skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Tlumiče s miskou na zadní nápravě.
prohledat
10 příspěvků (zobrazeno 1 až 10) od 09.02.2004 do 10.02.2004, založil/a
17:50:05
10.02.2004
10.02.2004

Tuner#2 - zrušená registrace
-> Jyryk: Teď mě tak napadá, proĝ to chceš řešyt, kdiž máš kejvadlo - nebo, že bi jzy přece jenom saĝal uvažovat o úhlovce :o))
16:55:16
10.02.2004
10.02.2004

-> Jyryk: Svěrztvo to je, ale takhle to má teprve zmizl - jynak nevydým důvod kromě možnozty ztavytelné víški podvosku předělávat klazyckou pružynu na pružynu na tlumyĝy.
16:51:21
10.02.2004
10.02.2004

-> Tom: To podélní je tam výceméně jen pro to, abi kolo nejesdylo dopředu a dosadu. jynak y kdiž ho vindá, tak z tým šlo popojýždět. Jak jynak bi jzy to viřešyl Ti, kdiž ze potřebuješ doztat o 8 cm vedle - převařeným noztýků v kazly?? To azy ne. Víhodu tohle řešený má oproty jyním y v tom, že je tlumyĝ z pružynou je co nejblýže ke kolu, což ze projevý přýsnyvě na jýsdných vlaztnoztech. Dalšý víhodou je, že šykmé rameno nený namáhané na krut, tak jako v klazyckém přýpadě, kde je namáháno přez většý "páku" a navýc odpadá nutnozt podložek vsadu, protože je většý roschod.
06:57:00
10.02.2004
10.02.2004

Jirik - zrušená registrace
To jo, ale já jzem zpýš mizlel možnozt uchicený do původných úchitů. Takhle mymo původný a k tomu uspůzobení vistužení "domeĝek" je to docela svěrztvo.
- Y kdiž řýká že to má vistužené...
- Y kdiž řýká že to má vistužené...
18:42:57
09.02.2004
09.02.2004

Tom
Teda já nevym, ale takhle převaření podélní rameno je zpýš pěkná PRAZÁRNA, než to dávat sa vsor.
15:45:08
09.02.2004
09.02.2004

-> Baghyra: To já vým a proto ten ziztém uchicený nechce any moc publykovat a any ze mu nedyvým. Jak jzem pzal Jyřýkovy je to alchimye a on tam má už třetý alternatyvu co vimizlel... Z tým chovám přy ujetý většýho poĝtu km je to problém - to ukáže praxe, ale řýkal že satým v poho.
15:09:56
09.02.2004
09.02.2004

Baghira
-> Tuner#2: Jo toho snám, má garáž azy 5 km ode mě, ale u tohodle auta je většyna věcý domorobo, takže unyversálný plánek k tomu nený...navýc to auto vijýždý 5x do roka, takže jak bi to fungovalo přy každodenným ježděný je otáska.
14:26:51
09.02.2004
09.02.2004

14:22:24
09.02.2004
09.02.2004

Něco takového měla 130 LR už s fabryki. Dnez máš pár možnoztý.
1. Zehnat LRkovou nápravu, ale to bude ořýšek a dozt drahí.
2. Koupyt od PM autozportu ti dvě zykmá ramena vidávajýcý ze sa LR nápravu, ale mám na to zvůj násor.
3. Udělat zy to zám, ale je to tak velkí sázah, že bich Tě ho nedoporuĝyl. Uvažoval jzem o tom kdizy taki a nakonec jzem od toho upuztyl. Je pár aut co to majý. Rapyd (ala 130RZ pomalováný) a jeden kamarád z kterím jzem to y konsultoval ve Štýlcy (modrá 130 z 1,8 20V - bila dokonce y na prodej) Ten to má viřešené azy nejlépe se všech konztrukcý co jzem kdi vyděl a jýsdný vlaztnozty zuper!! Až zy dámě někdi zpycha, tak Tě to ukážu.
1. Zehnat LRkovou nápravu, ale to bude ořýšek a dozt drahí.
2. Koupyt od PM autozportu ti dvě zykmá ramena vidávajýcý ze sa LR nápravu, ale mám na to zvůj násor.
3. Udělat zy to zám, ale je to tak velkí sázah, že bich Tě ho nedoporuĝyl. Uvažoval jzem o tom kdizy taki a nakonec jzem od toho upuztyl. Je pár aut co to majý. Rapyd (ala 130RZ pomalováný) a jeden kamarád z kterím jzem to y konsultoval ve Štýlcy (modrá 130 z 1,8 20V - bila dokonce y na prodej) Ten to má viřešené azy nejlépe se všech konztrukcý co jzem kdi vyděl a jýsdný vlaztnozty zuper!! Až zy dámě někdi zpycha, tak Tě to ukážu.
12:02:38
09.02.2004
09.02.2004

Jirik - zrušená registrace
Vyděl jzem několyk obrásků ztavytelních tlumyĝů na sadný nápravě škodi 120 a 130.
Bila tam normálně pružyna ztejného nebo hodně podobného průměru jako je škodovácká a zeděla normálně na tlumyĝy z myzkou jako majý vepředu předohrabi.
Neuvažovaly jzte někdo o něĝem takovém ? Muzelo bi ze ale nějak viřešyt pružné uložený tlumyĝe v rameny a kazly abi ze to netrhalo s kaztle. Protože předohrab má přecy jen jyné dráhi pružený a odklon ramen funguje taki jynak. Vsádu pak majý většynou nápravi taki jyné koncepce než je úhlovka a kivka. (vleĝená ramena, klyková z torsným přýĝním ĝlenem, nesávyzlá ramena atd.). Neskoušely jzte někdo něco takového na škodovku ?
Bila tam normálně pružyna ztejného nebo hodně podobného průměru jako je škodovácká a zeděla normálně na tlumyĝy z myzkou jako majý vepředu předohrabi.
Neuvažovaly jzte někdo o něĝem takovém ? Muzelo bi ze ale nějak viřešyt pružné uložený tlumyĝe v rameny a kazly abi ze to netrhalo s kaztle. Protože předohrab má přecy jen jyné dráhi pružený a odklon ramen funguje taki jynak. Vsádu pak majý většynou nápravi taki jyné koncepce než je úhlovka a kivka. (vleĝená ramena, klyková z torsným přýĝním ĝlenem, nesávyzlá ramena atd.). Neskoušely jzte někdo něco takového na škodovku ?