skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Tece do auta
-> Syny: -> xerox422: diky za typy :)....mrknu na to
-> Evž@: mne to tiež robilo presne ako popisuješ, dlho som si nevedel dat radi až jedneho dna som si všimol malu medzeru pri hornom ohybe (rohe) u čelneho skla medzi kasnou-strehou a tesnením okna (u mna na vodičovej strane). Dlzka medzery bola asi 4 cm a širka asi len 1-2 mm a tolko problému narobí.
Vyriešil som to neutralnym silikonom a odvtedy pokoj
.

-> Evž@: Jinak me treba teklo do shade otvorem do kteryho vede drat k dvernimu spinaci. Voda se dostala do sloupku ramem okna nahore u strechy skrz nezatmelenou mezeru mezi plechama, tekla skr A sloupek, kapala presne na kabel od dverniho spinace a po tom kabelu se mi dostala do auta :) Byla prdel to vyzkoumat...
-> Evž@: Odtokovej zlabek kde je motor steracu. Otevri kufr a podivej se jestli jsou ty odtokovy hadice pruchozi a prilepeny.
Když mi při větším dešti začne kapat voda ze spodní hrany palubovky kde hledat problém?...myslím že teče někde kolem čelního skla.Docela mi to leze už krkem to dokola vysoušet.Pry stačit vyčistit nějaké drážky které bývaji někdy ucpané ale v tomto jsem docela panic....diky za každou radu :) (Škoda 125 L)
-> Duso: Tak vies ci nevies ? :) Ked stavias polosutaziak predpokladal som ze tam tapaciry uz nemas.
-> PeterP136: no asi jo.. ale keby enboly tak uz by som mal ten karton ci co to je zosuvereny od vody.. ale to nemam..
-> Duso: Vo dverach mas igelity?
-> chooki: jo okey.. ta zrieim tak ze dam do kazdej drazky na tesneni kolo dveri.. a setky dve zasilikonujem.. budeto SKODA PAMELA :D ... jo a k tomu silikonovemu tmelu.. lebo totalne stim nemam skusenosti.. to je dajaky sparovaci tmel priesvitny alebo aky to je tmel ??? sanitarny ??? bo strasne vela druhov je.. tak konkretne... a ja si uz potom vyberem dajaku znacku :D ..inac diki moc ! ked to pomoze ta ruky nohy bozkavam

nenapladaj ? nove slovo som vymyslel...proste vela tam toho nenajeb

-> Duso: silikon odporucam taky ten , no neviem ako sa to vola, ale v tom plastovom valci (cca 120 Sk) a s tou plechovou "pistolou" (cca 70 Sk) to tlacis von...alebo moze aj v tube a la zub. pasta (80-100 sk) ale s tym sa nerobi dobre. A samozrejme priesvitny. Kupis to v kazdom obchode typu farby laky, alebo tesco, carrefour a podobne.Znaciek je milion.
Hlavne ten co budes davat na tesnenie, resp. plechovu drazku okolo celneho skla, tak moc tam toho nenapladaj, aby ti to nejak moc neslo spod tesnenia, kvoli vzhladu. Ak ti daco vyjde von, tak to nerozotieraj po kasni, ale nechaj to zaschnut par dni a potom to pojde lahko dole.
Ja osobne som daval silikon na kasnu a nie tesnenie ale mozes aj naopak. Hlavne to chce zistit kade to tecie a na to sa sustredit. Ale da sa to vyriesit. Treba sa do toho pustit ked je pekne a musi sa to zlepsit.
Hlavne ten co budes davat na tesnenie, resp. plechovu drazku okolo celneho skla, tak moc tam toho nenapladaj, aby ti to nejak moc neslo spod tesnenia, kvoli vzhladu. Ak ti daco vyjde von, tak to nerozotieraj po kasni, ale nechaj to zaschnut par dni a potom to pojde lahko dole.
Ja osobne som daval silikon na kasnu a nie tesnenie ale mozes aj naopak. Hlavne to chce zistit kade to tecie a na to sa sustredit. Ale da sa to vyriesit. Treba sa do toho pustit ked je pekne a musi sa to zlepsit.

-> chooki: a ten silikon nebude lepsie radsej natlacit do tej drazky co je na tesneni ktora sa priklepuje na ten plech ???
-> chooki: hmm no dobry napad.. jo a aky silikon kupit na to ???
-> Duso: chlape v prvom rade klud, ok ? sadni si, nieco popi, zajedz a skus porozmyslat...v prvom rade zisti, kade ti to tecie...ja som toto riesil kurva dlho, ale poriesil...hlavne klud a nevymyslaj hluposti typu " pomozu mi v servise"...jasne, pomozu, odlahcit penazenku, vypocujes si nadavky a vysledok neisty...taka je realita.
ak okolo okna, tak okno von, nove tesnenie (300 sk), na kasnu silikon(urcite!).
pozri tu hadicku z kufra, tiez lahko zatesnis silikonom.
ak okolo tesnenia dveri, daj ho dole, tu hranu na kasni tiez o silikonuj, daj tesnenia, poriadne nasad. Dvere skus dopasovat tak, aby celym obvodom priliehaly (vrchny ram prihni, prip. posun zamok)...to by malo byt snad vsetko...ak to budes mat ok, ie je mozne aby tieklo
ak okolo okna, tak okno von, nove tesnenie (300 sk), na kasnu silikon(urcite!).
pozri tu hadicku z kufra, tiez lahko zatesnis silikonom.
ak okolo tesnenia dveri, daj ho dole, tu hranu na kasni tiez o silikonuj, daj tesnenia, poriadne nasad. Dvere skus dopasovat tak, aby celym obvodom priliehaly (vrchny ram prihni, prip. posun zamok)...to by malo byt snad vsetko...ak to budes mat ok, ie je mozne aby tieklo

-> Hvězdič: no na spolujazdcovej strane som mal.. ale to uz je opravene.. ale i tak tece.. kolo dveri alebo celneho skla neviem.. no musim este skontrolovat ci vodicova strana tota trubka neni odlepena alebo no neviem...
-> Duso: a nemáš náhodou vysunutou tu trubku jak jde z prostoru před čelním sklem do podběhu,nebo prasklou,ucpanou??
tjn já si bez silikonu život s erkem nedokážu představit
Muze tma tect odkudkoliv! Me tam teklo kolem okna, z kufru mi to protejkalo dovnitr skrz tan svar, teklo mi tam skrt A-sloupek, a buh vi cim jeste... Silikon dost pomaha

-> Duso: Ale klidně ti může na podlahu chcát kolem předního okna, i když se to zprvu nezdá - mně teče do auta kolem čelního skla a to tak, že po větším dešti mi z drátů za přístrojovkou kape voda a na podlaze pak vznikají loužičky...

-> Hvězdič: no jo dvere byly vonku... obydve predni... moze byt tym ?? skusit ich vic pritisnut ku kastli ??
-> Duso: mels vyndaný dveře??? mě tam jednou chcalo tím že sem měl moc daleko dvře vod kastle...
-> Pavel P.: ne nic takovyho.. ja take neuznavam .. staviam polosutazak... takze repro ani radio ziadne hluposty tam niesu... ani zadne sedacky...
nemáš náhodou centrál nebo repro ve dveřích a protáhnutý kabely od něj skrz sloupek? pokud tam máš volně kabel bez průchodky tak to teče po tom kabelu dovnitř...
jo a moze aj celne sklo pretekat ??? kolo celneho skla... ???
prosim poradte uz som zufaly... tece mi do auta... kolo dveri.. tesnenia nove... ale zateka mi voda to tej drazky co sa tesnenie nasadzuje.. jo a pri pedaloch mam bazen.. a spolujazdec tiez sa moze kupat.. som rozmyslal ze ci chemoprenom neprilepit tesneni ... poradte mi.. zas mi to cele hrdzavie.. necem mat zo skodovky FLINSTONS auto :) .. co stim robit ?? zrobia mi to niekde v servise alebo ??? za kazdu radu dakujem !! len nech mi ten crep nehrdzavie prosim :)