skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Vodní pumpa v háji
prohledat
5 příspěvků (zobrazeno 1 až 5) od 08.12.2003 do 12.12.2003, založil/a
13:51:42
12.12.2003
12.12.2003
King
2 PPP: Souhlasim s Ludkem. Novy provedeni lozisek vodni pumpy (napr. i altiku) jsou sice zadeklovany, ale lehce se otevrou a namazou. Tomu sajrajtu, co je tam z vyroby neverim, protoze to klidne muze bejt jenom nejaka konzervacni vazelina. A pokouset osud pumpou z fava ci feldy na zadohrabu, prej neni zrovna nejstastnejsi reseni. Pri nejakem rajtovani mezi Horni Dolni a Vidlakovem to muze stacit, ale nekde pri popojizdeni v kolone.....
09:23:28
12.12.2003
12.12.2003

Luděk
ideální kombinace je hřídel s extra velkými lopatkami v klasickým tělese čerpadla,nebo teď na 105/120 motory dělají s úplně novým tělem jako turbínovou,jinak,nejsem si zcela jist,jestli originální náplň v zakrytých ložiscích vydrží fungovat na čerpadle spoilehlivě,proto vždycky jednu stranu rozkrytuju a namažu to.To,že blije všude vazelína,je způsobeno buď přemazáním,nebo nevhodnou vazelínou
11:20:15
09.12.2003
09.12.2003
PPP
Lepsie by asi neslapala, lebo ma asi mensie lopatky, ved vo felde a favu nemusi hnat vodu celym ropovodom popod auto. Ale tenit by mohla lepsie. Ktovie. Ta favo ma rovnake rurky ako pumpa na 742.136tke ?
A tou vazelinou to neutesnis, akurat este zhorsis. Mne prestala tesnit pumpa po tom, ako otec do nej napchal vazeliny aby prestala piskat. Potom uz nepiskala ale zato tiekla :). S vymenenym tesnenim za par korun a lozisiek za 100sk (na favo stoja asi 500) uz nepiska. Aspon vacsinou :). Obcas sa z nej volaco ozve, aj ked nechapem preco. Mozno som tam tie loziska namlatil krivo, ale bez lisu to lepsie fakt neslo. A nove loziska, ktore ti predaju sa uz nemazu. Maju gumove kryty na oboch stranach, takze by si ich nenamazal aj keby si chcel. A este dobry "tunning" je odstranenie vazeliny a spiny z remenice vodnej pumpy. Z mojej som olupal hadam stvrt kila svinciku :).
A tou vazelinou to neutesnis, akurat este zhorsis. Mne prestala tesnit pumpa po tom, ako otec do nej napchal vazeliny aby prestala piskat. Potom uz nepiskala ale zato tiekla :). S vymenenym tesnenim za par korun a lozisiek za 100sk (na favo stoja asi 500) uz nepiska. Aspon vacsinou :). Obcas sa z nej volaco ozve, aj ked nechapem preco. Mozno som tam tie loziska namlatil krivo, ale bez lisu to lepsie fakt neslo. A nove loziska, ktore ti predaju sa uz nemazu. Maju gumove kryty na oboch stranach, takze by si ich nenamazal aj keby si chcel. A este dobry "tunning" je odstranenie vazeliny a spiny z remenice vodnej pumpy. Z mojej som olupal hadam stvrt kila svinciku :).
22:56:55
08.12.2003
08.12.2003

BlackSUN
Držák sem ufiknul už u čtyř pump z feldy, je to s flexou a řezacim (klasickym) a brousicim (smirkovym) kotoučem práce na jedný pumpě na cca hodinu.
22:51:06
08.12.2003
08.12.2003

D.J.Vlasta
Před třema nedělema jsem nalil do auta nemrznoucí směs.S autem jsem teď nejezdil a asi jezdit už nebudu,protože zima už je tu a na posolenou silnici vjet neexistuje.Dneska jsem si všimnul že zespoda na motoru je kapka vody,tak jsem začal pátrat odkud to je a zjistil jsem že to vytejká z tý dírky co je zespoda na vodnim čerpadlu.Ucpávka je zřejmě v hajzlu.Zatim jsem tam nafedroval vazelínu,aby to utěsnila protože teď na to nemám čas.Navíc teď zrovna opravuju čerpadlo u mýho hundrta.To je prostě smůla dvě pupmpy v prdeli najednou.Docela bych tam chtěl fláknout pumpu z fáva,šlapala by určitě líp a hlavně se na ní nemusí nic mazat a neni rozeblitá vazelína po celym motoru,akorát nějak ufiknout ten držák motoru z toho.Dělal jste to někdo?