sací na Weber

prohledat
23 příspěvků (zobrazeno 1 až 23) od 08.03.2004 do 11.03.2004, založil/a
řadit dle data
10:52:27
11.03.2004
martin m - zrušená registrace
ale jo,-uznávám;o)!teď ale koukám,-že tady začly"blesky lítat";o),-na Molčanovy bandity;o)),-no konečně se někdo ozval!!Už jsme dva!!,-a to je dle filozofických příruček"DAV";o ))!!
10:50:33
11.03.2004
martyCZ
proc ne tady? klidne tady! ale nezaujate. rict proc te stvou skodovky. me treba stvou ne skodovky, ale lidi co s tim jezdi. v brne v ranni spicce neni nic lepsiho nez clovek se 105 ktery jede "ekonomicky" na pul plynu. nerikam ze musi trhat asvalt, ale trochu dynamictejsi jizda by neskodila ...
10:43:17
11.03.2004
Saky
no taky sem nemyslel ze se tim nejak usetri z ekologickyho hlediska. .to uz byl takovej okraj problemu, proste me spis stve treba konkrtene v ty praze ty uvareny skodovky vidis vsude.. a kdyz ti zablokuje jeden pruh naky hlavni silnice tak behem peti minut mas 5km kolonu.. a to me stve.. nerikam ze to sou jen skodovky ale novy auto vetsinou nevidis.. samozrejme sou vyjimky.. minule sem jel po jizni spojce a v prostrednim pruhu stala skodovka s ulomenou poloosou kdyz jsem jel zpatky byla tam nehoda asi tri aut, podle me to do ni nekdo narval tezko rict, zrovna vcera jsem chtel zaparkovat kousek od Ujezdu a na 100metrovym useku silnice z obou stran muze byt tak 60 parkovacich mist a stali tam 4 skodovky bez znacek zabirajici misto a evidentne hnijicich na silnici.. atd atd.. samozrejme sou vyjimky ale je to tak jak jsem psal kdyz vidis z 5skodovek 3 v stavu jakej odpovida 20let starymu autu a 2 v KO stavu tak si udela kazdej obrazek, kterejkoliv ridic libovolnyho auta ti rekne ze ho na silnici stvou skodovky a avie a malokdo ti rekne neco jinyho.. zkus si udelat anketu, ale ne tady..
proste je to tak..
10:21:38
11.03.2004
no to je svatá pravda!jenže to,-ostatně jako všechno má 2 strany mince.když se podíváme na znečištování ovzduší,-tak si myslím,-že když se sečte objem veškerých emisních plynů,-které za rok u nás tyto auta vyprodukují,-je to jen stejně zrnko písku,-v porovnání s tím,-kolik třeba"promrhají v energii a fosilních palivech"USA ignorující
Kjótský protokol.Kudy tedy vede cesta??Přejít na vodíkové palivo,-fikce!!Nejezdit škodovkou,-prodat ji,-a pořídit"rikšu"; o),-ale proč??Já uznávám,-že nové auta produkují méně škodlivin,-a jsou i technologicky 120cítkám vzdálené celé světelné roky,-a i když teda pomineme ten"sociální aspekt,-který tady ale hraje klíčovou roli",-tak omezení pohybu těchle aut,-v našem měřítku stejně nic neřeší.To je jako si"nalhávat",-ž e energie získaná štěpením uranu je špatná,-protože to tak delegují"Jihočeské matky";o),-ale opět,-proč??Nechci aby to vypadalo,-že tě napadám za tvůj názor,-to není pravda!!Je svým způsobem správný,-ale utopický.V současné době,-a dané neochotě ke"globální změně"by stejně"eliminace&quo t;jakýchkoliv"popelni c",-ať už našich,-nebo zahraničních-"u nás"- byla k ničemu,-tím myslím z hlediska"ekologie&qu ot;.
No ale koukám,-trochu jsem"odbočil";o )),-ale nevadí,-diskuze je dobrá věc;o)!!
09:57:37
11.03.2004
Saky
no ja jsem vedel ze se to zvrhne v nesouhlasnou debatu-) jak jsem rikal nejsou to jen skodovky, a taky jsem kdysi napsal muj nazor o starych autech s kterym taky nikdo nesouhlasil, proste v dnesni dobe je auto spotrebnim zbozim tak se musi menit, o tom ze je socialni situace takova jaka je nemluvim, kdyby nato byli podminky tak neverim ze tolik vraku by na silnicich bylo..
a to neni jen o bourackach ale o znecistovani ovzdusi, z maloktery skodovky netece olej atd.. a ono kdyz nekdo vyleti ze silnice do prikopu v zatacce kterou projel ve skodovce 80 pricemz by ji v jinem aute projel 120 tak se to taky da brat jak chyba zpusobena technickym stavem.. samozrejme je to prirovnani o nicem. . ale jak rikam nejsou to jen skodovky ale treba situace ze v lete v prazsky kolone ze dvou pruhu zaberou jeden pruh prehraty skodovky je v lete na denim poradku,a to je chyba zpusobena spatnym technickym stavem, nekdo muze namitnout spatna udrzba ano, ale spatna udrzba a spatny stav je skoro to samy...
09:45:33
11.03.2004
bingo!!!to je"v lidech soudruzi";o))!!-však to veděli aj v tých krajinách na východě,-kdě už vraj dávno nět imperialistov;o))!!!a že tam dělali"nějaké auta";o)!!!
09:38:26
11.03.2004
Baghira
A kolik jste kdo viděl bouraček způsobených technickým stavem? K čemu to pak je, když sousedka má novou Fabii, jezdí všude 30km/h a přednosti v jízdě viděla naposledy před 30 lety v autoškole.
09:32:46
11.03.2004
no,-to je trochu kruté,-nemyslíš??já netvrdím,-že na tom není"pravdy trochu",-ale zas na druhou stranu aut v"odpovídajícím" ;stavu taky není málo.a"oprašovat&quo t;škodovku jen na srazy,-to je taky cesta do"nikam",-to je stajné jako s historickými zonami v centrech měst,-krásné domy,-kde nikdo nebydlí.nevím,-ale nezdá se mi,-že by všechny tyhle vozy,-zasloužily"ven ze silnice",-alespoň prozatím,-NE.
13:26:07
10.03.2004
Saky
ano jenze aut co na vrakoviste jeste nepatri je z celkovyho poctu skodovek malinkatej zlomecek.. to mas jak s cikanama kdyz jich je 99pct spatnejch tak si kazdej udela obrazek a hazi spinu na vsechny.. stejne tak skodovky na nasich silnicich parkovistich atd, uprimne receno uz sem dlouho na silnicich nepotkal skodovku ktera by mela pravo jeste jezdit na silnici.. ted se to zase zvrhne v debatu-) ale podle me je to tak, a jen pdplaceni a neschopnost policie a STK je tady drzi.. a nejen skodovky ale i jine vraky atd..
13:15:30
10.03.2004
no,-já to chci zkusit,-když jsou teď ty"možnosti",-p odle toho jak to pujde,-nebo nepujde,-uvidím.
A stran té"držky";o)),- si myslím,-že lidi co se snaží dokázat,že"opravdové škodovky"ještě neřekli své poslední slovo,-a chtějí ukázat"euro-Hujerům& quot;,-že na vrakoviště ještě nepatří,-by se měli respektovat,-a ne se napadat!!Každý přispíva,-tou"troško u do MLÝNA"(jen aby z toho pak ale nebyla MELA;o)))!
13:10:11
10.03.2004
Saky
spravne hadani je na denim poradku priostruje se priostruje a na blizicim se srazu to vyvrcholi a vsichni si daji pres drzku-)
ale k sani: ty to chces vyrabet jako pro vic lidi?
13:04:05
10.03.2004
a už je to tu zase;o)!já o těch mezikusech přeci taky vím,-vždyť mám to stejný potrubí,-co tady má ten"expert";o)s tou 130-tkou od Molčana.Tangenciální průběh samozřejmě na soustruhu udělat nejde,-vždyť taky toto"v oceli",-dělá akorát Hlušička,-a o nikom jiným nevím.Jinak takových těch bazmeků,-co si každý svaří"jak ho napadne",-tak takových jsem viděl taky spoustu,-no nebudem chodit pro dříví do lesa;o),-nic ve zlym!!-ale třeba to sací,-co jsi prodával na ty IDF,-ka. Já myslel ale ůplně něco jinýho.Já se tady nechci hádat,-já uvažuju o nějaké"smysluplné&qu ot;výrobě.
Co jsem měl na mysli,-tak to vyrábí třeba "Němec",-z Fryštáku(ten právě ostruží konusy,-přesně jak jsi psal),-není to sice ideální,-ale nějak tak jsem si to představoval,-"per aspera ad astra",-od jednoduchého,-k složitému,-ale nějak kulturně,-a ne obkreslovat,-a vymýšlet vymyšlené.A to že se to dá změřit z každýho sání,-přece taky není pravda.Jak sám píšeš,-to přes hlavu je přece delší,-a má podle knih úplně jiný vliv na charakteristiku,-ať výkonu nebo momentu.
Ale jak říkám,-já se tu nechci hádat!!!Nemužu si pomoct,-ale poslední dobou se mi zdá,-že to tu je na dením pořádku;o)!
06:58:31
10.03.2004
Zazaa
-> martin m: spis si me rozesmal ty :) a jak si myslis ze se to asi delalo ???????? a podivej se na ty potrubi co se prodavaji ted - kazdej to dela jak ho napadne !!! a doladit si to musis sam

delku kanalu si muzes zmerit z jakehokoliv hlinikoveho sani, ale mimochodem se ta delka neni az tak dulezita - doladuje tim ze na konec potrubi pred karbce se davaji mezikusy a tim se prodluzuje podle konkretniho motoru je to jednodusi nez delat 10 typu s ruznejma dylkama a kdyz se podivas do zavodaku tak to tak maji

pokud chces hodne dlouhe tak se zahlo prez hlavu a pokud kratsi tak vedle motoru

o tangencialnim prubehu samozrejme vim , ale chci te videt jak ho udelas na soustruhu do zeleza :)
a i ten prubeh neni problem kdyz znas tvar kanalu v hlave !!!

takze bud si neco okopiruj a nebo pouzij mozek 4
20:39:03
09.03.2004
Saky
no prave kdyz nechces experimentovat tak ti nezbejva nez koupit hotovy protoze nemyslim si ze sezenes planky a i kdybys ty planky sehnal jak bysis predstavoval ze to podle nich vyrobis? technologie?
20:18:32
09.03.2004
No jako ono to jde udělat všelijak,-to je teda fakt.Nakonec,-to můžu vymodelovat celé z moduritu;o))-že?!Ne vážně!To potrubí by snad mělo mít nějakou délku(a asi není jedno jakou,-když tady snad všichni ví,-že v potrubí putují tlakové kmity,-které podle toho,-jak dorazí,-či v kmitně,-nebo v uzlu,-ovlivňují buď pozitivně nebo negativně plnění spalovacího prostoru.Upozorňuju,-že nejsem motorář!!-ale toliko vím,-že jedno je teda tak"kolo od trakaře"!Standartní postup,-je sice možná nejpoužívanější,-ale nebudu přece experimentovat s něčím,-co může mít ve finále ještě horší parametry než původní sací na JIKOVa nebo LEKRa,-to je přece jasné.Samozřejmě je tady ještě spousta jiných faktorů,-jako je"tangenciální" ;průběh toho potrubí(a z toho plynoucí rádius),-no je toho hodně.Pokud si ale myslíte,-že to jde"obkreslovací&quo t;metodou,-jak se u nás na škole svého času říkalo"okení afinitou";o))),-tak vám to neberu.Takhle to ale podle mě!nemá smysl dělat,-toť ovšem pouze můj názor,-proto sháním plánky,-a"neostřím&q uot;tužku;o).
16:44:52
09.03.2004
Saky
ja si taky myslim ze je to celkem standartni postup.. samozrejme hlinikovej odlitek bude o necem jinym ale jinak nez takhle to stejne neudelas..
16:33:21
09.03.2004
U-Geen
-> martin m: a proc jako takle ne? to mi vysvetli
16:03:47
09.03.2004
to zaza,-tak to jsi mě rozesmál;o)!takovým stylem by jsi snad udělal něco na žebřiňák;o)),-to přece nemůžeš myslet vážně??!neříkám,-že jde všechno udělat na soustruhu,-ale o to tu přece nejde!!já potřebuju dokumentaci,-znám tolik lidí,kteří to potrubí dělají,-no asi budu muset nějaké takové koupit,-a"zdokumento vat".Ale nepochybuju,-že to pujde vyrobit.
07:39:39
09.03.2004
Zazaa
taxi obkresli prirubu na ty dva webery a pak obkresli tesneni na favo potrubi a jedine co musis udelat je spojit to kanalama pod spravnym uhlem
zadnej vykres na to neexistuje

jedinej problem je ze na soustruhu neudelas na to sani vubec nic !!!

priruby by sly vypalit na laseru, a ty kanaly udelat jako trubky (to by asi jedine slo udelat na soustruhu - ze bys stahnul trubky z prumeru 40 od karbce na asi 28 do hlavy)
17:02:50
08.03.2004
Saky
no jo jenze tohle na soustruhu neudelas.. s tim bude mit problem CNCko-)
16:59:47
08.03.2004
to saky-no to je otázka,-já už sice jedno potrubí mám,-hliníkové(o tom jsme se už bavili),-ale teď se skýtá i možnost nechat ledacos udělat za"pakatek"na soustruhu,-plus materiál skoro zadarmo,-tak bych to zkusil podle plánku nechat udělat.Ocel má sice velké tepelné přechody-ale zase nepraskne,-potřeboval bych to alespoň zkusit,-zájem by tady i byl.Každopádně,-jestli někdo má,-ať dá vědět.
16:50:55
08.03.2004
Saky
proc material ocel?
mimochodem shanej spis cely sani.. i kdybys mel planek tak by vyroba asi nevysla moc levne..
08:13:45
08.03.2004
potřeboval bych sehnat nějaké plánky na výrobu sacího potrubí na 2 Weber 40 DCOE,-hliníkový 8-mikanál(favorit),-mater iál ocel,-nejlépe nějakou solidní výkresovou dokumentaci,-pokud máte,-nabídněte,-dík.
Extreme Tyres