Zdar škodovkaři
Mam problém s brzdama.Při GO zadních bubnových brzd před STK na Škoda 130 s vlečenou
nápravou (jednoduchá demontáž bubnu) jsem měnil kompletní brzdové válečky tak zvané pra-
sátka.Současně jsem při jednom vyměnil i bzdové čelisti i když nebyly ještě úplně sjeté.Po smon-
tování a odvzdušnění se funkce brzd zdála dobrá.Při zvednutém zadku auta při brzdění pedálem i ručkou nešlo koly pootočit.Ani za jizdy nebyly patrné žádné problémy s brzděním.
Na STK zjistěna nedostatečná funkce brzd levého zadního kola a to i pri ručním brzdění.
Mám následující dotazy?
Mění se v praxi současně s čelistmi i součástky samostavu.Může opotřebovaná páka samostavu
způsobovat uvedené problémy.S postupným opotřebováváním původních čelistí se posouvá i
místo na páce samostavu kde kladičky výkyvného ramene samostavu zaseknou.U nové silnější
čelisti se pravděpodobně samostav ustaví na původní již opotřebené části páky samostavu,tedy dál
od kraje.Tim po uvolnění brzdy vznikne mezi bubnem a čelisti větší mezera proti druhému kolu,které
má méně opotřebovaný samostav.Má rozdílná mezera vliv na brzdný učinek jednotlivých kol.
Kdo máte zkušenosti s opravami bubnových brzd tak laskavě poradte.
Díky Petr
skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Brzdy
prohledat
9 příspěvků (zobrazeno 1 až 9) od 03.10.2002 do 15.10.2002, založil/a
13:15:57
15.10.2002
15.10.2002
Petr
07:33:19
04.10.2002
04.10.2002
Dark.lort
Dikes.No asi si nekde nejakej sezenu a skusím ho tam dát.Taky jsem ho nikdy nerozebíral,ale musíto jít protoze se na to dají sehnat dily dovnitř,kdyz to tim bude tak tenhle starej kuchnu,abych věděl jak to tam vůbec vypada.Podle oprázku si to tezko představuje,vid?Jenom mi je divny,ze se stím někdo z vás nesetkal.A ktem brzdám to je jasný že je pro mě cenějsí,ale co by mě nasralo,to by bylo to že bych si to auto rosekal.Nevím co to bylo za matroš,ale připomínalo mi to pertinax,nebo tvrdou umělou hmotu,a da se to normalne koupit,maji to rozkreslený i v katalogu.Ale proč to tam je,a proč to nekdo ma,a někdo ne to fakt nevím.Tak zatim,a diky
07:22:51
04.10.2002
04.10.2002

wekky
Tak tohle mě dělá taky. Mám delší mrtvý chod padálu. Vše, kromě posilovače jsem vyměnil nebo zrepasoval. Takže teď se chystám i na něj. Původně jsem přemýšle, že ho vyměním za nový, protože dle knih je to nerozebíratelný celek a myslel jsem, že je to slisovaný a roztemovaný. Ovšem na stránce www.tuning.cz/s110r jse objevil návod, jak ho rozdělat. A zdá se, že to není vůbec složité.
21:29:22
03.10.2002
03.10.2002

Bob
No tak bej tebou bych je vyměnil co nejdřív nejlíp zejtra nevym co je protebe cenější jestli život nebo cena novejch kotoučů
vždyť to je práce na půl hoďky
vždyť to je práce na půl hoďky
14:02:38
03.10.2002
03.10.2002
lukas
co si pamatuju tak pretinax by tam zadnej byt nemel - ale priznam ze posilovac je pro me tak trosku "cerna schranka" - nikdy jsem ho nerozdelaval - ani nevim jestli to nejak rozebrat jde - je to tusim slisovany, ale vule by tam podle me byt nemela - asi bych si proste nekde pucil jinej a zkusil bych ho vymenit - nevim
13:56:38
03.10.2002
03.10.2002
Dark.lort
Diky za rady.Brzdy jsou odvdušnění,včera jsem to dělal.Kdyby byly zavzdušněny,tak by to slo za jízdy naslapat.A hlavní brzdovej valec,zadni prasatka,trubyčky na celej zadek mam uplne nový.To divny vrznutí jde s posilovače,jak to vrzne tak to brzdí.A vule mezi brd.valcem aposilovacem je o.k,kdyz ten sroubek vytocim moc tak už prybrzdujou předni kola.Ono totiš,když sundám valec,tak ta tička co tlačí valec má vuli tak pul centimetru,tak nevím jestli by to na to mělo vliv.Co sem se dival na nakres posilovače,tak se to sklada s dvou ticek,a mezi nimi něco je,a to by tam mohlo chybět.To by vysvetlovalo tu vuli.Me to tak brzdi od te doby co jsem to koupil.Jo a pak kamos ma mezi posilovačem a brzd.valcem tak centimetrovej pertinax,vubec nevim na co tam je,ja ho tam třeba vubec nemam.A ktem kotoučum,jsou popraskamy janom vmístě kde se trou destičky,a ne po celym obvode.Ale stejne budu muset koupit novi,takhle je to vo držku.
09:22:57
03.10.2002
03.10.2002

Bob
Kotouče v kazdym případě vyměm
vyděl sem auto jak dopadlo jdyž mu při 90 prask kotouč a bloknul kolo z toho auta šlo pak použít jenom autorádio pak se zjistilo že jezdil na naprasklim kotouči kterej měl ještě aby se trhlinka nerozšiřovala na konci provrtanej
Já osobně bych do auta s prasklym kotoučem nesed
vyděl sem auto jak dopadlo jdyž mu při 90 prask kotouč a bloknul kolo z toho auta šlo pak použít jenom autorádio pak se zjistilo že jezdil na naprasklim kotouči kterej měl ještě aby se trhlinka nerozšiřovala na konci provrtanej
Já osobně bych do auta s prasklym kotoučem nesed
08:59:33
03.10.2002
03.10.2002
lukas
vuli v pedalu bych osobne tipoval spis na spatne odvzdusneny resp. zavzdusneny brzdy - proste se ti tam nejdriv musi stlacit vzduch nez ti to zacne brzdit. Nebo pak na nejakou mechanickou vadu mezi pedalem a valcem - treba spatne dotazenej valec .... (ale to nepredpokladam Vada v posilovaci by to podle me nemela byt protoze by ti to melo brzdit stejne jenom s vetsim usilim (vetsi silou bys musel slapat na pedal nicmene brzdnej ucinek by to nemelo zas ovlivnit).
A k popraskanejm kotoucum - no chtelo by to videt a usoudit - kazdopadne sledovat jak to postupuje a pri dalsich zmenach hned vymenit.
Nicmene brzdy by mely byt vzdycky 100% - nebo aspon odpovidat stylu jezdeni.
A k popraskanejm kotoucum - no chtelo by to videt a usoudit - kazdopadne sledovat jak to postupuje a pri dalsich zmenach hned vymenit.
Nicmene brzdy by mely byt vzdycky 100% - nebo aspon odpovidat stylu jezdeni.
07:28:54
03.10.2002
03.10.2002
Dak.lort
Nazdárek lidičky.Tak co jak se vede?Nejspís zase otravuji,protoze úpotřebuji poradit.Ale myslím si že je to tady kuli tomu stvořený.Mám takovej problem s brzdami.Mám strašně dlouhej chod pedálu.Tak tři centimetry se slápne,pak tam někde neco vrzne(jakoby s posilovače,takovej kovovej zvuk)a pak to začne brzdit.Vuji mezi brdovím valcem a posilovacem mám vymezenou.Mohlo by to byt něco v posilovači?A jeste vcera jsem přišle na to že mam popraskany kotouče,vydrží to jeste chvíly nebo musím dat nový?Predem moc diky za nazory a rady.