Vařím,vaříš,vaříme?

prohledat
10 příspěvků (zobrazeno 1 až 10) od 04.11.2002 do 06.11.2002, založil/a
řadit dle data
09:06:35
06.11.2002
Ivour
Tu emulzy jsem tam měl jeden čas taky.Po výměně oleje (dal jsem ten samý) to zmizelo.To těsnění pod hlavou mě taky napadlo,ale proč to není slyšet za teplejšího počasí?
16:00:16
05.11.2002
Jirik
Taťka když měl ještě 120 a prdlý těsnění pod hlavou, tak mu to dělalo taky takový prdlání. (blm blllm blm). Jo a takový ty bílý šmudly na olejovym víčku jsem viděl na většině škodovek. Prej to dělají ty oleje. Voda v oleji nebo opačně neni. Takže si myslim že timhle se taky nedá moc řídit. Spíš se to pozná na měrce oleje, než na nějaké vlhkosti která se srazí v trochu bílý sráděry na víčku.
09:06:42
05.11.2002
Ivour
Díky Luďku.Souhlasím.Začnu termostatem a nechám si změřit hustotu chladící kapaliny.Tomu mýmu hustoměru moc nerozumím a moc mu nevěřím.
09:04:08
05.11.2002
Ivour
Prasklá hlava?To se mi moc nezdá.I když já tomu tak nerozumím.Taky mě napadlo to zavzdušnění.Zaprdí to jakoby do trubek jen chvilku když není úplně prohřátý motor.Pak už žádný problém,teplota je stálá těsně kolem 80°C.Pravda je,že kdysi držela přesně 80°C.Samozřejmě při plynulé jízdě mimo město.Ale ani ve městě se teplota bůhvíjak nezvedá.A žádný "prdění" už potom slyšet není.Jinak díky moc za názory!
08:58:02
05.11.2002
Luděk
Na prasklou hlavu bych to zatím neviděl (katastrofické scénáře až na konec teda pokud předtím nedošlo k nějaké brutalitě -uvaření atd.).Začal bych asi tím termostatem,ovšem je otázka do kolika stupňů máš chladící kapalinu (jestli to už trochu nepřimrzlo).V každém případě bych přetěsnil kohout topení (korunová záležitost) a loužička na levé straně znamená shnilou odvzdušňovací hadičku od radiátoru ke kohoutu u kufru (pravděpodobně),to je taky za pár kaček.Po důkladném odvzdušnění bych čekal,co se bude dít dál (kontrolu chladící kapaliny na odolnost vůči mrazu snad už ani nepřipomínám).
06:53:59
05.11.2002
wekky
Nechci tě strašit, ale nejspíš máš prasklou hlavu a část expanzního tlaku ti jde do vody.
S mou starou 105 se mi to taky kdysi stalo. Ale tehdy jsem si za to mohl sám, celou cestu do školy po dálnici Prostějov-Brno jsem jel skoro 130, to znamená na maximum (samozřejmě mimo kopců, tam 80, ale to bylo taky s pedálem na podlaze :-)
Taky mi to prasklo mezi válcem a vodou, takže jsem zpočátku nevěděl co by to mohlo být (voda v oleji, resp. šum na víčku nebyl). Projevovalo se to náhlým a jakoby bez příčiny kolísáním teploty. A jen občas. Myslel jsem napřed na závadu termostatu, ale s novým to bylo stejné. Ta štěrbina byla jen velmi malá a i při sundané hlavě neznatelná. Tyto jevy nestávaly víceméně jen při nižších otáčkách a vyšším zatížení nebo u maxima.
Kapání topení s tím může taky souviset, protože při zvýšeném tlaku ve vodě může začít některý spoj propouštět. A možná je to i jiný, jen v motoru nebo pod vozem to na první pohled není tak poznat, jako když ti to kape na nohu.
19:21:43
04.11.2002
flico
Ta "loužička na straně u spolujezdce" je asi z netesniaceho ventila. Repasia ta vyjde tak cca na 40 Sk (1x Okruzok, jedno tesnenie na ventil a 2x spona (ak tam nemas sroubovacie) Ale je treba vypustit chladiacu kvapalinu (najlepsie niekde na kopci predkom nahor). Este by molo vhodne tesnenie pretesnit (pre istotu) nejakym silikonom.
16:27:04
04.11.2002
lukas
jestli ti prdi nadrzka pres tlakovou zatku mozna jen neni dovrena - nebo je to prelite (utikalo by odkapem)
16:25:12
04.11.2002
lukas
hm buhvi co ti tam nalil za sracku - mysel bych spis na zavdzdusneni (taky kdyz rikas ze ti to netesni) bublinky by pak mohli tak jako trosku "prdet" ale nevim tezko to takle vykladat. Jestli ti termostat neotvira pri 100 stupnich tak asi v poradku nebude taky.
15:34:04
04.11.2002
Ivour
Od jisté doby mně moje 105 L r.v.1986 dělá toto.Řekl bych,že od doby co jsem začal topit.Nastartuju a šourám se zácpou Brnem a občas se stane,že mi
vzadu něco "prdí".Přirovna l bych to ke střílení z výfuku,ale to není
ono.Motor už je dost zahřátý podle teploměru a jako by se něco dělo v
trubkách s chladící kapalinou.Asi jak termostat otevře ten delší okruh a
motor se prohřeje,tak je všechno v pohodě,teplota už nekolísá a pěkně to
topí.Teď v neděli ráno jsem ale nastartoval auto obalený ledem
(byly -3°C),motor bez problémů chytnul,nechal jsem ho běžet a odškraboval jsem led.Teplota se mezitím vyšplhala skoro ke 100°C,ale pořád v zeleným poli.A pak to začalo zase praskat.Otevřel jsem kapotu a bylo to spíš ve vyrovnávací nádobce.A to
dost.Raději jsem motor vypnul.Znovu jsem hned nastartoval a bylo to už v
pořádku.Nevíte co to může být?Špatná kvalita chladíc kapaliny?Voskový termostat?Navíc dnes cestou do práce jsem měl loužičku na straně u spolujezdce,takže teče
topení.Už se mi to stalo i na mé straně.Jezdím s tím k jednomu
"servismanovi", co ho navštěvoval předchozí majitel.Ale mám pocit,že ten stojí za prd.Prý je radiátor jak nový,nikde žádná netěsnost či rez,tak do kapaliny jen dal nějaký utěsňovací sajrajt (kdo ví,jestli ne kafe) a byl klid.Až do teď.
Extreme Tyres