Přijde zima,přijde mráz.

prohledat
16 příspěvků (zobrazeno 1 až 16) od 09.10.2002 do 13.10.2002, založil/a
řadit dle data
15:32:55
13.10.2002
Dan
Jasně, to je přehnaný. Dělat to furt, tak jo, ale párkrát za zimu.......
20:10:37
11.10.2002
Bob
Tu luděk s akcel pumpou nic nebilo benzín normálněš stříkal ale prostě se nevodpařil šlovo jeden tejden minulou zimu že to byl tak skurvenej mráz že sme byli 2 z ulice co se jim povedlo ráno nastartovat a pochybuju že když stříknu 3 -4 kapky na stěnu filtru tak 5x za zimu že tim skurvim motor
11:55:20
11.10.2002
Luděk
To Bob:použitím Etheru (což mimo jiné patří k vojenským metodám startování Pragy V3S) dochází ke krátkodobému zvýšení komprese (asi jako kdyby jsi měl palivo s vyšším oktanovým číslem) a zatímco náklaďáky to jakž-takž vydržej (i když znám borce,kterej to u Tatry 815 praktikoval celou zimu,aby neměl starosti a bylo po motoru),3x uložená klika z našich hliníkových čtyřválců má tendenci ke kroucení,poř. opouštění míst ji patřících.No ne,opravdu se ten motor ničí,jsou i originální přípravky na různých bázích (Motip),ale Ty jsi musel mít přicpaný injektor,nebo přimrzlý,protože když selápněš plyn,tak to musí stříknout,když to jenom kape,tak to není úplně ono.
07:42:55
11.10.2002
PPP
Ja som namazal zamky silikonovou pastou na vodovody. Ta stopro nesaje vodu a nezda sa byt ani nejako primrzava. Akurat ze rozpusta hrdzu a svinstvo lepsie nez wd40 a tak z jedneho, ktory je zle umyty vyteka hotove bahno.
Okrem toho si myslim, ze zamrzaniu zamkov specialne na skodovke sa da zabranit aj zalepenim otvorov, ktore su medzi ramom okna na dverach a samotnymi dverami. Take totiz vteka voda z topiaceho sa snehu rovno na zamok, kde zamrza alebo rozoziera zamok. Bud ich zatmelte, alebo ja som ich zalepil karosarskym lepom (body 999) a potom pretrel zakladovkou a prelakoval, aby to nevyzeralo tak hnusne.
No a ak chcete dobre startovat aj za zimy, tak si kupte propan do zapalovacov (odparuje sa pri -30) a ten nastriekajte do sania. Ten motor urcite neposkodzuje.
22:37:04
10.10.2002
Baghira
Nechci se vám vměšovat do debaty, jelikož nejsem odborník, ale nedávno jsem o tomto problému mluvil s odborníkem přes motory a ten mi vysvetloval něco v tom smyslu, že se může při nízkých teplotách (-25°C) stát, vlivem tepelné roztažnosti, respektive smrštivosti, že zůstanou pootevřeny (především) výfukové ventily (tuším že mluvil o rozvodových tyčkách, ale už nevím) a tím pádem aniž by vznikla požadovaná komprese, motor nejde nastartovat. Doufám, že jsem to popsal srozumitelně, už si přesně nepamatuju jak to říkal.
22:05:55
10.10.2002
Bob
2 Luďa Jezdím pouze na natural 95 a vodu rozhodně v karbeci ani v nádrži nemám.
Nevim jak ti vstřiknuti 1/2 ml etheru na stěnu filtru může způsobit opotřebení motoru jako ujetí 10tis
2 Dan souhlas ale lepší je Kerosin
21:46:35
10.10.2002
Dan
Náhodou, ten éter je dobrej. Dělá ho i Motip. Neni to tak strašný.
Kámoš měl ten sprej přidělanej na řídítkách u pionýra, hadičku k sání a to byste čuměli, jaká to byla forsáž :o)
14:28:24
10.10.2002
Luděk
To Bob: tak to jsi měl asi benzin s oktanovým číslem 50 a ne 90,já nevím,ale když přijdou ráno na parkovišti k autu majitelé,tak mají všichni stejnou teplotu okolo nazávisle na značce,typu a roku výroby.To stříknutí etheru do motoru je jako kdyby najel v okamžiku 10 tis. km (jestli jsi někdy neslyšel,jak to krásně zabouchá,nejlíp to opravdu dělá 3x uložené klice u Škodovky).Co takhle voda v plovákové komoře,stači vlhkost? To Ti nepomůřou ani 3 baterky.Teď mám týden namontovaný startér s převodovkou a už se těším na zimní starty,mě už prostě nebavilo neustále shánět startéry původní konstrukce,protože na motor 136 spolehlivě fungovaly tak necelý rok.
12:50:03
10.10.2002
Bob
Já ti nevím mám 2 baterky repasoval sem si startér a po 3 mintovým motáním startérem sem při - 20 stejně nenastartoval kdyžsem vodělal filtr tak sem zjistil že místo toho aby benzín vytvořil mlhovinu tak normálně skapával a svině se nevodpařoval tak sem vždycky vzal horkovzdušnou pistoli a fouk sem do sání teplej vzduch a motor naskočil na první šlápnutí :-) pak mě bylo porazeno že ether se vodpařuje o při nízkých teplotách tak že stačí vždycky trošičku stříknout do sání a startuje to úpně špičkově jenom ho nedoporučuju vozit v kabině ani vepředu v kufru, von tak trošku (víc) uspává :-)))
12:18:08
10.10.2002
Luděk
Škodovky obzvláště parkující venku jsou na přimrzání obzvláště po absolovování myčky,nebo děště prevíti,ale vše lze podchytit: zámky ve dveřích se vyplatí kompletně vyndat umýt naftou,nebo petrolejem a poředně namazat buď hustějším olejem,nebo řidší vazelínou - to Ti vydrží i déle než rok.Gumy okolo dveří opravdu glycerínem,ale stačí i otírat lihem (z nouze),nebo namazat indulonou.A k startování za třeskutých mrazů asi toto: pokud máš dobře seštelováno,silnou baterii a startér a nemáš vodu v benzínu,tak ani Škodovka nemá problém se startem.
10:50:07
10.10.2002
Ivour
Díky za info!Tak nějak jsem si to všechno myslel.Slyšel jsem o přivazování dveří a podobně.No nic,jak bude čas,namažu vše i sebe...snad to stihnu do té doby než přijde tuhá zima.Kéž by vůbec nepřišla.V tomto mají mašiny velkou výhodu...nemusí se otvírat a zavírat dveře. :o)
07:14:33
10.10.2002
sep
Ty dveře co co se musej držet za jízdy-chce to sundat tapecírunk(stačí jenom nahoře )a mechanismus zámku festovně namazat,ale chce to fakt zevnitř,prostříkávání zvenku je na nic.Nejlíp to namazat ještě před zimou:),toť vše.
02:40:21
10.10.2002
RadstaR
Mno pokud uz auto otevres a nejde zavrit, tak se me osvedcilo mit v aute zapalovac a ten zamek proste tim zapalovacem nahrat :) Me to zatim fungovalo vzdycky.
22:53:02
09.10.2002
Bob
Ten problém sem měl taky
CHce to loupit lahvičku glicerinu a láhev spreje se silikonovým volejem
Gumy těsnění vzít glicerinem
Vodělat tapecírung a komplet zámky vzit silikonovýnm volejem a to tak že pořádně
zámky je dobrý vzít grafitovou vazelínou
pokud nechce auto v -20 startovat stačí stříknout do sání trošku etheru
21:49:39
09.10.2002
Boss - zrušená registrace
Jo zamrzání dvěří je sranda..:o)Nejlepší je když je člověk otevře a ony pak nejdou zavřít protože zámek nezaklapne..Sem je tak jednou musel držet cestou do práce..:o))
Ale to se neděje jenom u škodovek ale u většiny aut co musí přes zimu stát venku..
15:46:42
09.10.2002
Ivour
Ahoj šílenci. :o)
Tak se nám ochlazuje a pokud se nepletu, Škodověnky trpí v zimním období určitými necnostmi.Myslím teď řadu 105,120 a jim podobné stroje.Toto bude moje první zima se Škodou 105 Lotus.I když už mám věk na nějaký novější (neříkám zrovna lepší) auto. :o)Proto se ptám vás,zkušených škodovkářů.Takže: jak na zamrzání dveří,zámků,přimrzání těsnění dvěří?Slyšel jsem něco o glycerínu.Na co ještě dát pozor?Kromě toho,že v třeskutém mraze se nedoporučuje líbat svého plechového miláčika. :o) Děkuji za informace,podněty,rady,vě cné dary a finanční podporu. :o)
Extreme Tyres