Výměna předních nábojů.

prohledat
21 příspěvků (zobrazeno 1 až 21) od 06.10.2002 do 13.10.2002, založil/a
řadit dle data
15:17:03
13.10.2002
Dan
Já vim. Nemachruj.
:o)
11:06:18
13.10.2002
Jirik
Už je to und v Běšinách jsem na 15" již byl. Óó děkuji všem za rady užitečné.
19:02:02
08.10.2002
Dan
No já pamatuju, dyž Jiží potřeboval kotouče sundati, strhnul ráčnu jak nic. To si představ......
Sou věci na tom světě, viť ?
Nech stočiti i s kotúčem, neb jedno to jest. Vždyť slovo sme o tom prohodili. Mimochodem, dyž´s mi volal, sral sem, paxem se u třel a nakonec eště vodvez ségru vozem kamsi. To sem toho ráčil stihnout, což ?
A pak, že se nemá za jízdy mobilovat. Dyž Jiží volá, holt musí se.....
16:15:14
08.10.2002
Jirik
A prolil jsem to, profoukal sprejema brzdovkou, proklepal a prt platný.
To bych nikdy neřek že vjetsi rozebraný nedávnou pudou takhle blbě povolovat a starý šlupky šrouby jako nits. Někdy mě i překvapí co všechno jde povolit po těch letech.
To co se Jižímu stalo teď se mi ještě nikdá nestalo. A svisláky, kuláky, excentry šrouby připevnění nápravy šly povolit normálně. Máte taky někdo nějakou libovou zkůsenosť ?
16:10:26
08.10.2002
Jirik
Jo a ni dědovou špecielní masívní pákou to nešlo. Zavezu to raděj ke známému kterej je trhadlem vybavenej. Než těch nástrojů skurvím víc. hehe.
NEKUPUJTE si GOLA SADY V BAUMAXU !!!
Děda mi řikal - tak ti děkuju. Hehe. On si myslel že ráčna jeho byla. Alébrž byla moje.
Pravděpodobně už nerozeznává barvy a velikosti. Moje je poloviční délky co jeho jest a barvy chromové, jeho jest barvy černošedé. Mi nemusíte hned vynadávávat. :o)))
16:04:38
08.10.2002
Jirik
No jo nóóó, ale ten bohužel nemám v inventáři. Sem si myslel že když povolim jiný sračky, tak tohle taky. No a ta ráčna byla dost fórová, už to vypadalo že to pude, jako že to povoluje, a najednou to udělalo prt. A bylo to. A jinak vsi silou jsem to nerval. Nejsem debil abych u toho šroubu urval hlavu, nebo jí alespoň ojebal. Po urvání nástavce jsem se jal povolovat jiným náčiním a selhalo i to. Tý ráčny ani škoda nebyla, byla to taková ta sračka z Baumaxu. Jsem si říkal že na výměnu klíňáku - povolení altíku bude dobrá. A hle, asi bych s ní ten altík nepovolil. Aspoň hezky vypadala, ale jinak byla na nic. Vořechy budu používat do jiného náčiní, kteréžto v inventáři jest. A ty 16 let starý kotouče golou šly. Tak jsem to zkusil i v tomhle případě kdy tam jsou ty kotouče 5 měsíců.
Fuj.
13:22:35
08.10.2002
lukas
ale zaklad je kazdopadne to poradne prolejt - zas ne to rvat vsi silou abys to neurval
13:09:12
08.10.2002
U-Geen
Zásadně trhákem, na tyhle věci není gola určená!!
12:49:54
08.10.2002
lukas
AHA no tak v tom pripade se delaj specialni "trhaky" na gola klice - me ten muj stal 6 kilo ale je to dobra investice - ten jen tak nevohnes - a je to levnejsi nez 1x-2x strhnout racnu. Hlavne to chce poradne prolejt nejakym vzlinavym prostredkem.
12:35:26
08.10.2002
Jirik
Jo ? A jak tam ten vočkovej dostaneš. Do tý díry ke šroubům vod kotouče je to tak 5 cm ne-li víc. Zkoušeli zme na to dědovo specielní trubkovej klíč 6ti hranej značně masívní a ani sme s tim nehnuli - jóó vohnuli jsme u něj rukojeť. Je tohle do prdele možný ? Kurwa to se mi ještě nestalo. Dyť to bylo rozebraný před cca 5ti měsícema. Kotouč neškrtá nic, aby se to zapeklo. No fakt nevim. Hlavně že ty 16 let starý vyndat šly. Já to celý jako kundál rozeberu a zaseknu se na takovej píčovině, která se sundavá a nandavá běžně.
Jestli to nestihnu nechat stahnout do čtvrtku tak si vyškubnu pajduláka.
11:26:45
08.10.2002
lukas
Jirik - jako povolit sroub ???? - to je nejlepsi vockovej klic a poklepat gumovou palickou a WD-cko nebo i brzdovka
11:12:23
08.10.2002
Jirik
Tywe, tak sem to včera rozebral. Šlo to v pohodě, ani jsem nevymáchal ložiska v bordelu na podlaze. Fikaně jsem očekával že vypadnou až to budu vytahovat. Zadní ne, je zapertlovaný v náboji a nemá kam i když se pohybuje drobátko v náboji když je stažený z kuželu. Zajímavý kámošovi šlo ven i to zadní když to stahoval a jedno mu zůstalo na kuželu.
To zadní má pak nějakej domeček nebo dosedací plochu v náboji kam zapadne ?
Ale nemůžu sundat z náboje kotouče. Jsou tam nový max 5 měsíců. Nemáte na to nějakej fígl ? Promazával jsem to, proklepával kladívkem a kdovíco ještě. A když jsem si myslel že už to jde, tak mi praskla ráčna. Dobrý co ? Utrhnout hlavu nebo jí zkurvit není umění.
13:20:06
07.10.2002
lukas
Jirik - ja ti to vemu flexou za flasku rumu :-))))))))))))))))
13:10:33
07.10.2002
Jirik
A nebo etě jinak. Kolik může stát stažení toho nákružku o 10 mm na průměru ?
10:31:05
07.10.2002
Jirik
Jo a za soustružníka dam možná víc peněz než za ten náboj z úže.
10:30:05
07.10.2002
Jirik
A jde to rozebrat v pohodě a nebo tam je s nečim problejm ?
10:28:50
07.10.2002
Jirik
Ti povydam že tyhle nemůžu udělat středěný nákružkem. Páč ho neni kam umístit.
Akorát by mi to ustříhlo středovou krytku. Stejně to musim rozebírat. Tak to tam můžu dát rovnou ty užovkový a nemusim nic soustružit. Jóó a pro obyč plecháče si necham vysoustružit středící kroužek s kuželem aby držel pod ráfkem.
21:34:11
06.10.2002
Dan
Tak nic nesháněj a nech ten kroužek osoustružit, jak to činí Luboš a jiní, co 15" instalují.
Toť nejjednodušší, pak to bude fungovat jak středění.
Bych řek, že lidové čumějí, jak by nečuměli..... :o)
Taxe ozvi, až budeš při své zvrhlé brutálno-fekální sexuelní chuti, ať se můžem zas vybít !!! :o)
21:19:54
06.10.2002
Jirik
Drahý, znáš některý ty svině na vrakáčích. Víš pane mladý, potřebuji ty užovkový bez středícího kroužku. Svině mi tam překáží. Do Klatov je musím sehnat. Měním je kvůli tomu že kolesa mi nejdou dorazit až k dosedací ploše, zůstávají viset na nákružku - mají menší středící jamku. Jo a jinak s těmi kolimi je to brutelní. Gumy na to sedly výtečně. Dostal jsem on montérů chromový návleky na ventilci. Vzadu i vpředu to vykukuje tak 1,5 cm z blatníků, ale z a do garáže jsem vyjel. Máme tam takej vyšší nájezd, tudíž musím hodně šikmo a pak se kola víc zamačkávají. Projížděl jsem to jenom cvičně kolem baráku - ono to na moc otáčkách závitu nedrží a tak jsem měl obavy pokoušet se o nějakou ostřejší jazdu. No a zdá se mi že je to stejný. Ještě před Klatovama to s nima zkusim v noci projet po dálnici na Prahu. Všichni koukaj jak zevlýky. Hehe. Teď abych na to dal vysací zámky.
Jo a na konferu dneska nemožem. Pudu spát, jsem utahanej jak sloní chobot.
20:55:50
06.10.2002
Dan
Zhruba tak, jak píšeš, je to.
Ty náboje asi budou drahý, kamaráde..... :o) Podle mě - cena šrotu.........
Všeliký stahovák ni natahovák jest nepotřebný. Ručně dobře jde to.
18:10:18
06.10.2002
Jirik
Ahoj. Jsou záměnitelné náboje předního kola z užovky (bez středícího nákružku) za eMkové (s nákružkem) ? Napohled jsou stejné, ale nevím zda jsou stejné i vevnitř. Říkali mi že jo, ale radši se ještě ptám. Páč pořád něco kutíte a montujete. Ještě jsem náboj nesundaval.
Takže sundam brzdič, čepičku na ložisku, odmontuju matku a pak už to půjde i s kotoučem vytáhnout ? Co všechno se mi vytáhne s nábojem ven ? I vnější ložisko ?
Pokud budu mít ten náboj co budu měnit bez ložiska a budu tam chtít stávající přehodit, lze to udělat v domácích podmínkách bez speciálních stahováků a podobnejch skopičin ?
Moooc děkuju. Musím to stihnout udělat do Klatov. Nevíte kolik si řeknou tak na vrakáči za ty náboje bez středění z užovky ?
Extreme Tyres