felda mpi nejde...

prohledat
9 příspěvků (zobrazeno 1 až 9) od 16.12.2006 do 16.12.2006, založil/a sliwowitz
řadit dle data
19:35:09
16.12.2006
Martin
-> sliwowitz: No vidíš, to mě nenapadlo, přitom bráchův Ford měl naprosto stejnej problém se stejnou příčinou.
19:03:18
16.12.2006
Hurdis
njn není nad odborné servisy taky bych mohl vyprávět

no hlavně že už ti to šlape4
19:00:34
16.12.2006
Max
-> sliwowitz: v autorizovanejch servisech jsou většinou samý odborníci....
18:38:07
16.12.2006
sliwowitz
nooo.. diky moc za rady, zavada odstranena...

vyhorel poddimenzovany kabel k tajnemu vypinacu ... montovali to v autorizovanom skoda-servise na objednavku v dobe ked to auto bolo nove... kreteni nemali poriadny kabel tak tam dali to co mali... divim sa ze to fungovalo 85tkm...
17:40:53
16.12.2006
Hurdis
sice mám doma taky MPi, ale voňavku s 38tkm, takže jsem zatím pitvat nemusel, ale když pospícháš zkusím poradit jak jsem nouzově rozběhnul Forda

kontrola jiskry, proměření aku, kabelů a el. cívky je asi jasné

mě v nouzi pomohlo startování přes druhou baterii (vozím ještě jednu v kufru) pomocí kabelů-zvedne se proud a čerpadlo se rozběhlo okamžitě, to dalo podezření na pojistkovou skříń,

pak se mi ještě osvědčilo pár triků jak nastartovat aniž bych musel z auta:

otočit klíček do I. polohy a počkat jestli sepne čerpadlo, když ne chvilku vydržet v I. , kdyžtak pokus zopakovat, klidně přitom ještě pustit světla a nechat kontakty ve skříni trochu prohřát (v mém případě fungovalo 100%, do 30 sec. jsem mohl odjet

nakonec jsem sehnal jinou skříň, celou přepájel, nahodil plasty z jiné skříně a z třetího auta dodal relátka a skompletoval náhradní za 900 Kč (oproti nové za 600 euro)
17:06:22
16.12.2006
Martin
Souhlas s Hurdisem, buď KO čerpadlo (což lze otestovat přivedením +12V na určitý kontakt v přívodním konektoru)

druhou alternativu bych viděl v té pojistkové skříňce - mohla ti tam zatéct voda. Zkontroluj si, zda ti do auta nezatéká kolem čelního okna.
17:04:25
16.12.2006
Jarda - zrušená registrace
-> Hurdis: me se stalo totez, pri poskozeni klicku, proste imobilizer, to maji vsechny mpi fely
16:51:49
16.12.2006
Hurdis
možností je dost

1)KO čerpadlo

2)KO relé čerpadla

3)studený spoj v pojistkové skříni

4)kostra

5)má felicie čidlo polohy klikovky?

měl jsem stejný problém u svého auta, ale to není felda, nakonec jsem postavil jinou pojistkovou skříň
16:48:25
16.12.2006
sliwowitz
pred 2 hodinami som zaparkoval feldu pred barak, pridem a nechce naskocit... benzin je na dne nadrze, ale kontrolka nesvieti... ked otocim klucom, cvakne relatko, ale cerpadlo v nadrzi nepocujem... poistky su vsetky dobre...

moze byt voda zamrznuta na nejakom takom mieste ze zablokuje to cerpadlo???

da sa z nadrze vypustit benzin rovnako ako na skodovkach- srobom v dne nadrze - a vypustit tak pripadnu vodu z dna nadrze???

nabral som 10l benzinu do bandasky, a nechal som ho pod horucou sprchou zohriat - reku nalejem horuci benzin do nadrze, ten mi roztopi lad, pridam velfobin, a pojde to...

napada vas este nieco co by som mohol urobit???

dik za rady, dost to ponahla, musim to behom 2 hodin rozbehat...
Extreme Tyres