ZAROVKY

prohledat
18 příspěvků (zobrazeno 1 až 18) od 16.10.2002 do 18.10.2002, založil/a
řadit dle data
16:11:57
18.10.2002
vici
ja najezdim cosi vic, nez 2000/mes, a svetla mi uz parkrat zachranila "rypak"... i kdyz treda feldy Pick-Up 1,9D a nebo Partner 1,9D neni zadna raketa, da se s tim slusne jezdit a pokud clovek specha, da se i leccos predjet, ale spusta lidi ma zrcatka jen na paradu a jsou schopni, pokud jsou predjizdeni udelat cokoliv, s tim ze jedne co vi je to ze jsou na ceste. Sviticiho auta si prece jen nekteri vsimou. Stejne tak si vetsina rozmysli, kdyz vyjizdi z vedlejsi, skocit pod projizdejici auto, protoze si ho treba kvuli svetlum vsimnou:o))) Nemluve o stribrne metalize na mem Favu, na suchem asfaltu zrovna idealne videt neni - svetla to jisti. Kdo chce ryche jezdit a prezit musi dat ostatnim sanci ho uvidet. Mimochodem, predni mlhovky jsem za poslednich par let zapnul snad jen kdyz jsem predelava elektriku kvuli palubce z feldy, zadni taky...... takze asi to neni o tom svitit vsim...
11:53:07
18.10.2002
Bob
2 Luděk vono je svícení vším a svícení vším znám člověka kterej nastartuje motor a pak vytáhne takovej ten supr spínač jako je u starejch cirgulí (tahem zapni stiskem vypni) když stojíš před autem máš 90 0/0 šanci že voslepneš :-)) naštěstí to je výtvor z varťase bez technický takže ho na cestě stěží potkáš. ale ten pohled za to stojí :-))
a propo vším co mám svítím jenom tehdy když je vopravdu tma nejsem ve městě a proti nic nejede. nejsem jako ty co jezděj za soumraku po městě s zozsvícenejma dálkáčema
09:12:38
18.10.2002
Luděk
No jasněže to chce brát s rozumem taky podle barvy auta atd.,kvůli tomu,že se mi zdály dvě pětiwatový žárovky v zadních lamoách málo,tak jsem je zdvojil a mlhovky mám v páru i vepředu i vzadu.Ale dal bych na něčí fundovanou radu,jaké standardní (55/60 W) žárovky jsou nejlepčí,páč já mám zkušenosti s párem Superblue za cca 500,- (a nebyla to zádná známá značka tuším Johnsonn),že akorát jedna skoro hned praskla,kupovat další pár se mi nechtělo (i když,pak už bych měl náhradní),ale hlavně to světlo no žádná sláva.Kdysivá byl ve Světu motorů článek o těch s větší svítivostí,ale stojí hrozný prachy a ty články jsou spíš placená reklama,takže bych uvítal zkušenosti.
08:49:34
18.10.2002
wekky
2 Luděk: Pořád lepší svítit furt (samozřejmě ne vším) než jak někteří, co si zapnou světla až už vůbec nevidí kam jedou. Včera v podvečer, když ještě ke všemu pršelo, jsem takových viděl (většinou až na poslední chvíli) nepočítaně.
08:21:57
18.10.2002
Luděk
Jo a nejlepčí finta na pravidelnou svítivost je zapojit to na baroskop (to je ten ksindl na kontloru mazání),páč pak ti to svítí imrvére pořád - pokud Ti motor maže.
08:16:31
18.10.2002
Luděk
Hm a já se pořád divím,kde se berou ty lidi,co neustále zcela nesmyslně svítěj vším co mají k dispozici a ejhle,už je to tady.Vždycky se dost pobavím,když vidím "řidiče",který ještě ani neopustěj svůj parkovací chlívek,ale auto svítí,čím může (škoda,že nedělají dostupnou rampu na střechu alespoň se 6ti až 8mi světlama,to by pak byl bezvadnej vánoční stromeček a ne auťák i když je mi jasný,že vevnitř je to lepčí než venku - páč kontrolky jsou barevný,ale v tom případě je lepší nevyjíždět a nestartovat,jen nechat otočený klíčky v zapalování a svítí ještě o dvě kontrolky víc).Jezdím cca 2 tis km měsičně,ale ještě jsem nezaregistroval,že by mě svícení od něčeho zachránilo.Jo a v zimě,kdy se svítit musí cca 2-3x dobíjím baterku (většinou těsně před zahájením období a pak v průběhu).Jinak soused je vedoucí prodejny Auto-forum v Pardubicích a vždycky si hrozně mne ruce,jak se zase budou fest prodávat aku,když přijde zimní čas svícení.
07:45:23
18.10.2002
wekky
2BoB: Myslel jsem při BĚŽNÉ jízdě. To, že plyn používáš jako vypínač :-) je věc jiná, pak i nějaké zvýšení spotřeby není poznat.
07:30:51
18.10.2002
Bob
2 wekky jak můžu šlapat víc na plyn když už je na doraz ? :-)))

a jestli jedu za 10,5 nebo za 10,8 na to už se.. stejně je to moc :-((
07:15:06
18.10.2002
roman
Neznáte náhodou Osram H4 +50% ,slyšel jsem o nich ,je to snad novinka,ale nemůžu je u nás sehnat.A ty 100/80 se dají běžně koupit?
07:07:32
18.10.2002
wekky
Svítím taky pořád, je to přeci jen o něco bezpečnější. I když ne moc, stejně mě jedna brejlatá ženská přehlédla a srovnala Bublině blatník.
To Bob: Není pravda, že svícením nic neztratíš. Kdysi jsme to ve škole počítali a přes účinnosti to při všech světlech dalo asi 1,5 kW ztráty výkonu. Který však při běžné jízdě nepostřehneš, jen se mírně zvýší spotřeba (asi 0,3 l/100), protože víc šlapeš na plyn, aby se to vyrovnalo.
18:14:32
17.10.2002
Bob
jo jo svítit chce pořád, přes den normálně a vnoci svítim všim co tam je (no pak je světlo pomalu jak ve dne :-)) tim že svítíš nic nestratíš stejně ti de energije z altíku což kupa lidí nechce pochopit a tvrdí že nesvítěj protože se jim vybíjí baterka
18:06:10
17.10.2002
Vojta
Ja svitim prave taky porad. Pripada mi to o hodne bezpecnejsi i ve dne je to auto lip videt.
TO U-Geen: nevis prosim te co to je za znacku nebo takovy podrobnejsi popis te zarovky?Myslis ze kdyz bych kopil zarovku stejne vataze jak mas ty a taky s tim modrym sklem tak to bude asi stejne co mas ty co?Nevim,ale myslim ze v jine firme, ktera je vyrabi asi nebude az taky rozdil.
16:52:18
17.10.2002
vici
ja svitim porad, ve dne, v noci, v lete, v zime..:o))
16:01:46
17.10.2002
MATTESS
to Luděk: to si teda kaskadér. když nesvítíš. Zvlášť teď na podzim svítim furt a v létě pokud jedu nějakou dálku, tak taky..... Nejsem sebevrah
09:07:37
17.10.2002
Luděk
Žárovky,ty mě teda fest s....,s klasikou můj Rapid svítí nic moc,ale když vidím proudy,resp. napětí při světlech,topení,vyhřívání a ještě si zablikáš a šlápneš na brzdu,tak se neodvažuju dát silnější žárovky (altik mam 55).Takže na to kašlu a nesvítím skoro vůbec (páč vono to taky víc žere).
20:34:01
16.10.2002
Dan
Bacha na velký výkony (to, co má U-geen, eště jde), ale při větších se vypalujou kabely.
Sou pro tak velký proudy moc slabý. Paxe musí předělat kabeláž, relé a jištění. Nedoporučuju strkat silnější žárofky do starších Škodovek, kerý eště neměly relé na světla. Tam fšechno de přes lukas. To neni dobrý.
Já mam namodralý Osram (60/55W) a spokojenost.
20:13:47
16.10.2002
U-Geen
mam H4 100/80W modry, sou fajn.
19:58:58
16.10.2002
Vojta
Tato debata se jiz urcite nekdy vedla ale ted si nevzpominam. Mel bych
dotaz ohledne zarovek do prednich svetlometu. Jake tam mate vy? Zatim
tam mam obycejne H4 ale premyslim v brzke dobe o necem lepsim. Mate
nekdo zkusenosti s tema H4+30% svitivosti? Nebo ty nejake Blue.....,
treba jsem videl H4 s modrym sklem. A co treba ty silnejsi zarovky??
Byl bych rad za kazdy nazor a pripominku at treba nekoupim nejakou
blbost! Dik
Extreme Tyres