skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Starter
prohledat
4 příspěvků (zobrazeno 1 až 4) od 11.10.2002 do 14.10.2002, založil/a
09:28:41
14.10.2002
14.10.2002
Luděk
Nevím,jakej v tom máš motor,ale mě ty startéry rostě přestaly bavit (vždycky po roce ztratily sílu) a tak jem před 10 dny koupil ten s převodovkou,stojí sice 2 600,- (pokud nemáš známýho u výrobce a plátce DPH - já jsen dal 1 700,-) a to je o něčem jiném.Mám v autě takovej multifunkční budík a teď při startování se hodnota napětí ani nehne,předtím padala třeba na 9V a baterka je OK z rok a půl starý Felicie.Nebo namontuj vypitej motor bez tlaků a ono to bude motat jak víno (ale jestli i jezdit ...)
20:23:22
11.10.2002
11.10.2002

Bob
Máš na 99 0/0 vopálený kontakty spínače to sou ty 2 vohromný šrouby jak na jeden připojuješ kabel vod baterky je tam pecka která se pak proudem propálí a startér jede na plno
jak sundat
vodpojiš baterku
dirou pod sedačkama vodělaš kabel vod baterky a vod zapalování
pak matku kterou to drží na bloku převodovky
2 matku nejlépe zespodu když nadzvedneš ¨pravou stranu auta
a pak stačí povytáhnout a spadne ti na kebuli
jak sundat
vodpojiš baterku
dirou pod sedačkama vodělaš kabel vod baterky a vod zapalování
pak matku kterou to drží na bloku převodovky
2 matku nejlépe zespodu když nadzvedneš ¨pravou stranu auta
a pak stačí povytáhnout a spadne ti na kebuli
14:27:02
11.10.2002
11.10.2002
lukas
Me to delavalo taky - hlavne driv jeste na "stary" 120-ce - vysvetloval jsem si to tak ze pres zimu proste motor pres noc "zatuhne" a je potreba ho napoprvy trochu uvolnit - proste ze prvni startovani je pro starter namahavejsi. Nehlede taky na zatuhly loziska v rotoru - ale to bych tipoval ze na to je ted zas jeste porad desne teplo.
Ja bych na vadu v motoru (elektromotoru starteru) nemyslel - kdyz rikas ze napodruhy to uz slape normalne. No zkusil bych starter vyndat a vyzkouset ho na volno jesi pobezi normalne.
Ja bych na vadu v motoru (elektromotoru starteru) nemyslel - kdyz rikas ze napodruhy to uz slape normalne. No zkusil bych starter vyndat a vyzkouset ho na volno jesi pobezi normalne.
13:54:48
11.10.2002
11.10.2002

CHIP
Ted se mi po ranu stava, ze starter nechce moc tocit, 2x se otoci veeeeelmi pomalu a pak startuje normalne, nevite cim by to mohlo byt?? Nejsou treba spatny uhliky?? Muzu si dovolit to sam rozebrat?? A jak se ten starter rozebira..... Spis jak ho sundam, lehce vysvetlit by stacilo.
Jo, baterka je nabita..... Predem vam diky.... CHIP
Jo, baterka je nabita..... Predem vam diky.... CHIP