skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
karburátor 136
prohledat
22 příspěvků (zobrazeno 1 až 22) od 24.10.2002 do 21.11.2002, založil/a
15:28:03
21.11.2002
21.11.2002
vici
zvoneni - detopnacni horeni, celkem dost skodlive, presne jak pise U-geen, predstih co nejvetsi, ale tak aby to nezvonilo, ono stejne detonacni horeni vykon ubira....
22:13:51
20.11.2002
20.11.2002

U-Geen
Pokud ti to bude hodne cinkat tak muzes dopadnout jako ja a to ... prasklej pist.
20:45:23
20.11.2002
20.11.2002
Martin
Ohřev sání zatím zapojené nemám, ale také o tom přemýšlím. Jinak cukání jsem již na 80% vyřešil. Vyměnil jsem : kladívko, kondík, vyčistil karbec, sešteloval předstih, vyměnil VN kabely. Avšak toto ještě nepomohlo. Pak jsem koupil nové svíčky : 3-bodové BRISKy EXTRA DR15TC. Následovala neuvěřitelná změna. Motor najednou běžel absolutně pravidelně. Akorát se mi zdálo, že ventily se ozývají dost často. Proto jsem trochu snížil předstih. Ale tím se mi zase snížily volnoběžné otáčky. Tak sem se je snažil zvednout přidáním vzduchu, ale poté mi to začalo zase kuckat. Tak nevím, co je lepší. Zda nechat vyšší předstih a nechat rachtat ventily, nebo nepřidávat prudce plyn. Může vyšší předstih motoru uškodit ?
21:11:12
18.11.2002
18.11.2002

Dan
Z Golfa de, ale do Fava (LEKR) :o)
Do škodnej de z Renaultu Fuego (2.0) nebo z Tatry 613 a vůbec ze spousty aut.
Akorát, že to pak JEDE a žere :o)
Aby to JELO a NEŽRALO, to jaxi nejde dost dobře sladit dohromady :o)
Do škodnej de z Renaultu Fuego (2.0) nebo z Tatry 613 a vůbec ze spousty aut.
Akorát, že to pak JEDE a žere :o)
Aby to JELO a NEŽRALO, to jaxi nejde dost dobře sladit dohromady :o)
00:50:36
18.11.2002
18.11.2002

Matej102
Pánové, co jde do 120cky narvat za karbec, aby to moc něžralo a dobře jezdilo. Nejde tam nějakej FIAT nebo GOLF, možná i nějakej JAPONEC. Rákosky to měly občas podobný ne.
08:17:11
13.11.2002
13.11.2002
roman
To Peter,,tak karburátor nemám "zasratý" je to ůplně nový SEDR136,samozřejmně že mám namontovaný filtr paliva,ale i nový karbec nemusí být z fabriky skvěle seřízen,hlavně klapky a jiné.Proto jdu za týden na důkladné seřízeni karburátoru a rozdělovače,hlavně těch regulací,to si doma nikdo svépomocí neseřídí na 100%.
08:04:12
13.11.2002
13.11.2002
Luděk
Jezdím 136 na 99.99 % LPG,ale občas mi to taky trochu cukne,jako kdyby mě někdo podržel (nebo jakože trochu škytne),konzultoval jsem to s takovým stoletým strejcem ve firmě,kde LPG montují a on povídal,že ty motory jsou takový nervozní hlavně kvůli rozdělovači,že s Fáčkovým je to o hodně lepší,docela se vyzná,tak jsem to vzal.
06:32:53
13.11.2002
13.11.2002

wekky
Mám občas podobné problémy:
Když jedu jakkoli a mění se otáčky, tak se nic nedějě a motor táhna krásně.
Když však jedu stálou rychlostí tak občas cítím jakoby mě někdo zezadu přidržel a pak zase pustil (většinou při otáčkách lehce pod 3000).
Cím by se to dalo odstranit?
Když jedu jakkoli a mění se otáčky, tak se nic nedějě a motor táhna krásně.
Když však jedu stálou rychlostí tak občas cítím jakoby mě někdo zezadu přidržel a pak zase pustil (většinou při otáčkách lehce pod 3000).
Cím by se to dalo odstranit?
22:40:44
12.11.2002
12.11.2002
***R@ZOR***
Cukání zpusobuje taky velký předstih.
18:41:32
12.11.2002
12.11.2002
Peter
Nevime co roman povazuje za "cukanie", ale ak je to to, ze auto ide az kym mu plyn poriadne neprislapne a potom modor ako keby zdochol a zacal brzdit auto, chvilu to trva a potom sa zrazu preberie k zivotu, tak to je zasraty karburator. Ked som si kupil 136tku jazdilo to OK. Potom som to dal na lpg, jazdilo to OK. Potom do mna blbci vrtali, ze vraj to nici motor a hlavu, tak som si to chcel overit a jazdil vylucne na lpg bez akehokolvek cucania benzinu po kazdej nadrzi plynu. O 5tkm to vsak zacalo robit na benzin vyssie popisovane. Jazdit sa s tym da, ale vyrazit do krizovatky z vedlajsej je o hubu, lebo treba velmi jemne sliapat na plyn, aby sa to neprejavilo. Asi su zasrate trysky druhej komory. Takze ked sa ta zacne po chvili zatvarat, tak to uz ide normalne. No a ak ide o nicenie motora, tak jedine co som si vsimol pri stelovani ventilov, ze po kazdom stelovani ma kazdy inu volu. A to ako mensiu tak ak vacsiu. Ale vyrazne rozdiely tam nie su. Ono sa to proste neda poriadne nastavit. Skuste si ich nastavit, potom pretocit kluku a overit si nastavenie a vlasy vam dupkom vstanu.
07:02:27
12.11.2002
12.11.2002
roman
to Martin--tím benzínem to nevím,ale já jsem natankoval párkrát u Shelu ten 99+,a bylo to celkem znát.Jinak máš vyleštěný potrubí???Já ho nejdřív neměl a bylo to šílený cukání,pak jsem ho měnil za origo felicie a vyleštil jsem to a je to tak o 50% lepší,ale stejně musím s plynem pomalu.Máš zapojený vyhřívání u toho sání???Někdo to doporučuje a někdo zase ne,ale za zkoušku moc nedáš.Já ho taky nemám zapojený,ale budu do toho.Napiš jestli ho máš zapojený a hlavně jakým způsobem,sbírám info o tom a pak to nějak zkusím zapojit.
PS mrkni do tématu (Jak na teplo,Topení)
PS mrkni do tématu (Jak na teplo,Topení)
21:11:39
11.11.2002
11.11.2002
Martin
Mám stejný problém jako Roman. Před dvěma dny jsem namontoval do své 125ky motor z Felicie 1,3MPi 50kW, s předělaným sáním z felicie a standard karburátor ze 120. Z nízkých otáček (hlavně při rozjezdech) při sešlápnutí plynu za 2/3 se to začne jakoby přehlcovat a kucká to. Poté to vyrazí. Ale jelikož minulý majitel motoru jej provozoval na plyn, musel sem předělat vůle na ventilech, předstih, odtrh kladívka....Tak už nevím. Asi to dám ke známýmu do servisu. Je možné, že si bude muset motor zase zvyknout jezdit na benuin ? Bral sem Natural 95.
23:38:58
28.10.2002
28.10.2002
Romis
S Danem souhlasím.....jezdím 130-tkový karbec + úpravy, co tu popisuje a má pravdu.A pokud máš karbec SEDR 136, tak není co řešit.
Jak se mi ozve kámoš, tak ho kupuju taky...ten stávající už toho má dost za sebou a repasovat se mi nechce....nový je nový
trysky seženeš buď nový ve starých mototechnách nebo podle tabulek v karbecích, který má někdo jen na náhradní díly.....
Jak se mi ozve kámoš, tak ho kupuju taky...ten stávající už toho má dost za sebou a repasovat se mi nechce....nový je nový
trysky seženeš buď nový ve starých mototechnách nebo podle tabulek v karbecích, který má někdo jen na náhradní díly.....
21:06:59
28.10.2002
28.10.2002

RadstaR
K tomu cukani. Kamos ma ve skodovce 1.3 z felicie, samozrejme predelanou na karbec verzi. Mno ma tam karburator ze skody 120 tusim ze sedr a problemy s cukanim nema. Jinak sytic ma rucni.
19:13:40
28.10.2002
28.10.2002

Dan
Tak sleduj : já sehnal větší trysky jak do SEDRa, tak do LEKRa (Favo) a to hodnoty, kerý sem si nadiktoval. A pro to Favo dokonce dvě sady různých hodnot.
Vyvedu Jižího ze tmy na světlo poznání a dím, že Sprinty měly akorát větší "komínky" a krabici vzduchovýho filtra s většejším objemem. Ale to se romana netýká.
Toho se týká to, že např. pro 136 se SEDRem, leštěným sáním, K&N filtrem a příčňákem sou vhodný trysky 120/140. Předstih 12 stup.
Já mam na Favu taky K&N, přímej vejfuck a k tomu fšemu větčí trysky a normální Faker se na to jaxi nehrabe.
Pokud větší trysky, tak upravit dejchání motoru. Jinak to nemá cenu, možná to začne i víc žrát.
Ty trysky ti za celkem pakatelní cenu poskytnou v každým větším servízu, gde se specializujou na karburátory.
Vyvedu Jižího ze tmy na světlo poznání a dím, že Sprinty měly akorát větší "komínky" a krabici vzduchovýho filtra s většejším objemem. Ale to se romana netýká.
Toho se týká to, že např. pro 136 se SEDRem, leštěným sáním, K&N filtrem a příčňákem sou vhodný trysky 120/140. Předstih 12 stup.
Já mam na Favu taky K&N, přímej vejfuck a k tomu fšemu větčí trysky a normální Faker se na to jaxi nehrabe.
Pokud větší trysky, tak upravit dejchání motoru. Jinak to nemá cenu, možná to začne i víc žrát.
Ty trysky ti za celkem pakatelní cenu poskytnou v každým větším servízu, gde se specializujou na karburátory.
09:20:23
25.10.2002
25.10.2002
roman
Tak sání mám upravený z feldy,teď jsem ho leštil a je to trochu lepší.To vyhřívání zatím nemám zapojený(viz.téma JAK NA TEPLO).
07:42:56
25.10.2002
25.10.2002

wekky
Myslím, že pokud máš originálně osazený SEDR na 136, tak by to nemělo být nesprávné. Felicie se od 136 fáčka liší jen mírně zvětšenými kanálky a jemně ostřejší vačkou.
Jestli ti to cuká po sešlápnutí plynu, tak bych se spíš podíval jestli funguje injektor a kam stříká.
Jaké tam máš sání? Pro karburátor je nejvhodnější ze 136 nebo upravené fáčkové. Máš zapojené vyhřívání? To by také mohlo částečně cukání způsobovat, když by palivo kondenzovalo na stěnách.
Jestli ti to cuká po sešlápnutí plynu, tak bych se spíš podíval jestli funguje injektor a kam stříká.
Jaké tam máš sání? Pro karburátor je nejvhodnější ze 136 nebo upravené fáčkové. Máš zapojené vyhřívání? To by také mohlo částečně cukání způsobovat, když by palivo kondenzovalo na stěnách.
07:16:10
25.10.2002
25.10.2002
roman
Jde mi hlavně o to aby to perfektně seřízený-emise a tak...
Do servisu se bojím jít,protože mně všude ukážou dveře(asi se s tím běžně nesetkávají).Jinak to jezdí celkem slušně až na to cukání při sešlápnutí plynu.
Snad by mi pomohl U-Geen,má myslím ten samej motor.
Jinak ta felda byla BMM.
Díky za rady.
Do servisu se bojím jít,protože mně všude ukážou dveře(asi se s tím běžně nesetkávají).Jinak to jezdí celkem slušně až na to cukání při sešlápnutí plynu.
Snad by mi pomohl U-Geen,má myslím ten samej motor.
Jinak ta felda byla BMM.
Díky za rady.
22:29:49
24.10.2002
24.10.2002

Max
Zbijou tě leda tak virtuálně :o))) Ale z věci....no já nevim...já bych to zvážil....asi bych se poptal těch mechaniků,jak řikal Jiřik.Já nejsem takovej frajer,abych takhle z hlavy vysypal hromadu informací.... Ale jestli je to fakt potřeba...Nevim,to musíš poznat ty.Jestli z toho ještě něco vymáčkneš,nebo jestli to bude jen víc žrát.
19:35:04
24.10.2002
24.10.2002
Jirik
Šmarjá, to fakt nevim. Na kolik tě tenhle špás vyšel ? Motor + zástavba. To je MPI ?
A neporadili by třeba nějací zkušení a k řeči dobře naložení mechanici ?
Tak mě napadá že když se dělaly např. karbenátkový Fáva 43, 46 KW a Sprint 74 ps tak to asi taky nemělo stejný trysky, že ? Nejsem si teď už jist, jestli se dělaly i karburátorový Favority 50 KW, nebo to byly jenom " i ". Ještě jsem četl, že se dělaly na vývoz pro Poláky a ještě někoho Felicie s karburátorem. Možná že bych to zkusil cestou poptáváním se v několika servisech a pak si udělat konečný obrázek. Ale bude to tam chtít spíš zajít, nebo lépe zajet než tam jenom telefénovat. Ehm, tady se to může jaksi zvrhnout v rozsáhlou diskusi a změť rad a názorů a nakonec budeš stejně vědět prt. Ale třeba ne (mám strach aby mě ostatní nezbyli) Hehe, Zdar. :o))))))
A neporadili by třeba nějací zkušení a k řeči dobře naložení mechanici ?
Tak mě napadá že když se dělaly např. karbenátkový Fáva 43, 46 KW a Sprint 74 ps tak to asi taky nemělo stejný trysky, že ? Nejsem si teď už jist, jestli se dělaly i karburátorový Favority 50 KW, nebo to byly jenom " i ". Ještě jsem četl, že se dělaly na vývoz pro Poláky a ještě někoho Felicie s karburátorem. Možná že bych to zkusil cestou poptáváním se v několika servisech a pak si udělat konečný obrázek. Ale bude to tam chtít spíš zajít, nebo lépe zajet než tam jenom telefénovat. Ehm, tady se to může jaksi zvrhnout v rozsáhlou diskusi a změť rad a názorů a nakonec budeš stejně vědět prt. Ale třeba ne (mám strach aby mě ostatní nezbyli) Hehe, Zdar. :o))))))
10:58:42
24.10.2002
24.10.2002
roman
Ten motor není nijak upravený,tak nevím jestli přetryskovat,a hlavně kde seženu jiný trysky(nerad bych je převrtával nebo frézoval)
07:25:08
24.10.2002
24.10.2002
roman
Potřeboval bych poradit,mám 105,přestavba 136 felicie mám tam nový 136 karbec SEDR,nejezdí to zrovna špatně,to néé ale asi by to chtělo přetryskovat .Můžete mi někdo poradit?