pul milionu km-) a taky tvrdi ze to ujel..
13:23:20
26.03.2004
Luděk
-> King2: hmm.,průměrně skoro tři hodiny denně čistýho času za volantem,včetně sobot,nedělí a svátků,to teda asi bydlís v autě9
13:13:55
26.03.2004
King
Ja nevim :) , zhruba 60tkm za rok, razitko na ridicaku uz suchy, snazim se :)
12:44:15
26.03.2004
martyCZ
-> King2: pocitas i sebe? 4
11:42:04
26.03.2004
King
2 Saky: Pri "nevyjezdenosti" ; ceskych driveru to urcite problem neni.
11:25:55
26.03.2004
Saky
no jenze on to nedelal za ucelem te nehody.. kdyz to budes delat za ucelem nehody udelas to v miste bez svedku a stylem aby se ti nic nestalo.. aspon ja bych to tak udelal.. a co si budem povidat pokud budu chtit aby me nekdo naboural zezadu staci me na to 20km jizdy.. a ani bych k tomu nepotreboval extremni led staci na to hodne malo..
11:25:03
26.03.2004
King
2 Racyk: Aaaa vvo tom tto je :) Ono je sice fajn mit obuty zimaky, ale pokud ti to dava falesnej pocit jistoty, ze se muzes beztrestne lepit kazdymu "snekovi" na prdel a ze kazdej kdo nejede po ujetym snehu 120 je kokot.....
11:11:18
26.03.2004
King
2 Saky: Tak jednoduchy to zase neni :) Loni se o tenhle trik pokusil jeden feldista. Proste predjizdel na ledu kolonu a pro zarazeni a intenzivni brzdeni (nakladak v protismeru, zastavujici kolona) si vybral prave mezeru pred mym cumakem. S aktivovanym noznim "ABS" a vytrestenyma bulvama jsem si vytypoval prostor na jeho pravoboku a zastavil vedle nej, cumakem na urovni jeho zadnich dveri. Myslim, ze i ten trotl nebyl uplne klidnej, protoze za jeho zmrdi pocinani, by dostal minimalne spoluvinu....
10:54:59
26.03.2004
Saky
tak me tak napada.. clovek A bude mit feldu s tema hnusne vorezlejma patejme dverma tak neni nad to nasadit poradny gumy a zahamstnout to v zime pred libovolnou skodovkou.. a mam novy dvere z jeho pojistky.. a pri privolanejch policajtech az by ten dotycnej tvrdil ze to pan A znicehonic zabrzdil a ze to neubrzdil tak jen poukazat na jeho letni gumy.. a hotovo..
10:48:35
26.03.2004
Racyk
-> King2: tak tak, když vím, že mám letní a je to namrzlé, nebo sračky, tak dojíždím motorem a lehounce brzdím. Tak jse odjezdil 2 zimy na letnákách!!!! Ted jsem na konci té druhé konečně koupil zimaky, tak si mužu dovolit něco víc, ale pořád vím, že jedu po sněhu!!!
10:45:50
26.03.2004
King
2 jb: Nejak se citim osloven tvym prispevkem :) Ale zajimalo, jak si vydedukoval, ze my, co jezdime na letnakach v zime, povazujeme prezouvace na zimni gumy, za neschopne ridice. Opravdu zajimavy zaver :) A pro jistotu opakuju, ze je rozdil mezi zimou v polabi, na Vysocine nebo na Sumave. Jestli brzdenim myslis hamstnout na brzdu na ledu, ci ujetym snehu, pak asi neni co resit....
10:43:00
26.03.2004
Marko
Já jsem taky MUSEL jezdit v zimě na letňákách, protože na zimní už fakt nebyla ani kačka. Ale problémy jsem neměl. V létě budu ale muset hodně makat, abych příští rok mohl jezdit na zimákách, je to fakt rozdíl.
10:38:13
26.03.2004
Jirik - zrušená registrace
Já už jsem přezul, jel jsem 2x (v pondělí a v úterý) 1 Ale pak bylo ve středu mokro, ve čtvrtek sníh, tudej je pátek a zase tam ta bílá sračka poletuje, takže je to od středy v garáži. 3
10:29:01
26.03.2004
Racyk
-> PeterP136: ja jedu taky zitra do Polska:))
10:27:46
26.03.2004
PeterP136
Este som neprezul, lebo je na vrakoviskach nedostatok 13palcovych diskov, ale vyzera to tak, ze som spravil dobre, lebo podla sprav na nete sa Vam v cechach prejedol sniezik, tak nam ho postupne od severozapadu posielate. A navyse sa zajtra chystam do polska a obvykle takto zaciatkom jari byva na horach pri hranici riadna kalamita. Pozriem sa tam aj po nejakych dieloch na skodifku :).
10:21:39
26.03.2004
Racyk
ja už chtěl přezouvat, tento týden po návratu z Brna dom, ale jak jsem slyšel že je u nás ted kupa sněhu, tak ještě týden vydržím, Stejně jsem ty zimaky obuval až 21.unora, což už zima pomalu končí, ale mohu říct, že až jak jsem je nahodil, tak jsem teprv zažil sněhovou kalamitu, když na cestě z FM do Hranic bylo všude 5cm uježděného sněhu a jelo se nejvíc 90 na přímýchusecích....
23:28:06
25.03.2004
Vojta - zrušená registrace
Ono ta bila sracka dlouho nevydrzi!
22:54:27
25.03.2004
Samantus
no ja treba ted tuhle zimu taky jezdil na letnakach, ale kdybys je videl tak bys me zabil
21:06:17
25.03.2004
martyCZ
ja uz prezul tak se modlim aby toho snehu nebylo prilis
21:05:15
25.03.2004
jb
no ja minuly patek a az do dnesak se si liboval jak auto konecne zataci a neplave..dnesak ale napadalo 10cm breckoveho snehu a je to parada na letnakach..ted sem jel odvezt slecnu 2km a tri auta ve skarpe..a pak tady ctu jak nekteri mistri jezdi celou zimu na letnich a protoze umi ridit tak jim staci letni zatimco my ostatni co neumime ani zatocit musim litat na drahych zimnich.no kdo to bude este tvrdit tak me akorat nasere protoze dnes sem to zkousel na pul roku starych brilantisech ubrzdit z 20kmh a bez sance..brzdi to tak v 5kmh a kdyby tam nekdo vlezl ...PA PA
Extreme Tyres