Přípravky na ošetření motoru

prohledat
29 příspěvků (zobrazeno 1 až 29) od 28.09.2002 do 21.10.2002, založil/a
řadit dle data
16:51:01
21.10.2002
J. Kopis
Hmm přesvědčili jste mně asi ten Slick pudu seškrabat. :o)
22:06:40
20.10.2002
impact@mail.cz
neni to ten slick50 co ho museli po nekolika zalobach o klamave reklame stahnout z prodeje usa? (tak jako vetsinu ostatnich pripravku, ktere jdou v TV reklamach u nas) chm... imho je lepsi pouzivat kvalitni aditivovany olej nez nejakou silenou kombinaci fritovaciho oleje a zazracneho pripravku... ale jsou to vase auta, takze si s nimi delejte co chcete
11:04:01
20.10.2002
jb
tak cumim na adresu dealera toho bishopu a ... hele ono je to u nas ve meste a za rohem :) ty jo to jeprekvapko tady jsem maslel chcip pes a on tu nehdo ma odvahu udelat shop s takovym diskutabilnim pripravkem . no puvodne jsem chtel taky do skudky neco nalit takoveho ale pak jsem si rekl po precteni clanku co tam dal odkaz zaza za to asi tak nejak bude ..radsi bud dal litat na 10w-40 a az se motor se mnou rozlouci pak vymenim motor cus H
07:53:11
18.10.2002
Jirka K.
No já jsem tu reklamu na Slick50 neviděl naštěstí :-) (nejsem moc velkej příznivce reklam) jinak mi nejde o to co si kdo do auta nalije to je jeho věc, ale vadí mi když někdo vyhlašuje, že věc je taková nebo maková. Potom to člověk riskne a průběžným provozem zjistí, že to neni až zas tak úplně pravda co tvrdí někteří fundovaní vědečtí pracovníci. Při jakých vyšších teplotách se uvolněje a na jakých exponovaných místech se uvolňuje fluorovodík (to by byl argument) jinak se pořád pohybujeme v teoretické rovině chemických a fyzikálních vlastností látek (co by kdyby). Motor závodního auta pracuje trošičku s jinými výkony a tuďíž i teplotami, než motor v běžném provozu. X:o(|) fakt se nechci hádat :o)
22:45:35
17.10.2002
Baghira
to Zazaa: tak, tak...
10:24:12
17.10.2002
Zazaa
2 jirka : neslo o zadreni se slickem ale o to ze v reklame to auto jezdilo BEZ OLEJE jen se slickem a udajne se nezadrelo ale podle testu se obe auta (se slickem i bez) pokud jely bez oleje zadrely uplne stejne

ale me je to jedno ja nikomu nevyvracim to jestli to budou pouzivat nebo ne :))

jen pro zajimavost cele to cislo autaexperta je o olejich prisadach atd pokud nekdo chce tak mu mam i dalsi je tam rozbor vselijakejch prisad v olejich pak vcetne znaceni zkratek atd v podstate se da rict ze v qalitnich olejich uz je obsazena vetsina toho co muzou obsahovat ty dodatecna aditiva
potom dalsi pridavani aditiv ma ucinek bud malej nebo dokonce negativni
07:26:26
17.10.2002
sep
Alena-ok,máš výdrž,ale když říkám zkušebny tak myslím TUV a podobně,ne Horsta Fuchse a spol....(a pokud vím tak ekolube na rozdíl od bischopa nemá Tuv certifikát).Když říkám objektivní test ,tak myslím sledování a vliv přípravku na pracovní cyklus motoru běhěm všech možných režimů a otáček,ale to zabíhám trochu jinam.Jinak znovu opakuju že Bischop není na stejné technologicko výrobní bázi jako lubrifilm,ani Ekolube.Toť vše,ale jinak přeju hezkej den všem a Aleně zvlášť:-)
PS:ten článek je poměrně vystihující......
14:02:31
16.10.2002
Jirka K.
To je zajímavý článek, ale mám jedno "ale". Proč po aplikaci Slicku50 motor škody 105 najel cca 200.000,- bez generálky (dle autora článku by měl být motor již zadřen, jelikož jsme ho nerepasovali po několika jízdách jako závodníci po závodech)? U nás ve firmě se Slickem ošetřilo více vozidel a jezdí několik let bez problémů. Osobně jsem Slickem ošetřil motor již druhé Škodovky a je v pohodě. Již jsem na něm najel 15.000km (ve 136 zatím žádný ucpaný olejový filtr) se Š105 jsem najel přes 40.000km pak asi 1 rok stála na parkovišti (zaklepali se jí ventily kvůli LPG) a šla do světa. Nový majitel si nestěžoval (dokonce ji při odtahování nastartoval a odjel). Vono se říká, že reklama snese všechno, ale mezi náma von ten papír taky lecos vydrží :o). (nejsem dealerem ani prodejcem Slick50) jen s ním mám osobní skušenost (po doporučení od člověka, který dlouho dělal olejáře v současnosti prodává TEXACO). A k těm aditivům v oleji, kolik by asi musel stát takový 5 litrový kanistr oleje s těmito přísadami. Olejové firmy hledí především na to jak co nejvíce utržit ostatně firmy vyvíjející třeba Slick50 také, takže kažádá firma dělá co nejlépe za co nějméně korunek nebo dolarů to je jedno a hlavně se zaměřuje "většinou" na to co nejlépe umí, ale nemůžou si dovolit vyrábět super olej se super aditivama to by pak byla taky super cena skutečně jen pro závodní TEAMY kde jsou opravdu velký prachy. AAAA vo vo vo tom to to je. X:o)
12:23:46
16.10.2002
Luděk
Ó článek to vyčerpávající jest ze zdroje to důvěryhodného a ta míra přeobrovská informací v něm mne zcela naprosto přesvědčila o tom,že od doby nynější již motor mého vozu nepozná nic jiného,než čistého,plně aditivovaného oleje od renomovaných výrobců.
10:35:19
16.10.2002
Zazaa
panove doporucuju si precist tenhle clanek !!!!

www.spsauto.cz/zazaa/pris ada.jpg

je tam popsane slozeni, principy atd a muzete se i docist jakych "uspechu" dosahl treba prave slick50 :))))

10:31:29
16.10.2002
alena
ekolube M1 je na mikromol. bázi jako by měl být Slick a asi i Bishop, bez teflonu, o Bishopovi se ví jen z internetu, nikdo v mém okolí ho neviděl, natož aby ho zkoušel. o ostatních se ví a jsou používány, já to dávám kvůli tomu, že jezdím krátké štreky se studeným motorem. Jo a ty zkušebny-haha, PS23 je taky přezkoušený, bez chloru atd....zlatý voči, tu zkušebnu má ekolub taky
10:30:05
16.10.2002
Petr
Díky všem za poskytnuté informace ohledně přípravků na ošetření motoru.Závěrem bych chtěl
jen upřesnit mylnou informaci,že přípravky Bishops Original nejsou u nás nikde v prodeji.Bishops
má u nás zastoupení včetně více jak 10 regionálních zástupců viz internetová adresa
www.bishopsoriginal.cz
S pozdravem Škodovkám zdar Petr
08:34:55
16.10.2002
sep
asi myslíš Slick 50,což je mimochodem (myslím originál ,ne to co se prodává teď,)taky výtvor Bischopa.:))
08:21:42
16.10.2002
Jirka K.
Co takhle Click50 :o)¨¨ Ne vážně. Nalil jsem ho do 136 nalítáno dle původního majitele 56000 dle mechanika to asi odpovídá. A po cca 200 až 300 km je znát zlepšení co do hlučnosti, studené starty jsou lepší (motor se tak netrápí než se natáhne olej) auto jede subjektivně, ale i ojektivně lépe. Tento přípravek byl údajně vyvinut pro, jak jinak než Americkou armádu, kde i po vytečení olejové náplně by mělo vozidlo ujet ještě nejméně 50km bez zadření (prakticky jsem to neskoušel). Je to na bázi teflonu (kterej postupně přilne na všechny plochy v motoru který jsou namáhány třením a vytvoření na nich 1-2mikronovou vrstvu) jako Lubrifilm a měl by vydržet na 80000km. Osobně si myslím, že pro nová vozidla s motory nových konstrukcí, materiálů a vysokých výkonů nemají tyto přípravky valný efekt (nebo spíš znatelný efekt), leč právě pro naše jeté Škůdky a vozidla jejich ročníků je vliv těchto přípravků nezanedbatelný a po aplikaci téměř ve 100% znatelný i objektivně. Minimálně v prodloužení životnosti motorů. Teflon má totiž součinitel tření skoro jako dva kusy ledu s mezivrstvou vody. Logicky tedy odpadá přehřívání motoru vlivem velkého tření, částečné utěsnění třecích ploch mezi pístem a stěnou válce (viz 1-2mikronová vrstva) tím i menší spotřeba oleje. To ovšem neznamená, že tyto přípravky nahradí generálku motoru spíš ji oddálí pokud jsou aplikovány včas (čím dřív tím líp). Fuj to sem si popsal :o)....
07:33:09
16.10.2002
sep
Asi budu vypadat jako dealer Bischopa,,ale znovu podotýkám že ani lubrifilm ani Ekolube nedosahujou kvalitbischopa (a ani rozhodně Nejsou na stejným principu,jak se nám tu mnozí domnívají).A to že je Lubrifilm prodejem vyzkoušenej,no bez urážky já dám radši na atestovanou a objektivní zkušebnu ,než na něčí "jakoby to jede líp".Známej používá Bischopa (fiat Tipo)a jelikož dost nalítá tak se mu to oplatí,chvíli trvá než se to projeví ,ale je to fakt dobrý.Asi takhle,pokud ty prachy máš(a není ti jich líto,což mně bylo)tak do toho klidně bež.Ale můj názor je,že pokud máš nalítáno 75 000,a ročně nalítáš do 10-20000,tak se na všechny přídavný chemie můžeš klidně vykašlat,nechat motor pro sichr prohnat průplachovým olejem(a nejlíp si to nechat udělat ,včetně palivovýho systému)a začít používat kvalitní olej..
14:09:59
15.10.2002
alena
ten a žádný jiný!!!!
14:00:05
15.10.2002
Luděk
!!!To všem!!!: ovšem měli bysme asi všichni společně uznat,že nejlepčí je ten přípravek z reklamy,jak tam po jeho aplikaci ta Honda jezdí bez oleje až do té doby,než jim došel film,páč jinak by tam jezdili ještě teď.
12:27:52
15.10.2002
alena
to bude asi tím, že Lubrifilm je v prodeji a vyzkoušený, o Bishopovi jsou jen reklamy a kecy, nikde není v prodeji a asi ho nikdo nezkoušel. Já dávala do přidřené 120 Ekolube a pomohlo to, do Raptora liju Ekolube M1-za rok nalítám tak 15-tis a stačí mi max 1,5 l oleje na dolití,-je to na stejném principu jako bishop, jen za 1/3 ceny a do 100 jsem teď nalila lubrifilm, tak uvidím, co to udělá
11:53:14
15.10.2002
Luděk
To Petr: diskuse sice opravdu skončila u úplně jiného přípravku,ale pro Tebe z toho mělo již dávno vyplynout,že investice za přípravky firmy Bischops se jeví do agregátů Škody 130 po 75 000 km jako dosti nerentabilní.Takže i pochybuju,že někdo z vlastníků vozů typové řady 105/120/130 -5-6 něco takového implantoval.Holt,jestli o to stojíš (nebo to máš k dispozici zadarmo),musíš asi věřit tomu,co slibují.
10:42:02
15.10.2002
Petr
to Sep:Sleduji,že diskuze se zvrhla ke zkušenostem s přípravkem Lubrifilm a ne okolo prřípravku
Bischop Original ,na který jsem se původně dotazoval.Jediný Sep se drží tématu a uvadí porov-
nání Lubrifilmu a Bischopu jako "dobré vody a raketového paliva".Máš ty Sepe, nebo někdo jiný
nějaké zkušenosti s přípravky pro ošetření motoru o firmy Bischop Original?
Dík za veškeré informace.
08:09:09
15.10.2002
sep
luděk:ok,nic proti,v podstatě se shodnem,žádnej sajrat ti generálku za chodu neudělá,tím méně lubrifilm,díky principu na kterým pracuje....(čímž nepopírám ,že źa určitých okolností může nastat změna k lepšímu,ale jenom krátkodobě:)Chtěl jsem jenom vysvětlit že Lubrifilm je proti Bischopovi asi jako dobrá voda proti raketovýmu palivu,nic víc,nic míň.
14:17:10
10.10.2002
Luděk
To Sep: přípravky pod názvem Lubrifilm začala v našem státě distribuovat firma Trimex automotive cca v roce 1991,která v té době opravdu sídlila v Pardubicích (Studentská ul.).V reklamních letácích od začátku uvádí,že se jedná o švýcarský výrobek a jejich první balení neměly ani český návod na obalu.Byly to nejdříve kovové tubičky,pak plastové jako pasta na zuby a nyní jsou opět kovové,ovšem firma Trimex je již v likvidaci (alespoň podle obchodního rejstříku).Asi tak před 4 lety byl problém Lubrifilm vůbec sehnat,páč firma údajně přresídlila do Liberce.Mimo jiné tato firma také distribuovala ruský přípravek na restaurování akumulátorů pod názvem Mečta (na obalu byl krásný obrázek ponorky-takřka Kursk),ale alespoň mě se tento prostředek neosvědčil.
13:38:36
10.10.2002
2 Sep
Hmm,a já myslel,že to začli stáčet v Pardubicích...
12:09:38
10.10.2002
Luděk
Co se mých zkušeností týče,tak si myslím,že investice cca 250,- Kč do motoru je na jednu výměnu oleje na přilepšenou tak akorán a víc pěněz se mi zdá v případě Škodovky zbytečné. Lubrifilm jsem použil poprvé do motoru 120 v roce 1991,tenkrát stál 150,- Kč(auto r.v.78 poslední majitel v TP jsem byl já,pak už tam nebylo místo a km mi nikdo nebyl schopen sdělit). Motor bral úměrně oleje (cca 1l na tis. km),po výměně oleje jsem aplikoval a jel moravu a zpět na jeden zátah.Po ujetí cca 400 km začal motor tichnout a okolo 500 km si to sedlo úplně a přestal brát olej,takže pokud není motor úplně v háji - můžu směle doporučit.Nevím,co Tě vede k uvaze nad aplikací nějakého přípravku,jestli opotřebení,,nebo spotřeba,třeba připečené kroužky vlivem uvaření Ti nic takového nezachrání.
11:21:10
10.10.2002
Pete
Jestli Lubrifilm,tak říkam ano-nic nezkazí a motoru pomůže!
10:52:50
10.10.2002
sep
jenom detail,Lubrifilm není českej(originál tuším švýcary),a jeho účinnost bych nazval přinejmenším diskutabilní....(minimáln ě v motoru)
A rozdíl mezi lubrifilmem a Bischopem je hodně velkej rozdíl,ale jak říkám ta cena je dost vysoko....
10:40:34
10.10.2002
Bery
Nebo až budeš měnit olej,tak si kup normální českej lubrifilm pro motory 50000km+ a přidej ho tam,protože tyhle ''přípravky'' jsou skoro stejný...Nejvíc se liší v cenách...
09:03:25
10.10.2002
sep
Teda nic mi do toho není,ale nepřijde ti těch 900 za přípravek do motoru moc?Já o tom dřív taky uvažoval,jenže k čemu je mi výdrž 150 000 km,když je účinnost časově omezená jedním rokem.Pokud můžu radit tak se na to vykašli a kup si radši kvalitní olej.
23:07:05
28.09.2002
Petr
Zdar Škodovkáři
Pokud máte někdo zkušenosti s použitím přípravků na ošetření motoru značky
Bischops Original ozvěte se.Jedná se hlavně o připravky:
receptura 451 ... na ošetření převodovky (přidává se do převodového oleje)
receptura 460G ... na ošetření motoru (přidává se do motorového oleje)
receptura 333G ... na ošetření hlavy a ventilů (přidává se do palivové nadrže)
Tyto přípravky chci použit na osetření motoru Škoda 130 po 75000km.
Použití uvedených přípravků zlepší funkci motoru tak jak uvádi prospekty?Nemůže dojit
ke zhoršení funkce (koroze,zadření a pod.)?
Díky za veškeré Vaše informace!!!!
Extreme Tyres