zvednutí zadku

prohledat
21 příspěvků (zobrazeno 1 až 21) od 13.10.2002 do 30.10.2002, založil/a
řadit dle data
20:44:02
30.10.2002
Bob
Dneska sem koukal na podložky vomyl se z toho bahno a sou úplně v pohodě :-))
Jó silon je silon lehkej pevnej :-))
20:37:40
30.10.2002
Dan
Ale jinak podložit ty horní hrnce je asi nejlepčí řešení. Dělalo se to tak na soutěžákách, dyž měly mít větčí průchodnost.
A uvádí to např. i Plšek ve svých "Úpravy....... "
08:21:43
30.10.2002
wekky
Vašek: na gardofce nemusíš nic podkládat, stačí vyměnit originální pružiny za rapiďácké. Jsou totiž o 35mm delší. Já jsem to tak udělal (jsou totiž i tužší) a zadek je až nechutně vysoko, budu je muset kousek seříznout.
08:12:22
30.10.2002
Luděk
To Vašek:když už chceš mermomocí podkládat.tak je samozřejmě nejideálnější podložit celé horní lůžko pružiny kroužkem a do skeletu to přišroubovat delšími šrouby M8.Pak se opravdu nemusíš zabývat nastavováním tlumiče,ale mě to stejně tlouklo jako blázem a vůbec jsem s tím nebyl spokojen.
14:53:52
29.10.2002
Vašek
Zdravim všechny
Taky se zabývám zvednutím zadku na mé gardovce (široké nápravy rapid) zajímalo by mě zda je možné nepodkládat přímo pružinu ale podložit horní držák pružiny a tlumiče, nemusí se pak podkládat tlumič zvlášť, nemáte s tím někdo zkušenosti?
18:15:04
28.10.2002
U-Geen
Už je po sezóně
16:31:10
28.10.2002
JohnyJ&120M
ke vzhledu zadní nápravy po vypodložení nebo novejch pérech:vůbec se nebojím,že budu mít Tatrovku.Většinou jezdim ve 4 v 5-ti lidech a včera když jsme jeli na výjezd,tankoval jsem a úplně jsem se lekl,jestli se mi kola nevyrvali z převodovky,protože byly doslova ve tvaru rozpláclýho "A".Jak tam dáváte ty podložky pod péra?nahoru k podběhu nebo dolu k nápravě?jak může být vysoká,aby mi z ní to péro nesjelo?a napište mi prosim někdo návod pro debily,jak sundat přední pružiny.čumák je zas extrémě nahoře...dík.PS:nevíte o nějakým srazu?něco jako bylo ve Štilci.
20:20:05
18.10.2002
Bob
zadní na 120 sem bral myslim za 600 obě
19:25:01
18.10.2002
JohnyJ&120M - zrušená registrace
Tak Vám děkuji za rady,ale zjistil jsem,že mám nechtěnej vidlák tuning.mezi poloosou a dorazem mám na propérování prostor asi JEN 1 CM!takže budu muset asi dát nový pružiny.kolik tak stojí jedno perko?nepatřím mezi bohaté,tudíž šetřim každou korunu:-(
Pro Bosse:Dobrý rady,ale jsou na prd.Ale nad tim otočenim sedaček přemýšlim.GOOD idea:-))Už mě škodověnka začíná lízt krkem.myslel jsem si,že když ji koupim za těch 13 tis.nebudu do ní moc rvát,a ejhle mejlka-už jsem do ní vysypal 6 000 za kola a nový ramena.teď to přibudou pružiny+zadní tlumiče+baterka+...ale zase bude aspoň v dobrým stavu.
Jo a nevíte někdo jak mám vyztužit uchycení zadních ramen v podlaze?je to tam jaxi vykvetlé a čekám kdy pojedu nějakou dírou a kolo se půjde podívat přes podběh do motoru.mám to uchycení udělat celý nový(traverza do "L") nebo jenom přeplechovat(šířka tak 2 mm)?
A ještě:nefunguje mi větrák na topení.(teda v autě.na nabíječce funguje)proměřoval jsem konektory a dávají 11V,což mi příjde dostatečné.poraďte někdo,kdo měl stejné problémy.
20:03:27
15.10.2002
wekky
Bob: A máš správně nastavenou sbíhavost?
Nemáš tam spíš rozbíhavost? A jak tomu dáváš pokouřit, co?
19:36:00
15.10.2002
Bob
jiřiku moch bys mě vysvětlit tuhle anomaliji
zadek V
hustim na 3 Atm (mam kola 165/13 ale na malej náklaďák)
sjiždí se mě vnitřní strana pneu
16:00:08
15.10.2002
Jirik
Jo a vono to někde hupsne a utrhne ti to převodovku. Někdy se divim co ten podvěs dokáže vydržet když drží na dvou titěrnejch šroubkách. Po našlapání delších pružin se kola sice podhodí do "V", ale když fikneš podložky pod kola, tak 2 cm pod každé, tak si to zase trochu sedne a pak to sedí celkem rovně. To jest celou pochou běhouna gumy. Né jako užovky co jezdí po vnější hraně gumy, nebo naopak ohnuté vlečky po vnitřní.
Možná že úhlovka vydrží víc než kejvadlo, ale záleží na tom jak jezdíš a taky ceny náhradních dílů. Vyšší zadek ale kola stejně vyvrácený do A u vlečky jsou hnus fialovej. Kroutí se to furt. Maximálně to vyztužit a srovnat jako dělávají tady kucí. Ale těch dukátů.
Kejvadlo s tužšíma brkama a kvalitníma tlumičema taky neni špatný. Musí se s tim holt vzhledem k věku jezdit rozumějš aby ti někde neulítlo kolo, ale to ti může i u úhlovky. Taky tu byl tuším nějakej případ. Pak na to něco sežeň. Auto 2 měsíce rozebraný v garáži.
Zkus sehnat ty 130kový pružiny. Ono se to zvedne. To že se to podhodí můžeš eliminovat decentním seříznutím pružiny, nebo těma podložkama pod kola - zvětší se páka.
12:17:12
15.10.2002
Bob
třmeny mám vyhozený jsou axi na prd když jedeš po poli a chytíš ďouru tak když tam byl ten třmen tak se zhouplo krutě celý auto teďka mě to krásně tu díru projede
11:40:48
15.10.2002
Luděk
To Bob: tlumiče jsem samozřejmě nenastavoval,jednak se mi zdál jejich zdvih dostatečný (zvedáš auto,které je oproti normálu níž) a druhak při kyvadlové nápravě se Ti to musí zákonitě zastavit o třmeny a dál to nemůže jít,při vlečené nápravě to drží tlumiče jako dorazy.Dokonce vlivem prohnutí péra mi v určitých fázích propérování docházelo na pravé straně ke kontaktu péra s tlumičem a vůbec to nebyl pěkný zvuk.Jediné,kde se mi podložka osvědčila,bylo,když jsem měl funglovku kastli a na levé straně byl držák lůžka péra v nosníku nabodovaný jinak vysoko než na pravé a auťák byl k jedné straně (asi 3 měsíce mi trvalo,než jsem přišel na důvod).
09:02:32
15.10.2002
Bob
2 Luděk a udělal sis prodlužovací nástavec na tlumič ?
vono když tam dáš podložky pak ti to propéruje tak ti pak tlumič naráží na konec a kola vodskakujou
08:16:36
15.10.2002
Luděk
Nějak mi není jasný,jak to s těma podložkama pod pružiny řešíte,že jste pro to tak zapálený protože jsem je měl na 3 autech a stojí to vyloženě za hovno,auto skáče jako zajíc a je tvrdý,no prostě vůbec žádnej elegantní prohup.Podkládal jsem vždycky ty lůžka vzádu,první pokus měl 30 mm,ale i s 20 mm jsou po instalaci péra prohnutý jako blázen a na autu vzniká tzv. efekt tatry 815,no a s náklaďákem zrovna jezdit nemusím.
22:31:36
14.10.2002
Dan
Aneb Bob OFF-ROADER
:o)
22:47:51
13.10.2002
Bob
mám komplet nový pružiny a 3,5 cm podložky v zádu je to sice do V ale jináč žádnej problém a hlavně projedu všude :-)))
21:52:22
13.10.2002
Boss - zrušená registrace
No a já mám ještě dvě varianty...Takže ta první je velice lehká a je to takovej sociál tuning..Takže do předu metrák písku...A u zadku nacpat mezi závity pružin třeba nějaký prkýnko nebo něco..zároveň se tím ten zadek i ztvrdí:o)) a u toho předku jak bude těžší tak to nebude reagovat na boční větr:o))
A druhá varianta je trochu náročnější...otočit sedadla o 180stupňů a předělat řízení dozadu..:o)))))Zadek se stane předkem a přede zadkem..tím pádem z toho vznikne auto s motorem vepředu a řízenou zadní nápravou:o)))Světla a podobně,to už jsou jenom detaily..:o))
21:23:02
13.10.2002
Dan
Věčný téma.......Syndrom motorovýho člunu.
Pročti si tu pár témat a téměř na všechno najdeš odpověď.
Předek : sekce "Opravy a úpravy"
Zadek : delší péra (např. z Rapida), nebo podložky pod péra (ocel/dural/silon) = nevýhoda kyvky : "V" efekt.
17:13:51
13.10.2002
JohnyJ&120M - zrušená registrace
zdarec lidi.
jsem tady nově registrovanejale jinak mám už pár příspěvků přečtených.
poraďte mi někdo,jak mam svojí škodověnce pozvednout troch záď,případně snížit čumák?
potvora má zadní část podezřele nízko.párkrát už jsem jí odřel břicho,ale naštěstí tam mám tyč od vlečného,takže to odskáče vždycky ona(taky už je pěkně odřená:-))jo a taky jsem koukal,že se párkrát líbal i výfuk se silnicí.docela se bojím těch vystouplejch kanálů,že se o něj zasekne tyč tažného a urve mi to zadek.
předek mi přijde,že je zas až moc vysoko.
dá se to nějak udělat,aniž bych musel kupovat jiný pružiny?
ps:kámoš mi už nadával,že mam zadek moc nízko.když byl naplech a venku pršelo,tak si chtěl zalezt pod auto a prostě se tam nevešel:-))
Extreme Tyres