Imobilizer (Alarm) Pro Auto Doma snadno a ryc

prohledat
15 příspěvků (zobrazeno 1 až 15) od 09.12.2003 do 11.12.2003, založil/a
řadit dle data
10:27:20
11.12.2003
King
Kdo chce auto slohnout, slohne ho :o). Proste pro klid duse mi blika na palubce ledka, ciha domorobo alarm a na sklech dve samolepky "Jablotron Car Alarm" (nebo tak nejak). Pred corkarem s odtahovou avii me to sice neochrani, ale na prvni dve skupiny tech smejdu: 1) Jdu z hospody a nechce se mi jit pesky, 2) Jsem ubozak, co si obcas prividela corkou stary shade ci zigula, to zatim staci. Zajem vyssich corkarskych kast o moji S105 necekam :) I když.....:)
09:51:12
11.12.2003
PPP
-> D.J.Vlasta: Este raz. Na tych co sa chcu odviezt staci bakula na volant. Aspon nedorantaju dvere a zamok pri pokuse vniknut. Palec im zabrani akurat tak odist ale to aj bakula. Ta im to vsak povie skor, nez vniknu dovnutra. A zlodej, ktory s tym chce odist si palec nabuduce prinesie so sebou. Na rozdiel od baterky ho pichne do vacku. Pocul som, ze dokonca niektory zlodeji sa s tym neparaju a ked mal dotycny ukryty odpojovac baterky, tak proste urvali najdlhsi kabel z motoroveho priestoru a pripojili baterku priemo altik cievku a auto roztlacili. To ci idu po nahradnych dieloch sa v tom aspon natolko vyznaju. Dokonca v tychto pripadoch nepomoze ani ventil priamo ku nadrzi (zaprve ho vidno ked kuknem pod auto, za druhe nie je problem vyrvat hadicku z nadrze (silou ide vsetko) a doniest si PET flasku s benzinom. A vystrajat v zime s palcom pri motore sa aj tak asi malokomu chce :).
Jedina moznost ako urobit elektronicky imobilizre, je riadne nestandardna uprava zapalovania, ktoru bez pristorjov niekto nebude schpnty lahko spravne poprepajat. Akurat musi byt este blbuvzdrovna, aby po pokusoch zlodeja nebolo auto imobilizovane aj pre majitela az do opravy odpalenych suciastok :).
23:12:31
10.12.2003
D.J.Vlasta
Já pracuju v zabezpečovací technice už dlouho,děláme EZS do objektů,kdysi jsme dělali i autoalarmy a centrály,ale dnes už to neděláme.Montovali jsme systémy LASERLINE-komplet alarm a centrál asi za 10000Kč.Když někdo bude potřebovat poradit kolem alarmu tak se na mě obraťte.Já si chci vybavit škoudu taky alarmem a centrálem,ale času málo a tak kovářovic kobyla chodí bosa.Jinak s tim imobilizérem,my jsme nejčastěji přerušovali obvod zapalování nebo u dieselů cívku startéru a nebo je dobrý dát ten ventilek a přerušit palivo.Teď jsem nedávno viděl katalog alarmů od Jablotronu docela dobrá sestavička za rozumnej peníz.Jinak nejjednodušší imobilizér je a já ho docela často používám-vyndat palec z rozdělováku šoupnout do kapsy a týpek s tim neodjede ani kdyby se pos...,Nedávno mi kurvy v Příbrami vysáli na parkovišti benzín.nechal jsem stát auto asi 2 hodinky večer.Docela smůla.
19:49:40
10.12.2003
PPP
Este dodam, ze na hlupejsich zlodejov staci lpg :). Bratovi chceli ukradnut feldu, ale kedze nechava prepinac v polohe, kedy nejde ziadne palivo, tak nenastartovali akurat vystavili baterku (aj ked nakoniec asi prepli, lebo spinac vraj bol v polohe na benzin), ale uz s takou baterkou asi nemohli odist. Tak si ego vyliecili aspon rezervou, ktora bola navrchu v kufri. Keby ten somar mal na volante bakulu, tak by sa na neho vykaslali a sli by do inej feldy. Ale kedze ma na volante ten "tuningovy" potah, tak sa mu tam neda poriadne nasadit a kasle na nu.
19:45:48
10.12.2003
PPP
Myslim ze vzhladom na jednoduchost skodofky, nemate sancu urobit nejaky elektricky imobilizer. Snad z favo zapalovanim s tym, ze imobilizaciu date do etz a tu zoskrutkujete tak, ze ju ani sami neotvorite. Na to, ze zlodej nema aspon zakladne naradie sa netreba spoliehat, lebo si predsa moze poslkuzit vasim z kufru :).
Vzhladom na to, ze na skodofku sa v 99% ulakomi niekto co sa chce len previezt a nie ju rozoberat na ND (to sa uz dufam ani neoplati), tak asi najlepsie je zamok na pedaly, alebo na volant. Na pedaly je to istejsie (tazko sa "demontuje") na volant je zase lepsi v tom, ze zlodeja odradi este predtym, nez vlezie dovnutra, lebo ta zlta palica svieti do dialky.
19:25:16
10.12.2003
daggereall - zrušená registrace
-> Karbon: kabel k cerpadlu paliva?shades ma rucni automatiku,rika se tomu packa **3
19:21:57
10.12.2003
Karbon
Prece jen jde o skodovku na ty asi profici z vybavenim nejdou
spis nekdo kdo si to che zkusit nebo ozralove takze kdyz to nebude startovat nebo to by bylo nejlepsi aby se motor tocil ale nenastartovalo to tak zase by nemusel hledat co a jak a radsi pude a vybere si jiny auto.

Tak co by jste oddelily???
Kde je vlastne kabel k cerpadlu paliva
diky
14:53:27
10.12.2003
Marko
-> Marek: Já bych do auta posadil pitbula a nikdo by se ti na to auto pomalu ani nepodival. A budes mit i domaci zviratko. :-))))
13:40:30
10.12.2003
Marek
ja bych dal takovy ten ventil na palivo co je u LPG, ten je maly a jednoduchy
09:10:33
10.12.2003
Marko
No já mám v autě tajný vypínač a myslím, že není moc lidí, kteří by byli schopni ho najít. To my musel zloděj sundat volant, vytáhnout přístroje, a pak by se možná něco dozvěděl. Ale pochybuju že u sebe zloději nosí nářadí. Jinak to mám udělané tak, že se motor točí, ale nenastartuje :-)
06:45:40
10.12.2003
Palic - zrušená registrace
no me taky napadlo dat ventil na privod paliva a sepnout to jen kdyz chces aby to jelo, ale zatim jsem na nejakej rozumnej nenarazil..... protoze civku muze natvrdo pripojit z altiku a uz ma stavu a tim padem jiskru, dalsi mam elektronicky zapalovani takze vypnou stavu do zapalovani ale to taky pozna kdyz vyzkousi jestli jde do civky stava, pokud nejde udela to co jsem psal predtim natvrdo spoji s altikem, takze bud to ten benzin a moc daleko nedojede.......... dalsi moznost pouzit takovej ten odpojovac baterky co maj snad avie a odpovovat takhle baterku, ale to je taky k nalezeni, nebo sebrat jen palec rozdelovace a je namydlenej, pokud nema v kapse nahradni...... vic me zatim nenapada, urcite neco vymyslim, ale je pak blby to sirit po netu, to pak to bude mit bud kazdej nebo se zlodejicci nabazi a budou vjedet co a jak............ jinak s tim dalkacem to neni zpatnej napad, a schovat to zarizeni treba nad prevodofku pred to viko.... tam se skoro nevidi........ nebo na to udelat primo krabici, kterou jen tak neotevres a kabely schovat dotrubek, jinak nevim vsechno se da obejit......... hlavne zadni dvere se daj otevrit behem 2 sekund i se sundanim tesneni, staci na to elsi pilnit jen strcit a zatlacit dolu a je to............. doufam ze to nebude cist nejake corkar........ vyhodu maj ti co maj dvoudverak........
20:41:50
09.12.2003
BlackSUN
Imobilizér na palivové čerpadlo, cívku startéru a třeba provozní napájení jednotky (MPI) a neni snad problém :-)
20:33:20
09.12.2003
martyCZ
imobilizer je podle meho nejlepsi zapojit tak, ze vypina privod na predradny odpor na civce
20:32:11
09.12.2003
Sita
Podle me, kdyz prijde zlodej a zacne startovat a ono nic, tak je to blby - pujde najisto. Sice asi nenajde ten spinac, ale muze si napriste prinyst baterku. Proste ma jasno.

Me se jevi jako nejlepsi kombinace ventilu na privodu paliva s kostrenim civky. Kdyz prijde a zacne startovat, tak se motor bude normalne tocit, ale nechytne. Tak muze zkusit se hrabat v zapalovani, treba si udelat 'vlastni', ale ono porad nic (to uz by zase mohl dojit benz v karbu) a nebo to chytne, ale moc toho neujede ;-)))
20:21:05
09.12.2003
Karbon
Premyslel jsem o nejakym zabezbecenim auta nejlepsi asi imobilizer.
Tady na foru je plno zkusenich tak jesli mi muze nekdo pomoc.

Skrity vypinac to neni moc dobry jde snado a pomnerne rychle najit.

Premyslel jsem o kopi nejakeho dalkoveho spinace nebo kodoveho zamku.

Dalkovy spinac treba tenhle:
Dálkové ovládání "zapni-vypni"
www.flajzar.cz/719.htm

nebo
www.flajzar.cz/646_829.ht m

nevim co je lepsi ale asi bych radsi vzal to dalkovy ovladani
Kdyz se odpoji primo baterka tak auto nestartuje a nekoho muze napadnout kouknout se na baterku a spoji kontakt preruseni natvrdo takze bud ukryt nekam rozepnuti bvodu baterky na nejake misto pod kastli nedostupne mysto nebo zapojit rozepnuti mezi rozdelovac a civku.

skoda.panda.cz/clanek.php 3?id=107
skoda.panda.cz/clanek.php 3?id=113
skoda.panda.cz/clanek.php 3?id=168

Jak by jste to udelaly VY
Extreme Tyres