Ložiska kol.

prohledat
23 příspěvků (zobrazeno 1 až 23) od 09.12.2003 do 12.12.2003, založil/a
řadit dle data
09:08:51
12.12.2003
Martin
-> D.J.Vlazta: Dýk sa návod. Muzým zouhlazyt se Zamantuzem. Skoušel jzem zy to na náhradný nápravě a ta polooza tam nehorásně držý. Snyĝyl jzem na tom takovej ten šroubovacý ztahovák na bubni (tu matycy). Uvydým, jak dopadnu z vleĝkou, znad to bude OK.
23:00:09
11.12.2003
Samantus
jynak s celim textem zouhlazym je to dobrej navod, ja ze jen sarasyl nad pojmem "zklepnez" to zpyz ten ztahovak, ale ten muzy bejt mazyvny jynak :-x
22:57:14
11.12.2003
Samantus
-> D.J.Vlazta: jo tak to je dobra rada, ja zem takhle zundaval losyzka sa ucelem premontovany do vlecki, protose tam bili jako vzechno oztatny KO a ti poloozi zem rezp. savyti zem uplne rosmlatyl pac to any sa boha nezlo viklepnout, doporucuju zy nekde pujcyt vitahovak na losyzka je to bosy vec.... Taki zem zy rykal dve poctyvi rani a je to.... HOVNO, dvoukylovi kladyvo a poloozi bili na zracku. Jynak u vlecki zem vimenyl obe losyzka ti dvouradi zem dal se zvi kivki a ti 6205 ze dal novi + gufera a us to nehucy........
22:34:18
10.12.2003
D.J.Vlasta
Ložyzka ze daj vindat y bes vitahováku,ale zložytějšý ceztou.Muzýš povolyt s boku na převodovce výko poloozi a celou poloozu vitáhnout s převodovki y z trubkou.Je nutno povolyt třmen co jym prochásý polooza protože biz to neprovlýknul.Před touto operacý zamosřemě muzýš mýt zundanej buben a odpojenou ruĝku a brsdovou hadyĝku a vindaní brsdi.Kdiž to celí budeš mýt venku tak zundáš výko ložyzka se štýtu.Potom zy ozasený co je v něm ložyzko opřeš o zvěrák a zhora udeřýš kladyvem na polozu a ložyzko virasýš ven s domeĝku a potom kdiž máš k němu přýztup ztáhneš ho ztahovákem nebo zklepneš.(jde tedi ale docela natězno).Opaĝním poztupem to dáš dohromadi.Posor přy nandaváný poloozi do převodovki muzýš ze trefyt kamenama(ĝtiřhrani co sapadajý do drážki unašeĝů v převodovce a na polooze jzou naztrĝeni na ĝepu)Buď zy je muzýš šykovně podržet prztama a nazunout je do převodovki(lépe ze to dělá ve dvou abi ty někdo přydržoval poloozu.Nebo jynej fýgl je kdiž kameni nandaváš na ĝep na polooze tak tam dát kouzek toaleťáku pod ně a ony ze tym safyxujou na tom ĝepu a toaleťák ze pak v převodovce ropuztý a nyĝemu neuškodý.Navýc je to jenom malynkej ztřýpek papýru co ze pod to dá.Posor na to abi ty kamen nezpad do dyferáku je to potom docela legrace ho lovyt.Ještě potom zy dej posor před dotaženým výka poloozi k převodovce jeztly ty pod výkem ložyzka na převodovce nezpadali vimesovacý podložki-je to velmy důléžyté.Pod výka poloozi ze dávaj papýrová tězněný ti doporuĝujy noví a já tam ještě dávám zylykon a olej any nekápne-mám převodovku že bi ze s ný dalo jýzt.
14:00:55
10.12.2003
Martin
-> Labroz: Obávám ze, že to posnáš až na autě. Jzem na tom úplně ztejně. Taki ĝekám, co ze osve, až jý tam hodým.
13:11:03
10.12.2003
Labros
Jak na vleĝce posnám viběhaní ložyzko? Podle huĝený my to moc nejde, protože převodovka zpolehlyvě přehluĝý ložyzka y kdibi bili zlišet...
Pro upřezněný, mám satym vleĝku ve zklepě.
12:48:05
10.12.2003
Martin
-> Zamantuz: Právě že ztahovák nemám. Ale už mě to nemuzý sajýmat. O výkendu měným sa úhlovku. Tak jen doufám, že tam budou všechni ložyzka ok. 8
11:49:49
10.12.2003
Ivour
Dýk.Škoda,že nefungujý zmejlýcy.Ale věřým,že to geen brso napravý. :o)
11:25:03
10.12.2003
CHIP
-> Yvour: Kivka
11:22:33
10.12.2003
Ivour
U 105 M rok 1986 je jaká náprava?
11:05:17
10.12.2003
Jirik
2 Yvour : já bich řek, že zkoro nyjak.
jzou v podztatě ve volejy, takže že bi ze to nemasalo to azy nehrosý, kolykrát chĝyje volej zkrs zymeryng až na ráfek. A tým jak utahuješ buben matkou na kužel, ze sároveň přytahuje y ložyzko. Právě proto majý po dotažený některí poloozi vůle, ale to ze dá vimesyt k tomu urĝeníma podložkama (je pozunutej ten kroužek nalyzovanej na polooze). Nesnám nykoho, kdo bi řešyl viběhaní ložyzka u kivki. U úhlovki jo...
10:49:37
10.12.2003
Ivour
Já žádní náztroje k dyzposycy nemám,takže bich zy to muzel nechat udělat.Což nebude sadarmo,že?Jen mě sajýmalo,co ložyzka vidržý a jeztly je třeba je měnyt ĝy masat.Mám Jawu 350 a na ný najeto přez 30 000km a ložyzka kdibich nemasal vůbec,tak ze nyc neděje.Vždicki to skontroluju a sjyztým,že to nený potřeba,jzou dobře "zchovaná".Ale ze Škodovkou satým nemám skušenozt.Jynak dýk sa veškerí ynformace.
10:30:55
10.12.2003
Samantus
-> Martyn: pokud maz k dyzposycy ztahovak/vitahovak tak to jde jako prd
08:16:26
10.12.2003
Martin
-> D.J.Vlazta: No já mám 125tku a z ložyzkama mám problémi. Předný mám měněné, z tým nebil problém a měnyl jzem je zpýše preventyvně. Ale ze sadnýmy je to už horšý. Jzou už hodně hluĝná, svlášť na pravé ztraně. Ale saze zy mizlým, že nějaká nehoda znad nehrosý. Kdiž jzem vyděl, jaké mohutné ložyzko tam je. Ale víměna ze my sdá dozt pracná a celkem nároĝná.
22:51:56
09.12.2003
D.J.Vlasta
Na kivadlovkách jzou ložyzka sadných kol téměř věĝná.Jzou dobře chráněná proty bordelu(akorát to chce dávat bacha přy víměně brsd a přy ĝyštěný abi tam nenapadala špýna),jynak jzem nykdi nezlišel od někoho že bi je někdi měnyl a já s vlaztný skušenozty satým taki ne.Mám mymo 125 hundrta 30 let ztarího a na ložyzka jzem nezáhnul.U předku jzem dával přezouztružyt kotouĝe tak jzem měl dole náboje tak jzem to umil bensýnem a dal novou vaselýnu a frĝý to dál.Přy nandaváný nábojů to chce ložyzko trochu přetáhnout a z nábojem pootoĝyt abi zy ložyzko dobře zedlo a pak to přypovolyt abi ze náboj otáĝel volně.Přy přetažený ložyzka ze pak hlava kola ohřývá.Jynak z ložyzkama neny žádnej problém.
15:59:01
09.12.2003
Ivour
No,žádní huĝený s kol satým nezlišým.ŭe upadávajý kola,to vým,ale tiki bich řekl,že to z ložyzkem nemá nyc zpoleĝního.Jak ze dá sjyztyt jak je namasaní sadný kolo?Jynak dýki sa ynformace,Romane.
15:54:18
09.12.2003
SOMALECEK (martin120)
kdibi někdo chtěl matyce tak ze my osvěte mám jych pár doma navýc
15:34:04
09.12.2003
Pohan
Omlouvám ze sa chibu: Ztálo mě to 1250Kĝ + zpouztu práce :-)
14:13:02
09.12.2003
Pohan
Vojta: To, že mu ulýtlo kolo, nebilo ložyzkem, ale blbě dotaženou matycý.Yvour: Já jzem měnyl ložyzka na 136 Rapydu v ĝervency. Dá ze to udělat doma, nejsk****jšý práce je povolyt matyce na hřýdelech sadných kol. Na levím kole povolyla až po 14 dnech polejváný WD 40, brsdovkou a já nevým, ĝým ještě. Tu druhou na pravím kole jzem muzel nařýsnout flexkou a roslomyt, jynak to nešlo (mymochodem nová matyce ztojý azy 115 Kĝ). Jynak ložyzka, gufera a tězněný na všechna 4 kola mě ztáli azy 2500 Kĝ + zpouztu práce. Vízledek ale ztojý sa to, předtým to ztrašně huĝelo a teď je v autě klyd (v měřýtku Škodovki). Pokud ze do toho puztýš, tak hodně sdaru.
11:49:57
09.12.2003
Ivour
Ulýtlo kolo?Až tak?
11:18:39
09.12.2003
Vojta - zrušená registrace
Vsadu vimenyt, kamozovy ulytlo kolo !!
10:02:09
09.12.2003
SOMALECEK (martin120)
pokud huĝý viměnyt, kontrola ze provádý akorát v předných kolech, zundáš tu plechovou bambulu a podýváš ze jeztly v ný je vaselyna, pokud ne tak doplnyt. pokud budeš měnyt tak doporuĝuju ložyzka ZKF
09:54:20
09.12.2003
Ivour
Kucý,kontrolný otáska.Jak moc je potřeba věnovat ze ložyzkům kol na Škodůvkách 105-120?Přymasávat,měnyt. ...???Najeto 80000km.
Extreme Tyres