skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Pojištění škodovek-jde to!!
prohledat
12 příspěvků (zobrazeno 1 až 12) od 09.03.2004 do 10.03.2004, založil/a
09:34:33
10.03.2004
10.03.2004

Saky
no to je jedno.. kdyz uz to ukradnou tak to nasere ale tech par penez od pojistovny to nevynahradi stejne. .a ja proste neverim tomu ze by me to auto pojistili.. ale to je fuk az to auto bude tak se muze spekulovat dal-)
08:50:43
10.03.2004
10.03.2004

fine_ray
No vzhledek k vynaloženejem penězům,ktrý b toho padly, by to podle mě mělo smysl. Co je Ti platný že máš miláčka zaparkovanýho v garáži a něgdo Tě ho z tý garáže ukradne:)
08:41:54
10.03.2004
10.03.2004

Saky
me o to pojisteni nejde. kdyz vezmu v uvahu ze bych to auto postavil tak by stejne jezdilo jen par dni v roce a jinak bylo nekde v garazi..
a pokud auto nedostanes legalne na papiry coz u tohohle nejde.. tak nema smysl podle me to ani pojistovat..
a pokud auto nedostanes legalne na papiry coz u tohohle nejde.. tak nema smysl podle me to ani pojistovat..
08:07:08
10.03.2004
10.03.2004

giom
To máš recht, ale myslím si, že pokud to podáš jako závodní speciál.......kdo ví???, chce to vyzkoušet.
15:11:15
09.03.2004
09.03.2004

Saky
ale jo ja to beru ale pak ta pojistka stoji 7-10000 ale stejne neverim ze ti pojistej obludu co bude mit motor treba z formule a ze skodovky jen cast kastle-) takovy auto pojistit asi nejde..
14:56:28
09.03.2004
09.03.2004

giom
V tý částce co uvádíš-2-3 tis. jsem se pohyboval totiž také. Ale jedná se o podfuk pojišťováka. Je to zcela jasně časová pojistka.
Jinak bych Tě chtěl vyvést z omylu- ČP je ochotna pojistit vše co předložíš. Zároveň je jim také jasné, že škůdku už málokterý servis vezme na opravu a tak že se účty shání také velmi těžko. Byli docela vstřícní (pobočka ČP Nymburk)
Jinak bych Tě chtěl vyvést z omylu- ČP je ochotna pojistit vše co předložíš. Zároveň je jim také jasné, že škůdku už málokterý servis vezme na opravu a tak že se účty shání také velmi těžko. Byli docela vstřícní (pobočka ČP Nymburk)
14:40:49
09.03.2004
09.03.2004

Saky
no jo 7200 rocne uz je ale pojistka ale lidi co rikali ze platej kolem 2-3000 rocne a naivne si myslej ze neco dostanou, tomu proste neverim.. a dat 7 rocne je dost.. kdyz si vezmu ze skodovku nikdy na normalni jezdeni mit uz nebudu a na to obcasny svezeni je to dost, a mimoto to co ja mam v planu by stejne nikdo nepojistil-) tak nema cenu neco resit..
14:34:48
09.03.2004
09.03.2004

giom
To si myslím taky, ale pokud autíčko je denně napospas, tak nejenom že by mě strašně sr...o to, že jsem o něj přišel, tak investice vložené by se alespoň trochu vrátily. Čas a mazla by mi už však nikdo nevrátil. Tak alespoň něco.
14:31:17
09.03.2004
09.03.2004

giom
ZP a pojistka na uvedenou částku a čelní sklo - kvartálně cca 1.800,- peněz.
Pojistka je na ukradnutí a na živel.
Pojistka je na ukradnutí a na živel.
14:30:16
09.03.2004
09.03.2004

Saky
jinak ja si myslim o sypani pojistovnam svoje..
pojistit auto jedine novy pojistovat 20let stary auto je scifi.. a treba dolozit uctama to taky vetsinou nejde. .
pojistit auto jedine novy pojistovat 20let stary auto je scifi.. a treba dolozit uctama to taky vetsinou nejde. .
14:28:39
09.03.2004
09.03.2004

Saky
a muzu se zeptat kolik platis?
14:25:25
09.03.2004
09.03.2004

giom
V jednom tématu jsem přečetl postesknutí Sakyho o pojištění. Dovolte, abych Vám popsal své zkušenosti.
Žraločka jsem si pojistil u ČP cca na 70.000,- Kč, ale byl jsem pojišťovačkou uveden v omyl-platil jsem pojistku za 70.000,- Kč, ale při škodní události by vyplatili pouze tzv. časovou cenu to je tak 25-30 tisíc. U tohoto současného Rapídka jsem po dlouhých peripetiích- dokonce až po stížnosti u generálního ředitele dostal dostatek informací a postupoval jsem tedy následovně:
Vozidlo jsem vymydlil, nablýskal, připravil si účty z mototechny, účty o nákupech dílů opravách, evidenční kontrole, technické prohlídce apod. Poté jsem si sjednal schůzku s oficiálním likvidátorem ČP, přistavil Rapídka na prohlídku a čekal jsem. Pojišťovák(nebyl to známý- v životě jsem ho neviděl) po prohlídce, nafocení a zapsání různých čísel(rádio, gumy karoserie a já nevím co ještě) vyhotovil oceňující zápis se závěrem, že vozidlo má v době pojištění reálnou hodnotu 90.000,- Kč. S tímto zápisem v ruce jsem sjednal pojištění na tuto částku. Tzn. v případě odcizení by pojišťovna vycházela z částky 90.000,-Kč a odečítala by časovou amortizaci z této částky od doby pojištění.
Pochopitelně pojistku na Žraločka předělám také tímto způsobem.
Jinak jsem zjišťoval, která pojišťovna ještě tímto způsobem pojišťuje stará auta a byla to jen ČP. Trošku jiný by byl postup u ještě starších vozů. Tam by nestačila prohlídka u likvidátora, ale musel by být přiložen znalecký posudek (stav, historická hodnota apod.) Takže jde to!
Žraločka jsem si pojistil u ČP cca na 70.000,- Kč, ale byl jsem pojišťovačkou uveden v omyl-platil jsem pojistku za 70.000,- Kč, ale při škodní události by vyplatili pouze tzv. časovou cenu to je tak 25-30 tisíc. U tohoto současného Rapídka jsem po dlouhých peripetiích- dokonce až po stížnosti u generálního ředitele dostal dostatek informací a postupoval jsem tedy následovně:
Vozidlo jsem vymydlil, nablýskal, připravil si účty z mototechny, účty o nákupech dílů opravách, evidenční kontrole, technické prohlídce apod. Poté jsem si sjednal schůzku s oficiálním likvidátorem ČP, přistavil Rapídka na prohlídku a čekal jsem. Pojišťovák(nebyl to známý- v životě jsem ho neviděl) po prohlídce, nafocení a zapsání různých čísel(rádio, gumy karoserie a já nevím co ještě) vyhotovil oceňující zápis se závěrem, že vozidlo má v době pojištění reálnou hodnotu 90.000,- Kč. S tímto zápisem v ruce jsem sjednal pojištění na tuto částku. Tzn. v případě odcizení by pojišťovna vycházela z částky 90.000,-Kč a odečítala by časovou amortizaci z této částky od doby pojištění.
Pochopitelně pojistku na Žraločka předělám také tímto způsobem.
Jinak jsem zjišťoval, která pojišťovna ještě tímto způsobem pojišťuje stará auta a byla to jen ČP. Trošku jiný by byl postup u ještě starších vozů. Tam by nestačila prohlídka u likvidátora, ale musel by být přiložen znalecký posudek (stav, historická hodnota apod.) Takže jde to!