skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Přijde zima,přijde mráz.
prohledat
16 příspěvků (zobrazeno 1 až 16) od 09.10.2002 do 13.10.2002, založil/a
15:32:55
13.10.2002
13.10.2002

Dan
Jasně, to je přehnaný. Dělat to furt, tak jo, ale párkrát za zimu.......
20:10:37
11.10.2002
11.10.2002

Bob
Tu luděk s akcel pumpou nic nebilo benzín normálněš stříkal ale prostě se nevodpařil šlovo jeden tejden minulou zimu že to byl tak skurvenej mráz že sme byli 2 z ulice co se jim povedlo ráno nastartovat a pochybuju že když stříknu 3 -4 kapky na stěnu filtru tak 5x za zimu že tim skurvim motor
11:55:20
11.10.2002
11.10.2002
Luděk
To Bob:použitím Etheru (což mimo jiné patří k vojenským metodám startování Pragy V3S) dochází ke krátkodobému zvýšení komprese (asi jako kdyby jsi měl palivo s vyšším oktanovým číslem) a zatímco náklaďáky to jakž-takž vydržej (i když znám borce,kterej to u Tatry 815 praktikoval celou zimu,aby neměl starosti a bylo po motoru),3x uložená klika z našich hliníkových čtyřválců má tendenci ke kroucení,poř. opouštění míst ji patřících.No ne,opravdu se ten motor ničí,jsou i originální přípravky na různých bázích (Motip),ale Ty jsi musel mít přicpaný injektor,nebo přimrzlý,protože když selápněš plyn,tak to musí stříknout,když to jenom kape,tak to není úplně ono.
07:42:55
11.10.2002
11.10.2002
PPP
Ja som namazal zamky silikonovou pastou na vodovody. Ta stopro nesaje vodu a nezda sa byt ani nejako primrzava. Akurat ze rozpusta hrdzu a svinstvo lepsie nez wd40 a tak z jedneho, ktory je zle umyty vyteka hotove bahno.
Okrem toho si myslim, ze zamrzaniu zamkov specialne na skodovke sa da zabranit aj zalepenim otvorov, ktore su medzi ramom okna na dverach a samotnymi dverami. Take totiz vteka voda z topiaceho sa snehu rovno na zamok, kde zamrza alebo rozoziera zamok. Bud ich zatmelte, alebo ja som ich zalepil karosarskym lepom (body 999) a potom pretrel zakladovkou a prelakoval, aby to nevyzeralo tak hnusne.
No a ak chcete dobre startovat aj za zimy, tak si kupte propan do zapalovacov (odparuje sa pri -30) a ten nastriekajte do sania. Ten motor urcite neposkodzuje.
Okrem toho si myslim, ze zamrzaniu zamkov specialne na skodovke sa da zabranit aj zalepenim otvorov, ktore su medzi ramom okna na dverach a samotnymi dverami. Take totiz vteka voda z topiaceho sa snehu rovno na zamok, kde zamrza alebo rozoziera zamok. Bud ich zatmelte, alebo ja som ich zalepil karosarskym lepom (body 999) a potom pretrel zakladovkou a prelakoval, aby to nevyzeralo tak hnusne.
No a ak chcete dobre startovat aj za zimy, tak si kupte propan do zapalovacov (odparuje sa pri -30) a ten nastriekajte do sania. Ten motor urcite neposkodzuje.
22:37:04
10.10.2002
10.10.2002
Baghira
Nechci se vám vměšovat do debaty, jelikož nejsem odborník, ale nedávno jsem o tomto problému mluvil s odborníkem přes motory a ten mi vysvetloval něco v tom smyslu, že se může při nízkých teplotách (-25°C) stát, vlivem tepelné roztažnosti, respektive smrštivosti, že zůstanou pootevřeny (především) výfukové ventily (tuším že mluvil o rozvodových tyčkách, ale už nevím) a tím pádem aniž by vznikla požadovaná komprese, motor nejde nastartovat. Doufám, že jsem to popsal srozumitelně, už si přesně nepamatuju jak to říkal.
22:05:55
10.10.2002
10.10.2002

Bob
2 Luďa Jezdím pouze na natural 95 a vodu rozhodně v karbeci ani v nádrži nemám.
Nevim jak ti vstřiknuti 1/2 ml etheru na stěnu filtru může způsobit opotřebení motoru jako ujetí 10tis
2 Dan souhlas ale lepší je Kerosin
Nevim jak ti vstřiknuti 1/2 ml etheru na stěnu filtru může způsobit opotřebení motoru jako ujetí 10tis
2 Dan souhlas ale lepší je Kerosin
21:46:35
10.10.2002
10.10.2002

Dan
Náhodou, ten éter je dobrej. Dělá ho i Motip. Neni to tak strašný.
Kámoš měl ten sprej přidělanej na řídítkách u pionýra, hadičku k sání a to byste čuměli, jaká to byla forsáž :o)
Kámoš měl ten sprej přidělanej na řídítkách u pionýra, hadičku k sání a to byste čuměli, jaká to byla forsáž :o)
14:28:24
10.10.2002
10.10.2002
Luděk
To Bob: tak to jsi měl asi benzin s oktanovým číslem 50 a ne 90,já nevím,ale když přijdou ráno na parkovišti k autu majitelé,tak mají všichni stejnou teplotu okolo nazávisle na značce,typu a roku výroby.To stříknutí etheru do motoru je jako kdyby najel v okamžiku 10 tis. km (jestli jsi někdy neslyšel,jak to krásně zabouchá,nejlíp to opravdu dělá 3x uložené klice u Škodovky).Co takhle voda v plovákové komoře,stači vlhkost? To Ti nepomůřou ani 3 baterky.Teď mám týden namontovaný startér s převodovkou a už se těším na zimní starty,mě už prostě nebavilo neustále shánět startéry původní konstrukce,protože na motor 136 spolehlivě fungovaly tak necelý rok.
12:50:03
10.10.2002
10.10.2002

Bob
Já ti nevím mám 2 baterky repasoval sem si startér a po 3 mintovým motáním startérem sem při - 20 stejně nenastartoval kdyžsem vodělal filtr tak sem zjistil že místo toho aby benzín vytvořil mlhovinu tak normálně skapával a svině se nevodpařoval tak sem vždycky vzal horkovzdušnou pistoli a fouk sem do sání teplej vzduch a motor naskočil na první šlápnutí :-) pak mě bylo porazeno že ether se vodpařuje o při nízkých teplotách tak že stačí vždycky trošičku stříknout do sání a startuje to úpně špičkově jenom ho nedoporučuju vozit v kabině ani vepředu v kufru, von tak trošku (víc) uspává :-)))
12:18:08
10.10.2002
10.10.2002
Luděk
Škodovky obzvláště parkující venku jsou na přimrzání obzvláště po absolovování myčky,nebo děště prevíti,ale vše lze podchytit: zámky ve dveřích se vyplatí kompletně vyndat umýt naftou,nebo petrolejem a poředně namazat buď hustějším olejem,nebo řidší vazelínou - to Ti vydrží i déle než rok.Gumy okolo dveří opravdu glycerínem,ale stačí i otírat lihem (z nouze),nebo namazat indulonou.A k startování za třeskutých mrazů asi toto: pokud máš dobře seštelováno,silnou baterii a startér a nemáš vodu v benzínu,tak ani Škodovka nemá problém se startem.
10:50:07
10.10.2002
10.10.2002
Ivour
Díky za info!Tak nějak jsem si to všechno myslel.Slyšel jsem o přivazování dveří a podobně.No nic,jak bude čas,namažu vše i sebe...snad to stihnu do té doby než přijde tuhá zima.Kéž by vůbec nepřišla.V tomto mají mašiny velkou výhodu...nemusí se otvírat a zavírat dveře. :o)
07:14:33
10.10.2002
10.10.2002
sep
Ty dveře co co se musej držet za jízdy-chce to sundat tapecírunk(stačí jenom nahoře )a mechanismus zámku festovně namazat,ale chce to fakt zevnitř,prostříkávání zvenku je na nic.Nejlíp to namazat ještě před zimou:),toť vše.
02:40:21
10.10.2002
10.10.2002

RadstaR
Mno pokud uz auto otevres a nejde zavrit, tak se me osvedcilo mit v aute zapalovac a ten zamek proste tim zapalovacem nahrat :) Me to zatim fungovalo vzdycky.
22:53:02
09.10.2002
09.10.2002

Bob
Ten problém sem měl taky
CHce to loupit lahvičku glicerinu a láhev spreje se silikonovým volejem
Gumy těsnění vzít glicerinem
Vodělat tapecírung a komplet zámky vzit silikonovýnm volejem a to tak že pořádně
zámky je dobrý vzít grafitovou vazelínou
pokud nechce auto v -20 startovat stačí stříknout do sání trošku etheru
CHce to loupit lahvičku glicerinu a láhev spreje se silikonovým volejem
Gumy těsnění vzít glicerinem
Vodělat tapecírung a komplet zámky vzit silikonovýnm volejem a to tak že pořádně
zámky je dobrý vzít grafitovou vazelínou
pokud nechce auto v -20 startovat stačí stříknout do sání trošku etheru
21:49:39
09.10.2002
09.10.2002

Boss - zrušená registrace
Jo zamrzání dvěří je sranda..:o)Nejlepší je když je člověk otevře a ony pak nejdou zavřít protože zámek nezaklapne..Sem je tak jednou musel držet cestou do práce..:o))
Ale to se neděje jenom u škodovek ale u většiny aut co musí přes zimu stát venku..
Ale to se neděje jenom u škodovek ale u většiny aut co musí přes zimu stát venku..
15:46:42
09.10.2002
09.10.2002
Ivour
Ahoj šílenci. :o)
Tak se nám ochlazuje a pokud se nepletu, Škodověnky trpí v zimním období určitými necnostmi.Myslím teď řadu 105,120 a jim podobné stroje.Toto bude moje první zima se Škodou 105 Lotus.I když už mám věk na nějaký novější (neříkám zrovna lepší) auto. :o)Proto se ptám vás,zkušených škodovkářů.Takže: jak na zamrzání dveří,zámků,přimrzání těsnění dvěří?Slyšel jsem něco o glycerínu.Na co ještě dát pozor?Kromě toho,že v třeskutém mraze se nedoporučuje líbat svého plechového miláčika. :o) Děkuji za informace,podněty,rady,vě cné dary a finanční podporu. :o)
Tak se nám ochlazuje a pokud se nepletu, Škodověnky trpí v zimním období určitými necnostmi.Myslím teď řadu 105,120 a jim podobné stroje.Toto bude moje první zima se Škodou 105 Lotus.I když už mám věk na nějaký novější (neříkám zrovna lepší) auto. :o)Proto se ptám vás,zkušených škodovkářů.Takže: jak na zamrzání dveří,zámků,přimrzání těsnění dvěří?Slyšel jsem něco o glycerínu.Na co ještě dát pozor?Kromě toho,že v třeskutém mraze se nedoporučuje líbat svého plechového miláčika. :o) Děkuji za informace,podněty,rady,vě cné dary a finanční podporu. :o)